Afscheid van de politiek: Peter Tielens

Afscheid van de politiek: Peter Tielens

Met Peter Tielens verdwijnt nog een ervaren pion uit de gemeenteraad. Daar zat hij in sinds 2000. "Ik ben gestart met VLD en na het uit elkaar vallen ervan, bij NHZ terechtgekomen." 

12 jaar zat Peter Tielens in de oppositie. De afgelopen zes jaar nam hij deel aan het beleid waar hij schepen van financiën en sport was. Hij heeft één gemeenteraad gemist en vermoedt dat daardoor de teller op 198 staat." 

Collegiale beslissingen

Op welke relisaties kijk je met tevredenheid terug? Al de realisaties zijn collegiaal uitgevoerd door het ganse college. Ik steek dus geen pluimen op mijn hoed. Vooral omdat het echte werk door de diensten wordt geleverd. Mijn persoonlijke verdienste is vooral geweest dat ik consequent, ook niet populaire maatregelen, die beslist waren, ben blijven steunen. Op die manier heeft deze meerderheid een ongezien financieel plaatje getekend: 18 miljoen bespaard, 13 miljoen schuldafbouw en toch 80 miljoen geïnvesteerd." 

En de minpunten? "Ik ben altijd erop blijven hameren dat we in Heusden-Zolder wonen, en dat is één gemeente. Het belang van deze gemeente primeert boven alle belangen die slechts micro-gemeenschappen, gehuchten of dorpen nastreven. Mijn grootste frustratie ligt binnen NHZ, dat me altijd voorgehouden heeft dat het gemeentelijk belang haar hoogste goed was."

Cliëntelisme

Ook Peter Tielens ziet een belangrijke evolutie binnen het politieke landschap. "Daar ervaar ik dat "ten dienste" van de burger gelijk gesteld wordt met dienstbetoon, cliëntelisme, eigenlijk populisme. En dat is jammer."

Maar samen met het verdwijnen van NHZ houdt hij het nu ook voor bekeken "Op politiek vlak ben ik echt voldaan en tevreden. Ik laat het dus over aan andere enthousiastelingen die tussen pot en pint voldoende relativerend vermogen aanhouden zodat politiek als leuk ervaren wordt."44066