Het weer: zonnig en warm

Een hogedrukgebied met kern over de Noordzee stuurt droge landlucht naar onze streken, waarbij de zon alle ruimte heeft. Het kwik bereikt uitzonderlijke hoge waarden voor de tijd van het jaar en er zijn nauwelijks wolken. Het warme en zonnige lenteweer blijft ook na het weekend nog aanhouden.
Vandaag is het stralend zonnig weer en er komen vrijwel geen wolken voor. Na een koele ochtend, schiet het kwik de hoogte in en na de middag liggen de maxima rond 20, lokaal mogelijk 21 graden.
Morgen wordt het opnieuw erg warm bij maxima rond 20 graden. De zon domineert, maar later zijn er wel enkele wolken mogelijk. Er is weinig wind.
Zondag komt het kwik uit op gemiddeld 18 graden. Er is veel zon, maar er zijn ook enkele wolken. De wind blijft zwak.
Maandag wordt het stralend zonnig weer en zijn er nauwelijks wolken. De ochtend is evenwel behoorlijk fris bij 4 graden, maar de zon kan het kwik na de middag naar 17 graden duwen.
Dinsdag is het uitermate zonnig en warm bij maxima rond 19 graden. Na de middag is er wat meer wind. Tot het einde van de week blijft het zonnige en warme lenteweer aanhouden.
In het weekend lijken storingen echter tot onze streken te kunnen dringen en nemen de regenkansen sterk toe. De temperaturen komen dan ook een stuk lager uit. Of deze tendens bevestigd wordt, zullen we de volgende dagen al dan niet kunnen bevestigen, maar de verschillende weermodellen zijn het wel eens met elkaar. (Michel Nulens - Meteoservices)
10135