Nog een tijdje tropisch warm

Nog een tijdje tropisch warm

Onder impuls van hogedrukgebieden en de aanvoer van lucht uit subtropische streken volgt nog een aantal dagen met veel zon en tropische temperaturen. De huidige weerkaarten zien een kentering in het weerbeeld vanaf 9 augustus en dat zou wel eens gepaard kunnen gaan met veel klank en lichtspel.
Vandaag is het uitermate zonnig in de ochtend. Na de middag komen er enkele wolkenvelden voor, maar het blijft droog. Het wordt tropisch warm bij maxima rond 32 graden.
Morgen is er wat bewolking aanwezig, maar de zon kan het weerbeeld domineren. Het blijft droog en bij een noordelijk briesje liggen de maxima rond 29 of 30 graden.
Maandag komt de wind uit het zuiden en is de aangevoerde lucht weer een fractie warmer. In combinatie met veel zon levert dit maxima op van gemiddeld 33 graden.
Dinsdag trekt de zomer nog eens alle registers open. Met veel zon en weinig wolken kan het kwik tot 35 graden klimmen.
Woensdag is het zonnig en warm, maar in de loop van de namiddag ontstaan er stapelwolken die later kunnen uitgroeien tot een plaatselijke onweersbui. Het kwik stagneert op 28 graden.
In de tweede helft van de week zou het weerbeeld flink moeten veranderen. Een storing zorgt op donderdag voor onweersbuien, waarbij het kwik blijft steken op 24 graden. De dagen nadien is het wisselvallig met wolkenvelden en zon. De kans op enkele regenbuien is dan ook groot en de maxima liggen meestal tussen 22 en 25 graden. (Michel Nulens - Meteoservices)41723