17 kandidaten uit Heusden-Zolder voor 9 juni

17 kandidaten uit Heusden-Zolder voor 9 juni

Vanmiddag om 12 uur moesten de politieke partijen hun lijsten voor de Vlaamse en federale verkiezingen van 9 juni hebben ingediend. In het totaal staan 10 kandidaten uit Heusden-Zolder op de lijsten. We geven de lijsten in volgorde van hun nummer zoals die onlangs zijn geloot

Bij Vlaams Belang staat Guido Nowak als 7de opvolger op de kamerlijst, op de lijst voor het Vlaams parlement staan Jan Jans en Anny Jaspers respectievelijk op de 8ste en 14de effectieve plaats. 
Bij N-VA is Steven Goris de 9de effectieve kandidaat op de kamerlijst, op de lijst voor het Vlaams parlement staat Tuur Lemmens op de 7de effectieve plaats.
Bij CD&V staat niemand op de kamerlijst, terwijl Isabelle Thielemans de 10de effectieve kandidate is op de lijst voor het Vlaams parlement.
Bij Vooruit is Funda Oru de lijsttrekker voor de Kamer, Nico Geeraerts is 6de opvolger voor het Vlaams parlement.
Open VLD telt geen kandidaten uit Heusden-Zolder voor de Kamer, terwijl Julie Lormans op de derde effectieve plaats voor het Vlaams parlement staat. 
Bij Groen staat Machteld Bosmans als 6de opvolger voor de Kamer, terwijl die partij geen kandidaten heeft voor het Vlaams parlement.
De PVDA heeft zowel voor de Kamer als voor het Vlaams parlement geen kandidaten uit Heusden-Zolder.
De lijst met de meeste namen uit Heusden-Zolder is Voor U. Laurenne Lenaerts is 5de opvolger en Jurgen Schots is 6de opvolger op de lijst voor de Kamer.  De lijst voor het Vlaams parlement wordt aangevoerd door Yasin Gül. Jorgen Lenaerts is daar eerste opvolger, Philippe Beeckmans 9de opvolger en Buse Cakmak 10de opvolger en Anne Schevenels 11de opvolger.80641