Het weer: zonnig maar schraal  weekend

Het weer: zonnig maar schraal weekend

Drukstijgingen in combinatie met de aanvoer van droge landlucht vanuit het noordoosten zorgen voor flink wat zon. De lucht is echter koud met nachtvorst en de wind laat het overdag een stuk kouder aanvoelen.
Vandaag wordt het een zonnige dag. De zon domineert van de ochtend tot deze in de avond achter de horizon verdwijnt. Af en toe zijn er enkele wolken, maar die hinderen nauwelijks. De maxima liggen rond 7 graden, maar een schrale noordoostenwind laat het aanvoelen of het vriest.

Morgen staat er nog meer zon op het programma. Het is nagenoeg helder weer en de zon domineert de hele dag. Ook nu zorgt een schrale wind dat het een stuk kouder aanvoelt. Maxima rond 7 graden in de ochtend vriest het algemeen.
Maandag kennen we een verlengstuk van het zonnige weekend. Veel zon en weinig wolken met maxima rond 7 graden. Er staat evenwel een koude noordelijke wind.
Dinsdag neemt de bewolking vlug toe met het naderen van een storing. Nadien kan er tijdelijk regen en sneeuw of natte sneeuw vallen. Na de middag wordt dat echter gewoon regen. Maxima rond 5 graden.
Woensdag staan de typische maartse buien op het appel. Het is overwegend zwaar bewolkt en van tijd tot tijd vallen er buien of zijn er perioden met regen. Hierbij kunnen er buien voorkomen van korrelhagel of korrelsneeuw of regen en sneeuw gemengd. Een donderslag is niet uitgesloten. Maxima rond 8 graden.
De tweede helft van de week en ook het weekend kondigen zich erg wisselvallig aan met geregeld een aantal maartse buien. Tussendoor zijn er echter ook af en toe opklaringen. De maxima liggen meestal rond 8 graden. In het weekend worden wel minder buien verwacht. (Michel Nulens - Meteoservices)24455