Het weer: zonnig weekend op komst

Het weer: zonnig weekend op komst

Een hogedrukgebied bouwt vanuit het westen op over onze streken. Aanvankelijk domineren noordwestenwinden en is de aangevoerde lucht eerder koel. Later kiest de wind voor een zuidelijke sector en wordt warmere lucht aangevoerd. Er is dan ook veel zon.
Vandaag domineert de zon het weerbeeld en het kwik kan tot een aangename 17 graden klimmen. De wind waait zwak uit het zuidwesten.
Morgen zorgt een zwakke storing voor veel bewolking. De zon krijgt het moeilijk om door te breken en dat heeft ook zijn invloed op de temperaturen. De maxima liggen slechts rond 12 graden.
Donderdag is de bewolking nog hardnekkig aanwezig. Het blijft wel overwegend droog, maar met het ontbreken van de zon wordt het niet warmer dan 12 graden.
Vrijdag stijgt de luchtdruk en de zon kan geregeld door de bewolking heen schijnen. De maxima komen dan uit op een graag of 15.
Zaterdag zijn er flinke zonnige perioden en het blijft droog. De maxima liggen rond 15 graden en er is nauwelijks wind aanwezig.
Zondag wordt het zonnig en warm. Een zwak zuidelijk briesje voert warme lucht aan, waarbij het kwik kan oplopen tot 21 graden.
Na een zonnige maandag, bereiken storingen onze streken en nemen de neerslagkansen toe. De wind wakkert aan en de maxima liggen rond 15 graden. Fauna en flora zullen tevreden zijn, wij gaan het met wat minder weer moeten stellen. (Michel Nulens - Meteoservices)31857