2.000 'bakkers' volgen 'Lekker Anders' van Hanne

2.000 'bakkers' volgen 'Lekker Anders' van Hanne

Hanne Van Eechaute uit Boekt is altijd al een 'foodie' geweest, ze  houdt van aparte smaken combineren maar ook van de natuur. En exact een jaar geleden bracht ze die interesses samen in een instagramaccount 'Lekker Anders'. "Eén van de dingen die je kunt doen om onze planeet te helpen is via je bord de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk houden. Mijn bakaccount probeert dus lekkere recepten te maken, met zo'n klein mogelijke ecologische belasting en een beetje specialer", vertelt ze. Maar vergis je niet, dat wil niet zeggen, moeilijke recepten met veel werk. Haar bekende 'mug'cakejes zijn in 1 minuut klaar en komen uit de microgolfoven. 

En dat er een publiek voor is, was al snel duidelijk. In een jaar tijd ging ze naar bijna 2.000 volgers op Instagram. "Ik toon met mijn recepten en tips dat je ook lekker kunt bakken met minder gebruik van klassieke ingrediënten als boter, eieren en suiker. Ik experimenteer veel  met natuurlijke suikers en vetten, weinig dierlijke producten en met seizoensfruit. Zélfs groentjes zitten al eens in mijn baksels."

Trouwe volgers

Hanne heeft veel trouwe volgers. "'t Is leuk om met hen in interactie te gaan en zo een relatie op te bouwen. Ze laten me weten dat ze mijn enthousiaste benadering waarderen,  dat ze mijn passie voelen, dat alle 'baksels' (want zo noem ik ze) er heerlijk uitzien. En voor mij is het leuk als ze niet alleen mijn receptjes proberen, maar ze ook delen."

Na één jaar zijn de instagramaccount en blog van Hanne dus erg populair. Dat stimuleert haar om wekelijks receptjes, weetjes over duurzaam bakken en leuke restauranttips te blijven geven. En voor de eerste verjaardag van 'Lekker Anders' zet ze een leuke winactie op. Smakelijk!

70734