Archief oktober 2010

zolder-b-op-zucht-van-bekerstunt

Zolder B op zucht van bekerstunt

In de beker van Vlaanderen basketbal heeft eersteprovincialer Zolder B bijna voor een stunt gezorgd tegen derdeklasser Haantje Oudenaarde. Zolder miste zijn start en was zijn voorgift van 15 punten al volledig kwijt na het 1ste quarter: 26-32. De Oost-Vlamingen dachten dat de buit al binnen was, maar Zolder knokte zich in het 2de en 3de kwart terug in de wedstrijd en sloot die telkens winnend af. Het laatste quarter werd een nek aan nek race en het bleef spannen tot de laatste seconde, maar Oudenaarde won nipt met 84-86.

gezond-koken-en-bewegen

Gezond koken en bewegen ...

In 't Kuipershof had vanmiddag het slotmoment plaats van de actie 'Kook je fit, meteen het orgelpunt van de activiteiten' in het kader van Europees jaar voor de bestrijding van armoede en sociale uitsluiting. Heel wat mensen kwamen een kijkje nemen, benieuwd naar de ervaringen van degenen die een weekje met beperkt budget hadden geleefd. Of op zoek naar tips om gezond en goedkoop te koken. De workshops van kok Moke kenden dan ook erg veel belangstelling. De vrijwilligers van (…) Lees het hele bericht

statie-sport-aan-de-leiding

Statie Sport aan de leiding

In de vierde provinciale B heeft Statie Zolder met 2-5 gewonnen bij SK Lozen, bij de rust stond het 1-2. Toen kregen de bezoekers het even moeilijk, maar nadat de 1-3 op het bord stond, verbrokkelde de thuisploeg en walste Statie erover heen.Statie staat nu op kop met 20 punten, 1 punt meer dan de achtervolgers die ook nog een match meer gespeeld hebben. SK Heusden 06 speelde een goede partij en versloeg Laak met 3-0. En ook Anadol ging met 0-1 winnen bij Lommel Kolonie.

viversel-wint-subtopper

Viversel wint subtopper

In derde provinciale C werd de subtopper Viversel - Melo Zonhoven 2-1, bij de rust stond het nog 0-0n daarna liep de thuisploeg tot 2-0 uit en in de slotminuten konden de bezoekers nog milderen. Vrijheid Zolder - Linkhout eindigde op een brilscore, 0-0.

morgen-openingsfeest-van-10-jaar-art-27

Morgen openingsfeest van 10 jaar Art. 27

Morgen heeft het openingsfeest plaats van de Décadence-tentoonstelling van Artikel 27. Om 14u30 gaat het van start in de Luchtballon (Kortstraat) met demonstraties van kunstenaars, fair café en een decadente ceremoniemeester die ook een bijzonder vervoer regelt met de andere locatie op het Sint-Willibrordusplein. Om 18 uur geeft Annemarie Schoonens ook nog een demo vuurkunst. Morgen en dinsdag is de tentoonstelling te bezoeken van 13u30 tot 19 uur, de andere dagen tot 21 november tot (…) Lees het hele bericht

verlies-voor-bolderberg-ondanks-weerwerk

Verlies voor Bolderberg ondanks weerwerk

In het volleybal heeft VCK Bolderberg met 0-3 verloren van Amigos Zoersel: 0-3. Misschien op het eerste gezicht een logische uitslag tegen de titelkandidaten en toch heeft Bolderberg voor elke set gevochten. Het is alleen ten onder gegaan aan enkele zwakkere periodes en een opeenstapeling van fouten. Setstanden: 22-25, 21-25 en 24-26.

vandaag-gezien-31-oktober-2010

Vandaag gezien

Herfst aan de vijvers van Terlaemen. (foto Yves Maex)

blues-lee-doet-muze-sidderen

Blues Lee doet Muze sidderen

De grote feestzaal van Muze liep zaterdagavond vol voor het jubileumconcert van Blues Lee, de band die zijn 15de verjaardag viert en ook zijn nieuwe CD voorstelde. De vlam sloeg al van in het begin in de pan, ook voormalige leden kwamen nog even hun opwachting maken, bijzonder opgemerkt was - uiteraard - voormalige frontman en huidige PHL-directeur Ben Lambrechts die nog eens al zijn showduivels ontbond. Tussen de toeschouwers zijn onder meer Stijn Meuris en Nigel Williams gespot.
Meer foto's van Ronny Vanthienen en Bart Claes

the-hangovers-als-warming-up

The Hangovers als warming-up

The Hangovers waren gisteravond in Muze de support act voor het jarige Blues Lee, en ze wisten de zaal met een gedreven act op de ideale temperatuur te brengen. (foto Ronny Vanthienen)

late-penalty-kost-bolderberg-2-punten

Late penalty kost Bolderberg 2 punten

In de derde provinciale van het voetbal heeft Bolderberg 3-3 gelijkgespeeld bij Stevoort. Bij de rust stond het 1-2, de thuisploeg kwam terug, Bolderberg nam opnieuw voorsprong maar in de toegevoegde tijd mocht de thuisploeg nog een penalty omzetten. (foto Yves Maex)

verlies-voor-bbc-zolder-na-verlengingen

Verlies voor BBC Zolder na verlengingen

In de tweede basketbalklasse heeft BBC Zolder verloren bij Gembo Borgerhout met 87-79. Gembo blijft daardoor thuis ongeslagen, maar de Antwerpenaars hadden deze keer wel verlengingen nodig. Zolder blijft in de onderste regionen van de rangschikking.

snelle-goals-blijven-kvv-fnuiken

Snelle goals blijven KVV fnuiken

In de vierde voetbalklasse heeft KVV Heusden-Zolder vanavond een nieuwe nederlaag geleden: 4-2 bij Zwarte Leeuw Rijkevorsel. Traditiegetrouw stond het na 3' al 1-0 en na 3' in tweede helft was het 2-0. Op het uur kwam de thuisploeg 3-0 voor, Jan Houben kon dan met twee tegendoelpunten snel milderen tot 3-2, maar toen viel De Cantis uit met rood en met een strafschop tien minuten voor tijd was het vonnis voltrokken.

opvallende-kunst-van-tonie-van-marle

Opvallende kunst van Tonie van Marle

In de aanloop naar de Art 27-expo laten we u vandaag van enkele impressies genieten van het werk van Tonie van Marle die met verschillende werken aan de tentoonstelling deelneemt.

botswing-op-halloweenavond-in-overpelt

Botswing op Halloweenavond in Overpelt

In Palethe Overpelt vieren ze ieder jaar Halloween met een avond vol folkmuziek. Voor de vierde editie stond naast het Lommelse Rustling Cane ook Botswing uit Heusden-Zolder op het podium Botswing bracht een set vol jigs, reels en fijne Ierse folksongs. (foto's Louis Weckx)

si-heusden-zolder-blijft-winnen

SI Heusden-Zolder blijft winnen

In de tweede nationale van het zaalvoetbal blijft MFC SI Heusden-Zolder het uitstekend doen. Deze keer ging Golden Soccer Ougrée voor de bijl, het werd 12-5. Na 5 minuten stond het al 3-0 en voor de bezoekers was het meteen duidelijk dat hier niets te rapen viel. Bij de rust was het 6-2. Volgende week is SI een speeldag vrij en op 12 november volgt de clash tegen Houthalen met de leidersplaats als inzet.

overleven-met-een-leefloon-is-aartsmoeilijk

'Overleven met een leefloon is aartsmoeilijk'

Morgen van 14u30 tot 18 uur heeft in 't Kuipershof het slotmoment plaats van 'Kook je fit'. Eén van de ankerpunten tijdens de actie van de afgelopen weken was de uitdaging die het OCMW had gelanceerd om een week lang met een leefloon rond te komen, 52 gezinnen gingen er op in en uit hun reacties blijkt het het erg leerrijk was. Een bloemlezing.
 “Aan het begin van de week dacht ik dat het geen probleem zou zijn om met 92 euro rond te komen. Maar als ik alle (…) Lees het hele bericht

vannacht-begint-de-wintertijd-1

Vannacht begint de wintertijd

Volgende nacht schakelen we weer over op de wintertijd. Om 3 uur zetten we de klok terug naar 2 uur. Morgenvroeg blijft het wat langer licht, morgenavond zal het vroeger donker zijn. We kunnen dus vannacht een uur langer slapen, of een uur langer de bloemetjes gaan buiten zetten, en helaas voor de nachtwerkers, maar zij moeten een uur langer aan de slag blijven.

massa-volk-op-heusdense-griezeltocht

Massa volk op Heusdense griezeltocht

In Heusden-Centrum was vandaag een pak volk onderweg voor de Griezeltocht van De Springplank, zowat 1100 betalende deelnemers . Ouders en kinderen werden geconfronteerd met een aantal griezelige verrassingen, vooral in het Sint-Jansbos waar onder meer kettingzagen opdoken. Ook enkele huizen waren gepast gedecoreerd. Gelukkig konden ze achteraf een beetje bekomen bij een borrel en een kop soep op de speelplaats, ook de muziek bracht hen tot rust, maar het afrondende vuurwerk joeg de jeugdige adrenaline toch weer wat de hoogte in.Foto's Rudi Coomans

koerselsebaan-is-open

Koerselsebaan is open

De Koerselsebaan is vrijdagavond opengezet zodat het verkeer er door kan. De rijweg is afgewerkt, zelfs de lijnen zijn getrokken. Maar er is nog werk aan de bermen en de fietspaden en ook de aansluitingen met de Exelgaarden en de Kortstraat moeten nog afgewerkt worden.

bbc-zolder-gaat-verder-in-beker-van-vlaanderen

BBC Zolder gaat verder in Beker van Vlaanderen

Basketbalclub Zolder A gaat verder in de Beker van Vlaanderen. Het schakelde Oxaco Boechout uit eerste landelijke uit met een 71-82 overwinning. Zolder had 5 minuten nodig om de 10 punten voorgift weg te werken. Geert Vanhove scoorde 34 punten, Jonas Delalieux, een jeugdproduct van Zolder, maakte zijn debuut.

projecta-confronteert-fotografie-van-vroeger-en-nu

Projecta confronteert fotografie van vroeger en nu

Veel belangstelling vanavond in Muze voor de vernissage plaats van de tentoonstelling van fotoclub Projecta. Voorzitter Valère Ceyssens van de cultuurraad benadrukte in zijn voorwoord hoe in zijn jeugdjaren het werk van Projecta - toen nog diaclub - al tot de verbeelding sprak. Directeur Tom Michielsen van Muze liet uitschijnen dat in de toekomst nog vaker ruimte voor fotowerk zal gecreëerd worden. Bart Claes, Alfons Put, Henri Vanhoudt, Jan Leijskens en Tony Claes tonen een selectie uit hun werk. (…) Lees het hele bericht

koning-leopold-was-in-muze

Koning Leopold was in Muze

't Arsenaal bracht gisteren Koning Leopolds Alleenspraak op de Muzeplanken, een sterke prestatie van acteur Rik Van Uffelen. (foto Lenscollectief)

robin-das-aan-de-slag-als-kunstsmid

Robin Das aan de slag als kunstsmid

Onder grote belangstelling is vrijdag in de Schootstraat 224 het atelier van kunstsmid Robin Das geopend. Robin is al een 7-tal jaren bezig als kunstsmid, waarvoor hij een opleiding volgde bij Syntra-Hasselt. Hij deed dat eerst als hobby, maar toen hij eind vorig jaar door de crisis en de herstructurering bij zijn werkgever zonder job viel, kwam hij in contact met het Ondernemersatelier. "Wij geven werklozen de kans om een zelfstandige job te beginnen onder onze vleugels. Ze kunnen (…) Lees het hele bericht

la-decadence-breed-geinterpreteerd

La Décadence: breed geïnterpreteerd

Ook vandaag brengen we nog een vooruitblik op een aantal kunstwerken die vanaf maandag te zien zijn in de 'Décadence'-tentoonstelling van Art. 27. Boven een werk van Bart Dérison. Linksonder het bootje van Chris Ros, in het midden 'Kinderbescherming' van Peter Vanbergenhenegouwen en rechtsonder 'triptych our daily meat' van Tom Bogaert.

verschillende-overtreders-betrapt

Verschillende overtreders betrapt

In het kader van de verkeersthema-actie “veilig schoolverkeer” controleerde de politie 2 bromfietsers, ze kregen een jongeren-pv wegens technische gebreken aan hun brommer. In Wendelenhof is één foutparkeerder geverbaliseerd. 2 bestuurders kregen een boete wegens negeren van de eenrichting in Inakker en Gemeentewinning. Bij een snelheidscontrole in de Koolmijnlaan reden 6 van de 81 bestuurders te snel.

politie-inspecteur-naar-kosovo

Politie-inspecteur naar Kosovo

Dorien Vanbrabant, inspecteur bij de politie van Heusden-Zolder, gaat voor een jaar op missie in Kosovo. Met een ploeg van de federale politie neemt ze deel aan de Eulux-missie. De Europese Unie stuurt - met een mandaat van de VN-Veiligheidsraad - politiemensen, rechters en douanebeambten naar Kosovo om er de opbouw van de structuren en diensten te begeleiden. De taak van Dorien Vanbrabant zal er onder meer in bestaan om de interventies van de plaatselijke politie te 'monitoren' (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-29-oktober-2010

Vandaag gezien

Vanochtend vroeg zag Julien Maebe een man boven in een kraan op een bouwwerf in de Guido Gezellelaan. Een protesterende asielzoeker? Iemand met plannen voor een wanhoopsdaad? Neen, de kraan bleek defect en een hersteller kroop als een echte spiderman door het ijzerwerk op zoek naar het euvel. En dat is ondertussen gefikst.

in-beekbeemden-worden-ze-op-en-top-gezond

In Beekbeemden worden ze op en top gezond

In de gemeentelijke basisschool Beekbeemden hebben leerlingen en leerkrachten deze week gewerkt rond het project “Op en top gezond”. De kinderen leerden hoe ze gezonder kunnen leven met de voedingsdriehoek, gezond ontbijt, lessenreeksen en spelmomenten. Ook ontdekten ze dat beweging misschien wel het belangrijkste onderdeel is in gezond leren leven. Zelfs de ouders namen deel aan het gezamenlijk ochtenddansen met de kleuters. Foto's Rudi Coomans

appartementsblok-voor-asielzoekers-in-halstraat

Appartementsblok voor asielzoekers in Halstraat

Zoals we al eerder meldden, gaat het OCMW een appartementsgebouw aankopen om asielzoekers onder te brengen. De knoop is nu doorgehakt, het gaat om een nieuwbouw met zes appartementen in de Halstraat, waar 24 tot 27 personen kunnen ondergebracht worden. "Op dit ogenblik vangen we 23 gezinnen op, en hebben we als Lokaal Opvanginitiatief een capaciteit van 77 plaatsen. Samen met De Bark lijkt ons dat ruim genoeg en we gaan dan ook niet in op de rondvraag van de gouverneur om plaatsen (…) Lees het hele bericht

moet-er-nog-kunst-zijn

Moet er nog kunst zijn?

