ACV wil vaart achter bejaardenvoorzieningen

ACV wil vaart achter bejaardenvoorzieningen

Het ACV van Heusden-Zolder heeft vrijdagmiddag een Valentijnsactie gehouden in rusthuis De Bloemelingen in Zolder. De bejaarden werden getrakteerd op accordeonmuziek, liederen en een presentje. Dat werd geapprecieerd, ook door de niet verliefden. Tegelijk wil de vakbond ook het nijpend tekort aan rusthuisbedden en serviceflats aanklagen. "Plannen zijn er genoeg, maar in de prkatijk loopt het allemaal erg traag," zegt regioverantwoordelijke Greta Vanhove.

"Heusden-Zolder telt momenteel 902 80-plussers. In 2015 zullen er dat dubbel zoveel zijn. Gemiddeld moet nu een bejaarde al 9 maanden wachten op een plaats in een rusthuis." Er zijn op dit momenteel een heleboel plannen voor serviceflats en extra rusthuisbedden, zowel van het OCMW als van privé-initiatiefnemers. De erkenning komt er meestal redelijk snel, maar volgens het ACV is nog geen enkel initiatief gestart omdat de aanvraag en goedkeuring van bouwvergunningen een lijdensweg is.

ACV Heusden-Zolder roept de verantwoordelijke overheden dan ook op om dossiers ivm rusthuizen, serviceflats en andere seniorenvoorzieningen met voorrang te behandelen en hiervoor desnoods spoedprocedures in het leven te roepen.1951