Het weer in Heusden-Zolder

Het wordt kouder

Storingen en depressies komen vanuit het noordwesten opzetten en brengen ook een portie koudere lucht met zich mee. De neerslag kan in het weekend tijdelijk een winters karakter hebben. Na het weekend wordt het wat zachter, maar regen en wind staan dan op het programma.

Woensdag (24/11) is het rustig weer, maar er is veel vochtigheid in de onderste lagen van de atmosfeer. Hierdoor duurt het geruime tijd alvorens nevel en mist opgeruimd raken. Na de middag blijven de wolken domineren, maar hier en daar kan mogelijk de zon even doorbreken.  Er is weinig wind en het kwik stagneert op een graad of 7.

Donderdag (25/11) is het bewolkt in de voormiddag en er kan wat lichte regen vallen. Na de middag wordt het droog en stilaan breekt de zon vanuit het westen door.  De wind is zwak en de maxima komen uit op gemiddeld 6 graden. 

Vrijdag (26/11) wordt het een graadje kouder bij maxima rond 5 graden. Eerst is het bewolkt, maar meestal droog. Na de middag komt er regen opzetten vanuit het westen. De zuidwestenwind wakkert aan tot matig.

Zaterdag (27/11) is het vrij koud bij maxima rond 4 graden. Wolken en zon wisselen elkaar af en er vallen enkele buien. Deze buien kunnen soms een winters karakter hebben en worden vergezeld van regen en sneeuw. Vaak is het echter ook droog. 

Zondag (28/11) is het bewolkt en de zon komt nauwelijks tevoorschijn. Hoewel het meestal droog blijft, is een enkele winterse bui niet geheel uitgesloten. Bij een matige noordwestenwind liggen de maxima rond 4 graden.

Na het weekend wordt het wat zachter, maar regen en wind staan op het programma.Michel Nulens – Weerblog71394