Het lijkt wel of Heusden-Zolder tegenwoordig één grote kunstgalerij is. In de Kortstraat en op het Sint-Willibrordusplein is 'La Décadence' van Art 27 in volle opbouw, opening maandag. In galerij De Mijlpaal is de nieuwste tentoonstelling 'Camera Obscura' in volle voorbereiding, opening 7 november. En in de benedenfoyer van Muze legt de plaatselijke fotoclub Projecta (foto) de laatste hand aan de opbouw van de groepstentoonstelling 'Zien', opening morgenavond om 20 uur.

21-polyvalent-verzorgenden-zijn-afgestudeerd

21 polyvalent verzorgenden zijn afgestudeerd

In het OCMW-gebouw zijn vanavond de attesten uitgereikt aan 21 cursisten die het afgelopen jaar de opleiding polyvalent verzorgende hebben gevolgd.Opvallend is dat op één na alle cursisten die de opleiding begonnen, die ook met succes hebben afgerond. Dit jaar werd voor het eerst de volledige theorie doorlopen gevolgd door een lange stageperiode van mei tot september. Dat was uiteraard zwaarder, maar het maakt de opleiding ook een stuk sterker. Ongeveer de helft van de cursisten heeft nu al werk of een jobaanbieding op zak, twee gaan aan de slag bij het OCMW. Nog anderen gaan verder studeren, de sector heeft dan ook nood aan veel extra personeel.

burgemeester-aerts-krijgt-straat-en-geen-hof

Burgemeester Aerts krijgt straat en geen hof

Weinig discussiestof vanavond op de gemeenteraad behalve dan de goedkeuring van de straatnaam 'Burgemeester Aertsstraat' op de nieuwe verkaveling langs de Heuvelstraat. Eerder was die naam al afgewezen door buurtbewoners en door de cultuurraad. En ook nu was er weer heel wat weerstand. Niemand had echt bezwaren tegen de naam op zich maar wel tegen de manier waarop die tot stand was gekomen. Simonne Janssens-Vanoppen (NV-A) vroeg zich af hoe er werd omgegaan met de reacties van de buren die (…) Lees het hele bericht

25-pv-s-tijdens-markt

25 pv's tijdens markt

Tijdens de multiculturele markt heeft de politie gisteren 25 pv's opgemaakt. 17 automobilisten negeerden een parkeerverbod, 2 lieten hun auto achter in een bocht, 4 op een mindervalidenparking en 1 op een fietspad. Eén automobilist werd betrapt met de gsm aan het stuur.

zuiddag-bracht-3600-euro-op

Zuiddag bracht 3600 euro op

De Zuiddag vorige week heeft in het totaal 3600 euro opgebracht voor jongerenprojecten van Vredeseilanden in Bali en Java. Op initiatief van de gemeente en het Sint-Franciscuscollege gingen 90 leerlingen van het vijfde jaar ASO een dag lang werken bij bedrijven, instellingen en organisaties. Hun 'loon' van 40 euro gaat integraal naar Indonesië voor een project om jongeren bewust te maken van het belang van gezonde voeding.

dronken-student-in-leuvense-politiecel

Dronken student in Leuvense politiecel

Aan een werf op het Ladeuzeplein in Leuven heeft een politiepatrouille vanochtend vroeg een 20-jarige student uit Heusden-Zolder opgepakt. De politie zag net hoe de jongeman een signalisatielamp stuktrapte, toen hij merkte dat hij betrapt was, stopte hij de lamp onder zijn jas en probeerde er vandoor te gaan. Hij werd tegengehouden, wilde zijn identeitskaart niet tonen en noemde het polite-optreden belachelijk. Hij bleek dronken en mocht in de cel zijn roes uitslapen. Hij heeft een pv voor vandalisme aan zijn broek en zal ook nog de rekening voor de vernielde lamp krijgen.

la-decadence-een-inspirerend-thema

La décadence: een inspirerend thema

De jubileumeditie van de expo van Art 27 komt eraan, vanaf maandag 1 november tot en met 21 november kan je terecht op het Sint-Willibrordusplein 24 en in de gebouwen van de GO! basisschool in de Kortstraat waar de kunstenaars nu hun werken aan het installeren zijn. Vandaag en de volgende dagen tonen we alvast enkele werken uit de tentoonstelling, maar kunstwerken moet je natuurlijk ter plaatse in hun omgeving gaan bekijken. Het thema luidt 'La Décadence' en is niet alleen heel (…) Lees het hele bericht

morgen-griezeltocht-door-heusden

Morgen griezeltocht door Heusden

Morgenavond trekt de traditionele griezeltocht van De Springplank door Heusden-Centrum. De tocht gaat van start om 18u30, de laatste groep trekt er rond 20u30 op uit. Onderweg wachten allerlei aangename en minder aangename verrassingen. De bewoners van de straten in de buurt wordt gevraagd om aan deuren, ramen of hekken kaarsjes, pompoenen, lichtjes of heksen te zetten, voor het mooist versierde huis ligt een aankoopbon van 50 euro van de handelaars in Heusden-Dorp klaar. Op de speelplaats van (…) Lees het hele bericht

groen-waarschuwt-voor-opgraven-remo

Groen! waarschuwt voor opgraven Remo

Op woensdag 3 november om 19u30 organiseert Groen! Heusden-Zolder een nieuwe info-vergadering over de plannen met het Remo-stort van de Group Machiels. Die wil zoals bekend het afval terug opgraven en verbranden tot groene stroom. Tijdens de infovergadering, op vraag van ongeruste buurtbewoners, zal de focus liggen op de mogelijke gezondheidsrisico's bij het opgraven van het afval. Spreker is dokter Harrie De Witte, die al meer lezingen gaf over de risico's van leven nabij een stort. Gust Feyen van de Limburgse Milieukoepel brengt een stand van zaken over de plannen. De vergadering heeft plaats in de Poolse Zaal, Beukenstraat (Lindeman).

de-universele-thema-s-van-mark-swysen

De universele thema's van Mark Swysen

Vanavond zijn we gaan kijken hoe Mark Swysen zijn installatie heeft opgebouwd voor de tentoonstelling van Art 27. Mark woont en werkt nu in Antwerpen, maar heeft een aantal jaren in Heusden-Zolder gewoond. Hij heeft een installatie opgebouwd in de kelder van het handelspand aan het Sint-Willibrordusplein (vroegere Avanos). Als je in de kelder binnenstapt floept de verlichting aan, een soort draaiende koplampen, gecombineerd met een rookmachine en een 'zwevende' doodskist op wielen. (…) Lees het hele bericht

16-bestuurders-te-snel

16 bestuurders te snel

Na klachten van buurtbewoners heeft de verkeersdienst van de politie de flitswagen opgesteld in de Koolmijnlaan, de Jeugdlaan en de OLV-straat. 404 voertuigen werden gecontroleerd. 16 bestuurders reden te snel.

ook-asielzoekers-naar-helchteren

Ook asielzoekers naar Helchteren

Na Heusden-Zolder krijgen ook de buren in Houthalen-Helchteren een asielzoekerscentrum. De federale regering heeft vanmorgen beslist dat onder te brengen in de ondertussen leegstaande kazerne van Helchteren. Gemeentebestuur en ook de sociale partners reageren onthutst, omdat de bestemmingswijziging van het miltair domein daardoor in het gedrang komt. En dat was nodig als compensatiemaatregel voor de omleidingsweg voor de Noord-Zuidverbinding. Gevreesd wordt dat daardoor de (…) Lees het hele bericht

kennismaken-met-de-dode-hoek

Kennismaken met de dode hoek

In het Sint-Franciscuscollege krijgen de 300 leerlingen van het eerste jaar vandaag een bijzondere lesdag. Die staat volledig in het teken van de verkeersveiligheid en meer bijzonder de dode hoek. Daarover krijgen de leerlingen niet alleen een theoretische les, maar de directie heeft twee vrachtwagens van de firma Essers laten komen, met ook een brandweerwagen en een bus om in de praktijk te laten ervaren wat de dode hoek betekent, ook vanuit het standpunt van de vrachtwagenchauffeur. (…) Lees het hele bericht

unizo-naar-raymond-van-het-groenewoud

Unizo naar Raymond van het Groenewoud

De afdeling Heusden-Zolder van Unizo, de organisatie van zelfstandige ondernemers, biedt op zaterdag 13 november een speciaal arrangement aan: een optreden van Raymond van het Groenewoud in Muze. Van het Groenewoud is 60 geworden en trekt daarom met een overzichtstournée door Vlaanderen, daarin brengt hij - samen met zijn band - een overzicht van pakweg 40 jaar muziekcarrière. De avond begint om 19u30 met een apertief, om 20u15 volgt het eerste deel van het optreden, tijdens de pauze (…) Lees het hele bericht

valavond-op-bovy

Valavond op Bovy

Valentin Vreven ging de sfeer bij valavond proeven op domein Bovy en stelde vast dat de zonsondergang in de herfst niet alleen mooie beelden oplevert, maar dat het er ook muisstil is. Meer foto's

guido-gezellelaan-opnieuw-dicht

Guido Gezellelaan opnieuw dicht

De Guido Gezellelaan is vanavond opnieuw afgesloten voor de werkzaamheden aan het wegdek. Rond 18u15 is de rotonde aan de kerk afgezet en tegen 18u30 gaat ook de andere rijrichting dicht. Dat zal zo blijven tot morgenochtend.

art-27-expo-is-in-volle-opbouw

Art 27-expo is in volle opbouw

In de leegstaande gebouwen van het gemeenschapsonderwijs in de Kortstraat werken de mensen van Art. 27 naarstig door aan de voorbereidingen van hun jubileumtentoonstelling die maandag opengaat. Terwijl Herwig Nulens in de voormalige klaslokalen de pas aangekomen kunstwerken en de speciaal bewerkte schoolbanken een plaats geeft, zijn Cécile Coudré en André Coenegrachts in de keuken van de vroegere refter aan de slag. Tussen de uitstekend bewaarde installaties werken zij met veel creativiteit en verbeelding aan een tafereel dat de sfeer van La Grande Bouffe moet uitstralen. En ook de refter zelf zal op een bijzonder manier ingevuld worden. Meer foto's

senioren-krijgen-wegcode-opgefrist

Senioren krijgen wegcode opgefrist

In De Zandloper zijn vanmiddag de diploma's uitgereikt aan de deelnemers van de opfriscursus wegcode voor senioren. Juliette Goossens wist een 20-tal cursisten te boeien met theoretische kennis, vaardigheden en defensief rijden. Commissaris Danny Wendelen kwam de diploma's mee uitreiken.

15-jaar-blues-lee-met-concert-en-cd

15 jaar Blues Lee met concert en CD

Volgende zaterdag, 30 oktober wordt elke rechtgeaarde muziekfreak in Muze verwacht, want Blues Lee viert zijn 15de verjaardag met een jubileumconcert. In 1995 begon Blues Lee als een vriendenband van 6 loltrappers/muzikanten uit Heusden-Zolder en nu zijn ze een internationaal gereputeerde blues 'n roots band die in de buurlanden maar ook in Spanje, Italië, Zwitserland, Slovenië, Curaçao en Zuid-Afrika op het podium heeft gestaan. Het repertorium is ondertussen ook breed (…) Lees het hele bericht

de-brug-behaalt-mos-logo

De Brug behaalt MOS-logo

De vrije lagere school De Brug heeft het MOS-logo behaald, leerlingen en leerkrachten mochten het logo in ontvangst nemen van gedeputeerde voor leefmilieu Frank Smeets. In Limburg behaalden 37 basisscholen en 11 secundaire scholen dit schooljaar een MOS-logo. MOS staat trouwens voor ‘Milieuzorg op School’, het is een Vlaams project voor het kleuter- tot het secundair onderwijs dat de scholen stimuleert om op een pedagogisch verantwoorde manier een eigen milieuzorgsysteem uit te (…) Lees het hele bericht

handelaars-verontwaardigd-over-werken

Handelaars verontwaardigd over werken

De Handelaars Heusden-Dorp reageren in een mail naar schepen van verkeer Marc Swevers verontwaardigd over de onverwachte werkzaamheden op de Guido Gezellelaan. Ze zijn niet alleen boos omdat de werken 2 dagen vroeger starten dan hen was meegedeeld, ze vragen zich ook af waarom de bevolking niet is geïnformeerd en waarom ook het Willibrordusplein moest afgesloten worden voor het verkeer. De HHD stelt ook vast dat voor het doorgaand verkeer de toestand onduidelijk is en tot gevaarlijke situaties leidt.

vanavond-gezien-17

Vanavond gezien

Halloween komt eraan, Yves Maex spotte vanavond alvast een gepast decor.

