132 per uur in de Meylandtlaan

132 per uur in de Meylandtlaan

De politie hield zaterdagnacht in Heusden-Zolder alcoholcontroles. 10 inspecteurs stelden zich op op 3 plaatsen, en tussendoor werden patrouilles met de dienstwagens gedaan. Ook de flitswagen is ingezet. Van de 984 gecontroleerde wagens, reden 219 te snel. Eentje mag wellicht zijn rijbewijs aan de politierechter afgeven: hij reed 132 in de Meylandtlaan, waar maar 70 is toegestaan.

320 bestuurders legden een ademtest af, 8 van hen bliezen 'Alarm', goed voor 3 uur inhouding van het rijbewijs en een boete in de bus. 8 anderen bliezen 'Positief'. 3 van hen moesten onmiddellijk hun rijbewijs voor 15 dagen inleveren, de anderen voor 6 uur. Alle 8 mogen ze het bij de politierechter gaan uitleggen. 1 man werd opgesloten wegens openbare dronkenschap. 1 wagen is getakeld omdat hij wellicht niet verzekerd was, een andere wagen was niet gekeurd.  

In de koffer

In de Stationsstraat werd een bestuurder aan de kant gezet die een inhaalverbod negeerde. Een andere werd betrapt toen hij door het rood reed op de spoorovergang. Daar werd ook één auto tegengehouden met vader, moeder en 6 kinderen, allemaal zonder gordel. Sommigen zaten zelfs in de autokoffer.48475