Het weer in Heusden-Zolder

Wisselvallig en fris

Een storing schuift over onze streken en blijft lange tijd aanwezig, waarbij er flink wat neerslag kan vallen. Nadien stijgt de luchtdruk, maar de kans op een bui blijft bestaan. Op de langere termijn wordt het warmer en is er meer zon. De kans op wat neerslag blijft voorlopig althans nog aanwezig.

Dinsdag (30/06) maken opklaringen plaats voor toenemende wolken. Na de middag komt er lichte regen opzetten vanuit het westen. De maxima liggen rond 20 graden en er staat een matige zuidwestenwind.

Woensdag (01/07) zorgt dezelfde storing voor veel wolken en flink wat regen. Bovendien is er kans op onweer. Pas later in de namiddag wordt het droger vanuit het westen. De maxima liggen rond 21 graden en er staat een matige zuidwestenwind.

Donderdag (02/07) blijft het meestal droog. Stapelwolken wisselen af met opklaringen en het kwik bereikt een graad of 20. Er staat een matige wind.

Vrijdag (03/07) wisselen stapelwolken en zon elkaar af. De kans op een bui is klein, maar niet geheel uitgesloten. Meestal is het wel droog en het kwik bereikt 22 graden.

Tijdens het weekend zorgt een storing voor wat lichte regen op zaterdag, maar op zondag blijft het meestal droog. De maxima liggen rond 22 graden. Na het weekend zijn de neerslagkansen beperkt en het wordt wat warmer bij maxima rond 24 graden.
(Michel Nulens – Meteoservices)58276