verkeerschaos-in-heusden-centrum

Verkeerschaos in Heusden-Centrum

In Heusden-Centrum heerst maandagavond een totale verkeerschaos. Een aannemer is er gestart met het afschrapen en vervangen van het asfalt op de Guido Gezellelaan, daardoor is niet alleen de gewestweg zelf maar ook de zijstraten afgesloten. De werken waren twee dagen later aangekondigd, hoewel buiten de lezers van deze site niemand op de hoogte was gebracht. De weg valt onder de bevoegdheid van Wegen en Verkeer Limburg en die dienst heeft blijkbaar alle tijd en energie gestoken in de (…) Lees het hele bericht

auto-met-niets-in-orde-3-jongeren-opgepakt

Auto met niets in orde: 3 jongeren opgepakt

De politie van Beringen-Ham-Tessenderlo heeft drie jongeren uit Heusden-Zolder opgepakt die rondreden in een auto met gestolen nummerplaten, die niet ingeschreven en niet verzekerd was. Vrijdagavond wilde een patrouille de auto controleren in de Laan op Heusden in Beringen, maar de jongeren sloegen op de vlucht. Het kwam tot een lange achtervolging, door Heusden-Centrum en uiteindelijk weer richting Koersel. op het militair domein reden de jongeren zich vast en liepen weg. Een (…) Lees het hele bericht

schepencollege-gaat-bevoegdheden-weer-herschikken

Schepencollege gaat bevoegdheden weer herschikken

Er is een nieuwe verdeling van de bevoegdheden binnen het schepencollege op komst. De betrokken schepenen willen nog niet het achterste van hun tong laten zien, maar op 8 november zouden binnen het schepencollege de knopen worden doorgehakt. Het lijkt er in ieder geval op dat onder meer Dirk Schops de bevoegdheid sport - die hij in september vorig jaar van Mario Borremans overnam - weer zal doorgeven. Of die dan opnieuw naar Mario Borremans zal gaan, wil deze laatste nog niet gezegd hebben (…) Lees het hele bericht

verkeerslichten-defect-na-botsing

Verkeerslichten defect na botsing

De verkeerslichten op het kruispunt in Boekt staan in knipperstand nadat maandagnamiddag een automobilist één van de palen heeft geramd bij een uitwijkmaneuver. De brandweer moest ter plaatse komen; het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht, zijn verwondingen vallen al bij al nog meer. Het verkeerslicht werd bij de botsing helemaal vernield zodat alle verkeerslichten op het kruispunt uitvielen. Het is dus momenteel oppassen geblazen, de politie heeft de verantwoordelijke diensten verwittigd maar het is nog niet duidelijk wanneer de verkeerslichten hersteld zullen zijn.

art-27-vzw-10-jaar-drempelverlagende-kunst

Art 27 vzw: 10 jaar drempelverlagende kunst

Van 1 tot en met 21 november loopt de editie 2010 van de kunsttentoonstelling van Art 27 in het gebouw van de Go! Basschool De Luchtballon in de Kortstraat en het winkelpand, Sint-Willibrordusplein 24 (ex-Avanos). De komende week blikken we vooruit op de expo, maar eerst even een terugblik op de voorbije 10 jaar. Ontstaan in de zomer van 2000 is de Art 27-tentoonstelling uitgegroeid tot een jaarlijkse herfsttraditie, in gebouwen, die ondertussen verdwenen zijn of een (…) Lees het hele bericht

twee-bedrijven-failliet-verklaard

Twee bedrijven failliet verklaard

De rechtbank van koophandel in Hasselt heeft twee bedrijven uit Heusden-Zolder failliet verklaard. Het gaat om Boflo uit de Elfde-Julilaan, bedoeld voor de uitbating van handelszaak-benzinstation, en het evenementenbedrijf Rojo Events uit de Naaldert.

tim-smeulders-maakt-portretten-in-klei

Tim Smeulders maakt portretten in klei

Dorpsgenoot Tim Smeulders (foto boven is als kunstenaar nog niet veel in het voetlicht getreden, maar toch doet hij heel aparte dingen: hij maakt figuren en vooral portretten in klei. Die passie is 7 jaar geleden ontstaan, toen hij het boek 'Modeling with polymer clay' van David Krakov ontdekte. "Ik maakte één van de figuren uit het boek en vond dit materiaal en deze manier van werken het best bij mij passen. Je moet met je handen werken, je kunt de vorm echt voelen en (…) Lees het hele bericht

zondag-slotmoment-van-kook-je-fit

Zondag slotmoment van 'Kook je fit'

Volgende zondag, 31 oktober, organiseert het OCMW in 't Kuipershof het slotmoment van de actie 'Kook je fit'. Daar vind je een markt met standen rond gezondheid en voeding, Sint-Vincentius is aanwezig, er zijn getuigenissen, je kunt soep proeven bij Anker, er zijn kookworkshops, onder meer tussen 16 tot 18 uur door tv-kok Moke . Om goed te bewegen kun je zumba leren dansen, kinderen maken een fruitzwaard en worden geanimeerd door clown Hupo. De prijsuitreiking van de kookwedstrijd gebeurt door hobbykok Gust Gonzalez. Zondag van 14u30 tot 18 uur, gratis toegang.

49-tegen-de-lamp

49 tegen de lamp

In het kader van de verkeersthema-actie 'veilig schoolverkeer' hield de politie snelheidscontroles in de schoolomgevingen in Ringlaan. 138 voertuigen werden gecontroleerd. 31 bestuurders reden te snel. In de Michel Scheperslaan en de Nieuwstraat reden 18 van de 120 auto’s te snel.

ziekenhuis-overrompeld-door-bezoekers

Ziekenhuis overrompeld door bezoekers

Meestal blijven mensen lieven weg uit het ziekenhuis, maar het Sint-Franciskusziekenhuis is vanmiddag compleet overrompeld tijdens de opendeurdag. Er was erg veel belangstelling voor de nieuwbouw, de nieuwe faciliteiten en de modernste technieken. Op een bepaald moment werden zelfs 1.000 bezoekers per uur geteld. Het personeel moest heel wat uitleg geven en veel vragen beantwoorden.

bart-maesen-aan-het-kanon

Bart Maesen aan het kanon

Basketbalclub Zolder B heeft vandaag Cristal Alken A verslagen met 85-62. De thuisploeg startte ijzersterk waardoor de bezoekers pas in de 6de minuut voor het eerst scoorden. Even kwam Alken nog terug tot op 12 punten, maar met enkele overbodige technische fouten deden ze zichzelf de das om. Bart Maesen (foto) scoorde liefst 27 punten.

dames-van-zolder-b-winnen

Dames van Zolder B winnen

In het basket hebben de dames van Zolder B gewonnen bij Gems Diepenbeek met 38-44. In tegenstelling tot de sterke defense was er bij Zolder een rampzalige afwerking, waardoor ze bij de rust met 1 punt in het krijt stonden, 18-17. Na de rust waren de aanvallen iets meer secuur, waardoor alsnog een verdiende zege uit de brand werd gesleept.

politieberichten-7

Politieberichten

In het chirolokaal van Zolder-Centrum langs de Ringlaan werd dit weekend ontdekt dat er een deur was ingetrapt. Er was niets verdwenen maar het is niet de eerste keer dat het lokaal ten prooi valt aan vandalen. Zaterdagavond laat zagen getuigen hoe 3 jongeren over de poort van de school aan de Molenstraat klommen. Een politiepatrouille kwam ter plaatse, maar de vogels waren gevlogen, er zijn ook geen braaksporen aangetroffen. Aan de weg van de Grauwe Steen was er een inbraakpoging, toen de bewoonster het licht aanstak, sloegen de daders op de vlucht. In de vroege namiddag was er ook nog een ongeval op de E 314, in de buurt van Zolder richting Leuven. Een motorfiets en een auto botsten er, de motorrijder raakte gewond.

kvv-opnieuw-ten-onder-in-laatste-minuten

KVV opnieuw ten onder in laatste minuten

In vierde nationale heeft KVV Heusden-Zolder een nieuwe nederlaag moeten incasseren, 1-2 thuis tegen De Kempen dat nochtans ook in de achterste regionen van het klassement staat. KVV speelde alsof de mosselen van de voorbije dagen nog op de maag lagen en opnieuw waren de laatste minuten van iedere helft falikant, de bezoekers kwamen in de 40ste minuut 0-1 voor en konden in de 85ste minuut verdubbelen. Drie minuten voor affluiten kon Peter Rutten nog milderen vanop de penaltystip maar toen was het kalf verdronken.

statie-sport-wint-derby

Statie Sport wint derby

In vierde provinicale B stond een derby tussen Statie Zolder en SK Heusden 06 op het programma. Statie bleek uiteindelijk sterker dan de bezoekers, het won met 4-1.
(foto Frederique Jamart)
Anadol verloor opnieuw, nu thuis tegen VK Gestel met  0-1.

vrijheid-zolder-herpakt-zich

Vrijheid Zolder herpakt zich

In derde provinciale C verloor Bolderberg met 0-1 van Godsheide. Vrijheid Zolder heeft zich hersteld van vorige week, het won met 5-1 tegen Eendracht Zelem, bij de rust stond het 3-0, heel wat kansen bleven nog onbenut..

chris-chameleon-beroert-muze

Chris Chameleon beroert Muze

't Was voor het goede doel en tegelijk werd het optreden van koor Exsultate en Chris Chameleon in Muze zaterdagavond erg gesmaakt. De Zuid-Afrikaanse toonde andermaal dat hij niet onder één artistieke stolp te plaatsen is. Heel apart! (foto Lenscollectief)

nog-eventjes-doen-alsof-het-zomer-is

Nog eventjes doen alsof het zomer is

Terwijl het buiten behoorlijk nat en fris was, probeerden ze zaterdagavond en -nacht in jeugdhuis De Put de zomer nog even vast te houden met hun Delayed Sunset. Het decor en de opzwepende dj-muziek zorgden binnen in ieder geval voor het juiste klimaat. Foto's Michiel Reynders

bbc-zolder-verslaat-nu-ook-brussel

BBC Zolder verslaat nu ook Brussel

Na een moeilijke seizoensstart heeft basketbalclub BBC Zolder A de smaak te pakken, het behaalde zaterdagavond zijn tweede zege: 77-70 tegen Excelsior Brussel. Nochtans stond het meteen 2-8 achter, maar al gauw ging het erop en erover en in het tweede kwart werd de voorsprong uitgebouwd tot 41-31 bij de rust. Toch kwamen de Brusselaars in het derde kwart nog op voorsprong, dat leverde een bloedstollend wedstrijdslot op met 4 time-outs in de laatste twee minuten. De thuisploeg trok evenwel aan het langste eind

op-griezeltocht-in-eversel

Op griezeltocht in Eversel

Ondanks het slechte weer zijn in Eversel zaterdagavond heel wat mensen op griezeltocht getrokken. De KWB had onderweg voor heel wat akelige verrassingen gezorgd. Voor zover we weten is iedereen veilig teruggekeerd. Foto's Rudi Coomans

eerste-nederlaag-voor-viversel

Eerste nederlaag voor Viversel

In de derde voetbalprovinciale heeft Standaard Viversel vanavond met 3-1 verloren bij Halen, meteen de eerste competitienederlaag voor Viversel. Het waren nochtans de bezoekers die eerst voorkwamen, maar een gretiger thuisploeg kwam nog voor de rust terug. In de tweede helft bleef Halen druk zetten, liep verder uit en behaalde een logische zege.

cowgirl-voor-isabel-en-luke

Cowgirl voor Isabel en Luke

In het Sinf-Franciskusziekenhuis is zopas Holly Gisele Brooks geboren. Het is de dochter van Isabel Claes en de Australische cowboy Luke Brooks uit Outback Luke. In 2007 nam Isabel deel aan het Vijftv-programma Outback Luke waarin elf Nederlandse en Belgische vrouwen elkaar zowat naar het leven moesten staan voor de hoofdprijs: de stoere Australische cowboy. Isabel won en veroverde ook het hart van de Aussie. Sindsdien zijn ze een koppel, ze hebben al zowat overal uitgehangen, momenteel wonen ze in Zonhoven, maar voor de bevalling van hun eerste kind kwam Isabel uiteraard naar Heusden-Zolder. Het werd dus een flinke cowgirl.

bolderiaan-een-likeur-voor-bolderberg

Bolderiaan: een likeur voor Bolderberg

Vandaag is de Bolderiaan voor het eerst gepresenteerd in Heusden-Zolder. De Bolderiaan is een nieuwe Bolderbergse likeur, gelanceerd door Zonhovenaar Luc Van Esch, de man achter onder meer de Zonderik. Bolderberg kan dus voortaan met een eigen streekdrank pronken. De basis is Hasseltse jenever met zoethout, steranijs en curaçao-schillen, met daarnaast een toets van gentiaan, jeneverbes en brandnetel. De Bolderiaan laat zich best ijskoud drinken, wat op de foto gedaan wordt door Luc Van Esch (links) en Francis Holsteyns (Bolderberg.be) die klinken op het succes van de nieuwe drank.

frisse-ideeen-voor-holliday-shopping

Frisse ideeën voor Holliday Shopping

Heel wat belangstelling vandaag in de Holliday Shopping in Bolderberg. Daar werd een aantal ideeën gelanceerd over de herinrichting van het winkelcentrum dat aan de binnenzijde staat te verkommeren. Donny Verheyen gaf toelichting bij zijn visie die hij als masterproef had uitgewerkt rond de rol van een winkelcentrum in Bolderberg. Anderzijds werden schetsen en presentaties getoond die de studenten interieurarchitectuur van de PHL eerder dit jaar maakten na een bezoek aan het gebouw. Eigenaars, handelaars en buurtbewoners zagen frisse ideeën die uiteraard nog financiële en juridische klippen moeten nemen.

dieven-in-de-rodenbachlaan

Dieven in de Rodenbachlaan

Onbekenden zijn gisteren binnengedrongen in een woning in de Rodenbachlaan. Ze hadden daarvoor de achterdeur geforceerd. Ze gingen onder meer aan de haal met materialen uit de tuin en een fiets.

extra-drukte-door-werken-aan-klaverblad

Extra drukte door werken aan klaverblad

Op hoofdwegen in Heusden-Zolder is het vandaag merkelijk drukker door de werkzaamheden en omleiding aan het klaverblad. Die werkzaamheden schieten overigens bijzonder goed op. Vanmorgen ging de eerste brug over de E314 tegen de vlakte, en in de vooravond volgt de tweede. Meteen wordt ook al het puin opgeruimd. Ook politiecommissaris Danny Wendelen ging zich ter plaatse van de toestand vergewissen.
Foto's Ronny Vanthienen

graafmachine-in-brand-bij-bouwwerf

Graafmachine in brand bij bouwwerf

Even over elf uur gisteravond heeft het gebrand in een graafmachine aan de achterkant van een bouwwerf langs de Koolmijnlaan. De kraan stond tussen de werf en het speelpleintje Onder De Poort. Toen de brandweer ter plaatse kwam, brandde het aan de onderzijde. Het vuur was snel geblust, de cabine kon gevrijwaard worden, de schade zit vooral aan het kraangedeelte en de leidingen. De oorzaak is onduidelijk, maar de werf lag uiteraard al heel de avond stil. UPDATE Het ziet ernaar uit dat de brand aangestoken is.

si-heusden-zolder-voorlopig-op-kop

SI Heusden-Zolder voorlopig op kop

In de tweede nationale van het zaalvoetbal blijft MFC SI Heusden-Zolder het uitstekend doen. Vrijdagavond won het de topper op ZVK Meeuwen met 3-5. Nochtans kwamen de bezoekers tot driemaal toe op achterstand, telkens vochten ze terug en dwongen ze een resem kansen af, maar stootten daarbij op een uitstekende thuisdoelman. Die begaf in de slotminuten waardoor SI van 3-3 naar 3-5 stoomde en naar een voorlopige leidersplaats. Celtic Houthalen was dit weekend immers vrij.

