Trammelant in carnavalsland

Trammelant in carnavalsland

Het zou wel eens kunnen dat het Heusdense carnaval dit jaar voor de rechtbank wordt 'gevierd'. Prins Patrick I dient een klacht in en voorzitter Willy Huybrechts van De Slamridders heeft zelfs een advocaat ingeschakeld. "Een aantal ex-leden van onze groep gaan nu zelf bij de handelaars langs om steun te vragen voor de carnavalsstoet van 28 februari. En dat terwijl we zelf traditioneel pas op 15 januari starten met onze sponsoracties. Ik heb de handelaars in een brief gewaarschuwd voor die praktijken en we zullen zien welke verdere stappen moeten ondernomen worden."

Het was geweten dat het al een tijdje rommelt binnen het carnavalsgezelschap, eerst zijn twee bestuursleden ontslagen, na een incident met prins Patrick I op een carnavalsbal. Public Relations-verantwoordelijke Jaak Verslegers stapte ook op en met hem ook de jeugdprins en -prinses 2008. Voorzitter Willy Huybrechts laat ondertussen weten dat op de kinderzitting de nieuwe jeugdprinsen voor 2009 worden voorgesteld.

Het conflict wordt blijkbaar op verschillende fronten uitgevochten. "Onze wagen en ander materiaal stonden in een hal van een bestuurslid, die hebben we daar holderdebolder moeten weghalen. Onze aanhangwagens hadden ze ondertussen zwart geverfd," zegt Willy Huybrechts die spreekt van 6 leden die weg zijn, Jaak Verslegers heeft het over 14 ex-leden.

"Wij stoorden ons vooral aan het feit dat prins Patrick I alsmaar meer eisen stelde, in meer stoeten verschijnen, meer spullen om uit te strooien, ... maar als vereniging zijn de middelen nu eenmaal beperkt. We hebben nu op 1 januari zelf een nieuw gezelschap opgericht, 'De Feestknallers' met zetel in Heusden," aldus Jaak Verslegers. "Onze kleding is in de maak, het is de bedoeling dat we naar allerlei activiteiten gaan en in de toekomst wellicht zelf ook een bal organiseren."  (op de foto de nog volledige De Slamridders bij de start van het seizoen)

UPDATE Ondertussen laat Patrick Feustel, de prins van De Slamridders -  meer bekend als zanger Ricky Flemming - weten dat hij tegen de voormalige pr-verantwoordelijke van de groep een klacht indient wegens laster en eerroof. "Waarom zou ik alsmaar meer eisen, door mijn optredens kon ik er geregeld niet eens bij zijn. Met al hun aantijgingen brengen ze mij ook als artiest in een slecht daglicht."
1707