10 jaar UNIZO (4): In de bres voor ondernemers

10 jaar UNIZO (4): In de bres voor ondernemers

UNIZO doet al 10 jaar aan belangenbehartiging voor zijn leden. "De hoge loonlasten, de belastingdruk, de onrespectvolle controles, … Het zit ondernemers hoog. En toch doen ze altijd maar voort. Omdat ze nog altijd met passie, met plezier ondernemen. Hun doel is te zorgen voor welvaart en jobs," aldus voorzitter Raf Coomans.

Intussen probeert UNIZO op nationaal niveau alles uit de kast te halen voor zelfstandigen: verlaagde sociale bijdragen, goedkopere aanwervingen, beter pensioen, lagere kosten voor elektronisch betalen en een lagere energieheffing. Maar er staat nog meer op stapel rond flexibele arbeidsreglementering, loonkosten, hervorming van de btw-boetes, een lager belastingtarief voor kmo-vennootschappen en minder administratieve rompslomp.

In Heusden-Zolder overlegt de kern met het gemeentebestuur en bereidt ook elke keer een dossier voor in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Daarnaast hebben leden toegang tot een database van modelcontracten en brieven, ze kunnen een beroep doen op een bijstandsteam voor al hun concrete en praktische vragen en zelfs voor het innen van onbetaalde facturen.35092