60-psychiatrische-bedden-in-ziekenhuis

60 psychiatrische bedden in ziekenhuis

Het Sint-Franciskusziekenhuis krijgt er op termijn een psychiatrische afdeling met 60 bedden bij. Dat heeft de Raad van bestuur deze namiddag beslist. De nieuwe afdeling komt tot stand in samenwerking met de psychiatrische ziekenhuizen van Sint-Truiden. Tot nu toe had het ziekenhuis 45 PAAZ-bedden, dat zjn psychiatrische bedden in een algemeen ziekenhuis, maar de 60 nieuwe bedden zijn volwaardige psychiatriebedden, de helft voor volwassenen, de (…) Lees het hele bericht

ziekenhuis-toont-uitbreiding-tijdens-opendeur

Ziekenhuis toont uitbreiding tijdens opendeur

Nu zondag 24 oktober, van 13u30 tot 17u30 houdt het Sint-Franciskusziekenhuis een opendeurdag, het is de bedoeling dat het publiek kan kennismaken met de uitbreidingen en investeringen van de afgelopen jaren. Met een investering van 30 miljoen euro is de oppervlakte van het ziekenhuis in 10 jaar tijd bijna verdubbeld. Het grootste deel van die investering is betaald door de Vlaamse en federale overheid. "Maar een uitbreiding van onze oppervlakte wil niet zeggen dat ons (…) Lees het hele bericht

buiten-ontbijten-op-dag-van-de-jeugdbeweging

Buiten ontbijten op dag van de jeugdbeweging

Vandaag is het dus de dag van de jeugdbeweging en zowat 140 leerlingen van het Sint-Franciscuscollege kwamen vanmorgen in alle vroegte dan ook in uniform naar Campus Berkenbos afgezakt. Daar hadden de leerkrachten - van wie velen ook in uniform - een ontbijt bereid met spek en eieren, en fairtrade choco van van de gemeentelijke jeugddienst. Die werden buiten verorberd, waarbij vuurkorven voor de nodige warmte zorgden. Na het ontbijt volgden nog enkele dansjes en wat muziek en was iedereen klaar voor een (geüniformeerde) schooldag. foto's van Rudi Coomans)

het-wordt-zomer-in-de-put

Het wordt zomer in De Put

Het KMI voorspelt een koud weekend, maar in jeugdhuis De Put gaan ze morgenavond de temperatuur naar een tropische hoogte jagen tijdens hun Delayed Sunset, inderdaad een beach-party midden in de herfst. De voorbije dagen werd het jeugdhuis al volgestouwd met wit zand, palmbomen, rieten panelen, ... en in dat decor worden morgenavond zomerse cocktails geshaked. Het gaat al om 18 uur van start met aanstormend dj-talent en (…) Lees het hele bericht

ook-in-bolderberg-kunnen-ze-goedkoop-koken

Ook in Bolderberg kunnen ze goedkoop koken

In de reeks 'Kook je fit' waarmee het OCMW gezond en goedkoop eten tracht te promoten, was vanavond de KWB van Bolderberg gastheer in de Witte Zaal. En ook nu ging weer veel aandacht naar het gebruik van streek- en seizoensproducten om een smakelijke maaltijd te bereiden zonder grote uitgaven. Na drie verschillende sessies zijn alvast de deelnemers anders gaan aankijken tegen de samenstelling van een evenwichtige maaltijd.  Meer foto's

trainen-in-de-herfstzon

Trainen in de herfstzon

Deze namiddag waren er aardig wat bolides toertjes aan het scheuren op Circuit Zolder. Tal van teams profiteerden van de mogelijk laatste herfstzon om tijden en materiaal nog wat bij te stellen, sommigen bereiden zich voor op de laatste race van het jaar, de 10 uren van Zolder op 13 november.

morgen-jeugdbewegingen-in-uniform

Morgen jeugdbewegingen in uniform

Als je morgen jongeren ziet rondlopen in hun uniform van één of andere jeugdbeweging, denk dan zeker niet dat ze al denken dat het weekend is. Morgen is het immers de dag van de jeugdbeweging en alle jeugdverenigingen roepen hun leden op om dan in uniform naar school te gaan. Aan het Sint-Franciscuscollege gaan ze in alle vroege buiten ontbijten. Wie in Hasselt naar school gaat, kan vanaf 7 uur gaan ontbijten of spelen op het Dusartplein en 's avonds is er de nacht van de jeugdbeweging in de Muzikodroom.

leerlingen-zijn-ambtenaar-voor-een-dag

Leerlingen zijn ambtenaar voor één dag

Zoals we al aankondigden, zijn vandaag tientallen leerlingen van het vijfde jaar van het Sint-Franciscuscollege in het kader van de Zuiddag voor één dag werknemer van het gemeenbestuur, OCMW, Muze, 't Weyerke, de Bloemelingen, Circuit Zolder en nog een heel aantal andere bedrijven, instellingen en organisaties. Ze doen dat niet alleen om wat werkervaring op te doen maar hun vergoeding van 40 euro gaat ook naar jongerenprojecten van Vredeseilanden in Indonesië. Bij het (…) Lees het hele bericht

is-het-politiecommissariaat-onveilig

Is het politiecommissariaat onveilig?

Het politiecommissariaat van Heusden-Zolder is onveilig. Althans, zo lijkt het in de agenda van de gemeenteraad van volgende week donderdag. Eén van de punten daarop is de plaatsing van een beveiligingsinstallatie via de Regie der Gebouwen. Wij citeren: "Het commissariaat bezit momenteel geen beveiligingsinstallatie en geen toegangscontrole. Technopreventief advies toont aan dat mogelijke bedreigingen zoals diefstal van goederen, (computers, voorraden, ...), van (…) Lees het hele bericht

chameleon-en-exsultate-voor-zuid-afrikaanse-school

Chameleon en Exsultate voor Zuid-Afrikaanse school

Zaterdag 23 oktober om 20 uur heeft in Muze een benefiet plaats voor de Mc Gregor Waldorf School, een kunstzinnige school voor kansarme kinderen in Zuid-Afrika. Op het podium staat de Zuid-Afrikaanse acteur en stemkunstenaar Chris Chameleon. Bij ons was hij al eerder te zien in Muze, op Dranouter, bij Stef Kamil Carlens en Spinvis. Chameleon brengt liedjes met slimme teksten op mooie melodieën. Zijn stem haalt 4 octaven, hij kan schitterend verhalen vertellen en hilarische anekdotes (…) Lees het hele bericht

afbraak-bewel-gebouw-is-gestart

Afbraak Bewel-gebouw is gestart

Vanmorgen is de afbraak van het voormalige Bewel-gebouw in de Kerkenblookstraat van start gegaan. Zoals bekend is het personeel van de beschermde werkplaats enkele jaren geleden verhuisd naar de nieuwe vestiging op De Schacht. Het gebouw maakt nu plaats voor een nieuwbouw waar onder meer het PWA, de klusjesdienst Duizendpoot en het strijkatelier onderdak krijgen. Meer foto's

postbode-plakte-fluostickers

Postbode plakte fluostickers

Het mysterie van de gele stickers op de brievenbussen in onder meer de Noordberm is opgelost. Na onderzoek door de politie is gebleken dat het een nieuwe postbode was die de stickers had aangebracht. De fluostickers moesten hem 's morgens in het donker duidelijk maken in welke brievenbussen hij de krant moest bedelen.

assisenjury-voor-een-derde-uit-heusden-zolder

Assisenjury voor één derde uit Heusden-Zolder

Als het allemaal wat meezit valt vandaag - in de vooravond - het verdict in het assisenproces over de parachutemoord. Na de laatste pleidooien - deze voormiddag - trekt de 12-koppige jury zich na de middag terug om zich te beraden over de schuldvraag van Els Clottemans en zo ja of het om voorbedachte rade gaat. Daarna moet de jury samen met de voorzitter de motivering schrijven en vervolgens - maar dat is wellicht niet meer voor vandaag - de eventuele straf bepalen. "Wat heeft dat met (…) Lees het hele bericht

geen-landenfinale-voor-jong-belgie

Geen landenfinale voor jong België

Op het WK turnen in Rotterdam is Thomas Neuteleers 99ste geëindigd in de allround oefening. In de landencompetitie - waarin België met het jongste team van het hele tornooi aantrad - eindigde ons land 28ste, alleen de eerste 8 mochten daar naar de finale. Toch was er vreugde in het Belgische kamp want Donna-Donny Truyers plaatste zich als eerste Belgische mannelijke turner ooit voor een WK-finale op het paard met bogen.

inleefweek-maakt-je-prijsbewust

'Inleefweek maakt je prijsbewust'

Zoals we eerder al meldden, nemen in Heusden-Zolder 52 gezinnen deel aan de inleefweek, waarbij ze er een sobere levensstijl op nahouden en proberen met een beperkt budget rond te komen. En ook al is het maar voor een week, het is zeker geen makkelijke oefening, dat heeft ook Inge Halinec al na enkele dagen geleerd. "Ik betrap mezelf erop dat ik veel bewuster met mijn aankopen bezig ben. Niet het merk, maar de prijs is doorslaggevend. Voor mezelf en mijn man vind ik de beperktere (…) Lees het hele bericht

539-000-euro-voor-woonfocus

539.000 euro voor Woonfocus

Woonfocus, het samenwerkingsverband waarin de gemeenten Heusden-Zolder, Hoeselt, Houthalen-Helchteren, Leopoldsburg en Maasmechelen de krachten bundelen voor meer betaalbare woningen, krijgt van Vlaams minister van wonen Freya Van den Bossche bijna 539.000 euro. In totaal heeft de minister 3,8 miljjoen vrijgemaakt voor de versterking van het lokaal woonbeleid in elf Vlaamse samenwerkingsverbanden. De gemeenten moeten een eigen beleidsvisie rond wonen ontwikkelen, lokaal woonoverleg organiseren (…) Lees het hele bericht

w-lt-vrouwen-leren-cocktails-shaken

W!LT-vrouwen leren cocktails shaken

In Heusden-Zolder is een nieuwe vrouwenvereniging van start gegaan: W!LT, staat voor Women Liberation Time. Het is een vereniging voor jonge vrouwen die meer willen dan thuis voor de buis zitten. Zo organiseren ze onder meer workshops. Gisteren verzamelden ze in Hasselt in 'Au nom du Père et Fils' van Rob Biesmans - die in zijn kindertijd nog in Heusden-Zolder woonde - voor een workshop cocktails shaken. Niet alleen werden er cocktails gemaakt en gedronken, maar bij elke drank (…) Lees het hele bericht

vanaf-maandag-geen-conflicten-meer-aan-klaverblad

Vanaf maandag geen conflicten meer aan Klaverblad

Goed nieuws voor de weggebruikers in de regio want vanaf volgende maandag zal het Klaverblad in Lummen volledig conflictvrij zijn. Zo komt er een einde aan de jarenlange problemen en de levensgevaarlijke situaties op de verkeerswisselaar. Zoals bekend zijn de afgelopen maanden een aantal tijdelijke wegen en bruggen aangelegd. Daardoor kunnen de vier nieuwe routes nu al in gebruik worden genomen, later volgen de defintieve verbindingen. Vrijdagavond om 22 uur zal Wegen en Verkeer de (…) Lees het hele bericht

tegen-eenrichting-op-gemeentewinning

Tegen éénrichting op Gemeentewinning

Naar aanleiding van klachten van bewoners van de Gemeentewinning heeft de politie 2 controles gehouden op het negeren van het éénrichtingsverkeer. Daar is omwille van de werken op de Koerselsebaan een omleidingsweg ingericht, 6 bestuurders volgden die niet en reden tegen de éénrichting in.

internetgazet-nu-ook-in-peer

Internetgazet nu ook in Peer

De Internetgazetfamilie heeft er weer een telg bij. Gisteren is een nieuwe editie in Peer online gegaan, die uiteraard ook de actualiteit in de Breughelstad op de voet zal volgen. Stilaan raakt daarmee alvast in Noord-Limburg de kaart ingevuld. We wensen onze nieuwe collega's veel succes, u kunt hen vinden via onze linkpagina of rechtstreeks vanaf hier.

appeltjes-uit-viversel-tegen-co2-uitstoot

Appeltjes uit Viversel tegen CO2-uitstoot

In de Sint Jan Berchmansschool in Viversel werken leerlingen en leerkrachten dit jaar rond de klimaatproblemen. Ze zoeken samen naar eenvoudige stappen om de CO2-uitstoot te verminderen en nemen daarvoor deel aan liefst 5 acties van GREEN. Het startschot is alvast gegeven met 'Eet lokaal, denk globaal'. Daarbij gingen de kleuters appeltjes rapen voor alle kinderen in een plaatselijke boomgaard. De grotere kinderen leerden dat als je meer fruit en groenten uit onze streken (…) Lees het hele bericht

koerselsebaan-wordt-geasfalteerd

Koerselsebaan wordt geasfalteerd

Vandaag is al een deel van de Koerselsebaan opnieuw geasfalteerd. De aannemer maakt zich sterk dat morgen alles dicht gaat liggen. Uiteraard is het dan nog niet gedaan, want er moet nog één en ander afgewerkt worden.

diefstal-en-vandalisme

Diefstal en vandalisme

Op een werf in de Bieststraat zijn onbekenden er vandoor gegaan met de voedingskabel van een kraan. De diefstal werd vanmorgen vanstgesteld. In de Onze-Lieve-Vrouwstraat was er dan weer een geval van vandalisme. Daar werd de brievenbus voor een woning beschadigd.

heel-wat-rijbewijzen-ingetrokken

Heel wat rijbewijzen ingetrokken

Afgelopen weekend hebben 7 Limburgse politiezones, waaronder Heusden-Zolder, SLimcontroles gehouden, ook de wegpolitie hield snelheids- en alcoholcontroles. Van de 1067 bestuurders hadden er 38 (3,6 %) teveel gedronken, van de 14 bestuurders die op drugs werden getest, was de helft positief. 9,2 % van de auto's reed te snel. 23 rijbewijzen zijn onmiddellijk ingetrokken. Er zijn 84 ongevallen gemeld waarvan 25 met gewonden, daarbij één in de Bieststraat en één op de E 314. Bij die ongevallen zijn nog eens 11 dronken bestuurders betrapt, 7 moesten hun rijbewijs inleveren.

geheimzinnige-stickertjes-op-brievenbussen

Geheimzinnige stickertjes op brievenbussen

Stefan Aerts uit de Noordberm merkte dit weekend een geel stickertje op zijn brievenbus. Hij weet niet van waar het komt, en merkte dat er ook bij buren gelijkaardige stickertjes hingen. Hij vraagt zich af of het om een nieuwe vorm van diefstalvoorbereiding gaat, dan wel een teken van de post, reclamebedlers of een spel van jeugdbewegingen.

hebad-3g-op-weg-naar-de-titel

Hebad 3G op weg naar de titel?

