Schepen Özer onder vuur op raad

Na 13 maanden afwezigheid was schepen Selahattin Özer weer aanwezig op de gemeenteraad. Zoals verwacht werd hij meteen op de korrel genomen vanuit de oppositie. Nieuw-fractieleider Tony Beerten vroeg in welke hoedanigheid hij aanwezig was en stelde vast dat zijn enige bevoegheid, ICT, het afgelopen jaar ook goed heeft doorgelopen. Beerten wilde ook weten of hij zijn vroegere bevoegdheden terugkrijgt. 'Dat beslist het schepencollege en daar ga ik hier niet verder op in. Voor de rest blijft hij deel uitmaken van CD&V-Plus en rekenen wij terug op een fijne samenwerking," repliceerde burgemeester Sonja Claes.

Jan Jans (Vlaams Belang) wilde nog weten wat er gebeurt met de vergoeding die Özer de afgelopen 13 maanden opstreek zonder iets te presteren. Zelf zei de schepen dat hij ondertussen tientallen mensen met problemen heeft geholpen. Later op de raad, bij de erkenning van de Sultan Ahmet-moskee werd hem ook nog eens gevraagd of hij daarvoor terug was gekomen.

Serviceflats


 Bij de bespreking van de mogelijke bouw van serviceflats in Viversel en Eversel, kwamen er nogal wat vragen en suggesties onder meer over wie de bouw voor zijn rekening neemt, of het Autonoom Gemeentebedrijf geen rol kan spelen, of er geen combinatie met kinderopvang mogelijk is en om ook aandacht te besteden aan ouderen die het niet breed hebben of die thuis willen wonen. Maar OCMW-voorzitter Marc Vanderstraeten benadrukte dat dit nog maar een princiepsbeslissing was en dat alle andere beslommeringen voor later zijn.1861