Het weer in Heusden-Zolder

Aangenaam herfstweer

Een hogedrukgebied over onze streken zorgt voor rustig en aangenaam herfstweer. Overdag bereikt het kwik vrij hoge waarden, maar in de nacht koelt het flink af. De volgende dagen trekt het hogedrukgebied weg richting Duitsland, waarbij storingen in het weekend over onze regio kunnen trekken. De neerslagkansen nemen toe en het wordt terug wat koeler.

Woensdag (21/09) is het rustig en droog met geregeld zon. Er komen ook wel enkele wolken voor, maar de zon krijgt ook vaak ruimte. Het kwik kan oplopen naar gemiddeld 16 of 17 graden. Met weinig wind voelt het na de middag vrij aangenaam aan.

Donderdag (22/09) wordt het, na een koude ochtend met slechts 6 graden, best wel warm. Dankzij een stralende zon kan het kwik oplopen tot 18 of 19 graden. Er zijn slechts enkele wolken en de wind is zwak.

Vrijdag (23/09) kan het opnieuw warm worden bij maxima rond 19 graden. De zon maakt echter plaats voor toenemende wolken. Het blijft wel droog tot de avond. 

Zaterdag (24/09) overheersen wolken het weerbeeld en er valt van tijd tot tijd wat regen of een bui. Er zijn echter ook droge perioden en de maxima liggen rond 18 of 19 graden.

Zondag (25/09) zijn er eerst veel wolken met kans op een enkele lokale regenbui. Later in de namiddag blijft het droog en is er ook meer zon. Het is nog vrij aangenaam bij 19 graden.

Na het weekend gaan de temperaturen gestaag omlaag en vanaf dinsdag nemen de neerslagkansen opnieuw toe. Het gaat dan ook wat harder waaien.Michel Nulens – Buienradar75272