Hebad 3G, een jeugdploeg die ingeschreven is in 4de Provinciale B, met spelers van de -13 en -15, won gisteren de topper tegen rechtstreekse concurrent Webacsa 3G uit Wellen. Hebad staat halfweg het badmintonseizoen op kop met het maximum van de punten en 3 punten meer dan de achtervolgers. Over twee weken volgt een nieuwe topwedstrijd bij Looise. Bij winst komt de titel in zicht.

52-gezinnen-leven-een-week-sober

52 gezinnen leven een week sober

Vandaag gaat de inleefweek van start waarbij gezinnen de uitdaging aangaan om een week lang gezond te koken met een beperkt budget. Op die manier ondervinden ze hoe bijvoorbeeld een gezin met OCMW-steun de touwtjes aan elkaar moet knopen. Liefst 52 gezinnen in Heusden-Zolder zijn de uitdaging aangegaan om dat ook een week lang effectief te doen. We zijn benieuwd naar hun ervaringen en reacties achteraf.

geen-treinen-door-staking

Geen treinen door staking

Wie zich vandaag naar de treinstopplaatsen van Heusden of Zolder begeeft, is er wellicht aan voor de moeite.Door een staking van de socialistische vakbond ACOD tegen de hervorming van het goederenvervoer, rijden er zo goed als geen treinen. Volgens de NMBS is er een kleine kans dat er in Limburg hier of daar een trein zou rijden, maar reken daar zeker niet op. In de rest van het land ligt alles zo goed als lam, het is daardoor ook drukker in de bussen en op de wegen.

vandaag-gezien-17-oktober-2010

Vandaag gezien

Tussen de massa bezoekers aan de werf van het Klaverblad in Lummen vandaag ook heel wat inwoners van Heusden-Zolder. Ook voor ons zal het verkeer via E 314 en E 313 in de toekomst een stukje anders, en vooral veel veiliger, gaan verlopen.

vanthoor-zesde-in-eindklassement-f3

Vanthoor zesde in eindklassement F3

Laurens Vanthoor is zesde in de eindstand van de F3 Euroseries. In de slotmanche in het Duitse Hockenheim werd hij vandaag derde na de Spanjaarden Daniel Juncadella en Roberto Mehri. De Italiaan Edoardo Mortara, teammaat van Vanthoor bij Signature, was al zeker van de eindzege. Hij telt 101 punten, Vanthoor 46.
Eindstand: 1. Edoardo Mortara (Ita) 101 punten 2. Marco Wittmann (Dui) 76 3. Valterri Bottas (Fin) 73 4. Alexander Sims (GBr) 62; 5. Roberto Merhi (Spa) 56; 6. Laurens Vanthoor (Bel) 46; 7. Antonio Felix Da Costa (Spa) 39; 8. Daniel Juncadella (Spa) 35; 9. Carlos Munoz (Spa) 17; 10. Jim Pla (Fra) 13.

duitse-zege-in-veldrit-eversel

Duitse zege in veldrit Eversel

De veldrit voor elite en beloften in Eversel is vandaag gewonnen door de Duitser Marcel Meisen, hij had 15 seconden voorsprong op Wietse Bosmans en voormalig toprenner Tom Vanoppen. Er waren 40 deelnemers.
De uitslag:1. Marcel Meisen (Dui) 2. Wietse Bosmans op 0:15 3. Tom Vannoppen 4. Mike Teunissen (Ned); 5. Jens Adams op 0:42; 6. Roy van Heeswijk (Ned); 7. Sonny Volders; 8. Dries Pauwels;, 9. Jimmy Tielens; 10. Jo Pirotte; 11. Michi van Empel (Ned); 12. Ruben Veestraeten; 13. (…) Lees het hele bericht

eerste-overwinning-voor-sk-heusden-06

Eerste overwinning voor SK Heusden 06

In vierde provinciale B heeft SK Heusden 06 heeft zijn eerste punten beet, het won thuis tegen Standaard Bree met 4-3. Ook Statie Zolder deed het goed, het won met 0-4 op het veld van Sporting Ellikom. FC Anadol zit blijkbaar in een dipje, bij Achel leed het een nieuwe nederlaag, 2-1.

viversel-wint-pandoering-voor-zolder

Viversel wint, pandoering voor Zolder

In de derde provinciale A heeft Standaard Viversel Linkhout verslagen met 4-2. De bezoekers voetbalden nochtans erg goed mee en kwam als eerste op voorsprong, maar nog voor de rust kon Standaard de 3-1 op het bord zetten. Bij een 3-2 werd het nog even spannend, maar de 21ste thuiswedstrijd zonder nederlaag kwam niet meer in het gedrang. Voor Vrijheid Zolder draaide de verplaatsing bij Eendracht Genenbos uit op een pijnlijke 6-1 afstraffing. Bolderberg tenslotte speelde 1-1 gelijk op het veld van VKM Sint-Truiden.

eindelijk-een-zege-voor-kvv

Eindelijk een zege voor KVV

In vierde nationale heeft KVV Heusden-Zolder eindelijk zijn eerste zege beet, 0-1 bij Witgoor Dessel. Na tien minuten legde Peter Rutten de eindstand al vast. De thuisploeg slaagde er niet in een kans te creëren terwijl de bezoekers behoorlijk voetbal brachten. Een kwartier voor tijd kwam De Luca nog alleen voor doel maar verzuimde het af te maken, maar de drie punten waren binnen.

zolderse-dames-verslaan-lummen

Zolderse dames verslaan Lummen

In het basketbal hebben de dames van DBBC Zolder A Lummen C verslagen met 75-54. De bezoeksters begonnen het best aan de wedstrijd en pas halfweg het tweede kwart nam Zolder het heft in handen, 31-36 bij de rust. Nadien kwam het zelfs tot een 20-puntenkloof die alleen maar door de slechte thuisorganisatie nog even afkalfde, maar toen herpakten de lokale dames zich.

werelddag-tegen-extreme-armoede

Werelddag tegen extreme armoede

Vandaag is de werelddag van verzet tegen extreme armoede. Op deze dag worden de krachten gebundeld om een signaal te geven dat we de strijd tegen armoede willen aanbinden. Op heel wat plaatsen hangen geknoopte lakens of spandoeken uit het raam, onder meer aan het OCMW-gebouw. Jaarlijks wordt in Limburg op 17 oktober een centrale actie georganiseerd, twee jaar geleden was dat in Heusden-Zolder, toen kwam ook prinses Astrid op bezoek. Vandaag is de plaats van afspraak de Limburghal in Genk, daar komen alle verenigingen waar armen het woord nemen en hun sympatisanten samen. Om 20 uur vertrekt een fakkeltocht door het centrum van Genk.

vanthoor-zesde-in-duitsland

Vanthoor zesde in Duitsland

Laurens Vanthoor is zaterdag op de zesde plaats geëindigd in de eerste race van de F3 Euroseries in het Duitse Hockenheim, de slotmanche van het seizoen. Vanthoor vertrok van op de zesde plaats, maar werd in de beginfase van de race op het doorregende circuit opgehouden door een lichte aanrijding met de Fransman Nicolas Marroc. De overwinning was voor de Italiaan Edoardo Mortara, zondag staat de laatste race op het programma.

zolder-dient-houthalen-eerste-nederlaag-toe

Zolder dient Houthalen eerste nederlaag toe

In de eerste provinciale van het basketbal heeft Zolder B met 70-73 gewonnen op het veld van Houthalen B. Houthalen was tot nu toe de enige eersteprovincialer die nog ongeslagen was, maar het keek meteen tegen een achterstand op. Pas in het vierde kwart kwam de thuisploeg even voor. Zolder kwam terug, maar kreeg pas zekerheid toen Ruben Van Heeswijck twee seconden voor tijd twee vrijworpen binnenmikte.

65-jarigen-verzamelden-in-heusden-centrum

65-jarigen verzamelden in Heusden-Centrum

De Heusdenaars geboren in 1945 hielden al voor de vijfde keer een feest, deze keer was het speciaal want ze worden dit jaar allemaal 65 jaar. Toch werd het bij het begin van de avond ook even stil gemaakt, want de groep verloor zopas een bestuurslid door het plote overlijden van Jean Vanbilsen.

pianist-in-de-klas

Pianist in de klas

Een bijzondere muziekles gisteren voor de leerlingen van het zesde leerjaar van de school in Bolderberg. Ze kregen er zowaar een echte pianist op bezoek en die maakte er zo te zien een interactieve les van.

zigeuners-snel-weg-op-parking-69

Zigeuners snel weg op Parking 69

Zigeunerfamilies blijven blijkbaar een kat en muis spel spelen met politie en overheden in de regio. Vandaag is opnieuw een groep neergestreken op Parking 69 op Terlaemen. Vorige week moest een andere, grotere groep daar onmiddellijk vertrekken omwille van de autoraces. Ook nu is de politie ter plaatse geweest, de zigeuners mochten blijven tot morgen. Maar tot ieders verbazing, was de groep zaterdagavond al vertrokken en waren er op de parking alleen nog rondtrekkenden met andere bedoelingen (…) Lees het hele bericht

twee-maal-verlies-in-beker-zaalvoetbal

Twee maal verlies in beker zaalvoetbal

In de 1/32ste finales van de beker van België zaalvoetbal heeft Turkuaz Heusden met 4-11 verloren van Leopoldsburg. Lindeman verloor met 9-5 bij Sq. Moeskroen.

drukke-start-van-week-van-de-bib

Drukke start van Week van de Bib

Vanmorgen is de Week van de Bibliotheek geopend en in de bib van Heusden-Zolder was het daardoor nog drukker dan andere zaterdagen. 'Op een gemiddelde zaterdag halen we al 500 tot 600 bezoekers," weet bibliothecaris Jos Nijs te vertellen. "Zeker 300 daarvan komen effectief ontlenen, de anderen komen informatie opzoeken, surfen op het internet of de kranten lezen." Maar nu was het dus extra druk. De bezoekers werden dan ook getrakteerd op koffie en ze konden terecht op een (…) Lees het hele bericht

schitterend-concert-van-the-holmes-brothers

Schitterend concert van The Holmes Brothers

Neem drie overgrootvaders met een ongelooflijke muzikale bagage en ervaring, die met de groten der aarde op het podium gestaan hebben. Nodig ze uit voor een concert in Muze waar ze met overtuiging een repertoire spelen dat laveert tussen blues, soul, gospel en country voor een enthousiast publiek en je krijgt een topavond. Dat was vrijdag het geval met The Holmes Brothers, een trio dat een quasi gevulde schouwburg net niet in vuur zette. Alle ingrediënten waren dan ook aanwezig: stevige (…) Lees het hele bericht

golden-voices-van-the-golden-glows

Golden voices van The Golden Glows

Het voorprogramma in Muze werd vrijdagavond verzorgd door het Antwerpse trio The Golden Glows, drie jonge talenten die het aandurven om Amerikaanse muziek van 80 jaar oud - en ook enkele decennia jonger - te vertolken, of gevangenen muzikaal parafraseren, met alleen maar één gitaar als muzikale begeleiding. Maar de stemmen van de drie - twee vrouwen, één man - matchen gewoon en zullen ongetwijfeld nog tot mooie dingen leiden.

