10 jaar UNIZO (2): Een breed netwerk

10 jaar UNIZO (2): Een breed netwerk

De Unie van Zelfstandige ondernemers, is de grootste ondernemersorganisatie met ongeveer 110.000 ondernemers, zelfstandigen, KMO's en vrije beroepen uit alle sectoren in Vlaanderen en Brussel. UNIZO heeft een netwerk van honderden ondernemersgroepen in steden en gemeenten, waarvan UNIZO Heusden-Zolder er één is.

In 2006 startten Raf Coomans en Eric Bervoets (Unizo Limburg) een reeks gespreksavonden met ondernemers op. 't Was de bedoeling om te overleggen met ondernemers uit verschillende sectoren (winkel, diensten, productie, …) en verschillende geografische delen van Heusden-Zolder. Na die gesprekken is er een eerste bestuur gevormd en is de werking gestart.

UNIZO leden kunnen met al hun ondernemersvragen terecht bij een van de UNIZO bestuurders de hen indien nodig met de juiste medewerkers in contact brengen. “Elke dag opkomen voor de belangen van de leden is onze kernopdracht," aldus Raf Coomans voorzitter van UNIZO Heusden-Zolder. "We gaan in gesprek met het gemeentebestuur om een goed ondernemersklimaat te realiseren. We volgen dossiers op en vertegenwoordigen de ondernemers in gemeentelijke adviesorganen. Bij het innemen van een standpunt of het zoeken naar oplossingen kunnen we rekenen op de specialisten van UNIZO. Daarnaast zijn er netwerkactiviteiten, professionele informatiesessies en acties die ondernemen in onze gemeente bevorderen. En dit alles elke dag opnieuw samen met ons sterk bestuur.”35056