Amideus biedt 43 serviceflats in Berkenbos

Amideus biedt 43 serviceflats in Berkenbos

Er komen 43 serviceflats in de Pater Amideuslaan in Berkenbos, tegenover de kerk. (Voor de insiders: op de plaats waar nu nog de villa van dokter Miserez staat). Het initiatief komt van Ruben Put en Guy Henkens, die daarmee willen inspelen op het tekort aan aangepaste woon- en opvangmogelijkheden met dienstverlening voor ouderen van Heusden-Zolder en omstreken. Voor de serviceflats van 'Amideus' is een erkenning toegekend. De flats worden verdeeld over 3 woningblokken die verbonden zijn door een centrale tuin. Ze variëren van 60 tot 104 m², met 1 of 2 slaapkamers, inkomhal, living, keuken, badkamer en terras.

Ze hebben allemaal telefoon-, tv- en internetaansluiting en een noodoproepsysteem. Ondergronds is een parkeergarage beschikbaar. De flats - 6 types - kunnen zowel gehuurd als gekocht worden (prijzen all-in tussen 170.000 en 250.000 euro). Je kunt het ook kopen als belegging, om er pas later in te gaan wonen. "Op dit moment bedraagt de gemiddelde leeftijd van serviceflatbewoners in Limburg 80 tot 81 jaar, maar doordat de minimumleeftijd is opgetrokken van 60 naar 65 jaar zou dat nog kunnen stijgen," zegt Guy Henkens. "Precies daarom voorzien we alle mogelijke diensten. De receptie wordt het kloppend hart van Amideus, daar zit overdag een woonassistent waar de bewoners met alle mogelijke vragen terecht kunnen. Voor de rest hebben we een breed pakket van diensten: warme maaltijden, poetsdienst, kapper, pedicure, kine, wassalon, cafetaria, apotheek, ontspanning, een salon met leesruimte, ... de post laten we ook bewust aan de receptie afgeven om de sociale contacten te bevorderen."

De bouwwerken gaan ten laatste in augustus van start en tegen eind 2010 wordt de oplevering verwacht. www.amideus.be2447