33 eerstejaars meer in Sint-Franciscuscollege

Ondanks de berichten dat er in Vlaanderen en Limburg 2 procent minder leerlingen in het middelbaar onderwijs zijn, gaat het leerlingenaantal in het Sint-Franciscuscollege erop vooruit. Dit jaar tellen ze daar in het eerste jaar liefst 33 leerlingen meer dan vorig schooljaar. Een nieuwe trend is ook dat ouders hun kinderen al heel vroeg inschreven, zodat op 1 juli het eerste en tweede jaar al boven het maximum aantal leerlingen zaten. Daardoor moest noodgedwongen een stop worden ingevoerd. Ook heeft Latijn, met vier uur in het eerste jaar, meer leerlingen aangetrokken.

Het algemeen secundair onderwijs in het SFC telt eveneens meer leerlingen dan vorig jaar. Er is zelfs sprake van een toeloop naar de nieuwe studierichting ‘economie-wetenschappen’ in de derde graad. Die is in de plaats gekomen van de richting ‘moderne talen-wiskunde’. In het technisch secundair onderwijs is het SFC voor het eerst gestart met een zevende specialisatiejaar ‘Integrale veiligheid’ en in het beroepsonderwijs werden de bestaande zevende jaren aangevuld met de richting 'veiligheidsberoepen’. Daarvoor komen jongeren uit zowat heel Limburg naar Heusden-Zolder afgezakt, vermits het college als enige katholieke instelling in Limburg de richtingen aanbiedt, dat gebeurt met twee klassen in TSO en één in BSO.

Tenslotte zit het internaat zo goed als vol. De plaatsen voor de jongens zijn volledig volzet en voor de meisjes resten nog twee plaatsen. Er zijn nu maar liefst 65 internen en dat is in deze tijd erg veel. Naast de traditionele interimkrachten, komen dit schooljaar maar liefst 15 nieuwe leraars in dienst met een contract voor onbepaalde duur.3232