Opnieuw zomerse maxima

De zomer is nog niet gedaan, meldt onze weerman Michel Nulens:
"Drukstijgingen liggen aan de basis van rustig en vooral droog zomers weer. Aanvankelijk wordt er eerder koele maritieme lucht aangevoerd en zijn de temperaturen nog wat bescheiden. Vanaf het weekend kan het kwik echter opnieuw zomerse waarden bereiken.
Morgen/zaterdag zijn er enkele mistbanken en lage wolkenvelden mogelijk in de ochtend. Nadien volgt er steeds meer zon en na de middag wordt het warm bij 24 graden.
Zondag bereiken de temperaturen zomerse waarden bij 25 graden. De zon kan geregeld door de wolkenvelden breken, al zijn sommige momenten van de dag eerder bewolkt.
Maandag wisselen wolken en opklaringen elkaar af. Tegen de avond wordt het overwegend helder weer. De maxima liggen rond 27 graden.
Dinsdag is het flink zonnig en het kwik klimt tot 26 graden. Af en toe zijn er enkele wolken, maar de zon blijft domineren.
De volgende dagen houdt het zonnige en zomers warme weer aan. De maxima liggen meestal rond of zelfs iets boven 25 graden en de zon kan iedere dag domineren. Het blijft uiteraard droog."

13556