Weyerkegasten maken verbluffende kunst

Weyerkegasten maken verbluffende kunst

Heel wat interesse vanmiddag in Muze voor de verrassende tentoonstelling 'WeyARt'. Vier jaar lang volgden gasten van 't Weyerke - mensen met een beperking - een kunstopleiding aan de academie van Heusden-Zolder. En het resultaat is ronduit verbluffend: ze creëerden prachtige werken, van bijzonder kleurrijk tot erg verfijnd, werken die enthousiasme maar ook gevoeligheid uitstralen. Directeur Marijcke Lecok van de academie schetste het proces van de samenwerking en de begeleiding, maar benadrukte dat de kunstenaars uiteindelijk werden losgelaten en hun ding konden doen. Directeur Jan Thiry van 't Weyerke stipte aan dat 't Weyerke alsmaar meer samenwerking zoekt, en dat activiteiten voor de gasten ook buiten het centrum kunnen plaatsvinden.

Met de academie staat dan ook nog meer samenwerking op stapel. Zo wil 't Weyerke een eigen tentoonstellingsruimte creëren waar de werken kunnen bekeken en gekocht worden, bij de academie is een beeld in de maak dat binnenkort op 't Weyerke een plaats krijgt en vanaf 2018 zullen het kunstenfestival BijZolder en het eindejaarsfestival van de academie samenvallen op de terreinen van 't Weyerke.
WeyArt in alle exporuimten van Muze kan nog bezocht worden tot en met 19 november, dagelijks van 14 tot 20 uur. Er ligt ook een catalogus waarin werken te koop worden aangeboden. (meer foto's)37039