15-zonder-gordel

15 zonder gordel

De verkeersdienst van de politie heeft controles gehouden op plaatsen waar al eens ongevallen gebeuren. 15 bestuurders droegen geen veiligheidsgordel. 4 chauffeurs kregen een boete van € 100 wegens gsm’en aan het stuur. 2 hadden geen verzekeringsbewijs en 1 nummerplaat was onleesbaar. 4 vrachtwagenbestuurders negeerden in Westlaan de gewichtsbeperking. 1 speekseltest en 8 ademtesten bleken negatief.

morgen-wordt-een-duistere-nacht

Morgen wordt een duistere nacht

Geen paniek als morgenavond een deel van de straatverlichting uitvalt, het is immers de Nacht van de Duisternis. Het gaat om een initiatief van de Bond Beter Leefmilieu die daarmee de 'lichtvervuiling' en de daarmee gepaard gaande energieverspilling aanklagen. In de loop van zaterdagavond worden in Heusden-Zolder de straatlantaans op nachtregime gezet (ongeveer 1 op 2 blijft branden) en de klemtoonverlichting aan gebouwen wordt helemaal uitgeschakeld. De gemeente roept de handelaars op om hun (…) Lees het hele bericht

nachtelijke-werken-in-guido-gezellelaan

Nachtelijke werken in Guido Gezellelaan

Als het weer het toelaat, wordt van 27 tot 29 oktober 's nachts het asfalt van de Guido Gezellelaan afgeschraapt en vervangen door een nieuwe laag. Tot nu toe is daar nog niet over gecommuniceerd, het gaat over een gewestweg waarvoor Wegen en Verkeer bevoegd is. De gemeente zou de handelaars gaan informeren, maar de dorpsraad - die de plannen ook toevallig aan de weet kwam - heeft alvast gevraagd om via de informatiekar van de politie de buurtbewoners en weggebruikers te verwittigen.

lichtgewonde-bij-botsing-aan-brug-terlaemen

Lichtgewonde bij botsing aan brug Terlaemen

Aan de brug op de Terlaemenlaan, tegenover de afrit van de E314, zijn rond negen uur vanmorgen twee auto's gebotst. Een Nederlandse wagen kwam daarna in de gracht terecht, en miste op een haar enkele palen. Beide wagens raakten zwaar beschadigd, de bestuurster van de auto werd licht gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

62-jarigen-gaan-op-schoolreis

62-jarigen gaan op schoolreis

Je kunt het geloven of niet, maar de 62-jarigen van Heusden-Centrum zijn op schoolreis geweest. De groep - geboren in 1948 - deed dat twee jaar geleden ook al eens en dat was zo'n meevaller dat ze geen vijf jaar meer konden wachten. Dus stapten ze nu opnieuw blijgezind in de bus na een ontbijt in de Veen. Onder leiding van gids Eddy Thys ging het richting forellenkwekerij in Sint-Pieters-Voeren, de adbij van Val-Dieu, de begraafplaats Henri Chapelle (foto), het drielandenpunt in Vaals om (…) Lees het hele bericht

kijk-uit-je-doppen-in-de-voedingswinkel

Kijk uit je doppen in de voedingswinkel

Vanavond was het aan de KVLV van Heusden om een kookworkshop op te zetten in het kader van 'kook je fit', een initiatief van het OCMW rond het Europees jaar tegen armoede en sociale uitsluiting. Opnieuw werd gezocht naar mogelijkheden om gezond en goedkoop te kopen. Diepvriesgroenten als goedkoper alternatief op een ogenblik dat de prijzen voor vers de pan uitswingen, seizoensgroenten en -fruit en witte producten die zeker allemaal niet slecht zijn, waren nog enkele tips die te horen waren. Vanavond stonden onder meer vis en witloof op het menu, maar ook fruit en een lekker dessert.

heusden-zolder-telt-120-roma

Heusden-Zolder telt 120 Roma

Terwijl de Franse overheid gekozen heeft voor de deportatie van de Roma, werkt Vlaams minister van integratie Bourgeois aan een plan voor de integratie van Oost- en Midden-Europese migranten. Tegen volgende maand wil hij een aantal korte termijnacties op de regeringstafel leggen. De afgelopen jaren zijn immers duizenden Roma uit Oost-Europa naar ons land afgezakt en heel wat steden en gemeenten kunnen de druk niet meer aan. In Heusden-Zolder gaat het naar schatting om een 25-tal gezinnen met (…) Lees het hele bericht

leerlingen-werken-een-dag-voor-het-zuiden

Leerlingen werken een dag voor het Zuiden

Op donderdag 21 oktober nemen de gemeente Heusden-Zolder, het Sint-Franciscuscollege en een heleboel bedrijven en organisaties deel aan de ZuidDag. Leerlingen van de derde graad gaan dan een dag als vrijwilliger werken in een bedrijf of instelling, ze krijgen daarvoor een beperkte vergoeding van 40 euro en staan dat 'loon' af aan een project in het Zuiden. Dit jaar zijn dat jongerenprojecten van Vredeseilanden in Indonesië. Vooraf komen jongeren uit die projecten (…) Lees het hele bericht

gratis-naar-film-miss-homeless

Gratis naar film 'Miss Homeless'

Zondag 17 oktober is het de internationale dag tegen armoede, dan gaat de film 'Miss Homeless' op meer dan 40 plaatsen in 10 landen in première als solidariteitsactie met daklozen en mensen in armoede. De film wordt gratis verspreid en vertoond. Voor West-Limburg is dat zondag om 16 uur in The Roxy Theatre in Koersel. Het verhaal gaat over een Amerikaanse actrice die, om de hoofdrol te krijgen in de film van haar man, tussen de Brusselse daklozen probeert te leven. Wanneer dat (…) Lees het hele bericht

34-overtredingen-tijdens-markt

34 overtredingen tijdens markt

Tijdens de multiculturele markt heeft de politie vandaag 34 overtredingen vastgesteld. Het ging om het negeren van het parkeerverbod in de Struikenstraat (8) en de Mijnwerkerslaan (5), parkeren op het fietspad in de Stationsstraat (11), gsm’en aan het stuur (4), parkeren op een bushalte (2), parkeren op een verdrijvingsvak (1) en het negeren van een toegangsverbod (3). Het was overigens behoorlijk druk, de markt lokte zowat 9.000 bezoekers.

gratis-naar-katangafilm-in-muze

Gratis naar Katangafilm in Muze

Donderdagavond om 20u15 kan je in Muze gratis naar de film 'Katanga Business' van Thierry Michel gaan kijken. Michel heeft al eerder films over Congo gemaakt met ‘Mobutu, roi du Zaïre’ en ‘Congo River’. ‘Katanga Business’ is een politiek-economische thriller die zich afspeelt in één van de rijkste grondstoffenstreken van de wereld en dat terwijl nog bevolking in de grootste armoede leeft. De westerse multinationals krijgen er ondertussen zware concurrentie van China. Een film over de globalisering die zich afspeelt op de achtergrond van een economische oorlog

zaterdag-opent-week-van-de-bib

Zaterdag opent Week van de Bib

Zaterdag gaat de week van de bibliotheek van start, die staat dit jaar in het teken van de onverwachte ontmoetingen. De tentoonstelling 'Hendrik van Veldeke en zijn tijd' past daar volledig in. Van Veldeke stopt de bezoekers in gepaste klederdracht (foto) en neemt hen mee op tocht door de middeleeuwen. Hij laat hen schrijven met een ganzenveer en kennismaken met miniaturen, heiligenlevens en hoofse gebruiken. Tijdens de bibweek starten op vaste tijdstippen bezoeken (…) Lees het hele bericht

the-holmes-brothers-de-top-in-muze

The Holmes Brothers: de top in Muze

Vrijdag om 20u15 staat in de schouwburg van Muze een schitterend concert op de affiche met The Holmes Brothers. Hun unieke geluid en dito zangpartijen zijn al bijna 40 jaar het product van Sherman Holmes (bas), Wendell Holmes (gitaar/piano) en Popsy Dixon (drums). De drie brengen een opzwepende mix van blues, soul, country, rock ‘n roll, gospel & funk, voorzien van harmonieuze vocalen en pittige - vaak maatschappijkritische - teksten. Ze kregen tientallen awards en stonden vaak op (…) Lees het hele bericht

zigeuners-zijn-vertrokken

Zigeuners zijn vertrokken

De zigeuneurs die sinds zondag het grasveld bij de parking aan Helzold hadden ingenomen, zijn daar dinsdag omstreeks 15u30 vertrokken. Daarmee hebben ze de deadline van 16 uur gerespecteerd die hen door burgemeester en politie was opgelegd. Het is niet duidelijk waar de zigeneurs naartoe zijn getrokken, maar ze zouden in ieder geval Heusden-Zolder hebben verlaten. UPDATE Ondertussen is de groep neergestreken net over de grens met Beringen, op het doodlopend stukje van de Hasseltsesteenweg dat als vrachtwagenparking wordt gebruikt.

arbeiders-ziek-bij-strooien-van-hakselhout

Arbeiders ziek bij strooien van hakselhout

Twee arbeiders van de vzw Alternatief zijn vandaag onwel geworden terwijl ze in opdracht van de gemeente groenonderhoud deden in Boekt. Aan het speelpleintje De Wallen waren ze hakselhout aan het aanbrengen toen ze zich ziek voelden. Er werd een huisarts bijgeroepen en die stuurde hen door naar de spoeddienst van het Sint-Franciskusziekenhuis. Ook hun collega's zijn preventief onderzocht in het ziekenhuis. De oorzaak is niet meteen duidelijk, maar het pleintje is afgesloten (…) Lees het hele bericht

als-eikels-stenen-lijken

Als eikels stenen lijken ...

Gisteravond belde een Nederlandse vrachtwagenbestuurder de noodcentrale van de federale politie. Op de E 314 richting Genk, 1 km voor de afrit Heusden-Zolder zou hij vanop een brug bekogeld zijn met stenen. Die kwamen op het dak van zijn cabine terecht. Maar de ploeg van de verkeerspolitie kende de situatie ter plaatse al, het ging om noten of eikels die daar in deze periode geregeld naar beneden vallen. En iedereen die dat al op zijn autodak heeft gehad, weet dat het even schrikken is.

gereedschapsdieven-veroordeeld

Gereedschapsdieven veroordeeld

De rechtbank in Hasselt heeft drie mannen uit Eindhoven veroordeeld tot 10 maanden celstraf en 825 euro boete, een deel van de straf is met uitstel. De drie hadden in april dit jaar een lading schrijnwerkersmateriaal gestolen uit een vrachtwagen in Heusden-Zolder. Het ging om bijna 60 zagen en freezen. 's Anderendaags werden ze door de Nederlandse politie tegengehouden voor een controle. In hun bestelwagen lag niet alleen de buit in zijn verpakking, maar ook (…) Lees het hele bericht

viversel-dorp-tegen-eind-dit-jaar-klaar

Viversel dorp tegen eind dit jaar klaar

Afgelopen weekend speelde Viversel kermis zich nog voor een deel af op een bouwwerf, maar tegen eind december moet de dorpskernherwaardering achter de rug zijn. Op dit moment zijn aan de Kerkstraat en Laarstraat klinkerwerken bezig. Daarna worden een nieuwe asfaltlaag en fietssuggestiestroken aangebracht op de strook tussen het kruispunt met de Laarstraat en de rotonde. In de vierde fase komt de Kerkedries van de nieuwe verbindingsweg tot de Laaglandstraat aan bod. De 5de fase tenslotte omvat (…) Lees het hele bericht

bloedinzamelingen-van-het-rode-kruis-1

Bloedinzamelingen van het Rode Kruis

Het Rode Kruis houdt de komende weken weer bloedinzamelingen in Heusden-Zolder. Dat is het geval op dinsdag 19 oktober in Sint-Baaf Eversel, maandag 25 oktober in de brandweerkazerne en donderdag 4 november in de Witte Zaal Bolderberg, telkens van 18 uur tot 20u30. Het Rode Kruis is ook op zoek naar nieuwe bloedplaatjesdonoren met bloedgroep O of A, bellen daarvoor naar het transfusiecentrum, 016-31 61 61.

brandweer-viert-45-jaar-verbroedering

Brandweer viert 45 jaar verbroedering

Een uitgebreide delegatie van de brandweer Heusden-Zolder was afgelopen weekend in het Duitse Bad Arolsen voor de viering van de 45ste verjaardag van de verbroedering met het lokale korps. De brandweerverbroedering bestond dus al enkele jaren voor het partnerschap tussen de gemeentebesturen. Eerst werden de bezoekers ontvangen in het kasteel van de Fürst van Waldeck - Pyrmont waar tijdens een officieel gedeelte geschenken werden uitgewisseld, later in de brandweerkantine ging het er (…) Lees het hele bericht

197-inwoners-meer

197 inwoners meer

Op 1 januari 2009 telde Heusden-Zolder 31.745 inwoners, dat staat te lezen in de statistieken die vandaag door de Federale Overheidsdienst Economie zijn vrijgegeven. Het ging op dat ogenblik om 15.722 mannen en 15.753 vrouwen. In een jaar is de bevolking gegroeid met 197 personen of 0,63 %. Onze bevolkingsaangroei ligt een beetje lager dan het gemiddelde in de provincie en het arrondissement Hasselt, maar we zijn nog altijd de zevende gemeente van Limburg.

100-procent-overtreders-in-westlaan

100 procent overtreders in Westlaan

De verkeersdienst van de politie heeft in het kader van de themaactie 'veilig schoolverkeer' snelheidscontroles uitgevoerd in de Ringlaan en Westlaan. In de schoolomgeving van de Westlaan reden alle 39 gecontroleerde bestuurders sneller dan de toegelaten 50 km/u. 100% overtreders dus! Bijkomend werd 1 vrachtwagenbestuurder beboet wegens negeren van de gewichtsbeperking. 1 snelheidsovertreder reed met de gsm in de hand. In Ringlaan reden 50 van de 387 gecontroleerden te snel.

wooninspectie-en-politie-controleren-huizen

Wooninspectie en politie controleren huizen

In Heusden-Zolder worden nu ook controles gehouden op de kwaliteit van woningen. Afgelopen vrijdag heeft de lokale politie samen met de Vlaamse wooninspectie een aantal huizen bezocht. Daarbij werden onder meer de bezetting, de hygiëne het comfort en de nutsvoorzieningen bekeken. Op het rapport van de wooninspectie moet nog even gewacht worden, maar de eigenaars of huurders hebben alvast een aantal noodzakelijke aanpassingen te horen gekregen.

zigeuners-moeten-morgen-weg

Zigeuners moeten morgen weg

De zigeuners die voor het Helzoldstadion staan, trekken blijkbaar al enkele dagen in de streek rond. Eerder zijn ze door de politie weggestuurd op Parking 69, nadien zijn ze doorgetrokken richting Heidestrand in Zonhoven. En later dit weekend zijn ze dan aangekomen bij Helzold. Het gaat daar om gemeentedomein dus mogen ze er in principe maximaal 24 uur blijven, tenzij de burgemeester toestemming geeft om langer te staan. Vorig jaar is een groep - maar het is niet duidelijk of het om dezelfde (…) Lees het hele bericht

eerste-zege-voor-jasper-bervoets

Eerste zege voor Jasper Bervoets

Uitgerekend in zijn laatste wedstrijd van het seizoen heeft nieuweling Jasper Bervoets zijn eerste zege te pakken. Gisteren in Alken was hij veruit de snelste van het hele pak zodat hij zich op 20 meter voor de meet al kon rechtzetten en juichen. Daarmee bekroont Jasper – die voor het Luiks-Limburgse team USC Crabbé Performance rijdt - een goed seizoen met 4 podiumplaatsen en meer dan tien plaatsen in de top 10.

