2024 is een belangrijk jaar voor MHZ

2024 is een belangrijk jaar voor MHZ

De Middenstandsraad Heusden-Zolder, MHZ, heeft ondertussen haar eerste vergadering van het nieuwe jaar achter de rug. De afgevaardigden waren het erover eens dat 2024 een belangrijk jaar worden voor de vier handelskernen (Cité, Heusden-Dorp, Zolder en Bolderberg). Er zijn uiteraard de gemeenteraadsverkieziingen waar ook de lokale ondernemers halsreikend naar uitkijken. Daarnaast zijn er in alle handelskernen wel sterkhouders die hun activiteit hebben stopgezet of dat binnenkort zullen doen, meestal omdat het pensioen lonkt. "Het zal dus een uitdaging zijn om op middelllange termijn nieuwe lokale handelaars aan te trekken, die zich actief willen inzetten in de handelskernen en die ook voor een frisse wind kunnen zorgen", vertolkt MHZ-voorzitter Ronny Oyen de bekommernis van veel van zijn leden.

Elkaar versterken

Wat dat betreft, hebben de handelskernen zelf vorig jaar al de vlucht voorwaarts genomen. Ze hebben stappen gezet naar een nauwere onderlinge samenwerking. BHV wil bijvoorbeeld 'Bolderberg Live’ nieuw leven inblazen. De succesvolle evenementen zoals de eindejaarsacties, de braderie op Cité, Heusden Bolt bij de Sint-Janskermis en het foodtruckfestival in Zolder staan alvast weer op de kalender. "Wel zullen we het concept van deze evenementen onder de loep nemen om te kijken waar we kunnen verbeteren en bekijken hoe de 4 handelskernen elkaar bij die events kunnen ondersteunen en aanvullen", vervolgt Oyen.

Beleidsaanbevelingen

De MHZ zal ook, in samenspraak met de 4 handelskernen, beleidsaanbevelingen en suggesties doen voor de volgende legislatuur die de verschillende partijen eventueel in hun verkiezingsprogramma kunnen opnemen. Daarbij zal de MHZ ook een verkiezingsdebat organiseren. "Het doel blijft om van Heusden-Zolder een aantrekkelijke gemeente te maken om te ondernemen, te kopen en te beleven…. Als MHZ vinden we het dan ook zeer belangrijk om het overleg en de samenwerking met het lokaal bestuur te versterken", besluit Ronny Oyen.79940