Het weer: zonnig en warm

Het weer: zonnig en warm

Een uitloper van het hoog der Azoren brengt zonnige en warme vooruitzichten. Dankzij de drukstijgingen krijgt de zon de volgende dagen veel ruimte en dat heeft uiteraard zijn invloed op de temperaturen. Aanvankelijk liggen de maxima rond of net onder 20 graden, maar vanaf het weekend kan het kwik de 20 graden overschrijden. De neerslagkansen zijn hierbij ook erg beperkt.

Vandaag wisselen wolken en zon elkaar af. Een storing kan net onze regio bereiken en zorgt vooral in de namiddag voor enkele buien of tijdelijk wat regen. Met 21 graden is het wel relatief zacht.
Morgen wordt de uitloper van het hoog der Azoren weerbepalend voor onze streken. Na nevel en enkele mistbanken in de ochtend, wordt het vrij zonnig. De wind komt uit een noordelijke sector, waardoor wat koelere lucht wordt aangevoerd en de maxima stagneren op 18 graden.
Vrijdag wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. De wolken kunnen bij momenten domineren, maar het blijft meestal droog. Met een zwak noordelijk briesje bereiken de maxima gemiddeld 18 graden.
Zaterdag is de zon wat meer aanwezig in het weerbeeld, al zijn er ook nog wel een aantal wolkenvelden. Het wordt warmer bij maxima rond 21 graden.
Zondag is er veel zon en de wolken zijn beduidend in de minderheid. De wind kiest voor het noordoosten en het kwik kan oplopen richting 23 graden.
Na het weekend blijft het zonnig en warm. Met een zwak briesje uit het oosten is de aangevoerde lucht relatief warm en komen de maxima uit op 23 of 24 graden. Op woensdag kan een storing vanuit het zuiden voor enkele buien zorgen, maar de dagen nadien staat opnieuw de zon op het programma. Het is dan een tikkeltje minder warm bij maxima rond 21 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)40030