Zo beleeft familie Philips de Spaanse quarantaine

Zo beleeft familie Philips de Spaanse quarantaine

Niet alleen hier in Heusden-Zolder en omgeving worden we getroffen door de gevolgen van het coronavirus, ook onze uitgeweken dorpsgenoten waar ook ter wereld, ondervinden dagelijks de gevolgen en beperkingen. Zo ook Eric en Claudia Philips die 9 jaren geleden hun frituur in Berkenbos overlieten en samen met dochters Yanneke en Yetteke kozen voor een buitenlands avontuur. Ze streken neer in het zuiden van Spanje, in Mazarron, waar ze onder meer een eigen restaurant openden. Maar ook in Spanje is het gewone leven stilgevallen en dus hebben ze opnieuw hun blog in gebruik genomen.

"Wel, we hebben al meermaals de wenkbrauwen gefronst als we de berichten volgen in Belgie. In de provincie Murcia heeft men momenteel een heilige schrik om, niet Murcianen, toe te laten. Vele mensen uit Madrid en/of Valencia , hebben hier in de groene long van Europa, een 2de verblijf... En dat is nu ..not done. Al de ingangswegen rond de provincie en vooral rond Mazarron zijn afgesloten. Zelf zitten al de Mazaronezen in een heel strenge quarontaine. Niet wandelen, niet fietsen...niet aan het strand...enkel thuis en eventueel naar de dichtsbijzijnde supermarkt... Alleen. En maar goed, want als je de cijfers bekijkt valt het hier allemaal nogal best mee. Helaas 1 dode en 12 met het virus."

Volledig in hun kot

"De Spanjaarden hebben voor deze maatregel echt wel dicipline.We hebben hier van de 36.000 inwoners, bijna 1/3de buitenlanders. Ook vele Belgen. En dat is nu wel een ander paar mouwen. Ikzelf heb een politionele goedkeuring om zwembaden te poetsen en tuinen te doen. Doch op zondag 29 maart werd me gezegd dat ik tot 9 april niet meer uit mijn kot mag... Zoals het hoort heb ik mijn klanten op de hoogte gebracht... Niet mis verstaan, maar al mijn klanten bevinden zich momenteel in hun thuisland. 2 woorden die ik geschreven kreeg.....WAT NU... Ik hoop dit niet mis te verstaan...Wat nu...met mijnen tuin of zwembad...of ...?"

Triathlon in de tuin

"Maar voor de rest vervelen we ons geen seconde. De kinderen krijgen les via de moderne wegen...internet...skype... enz... en dit volgens een stramien dat gelijk is aan gewoon naar school gaan. Jaja, Spanje is zeker niet achter op zijnen tijd. Wij hebben ons werk aan huis. In de tuin, onze olijfbomen .... 

Wat beweging betreft...3 x weeks deden we in Mazarron aan atletiek. We hebben nu zelf een 400 meter piste aangelegd , zwembad en fietsen op rollen... We kunnen dus best blijven trainen aan een kleine triathlon. Maar toch hopen we dat dit allemaal snel onder de voeten uit is...doch ik denk dat Spanje na het coronaverhaal niet meer het Spanje is van ervoor.

53329