Willy Weyens is aan 24ste Rallyworld toe

Willy Weyens is aan 24ste Rallyworld toe

Fotograaf Willy Weyens heeft zijn boek 'Rallyworld 2009' voorgesteld, hét fotoboek waar rallyliefhebbers in binnen- en buitenland ieder jaar weer naar uitkijken. Het is al aan zijn 24ste editie toe. Willy Weyens woont tegenwoordig in Lummen maar hij is in de Guido Gezellelaan in Heusden opgegroeid. Al vroeg was het volgen van rally's zijn hobby en zo bouwde hij stilaan een reputatie op als professioneel fotograaf. De voorbije 28 jaar coverde hij 326 WK-rally's, een werk dat hem in meer dan 50 landen bracht, daarnaast was hij er 20 keer bij in de Dakar.

Willy is een uitstekend fotograaf en weet door zijn ervaring altijd de juiste posities te kiezen. Een typische Willy Weyens-foto toont de racewagens in een bredere context, in een mooi of woest landschap, tegen een groene achtergrond of blauwe lucht, of met de dorpelingen die de karavaan gadeslaan. Zijn foto's zijn gegeerd door media in binnen- en buitenland.

Net voor Kerstmis verschijnt dan telkens zijn jaarboek, dat een overzicht biedt van het afgelopen jaar. Het eerste deel bevat rallyfoto's uit eigen land, van de Sezoens- en Haspengouwrally tot de Ieper-Westhoekrally. Maar uiteraard komen de meest tot de verbeelding sprekende foto's uit het WRC-gebeuren dat Willy in Scandinië, Mexico, Argentinië, Nieuw-Zeeland en Japan bracht, om er maar enkele te noemen. Tussendoor staan enkele interviews of korte voorstellingsteksten en ook de uitslagen en klassementen. Rallyworld bevat 256 kleurrijke pagina's, het kost € 30 en is te koop in de krantenwinkel of via wiw [!] willyweyens.com.1631