Het weer: zomers!

Het weer: zomers!

De uitloper van een wig van het hoog der Azoren over onze streken resulteert in gunstige condities voor het weer. Aanvankelijk is de wind noordelijk en zijn de temperaturen eerder bescheiden. Later kiest de wind voor het zuiden en gaat het kwik flink stijgen. Het wordt dan echter ook onweerachtig.
Vandaag was het al de hele ochtend flink zonnig. Maar er komen steeds meer stapelwolken opzetten en na de middag zijn er enkele buien mogelijk. Een donderslag is niet uitgesloten. In de avond verdwijnen de buien. De maxima liggen rond 21 graden.
Morgen komt er veel bewolking opzetten en die kan voldoende dik zijn om een drupje motregen te lossen. Vaak is het echter droog en later zijn er ook enkele opklaringen. De maxima liggen rond 21 graden.
Zondag wisselen wolken en zon elkaar af. Tijdelijk is er meer bewolking, maar het blijft overwegend droog en het kwik kan oplopen tot 24 graden.
Maandag is het wisselend bewolkt en droog. De zon kan bij momenten goed doorbreken. De maxima liggen rond 23 graden en er staat een zwak noordelijk briesje.
Dinsdag ruimt de wind naar het oosten en er wordt warmere lucht aangevoerd. De maxima komen uit op gemiddeld 28 graden. Het is droog en flink zonnig met slechts enkele wolken.
De volgende dagen nemen de onweerskansen toe, maar het blijft vrij warm. In het weekend blijft het meestal droog bij maxima rond een aangename 23 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)34871