een-week-leven-met-een-beperkt-budget

Een week leven met een beperkt budget

Het OCMW is op zoek naar inwoners van Heusden-Zolder die actief willen deelnemen aan de inleefweek. Het is de bedoeling dat ze in de week van 18 oktober rondkomen met een beperkt budget. Op die manier kunnen ze zelf ondervinden hoe mensen in armoede dagelijks bij iedere uitgave moeten stilstaan. Geïnteresseerden kunnen zich inschrijven bij Geertrui van Thienen, 011-45 61 50 of via inleefweek[!]ocmwheusdenzolder.be

boeiende-avant-premiere-over-tijl

Boeiende avant-première over Tijl

Tijdens een stemmige avond in een gevulde Witte Zaal in Bolderberg hebben vanavond een 200-tal gelukkigen in avant-première de documentaire over Tijl van Limburg kunnen bekijken. In de zaal heel wat inwoners van Bolderberg, ook familieleden van de toenmalige uitbaters van Hotel Soetewey en andere geïnteresseerden. Eerst bracht theatergroep De Queeste nog een kort fragment uit voorstelling over Tijl, meer bepaald een flard uit het proces, die heel typerend is voor het (…) Lees het hele bericht

zigeuners-strijken-neer-bij-helzold

Zigeuners strijken neer bij Helzold

Op het grasterrein aan het Helzoldstadion is een groep zigeuners neergestreken met caravans en mobilhomes. In het totaal gaat het om een kleine 20 die zich in kampvorm hebben opgesteld, de meesten hebben een Nederlandse nummerplaat. Zelf zeggen ze op doortocht te zijn, maar ze zijn voor de rest mediaschuw. Ze hinderen trouwens niemand waar ze staan, tenzij ze daar woensdag nog de marktparking innemen. Hoewel ze zelf natuurlijk ook voor een stuk multicultureel zijn ...

soulet-goossens-snelsten-in-de-belcar

Soulet-Goossens snelsten in de Belcar

Maxime Soulet en Marc Goossens (Porsche 911 GT3-R) hebben zondag de voorlaatste manche van het Belcar Endurance Championship 2010 gewonnen. Het duo zorgde voor een dubbelslag, want ze pakken ook de leiding in het klassement. Midden november wordt met de 10u van Zolder de laatste manche van het kampioenschap afgewerkt.
Uitslag: 1. Maxime Soulet-Marc Goossens (Porsche 911 GT3-R), 79 ronden 2. Anthony Kumpen-Greg Franchi (Audi R8 LMS) 3. Ruben Maes-Enzo Ide (Porsche 911 GT3-R) 4. (…) Lees het hele bericht

zege-en-titel-voor-luikse-renstal

Zege en titel voor Luikse renstal

De laatste manche van het Europese FIA GT3-kampioenschap is vandaag op Circuit Zolder gewonnen door het Nederlands-Duitse duo Paul Van Splunteren-Marco Holzer in een Porsche. Met die zege wint de Luikse renstal Prospeed Compétition ook de titel in het het teamkampioenschap. Het Belgische duo Greg Franchi en Enzo Ide reed voor het Belgische team WRT naar een podiumplaats in een Audi R8 LMS.
 Uitslag:1. Paul Van Splunteren-Marco Holzer (Ned-Dui/Porsche 911 GT3-R), 37 ronden in (…) Lees het hele bericht

zolder-b-verslaat-lummen

Zolder B verslaat Lummen

In de eerste provinciale van het basketbal heeft BBC Zolder B Lummen verslagen met 76-67. Het werd een bloedstollende, strak gefloten wedstrijd, waarbij beide teams haasje over speelden. De bezoekers konden begin 3de kwart een kloofje slaan, maar Zolder kwam terug en in de laatste twee minuten kon een vermoeid Lummen de thuisploeg niet meer van de overwinning houden.

zware-nederlaag-voor-anadol

Zware nederlaag voor Anadol

In vierde provinciale A is er een eind gekomen aan de mooie reeks van Anadol, het kreeg een 0-5 pandoering te slikken tegen Hechtel FC. Statie Sport, dat nochtans niet echt gesmeerd draait, kon tegen RS Laak met 2-1 toch de volle buit thuishouden. En SK Heusden 06 liep andermaal een nederlaag op, 3-1 bij SK Meldert.

derby-zolder-viversel-blijft-onbeslist

Derby Zolder-Viversel blijft onbeslist

In derde provinciale C stond vandaag de derby en topper tussen Vrijheid Zolder en Standaard Viversel op het programma, twee ploegen die goed op dreef zijn. De 180 toeschouwers kregen een spannende wedstrijd voorgeschoteld. Zolder kwam na een kwartier op voorsprong via Niels Vanpol. De thuisploeg kon nog verschillende kansen afdwingen maar Viversel-doelman Pieter Jan Dullers ranselde alle ballen uit zijn kooi. Ook na de rust kwam Zolder niet meer tot scoren, het was integendeel Michael (…) Lees het hele bericht

kvv-blijft-verliezen

KVV blijft verliezen

In de vierde nationale van het voetbal heeft KVV Heusden-Zolder tegen SK Bree verloren met 1-3. Zoals de voorbije matchen begon KVV goed aan de partij en na tien minuten bracht Kantarci de thuisploeg op voorsprong, maar al even traditioneel mocht de tegenstander vlak voor rust gelijkmaken, ondanks een goed vertoon tot dan toe. Tien minuten na de herneming werkte Bree achterin een bal weg, in één tijd naar voor en het stond 1-2. Dan viel ook nog Didier Haenen weg met een tweede gele kaart, en kon in de laatste minuten Bree opnieuw uit de tegenaanval er 1-3 van maken. KVV blijft voorlaatste met nog één punt voor op Overpelt dat gelijkspeelde.

feest-in-viversel

Feest in Viversel

Gezellige boel vandaag in Viversel, normaal is het daar kermis maar met de werkzaamheden zijn er uiteraard geen attracties aanwezig. In de Laarstraat was er wel een rommelmarkt annex garageverkoop georganiseerd en heel wat buurtbewoners - en ook anderen - hadden van de gelegenheid gebruik gemaakt om zolders en kelders leeg te maken en te koop aan te bieden. Daarnaast was er kinderanimatie aan café-frituur De Koster, de kinderen konden er dansen, spelletjes spelen, zich laten (…) Lees het hele bericht

versterking-voor-si-heusden-zolder

Versterking voor SI Heusden-Zolder

Zaalvoetbalclub SI Heusden-Zolder heeft zich versterkt, er is een nieuwe overeenkomst bereikt met Yves Walczak. Die speelde vorig seizoen ook al bij MFC maar had om beroepsredenen een stap teruggezet. Zijn terugkeer is erg welkom om de smalle kern te verbreden.

40-jarigen-verzamelen-in-ubbersel

40-jarigen verzamelen in Ubbersel

In Ubbersel kwamen de 40-jarigen samen voor een gezellige feestje.

eerste-zege-voor-zolder-1

Eerste zege voor Zolder

Met een collectief sterke prestatie is KBBC Zolder er zaterdagavond in geslaagd zijn eerste competitieoverwinning te behalen, 81-75 thuis tegen Essor Charleroi. De thuisploeg nam in het eerste quarter al meteen een lichte voorsprong, vooral in de derde periode leken de Karolingers het heft weer in handen te nemen, maar gelukkig herpakte Zolder zich in het vierde kwart.

mooie-machines-op-vier-wielen

Mooie machines op vier wielen

Schitterende bakken vandaag op Circuit Zolder, de bolides van de FIA GT 3 reden er hun kwalifcatieritten met het oog op de twee races van morgen. En ze hebben dan ook nog het geluk dat ze heel het weekend in optimale omstandigheden kunnen racen. Meer foto's van  Rudi Coomans

si-heusden-zolder-behaalt-monsterzege

SI Heusden-Zolder behaalt monsterzege

In de tweede klasse van het zaalvoetbal heeft MFC SI Heusden-Zolder met liefst 4-15 gewonnen bij ZVK United Schoten. Vooral in de eerste helft had SI het niet onder de markt tegen een technisch behendig Schoten. Na de rust kon Zeroual (5 goals) een driepuntenkloof slaan, waardoor de veer bij de thuisploeg definitief gebroken was. SI staat nu alleen op de 2de plaats op 2 punten van leider Celtic Houthalen. Binnen 2 weken wacht de lastige uitmatch in Meeuwen.

vandaag-gezien-9-oktober-2010

Vandaag gezien

Het lijkt een bloemenboeket, maar 't is een creatie volledig gemaakt met herfstbladeren, door Anna Smeulders

4-400-kg-hazelnoten-in-de-pot

4,400 kg hazelnoten in de pot

Afgelopen week kon je hier een flinke portie hazelnoten winnen, je moest alleen raden hoeveel er in de pot zaten. Niemand van onze lezers had gedacht dat het er zoveel waren: exact 4,400 kg. Winnaar is Talha Aydin, die met 3,860 kg het dichtst in de buurt zat, en nu alvast mag beginnen nadenken wat je met zoveel noten zoal kan doen. Smakelijk!!

70-000-zagen-eclipse-van-milk-inc

70.000 zagen Eclipse van Milk Inc.

Gisteravond is in het Sportpaleis een punt gezet achter de Eclipse-concerten van Milk Inc. (foto Ronny Vanthienen). Regi Penxten en Linda Mertens stonden in een nog grootsere en meer spektakulaire show dan de voorbije jaren. De afgelopen weken hebben ruim 75.000 mensen de nieuwste show van Milk Inc. gezien, er is één concert minder gegeven dan vorig jaar. Heel wat mensen uit Heusden-Zolder zijn ook naar Antwerpen afgezakt. Onder hen ook Yves Maex die gisteravond al voor de tweede keer present was en ons impressies vanuit de zaal bezorgde.


twee-zwaargewonden-bij-frontale-botsing

Twee zwaargewonden bij frontale botsing

Zaterdagmorgen even over 5 uur zijn op de Graaf de Theuxlaan ter hoogte van kasteel Meylandt twee auto's frontaal op elkaar gebotst. Daarbij raakten de bestuurders - er waren geen passagiers aan boord - zwaargewond. De brandweer moest één van hen bevrijden, hij is er erg aan toe. De slachtoffers kregen ter plaatse de eerste zorgen van de MUG en zijn dan naar het ziekenhuis gebracht. De auto's werden bij de botsing herleidt tot wrakken. Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om uit te zoeken wat er precies gebeurd is, daardoor bleef de weg enkele uren afgesloten. Meer foto's UPDATE De slachtoffers zijn een 31-jarige man uit Heusden-Zolder en een man van 26 uit Beringen.

adriaan-van-den-hoof-was-op-doortocht-in-muze

Adriaan Van den Hoof was op doortocht in Muze

Adriaan Van den Hoof speelde vrijdagavond voor een uitverkochte Muzeschouwburg zijn nieuwste soloproductie 'Doortocht'. Het publiek kon de voorstelling heel erg waarderen.(foto Lenscollectief)

vandaag-gezien-8-oktober-2010

Vandaag gezien

Met een combinatie van zon, blauwe lucht en wat sluierwolken kan je zelfs van het gemeentehuis een bijzondere foto maken, vond Gust Ischen.

vier-jaar-effectief-voor-brandaanslag

Vier jaar effectief voor brandaanslag

De correctionele rechtbank in Hasselt heeft een 58-jarige Hasselaar van Turkse afkomst veroordeeld tot vijf jaar celstraf, waarvan vier effectief. In september 2008 had hij aan het Schuttershof in Zolder zijn gewezen vriend opgewacht, hem in diens auto geduwd, met benzine overgoten en in brand gestoken, uit wraak omdat hij zijn dochters lastig viel. Het slachtoffer liep zware brandwonden over het hele lichaam op, maar overleefde de aanslag. Vorige maand had de (…) Lees het hele bericht

brand-snel-geblust

Brand snel geblust

Vermoedelijk door een defect aan de verwarmingsinstallatie is vrijdagochtend rond kwart voor acht brand ontstaan in een woning aan de Dennenweg. De brandweer was snel ter plaatse, het vuur was vlug gedoofd. Er is vooral rookschade in de woning.

zolderse-dakwerken-vernieuwt-dak-shopping1

Zolderse Dakwerken vernieuwt dak Shopping1

De nv Zolderse Dakwerken van Hilde Smets heeft een belangrijk order in de wacht gesleept voor de vernieuwing van de dakparking van Shopping 1 in Genk. Shopping 1 dateert uit 1968 en is het oudste indoorshoppingcentrum van het land. Zolderse Dakwerken mag op de parking van 14.000 vierkante meter voor 2,5 miljoen euro werken uitvoeren. Dat verhoogt de omzet van het bedrijf met 30 % en levert vijf nieuwe jobs. Voor deze opdracht heeft het bedrijf ook geïnvesteerd in een kraanwagen van 230.000 euro.

schoolbanken-worden-kunstwerken

Schoolbanken worden kunstwerken

Artikel 27 viert van 1 tot en met 21 november zijn tiende verjaardag met een expo in de gebouwen van GO basisschool De Luchtballon in de Kortstraat en het leegstaande handelspand op het Willibrordusplein. 38 kunstenaars uit binnen- en buitenland tonen hun werk. Daarnaast vroeg de vereniging aan 8 kunstenaars om een oude schoolbank weer te doen leven. Ook burgemeester en schepenen hebben elk een bankje geadopteerd, en het blijft afwachten of ze er een eigen touch aan geven, dan (…) Lees het hele bericht

celstraf-en-boetes-voor-inbraak-en-diefstal

Celstraf en boetes voor inbraak en diefstal

Twee mannen en een vrouw uit het Brusselse zijn vandaag veroordeeld door de rechtbank van Hasselt, omdat ze in een casino grote sier hadden gemaakt, met een kredietkaart die gestolen was bij de nv Borzée aan de Industrieweg in Heusden-Zolder. Eén van hen, een inwoner van Schaarbeek, was daar twee jaar geleden 's nachts binnengedrongen. Hij ging er aan de haal met een Visa-kaart, vijf digitale camera's, een electronische agenda en een gsml. Nadien ontmoette hij de (…) Lees het hele bericht

tijl-en-doortocht-in-de-laatste-show

Tijl en Doortocht in De Laatste Show

Vanavond moet je zeker naar De Laatste Show op Eén kijken. Stijn Meuris is er te gast samen met zijn vriendin Sue Somers. Beiden deden research naar het verhaal van Tijl van Limburg. Meuris maakte er een documentaire over die maandag om 22u05 op Eén te zien is. Sue Somers schreef er een boek over. Beiden worden zondagavond in avant-première voorgesteld in de Witte Zaal in Bolderberg. Ook theatermaker Adriaan Van den Hoof is te gast in De Laatste Show, hij komt er vertellen over zijn nieuwe solotheater 'Doortocht'. En die voorstelling kan je morgenavond dan weer gaan bekijken in Muze.Willy Willy en Isolde brengen ook een nummer uit de Te Gek!?-cd. De Laatste Show, vanavond, 22 uur op Eén.

