Het weer in Heusden-Zolder

Opklaringen!

Met een erg actieve straalstroom over onze streken, kunnen krachtige depressies en de bijbehorende storingen geregeld tot ons doordringen. Er staat hierbij steeds een strak windveld. Winderige en wisselvallige dagen wisselen af met rustigere momenten. Daarbij zijn de maxima in het weekend erg hoog.

Dinsdag (11/02) staat er nog steeds flink wat wind en er zijn windstoten mogelijk tussen 70 en 85 km/u. Het is wel overwegend droog bij een afwisseling van stapelwolken en zon. De maxima komen uit op een graad of 7.

Woensdag (12/02) zijn er opklaringen. Bij momenten is er zelfs flink wat zon, maar na de middag kunnen de stapelwolken soms overheersen. Het blijft meestal droog bij gemiddeld 8 graden. De wind waait matig uit het westen met rukwinden tot 60 km/u.

Donderdag (13/02) komt een storing opzetten vanuit het westen en het gaan langere tijd regenen. De wind wakkert opnieuw wat aan met rukwinden tot 60 of 70 km/u.

Vrijdag (14/02) wordt zachtere lucht aangevoerd en het kwik kan oplopen naar 10 graden. Talrijke wolken domineren het weerbeeld, maar na de middag is er wat meer ruimte voor de zon.  De wind waait matig uit het zuidwesten.

Tijdens het weekend wordt erg zachte lucht aangevoerd en het kwik bereikt lentewaarden bij gemiddeld 15 graden. Wolkenvelden domineren echter en de neerslagkansen zijn vrij hoog. Vooral op zondag wordt er flink wat regen verwacht. Ook na het weekend blijft het erg wisselvallig.
(Michel Nulens – Meteoservices)51695