Het weer: zomerse maxima na het weekend

Het weer: zomerse maxima na het weekend

Een hogedrukgebied bouwt de volgende dagen vanuit het zuiden op over onze streken en brengt stabiel, droog en warm weer. Eer het echter zo ver is moeten we eerst een wisselvallig weekend trotseren.
Vandaag wisselen wolken en zon elkaar af. In warme luchtstromingen kan het kwik oplopen tot 20 graden. De atmosfeer is echter onstabiel, waarbij er in de loop van de dag enkele buien ontstaan. Later in de namiddag is er daarbij kans op onweer. Lokaal is hevig onweer mogelijk.
Morgen is het vrij zonnig in de ochtend. Nadien neemt de bewolking toe en na de middag komen er buien of perioden met regen opzetten. De maxima liggen rond 19 graden.
Maandag stijgt de luchtdruk en is het droog. De zon kan geregeld tevoorschijn komen en dat heeft een gunstige invloed op het kwik. De maxima komen uit op 22 graden.
Dinsdag zijn er flinke zonnige perioden. Met een zuidelijk briesje wordt warme lucht aangevoerd en het kwik kan wel eens richting een zomerse 25 graden klimmen.
Ook woensdag zijn zomerse maxima mogelijk, maar vanaf donderdag bereikt gestoorde lucht onze streken. Het wordt dan minder warm bij 18 graden en er breekt een wisselvallige periode aan met geregeld buien of regen. (Michel Nulens - Meteoservices) 33277