Het weer: zomerse temperaturen!

Het weer: zomerse temperaturen!

De ruime aanwezigheid van de zon, laat het kwik nog steeds zomerse waarden bereiken. Maar na de doortocht van een storing stroomt koele lucht over onze streken tijdens het weekend en komt het kwik een stuk lager uit. Bovendien zijn de neerslagkansen groter.
Vandaag kan de zon het weerbeeld domineren en zijn er slechts enkele wolken. Het kwik bereikt een aangename 24 of 25 graden en er staat een zwak briesje uit het zuidwesten.
Morgen zorgen drukstijgingen voor nagenoeg helder weer. Een stralende zon duwt het kwik boven de zomerse grens van 25 graden. Een locale 27 graden is mogelijk.
Vrijdag wordt het erg warm bij 28 graden. Later maakt de zon plaats voor stapelwolken en lokaal vallen er enkele buien. Een donderslag is niet uitgesloten. Vooral in de nacht wordt de onweersdreiging groter.
Zaterdag vallen er geregeld buien, lokaal met onweer. Er zijn enkele stevige onweersbuien mogelijk met veel neerslag en kans op hagel en windstoten. De maxima liggen rond 23 graden.
Zondag zijn er buien of perioden met regen mogelijk in de ochtend. Nadien wordt het droger en later is er ook ruimte voor de zon. De maxima komen uit op 21 graden.
Na het weekend breekt een koelere periode aan met maxima rond 21 graden. Een mobiele wig van hoge luchtdruk houdt de neerslagkansen wel beperkt en de zon is geregeld van de partij. (Michel Nulens - Meteoservices)34454