Muze maakt zich op voor verrassend zomeroffensief

Muze maakt zich op voor verrassend zomeroffensief

Door de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad komt er ook voor Muze een einde aan een periode van meer dan 100 dagen cultuurstilte. In die periode zijn de laatste afwerkingsklussen geklaard in het nieuwe cultuurcentrum. Maar ondertussen is ook voor de zomer een alternatief programma uit de grond gestampt. De details volgen nog maar op 1 juli begint het voor de abonnementshouders - die vooraf inschrijven - met van 's morgens tot 's avonds een hele reeks mini-concerten in alle zalen met Limburgse artiesten.

Vanaf begin augustus mag je je aan een heel aantal activiteiten verwachten: een weekend film in het Domherenbos, nadien een filmfestivalletje van een week buiten op het Muzeterras met muziekdocumentaires. Circus Ronaldo komt met een gloednieuwe - coronaproof - voorstelling waarbij je met je bubbel als het ware door een circus wandelt. Jan Delvaux en dj Bobby Ewing hebben een speciale editie van Belpop Bonanza uitgewerkt: een fietstocht door Heusden-Zolder langs de plaatselijke muziekgeschiedenis, van Lindeman tot Bolderberg.

Ontdubbelde voorstellingen

In augustus wordt ook een aantal uitgestelde voorstellingen in de schouwburg opgevoerd. Alleen kunnen daarbij maar 100 tot 150 van de 400 zitjes gebruikt worden. Daarom worden verschillende voorstellingen meerdere keren - soms twee keer per avond - opgevoerd. Voor de verkoop van abonnenementen voor het nieuwe seizoen wordt nog gewacht tot 1 augustus. Op basis van de evementenmatrix - die op 1 juli wordt gepubliceerd - kunnen dan meer concrete voorbereidingen getroffen worden.57250