10 jaar tot uw dienst

10 jaar tot uw dienst

Vandaag 10 jaar geleden zag deze nieuwswebsite het levenslicht en voor we het goed en wel beseffen zijn we een decennium verder. 3652 onafgebroken werkdagen, 39150 artikels, meer dan 100.000 foto's en afbeeldingen en elke dag duizenden lezers, een aantal dat nog steeds groeit.

Van in het begin was ons opzet om in tijden dat iedereen via alle mogelijke media wordt overspoeld met het wereldnieuws, ook nog een blik te bieden op datgene wat in eigen dorp en - als het even kan – de eigen straat gebeurt. En daar op tijd en stond wat kanttekeningen bij te maken of wat achtergronden proberen mee te geven, mensen doen na te denken of discussies uit te lokken.

En neen, niet iedereen is altijd even blij met onze publicaties. Dat is ook niet de bedoeling. Maar we willen nu eenmaal meer zijn dan het zoveelste medium dat klakkeloos en kritiekloos persberichten kopieert. Niet dat we de wijsheid of waarheid in pacht pretenderen te hebben. Verre van, maar we leven nu eenmaal in een bruisende gemeente, die tegelijk een vat vol tegenstellingen is, waar zeker het politieke firmament en sommige maatschappelijke evoluties af en toe eens kritisch tegen het licht mogen gehouden worden.

Dank

We zullen dat ook in de komende periode proberen te doen, en ook zeker aandacht koesteren voor nieuwe technische uitdagingen. Met dank aan onze medewerkers die voor mooie foto’s zorgen, adverteerders die het mogelijk maken om dit nieuwsaanbod gratis te houden en jullie beste lezers, die het voor ons elke dag weer de moeite waard maken. (Dirk Reynders – Internetgazet Heusden-Zolder)
(reacties of Facebook)

39245