50 bedrijven nemen deel aan jobbeurs op 28 mei

50 bedrijven nemen deel aan jobbeurs op 28 mei

We hadden het al eerder over de jobbeurs die VDAB, GTB en de lokale besturen van West-Limburg op 28 mei in Watt17 organiseren. 50 bedrijven die op zoek zijn naar personeel hebben al toegezegd dat ze aanwezig zullen zijn. Het gaat om lokale bedrijven zoals Melotte, McDonald's, Aldi, E.S Systems bv, Leenders,  enz. Zij zijn op zoek naar productiemedewerkers, operatoren, onderhoudstechniekers, inpakkers, magazijnmedewerkers, schoonmakers, winkelmedewerkers en keukenmedewerkers. De jobbeurs mikt op een breed publiek met uiteenlopende profielen.

Arbeidsbeperking

"We nodigen via onze partner GTB ook heel wat kwetsbare werkzoekenden uit, bijvoorbeeld met een arbeidsbeperking. Voor hen is het zeker een meerwaarde om werkgevers dichtbij huis te ontmoeten en die werkgevers staan op hun beurt open voor elk talent," zegt  directeur Joris Philips van VDAB-Limburg.  
“De jobbeurs is de eerste concrete actie die voortvloeit uit de samenwerkingsovereenkomst tussen VDAB en de 8 lokale besturen van West-Limburg. Jobbeurzen waarbij bedrijven en werkzoekenden elkaar fysiek ontmoeten is een efficiënte methodiek om de krapte op de arbeidsmarkt aan te pakken en de werkzaamheidsgraad te verhogen. We zijn blij ze in Heusden-Zolder te mogen ontvangen", vindt schepen van Lokale Economie Isabelle Thielemans
Nog eens de cijfers: West-Limburg telt 1.447 openstaande vacatures en 4.442 werkzoekenden. Ruim vier op de tien is kortgeschoold, bijna een vierde heeft een arbeidsbeperking en 36% heeft een migratieachtergrond.
De jobbeurs in Watt17 op 28 mei heeft plaats van 10 tot 15 uur. Inschrijven is niet nodig, iedereen kan gewoon langskomen. Meer info.80972