Opnieuw gigantische opkomst voor cyclocross

Opnieuw gigantische opkomst voor cyclocross

Ook vandaag mocht Berg-Op Eversel weer veel veldrijders ontvangen voor het tweede deel van de Bèr Sjap Classic. Bij de dames waren er alles samen 37 starters en bij de heren liefst 218. Eversel is dan ook een absolute klassieker geworden in het veldritgebeuren in Limburg. Het is een aantrekkelijk parcours en de brug zorgt voor extra spektakel. De dames hadden voor het eerst hun eigen koersen. Bij de U17 won de Nederlandse Senne Knaven, terwijl in de andere categorie Marthe Truyen net Jinse Peeters voorbleef, op 26 seconden gevolgd door de Nederlandse Elodie Kuijper.

Bij de masters A was Kenny Geluykens de snelste voor Glenn Van Ginneken en Joeri Lambrechts. Arne Daelmans was duidelijk de sterkste bij de masters B, hij gaf Danny Sleeckx en Benny Van Staeyen het nakijken. De toeschouwers kregen van de masters C een massaspurt waarin Guido Verhaegen zich de snelste toonde voor Dirk Mertens en Johan Vanderaerden.

De wedstrijd voor juniores werd gewonnen door Xander Geysels voor de plaatselijke renner Michael Bervoets en Lennick Van Der Smissen. Nieuweling Dante Coremans was de snelste van liefst 76 deelnemers voor Ward Huybs en nationaal kampioen Thibau Nys. Bij de beloften en eliten zonder contract won Gert Smets, voor Hendrik Sweeck en Stijn Huys. Junior Timo Kielich werd vierde, plaatselijk renner Sieën Veestraeten strandde op de 26ste plaats.
Voor twee categorieën was deze wedstrijd ook het Limburgs kampioenschap, de truien waren voor Sander Elen bij de eliten zonder contract en Timo Kielich bij de junioren.
(meer foto's van Marcel Gybels)35974