Op het circuit is het aftellen begonnen

Op het circuit is het aftellen begonnen

De 24 Hours of Zolder blijven één van de nationale autosportafspraken van het autosportjaar. Ook dit jaar zullen de beste Belgische teams en rijders elkaar weer 24 uur lang het vuur aan de schenen leggen in een race die open staat voor toerwagens, GT’s en prototypes.
 
- Uittredend winnaar Laurens Vanthoor (foto) is er nu al zeker van dat hij tot de race in Zolder leider blijft in de FIA GT Series, die we eerder dit jaar op Circuit Zolder de revue zagen passeren. Vanthoor leidt in de FIA GT Series met de Monegask Stéphane Ortelli in de WRT Audi R8 LMS Ultra.
- Brabant zal weer heel wat rijders naar de 24 Hours of Zolder afvaardigen. Naast vijfvoudig winnaar Bert Longin en routinier Steve Vanbellingen, werken twee Brabantse jonge talenten er hard aan om er weer bij te zijn: Benoit Dupont en Christoff Corten.
- Ondertussen strijden nog andere jonge talenten heel intensief in de TV-format Racingstars. Dat is een talentenjacht waarin uiteindelijk 4 mannen en 4 vrouwen de 24 Hours of Zolder in een Mazda MX-5 kunnen rijden. Het idee ontsproot aan het brein van Jan Wouters, die vorig jaar zijn actieve racecarrière beëindigde. Het is nog even wachten alvorens we weten wie de mooie Japanse racebolides zullen besturen. Volgen kan op LifeTV.
- Vaste waarden Steve Vanbellingen en Ward Sluys, die we dit jaar meer dan waarschijnlijk aan het stuur van de JR Motorsport BMW M3 Silhouette zien, hielden afgelopen weekend een geslaagde algemene repetitie in Litouwen. Ze werden er tweede in de legendarische 1000 Km of Palanga.
- Het Nederlandse PG Motorsport zal met een Porsche 911 aantreden in de komende 24 Hours of Zolder. Het team van Paul Geeris maakte dat bekend.
- Voor wie zijn agenda wil aanvullen: de vrije trainingen starten morgen om 9.10u met een eerste sessie voor de deelnemers van de 24 Hours of Zolder om 10u00. Kwalificatiesessies volgen om: 13u05 (30 min), 16u45 (30 min) en tussen 20u45 en 23u45. Deze timing is nog onder voorbehoud van mogelijke wijzigingen.
Donderdag is bovendien gratis toegankelijk. Tickets voor het weekend zijn beschikbaar vanaf 10 euro.

13576