Ook dit jaar prototypes op '24 Hours'

Ook dit jaar prototypes op '24 Hours'

Geruime tijd was de 24 Hours of Zolder voorbehouden aan toerwagens en GT’s, waarbij deze laatste klasse meestal de bovenhand haalde. Maar vorig jaar besliste de promotor van de race, Circuit Zolder, om de enige Vlaamse 24-uurswedstrijd ook voor prototypes open te stellen. Tijdens de wedstrijd bleek dat de open bolides meespeelden voor de ereplaatsen en veel competitiever en betrouwbaarder waren dan sommigen hadden voorspeld.  Reden waarom deze mooie sportwagens ook dit jaar weer aan de start zullen verschijnen. En die start wordt op 31 augustus gegeven.
Wat moet u nog weten over prototypes voor de editie 2013?
- Prototypes zijn open of gesloten wagens die we niet op de openbare weg zien en waar in theorie ook geen serieproductie van bestaat. Radical vormt daar op een soort uitzondering;
- tijdens de 24 Hours of Zolder zien we geen LM P1 of LM P2’s zoals in het WEC, de Le
Mans Series of de 24 Uur van Le Mans. Wel wagens die voldoen aan de reglementering CN, of bolides uit een merkenkampioenschap zoals dat van het Britse Radical. Deze wagens zijn beperkt in motorinhoud tot 2 liter.
Nog dit: de "24 Hours of Zolder" heten voortaan de "Menzo 24 Hours of Zolder", vanwege een samenwerking met het mannenblad Menzo.
13612