kav-eversel-beet-de-spits-af

KAV-Eversel beet de spits af

Gisteravond had in Sint-Baaf in Eversel de eerste bijeenkomst van 'Kook je fit' plaats, waarbij het OCMW een uitwisseling tussen de modale burger en mensen met een klein inkomen wil op gang brengen. Dat is gisteravond alvast gelukt, 19 mensen namen aan de kookles deel, leden van KAV-Eversel en mensen vanuit het OCMW. Het resultaat was een lekkere, gezonde én goedkope maaltijd, kostprijs 2 euro per persoon.

jeugdderby-in-midweekvoetbal

Jeugdderby in midweekvoetbal

Ook bij de jeugd wordt er tegenwoordig midweekvoetbal gespeeld. Zo ontvingen de scholieren van KVV Heusden-Zolder gisteravond de buren van Vrijheid Zolder. Het werd een pittige derby die de bezoekers uiteindelijk met 2-3 wonnen.

dit-weekend-fia-gt3-kampioenschap

Dit weekend FIA GT3 kampioenschap

Dit weekend ontvangt Circuit Zolder een selecte groep GT3-bolides. In het FIA GT3 kampioenschap strijden privé-teams met niet-professionele rijders voor de eer maar aan de start komen naast een horde Porsches schitterende bolides als Aston Martin, Audi R8 LMS, Chevrolet Corvette, Ferrari, Ford GT3 en Lamborghini Gallardo, ook de BMW Z4 is nu bij de club gekomen. En daarbij staan ook nog het Belcar Endurance Championship en BTCS op het programma. Zaterdag zijn er de hele dag vrije (…) Lees het hele bericht

gezond-koken-met-een-beperkt-budget

Gezond koken met een beperkt budget

2010 is het Europees jaar van de bestrijding van armoede en sociale uitsluiting, ook het OCMW van Heusden-Zolder organiseert een aantal activiteiten. Daarbij wil het iedereen laten ondervinden wat het is om met een beperkt budget rond te komen en tegelijk ook aan te tonen dat je met basisvoeding gezond kan koken. Want dat laatste is vaak een probleem bij kansarmen. Er zijn kooklessen gepland met KAV, KWB en KVLV. In de week van 18 oktober heeft een inleefweek plaats. De deelnemers (…) Lees het hele bericht

brandweerauto-van-53-jaar-oud-is-verkocht

Brandweerauto van 53 jaar oud is verkocht

We tonen wel eens vaker oldtimers op Circuit Zolder of die een ritje maken door de gemeente, maar deze oldtimer staat bij de brandweer. Een bosbrandweerwagen van het merk Man uit 1957. Hij is al enkele jaren afgedankt, en zal er ook niet lang meer staan. Dit stukje brandweerarcheologie is deze week verkocht aan een gespecialiseerde firma. Er waren zowaar drie geïnteresseerden die een bod deden.

weetjes-over-de-kruidentuin-van-bovy

Weetjes over de kruidentuin van Bovy

Het is tegenwoordig in om met kruiden te werken, niet alleen om je kookkunst een extra smaaktoets te geven, maar ook als natuurlijke remedie tegen allerlei kwaaltjes. Op Bovy bestaat al langer een kruidentuin. Die was de voorbije jaren wat verwaarloosd, maar is dit jaar in zijn volle glorie hersteld door leerlingen van het CVO onder leiding van Geert Buttiens. Herman Moons zorgt voor het onderhoud. En als je wil te weten komen welke kruiden er op dit moment in bloei staan, of waarvoor je een bepaald kruid kan gebruiken, kijk dan eens op de prachtige blog van Herman Moons over de kruidentuin met actuele foto's, weetjes, tips en zelfs een diavoorstelling op muziek.

adriaan-van-den-hoof-is-op-doortocht

Adriaan Van den Hoof is op doortocht

Vrijdag om 20u15 staat Adriaan Van den Hoof op de planken van Muze met zijn nieuwe theatershow, opnieuw solo. Nu is hij op 'Doortocht'. Als hedendaagse troubadour trekt hij door het land en houdt halt bij elk podium dat zijn weg kruist. Hij heeft de voorstelling zelf geschreven, ze begint waar het doek de vorige keer is gevallen. Hij keert zich weer helemaal binnenstebuiten en neemt de toeschouwer mee op uitstap langs verhalen, anekdotes, nostalgie, zin en totale onzin. Tickets € 18, € 15.

de-leerkrachten-werden-niet-vergeten

De leerkrachten werden niet vergeten

Vanmorgen waren er al bij in De Springplank, maar ook in andere scholen ging de Dag van de Leerkracht niet ongemerkt voorbij. In de basisschool van Boekt was het leraarslokaal stemmig ingericht, er werd koffie met een chocolaatje bezorgd in de klassen, de pauze mocht voor één keer dubbel zo lang duren terwijl de ouderraad het toezicht verzorgde, 's middags werd verse soep geserveerd en iedere leerkracht vond ook nog eens een waardebon in zijn postvakje.Ook de lokale CD&V-Plus ging vandaag op pad om leerkrachten te vergasten op pralines.  Meer foto's

pannewinning-einde-werken-in-zicht

Pannewinning: einde werken in zicht

Na alle moeilijkheden die er geweest zijn rond de werken in de omgeving van de Pannewinning - grens Bolderberg-Stokrooie - lijkt nu alles goed te lopen. De Vlaamse Maatschappij voor Watervoorziening en Infrax hebben nog een 3-tal weken nodig om alle nutsvoorzieningen in de grond te krijgen. Daarna kan de aannemer de bermen verder afwerken en hebben de buurtbewoners uitzicht op het einde van de miserie.

daders-van-steaming-opgepakt

Daders van steaming opgepakt

De recherche van de politie Heusden-Zolder heeft de daders opgepakt die zich enkele weken geleden schuldig hadden gemaakt aan steaming. Daarbij werden bij de slachtoffers onder bedreiging kleine sommen geld afgetroggeld. De verdachten, jongens van 18 en 19 uit de gemeente, hebben bekend. Het dossier is doorgespeeld aan het parket van Hasselt dat moet beslissen wat met de daders zal gebeuren.

tegen-december-eerste-ontwerp-de-verdieping

Tegen december eerste ontwerp 'De Verdieping'

Tegen december worden de eerste ontwerpen verwacht van de restaurauratie en herinrichting van De Verdieping (ophaalgebouw). Het geheel heeft enkele weken vertraging opgelopen door de klacht bij de Raad van State van een groep ontwerpers die het niet gehaald hadden. Maar nu die klacht is verworpen, is de Tijdelijke Vereniging AAQ met ARAT, Axis Ingenieurs en Q-Bus Architectenbureau volop aan het werk. Vorige week is heel het gebouw opgemeten, wat cruciaal is want de minste afwijking zal zich (…) Lees het hele bericht

ontbijt-voor-dag-van-de-leerkracht

Ontbijt voor Dag van de Leerkracht

Het is vandaag de Dag van de Leerkracht en in vele scholen worden leerkrachten dan wel eens verrast door ouders of leerlingen. In de Springplank in de Kapelstraat begon de dag al vroeg met een ontbijtbuffet dat werd geserveerd door de ouderraad. En dat werd letterlijk en figuurlijk gesmaakt. Zijn er vandaag nog leuke initiatieven geweest? Laat het ons weten, liefst met foto, redactie[!]heusden-zolder.eu

zwemrecords-voor-wesley-en-tuur

Zwemrecords voor Wesley en Tuur

Wesley Joris uit Heusden en Tuur Lemmens uit Viversel hebben zich weer getoond op de provinciale zwemkampioenschappen over lange afstand. Op de 1500 meter vrije slag, lieten ze de concurrentie ver achter zich en zwommen een nek aan nek race. Uiteindelijk tikte Wesley als snelste aan en kroonde zich tot Limburgs kampioen met een provinciaal record bij de 14-jarigen. Het was al zijn 5de Limburgse titel van 2010. Tuur haalde zilver maar met ook een provinciaal record bij de 13-jarigen.

win-een-grote-portie-hazelnoten

Win een grote portie hazelnoten!!

Toen we tegen fotograaf Yves Maex zeiden dat hij de boom in kon, heeft hij dat wel erg letterlijk genomen. Meer nog, hij weigerde er uit te komen tot hij een volledige zak hazelnoten gevuld had. En om te vieren dat het notenseizoen is ingezet, mogen we nu een stevige portie hazelnoten weggeven. Stuur ons voor woensdagmiddag 12 uur een mail (redactie [!] heusden-zolder.eu) met daarin het gewicht van de (…) Lees het hele bericht

werken-koerselsebaan-voor-op-schema

Werken Koerselsebaan voor op schema

Doorgetrokken elektriciteitsleidingen, een telefoonpanne, verkeersoverlast eerst aan de ene en nu aan de andere kant, ... de werken aan de Koerselsebaan laten zich voelen. Maar er is ook goed nieuws, de aannemer heeft enkele dagen voorsprong op het schema en ook voor de rest van deze week zijn de weersvoorspellingen goed. Met wat geluk moet eind deze maand als einddatum gehaald worden. UPDATE Woensdag zullen de betonnen afwateringsgoten (…) Lees het hele bericht

mnm-milk-inc-is-populairste-belgische-groep

MNM: Milk Inc is populairste Belgische groep

De luisteraars van MNM hebben I Gotta Feeling van Black Eyed Peas uitgeroepen tot tot beste nillies-hit, dat is de tophit van de jaren 2000. Op de tweede plaats eindigde Beatiful day van U2 en op de derde plaats én meteen eerste Belgische groep staat zowaar Milk Inc. met Walk on Water. Overigens is Milk Inc. veruit de populairste Vlaamse groep uit de jaren 2000 want Regi en Linda staan maar liefst 5 keer in de top 100, ook nog met Blackout, Forever, I Don't Care en Run.

braderie-is-aan-laatste-dag-toe

Braderie is aan laatste dag toe

Vandaag is het de laatste dag van de braderie in het winkelcentrum Cité. Nog tot vanavond kan je er op koopjesjacht gaan en dan worden de tentjes met aanbiedingen en hapjes weer opgeruimd. Hierbij nog wat beelden van een sfeervol weekend.

het-is-werelddierendag

Het is werelddierendag

Het is vandaag werelddierendag. Misschien een gelegenheid om je hond, kat, parkiet of goudvis eens extra te verwennen als bedankje voor hun onvoorwaardelijke vriendschap. En ook niet vergeten, als je overweegt een nieuw huisdier aan te schaffen, eerst langs te gaan in een asiel waar zoveel ongelukkigen wachten op een nieuwe thuis.

vandaag-gezien-3-oktober-2010

Vandaag gezien

Het was een prachtige dag vandaag en de wandelaars zijn er dan ook massaal op uitgetrokken op te genieten van de natuur. Maar je hoeft geen kenner van planten en bomen te zijn, om te merken dat de herfst toch echt wel begonnen is. Ook Gust Ischen merkte dat, op verschillende plaatsen in de gemeente.

de-handen-uit-de-mouwen-op-fair-fashion

De handen uit de mouwen op Fair Fashion

Heel wat belangstelling vandaag - zowat 250 bezoekers - voor de Fair Fashion for Kids in Muze, en het publiek kreeg een erg leuk en gevarieerd programma voorgeschoteld. Zo was er de modeshow op het podium en nadien zwermde iedereen uit over de workshop: een t-shirt pimpen of oude kleding in de 'stikfabriek' laten ombouwen tot een muts of een knuffel, ... er was ook de eerste kledingruilbeurs. Op de stand van Artikel 27 kon je een t-shirt laten bedrukken met een ontwerp van (…) Lees het hele bericht

tiental-tips-bij-gerecht-na-robotfoto

Tiental tips bij gerecht na robotfoto

De federale politie in Hasselt heeft tot nu toe een tiental tips binnengekregen nadat het Hasseltse gerecht twee robotfoto's had laten verspreiden van de man die donderdag in de Schansstraat een jongen neerstak. Dat heeft parketwoordvoerder Erwin Steyls vandaag bekendgemaakt. De jongen was met de fiets op weg naar de bushalte om naar school te gaan, toen hij verrast werd door een onbekende die hem - vermoedelijk - met een keukenmes te lijf ging. De jongen is ondertussen weer thuis. Volgens (…) Lees het hele bericht

oldtimers-doorkruisen-de-gemeente

Oldtimers doorkruisen de gemeente

Vandaag werd Heusden-Zolder opnieuw voor een deel ingenomen door oldtimers die voor hun Eversel-rondrit merkwaardig genoeg vertrokken in Berkenbos. Met een routeboek vertrokken ze voor een puzzelzoektocht over prachtige wegen en door een mooie omgeving. En er vielen weer heel wat pareltjes van auto's te bespeuren. Meer foto's

anadol-is-niet-meer-te-stoppen

Anadol is niet meer te stoppen

Er lijkt op dit moment geen maat meer te staan op FC Anadol. Vandaag won de team van Kenan Ozver liefst met 0-5 bij Sporting Houthalen. Statie Zolder keerde terug met een 2-2 van bij Breugel.

gevleide-zege-voor-vrijheid-punt-voor-bolderberg

Gevleide zege voor Vrijheid, punt voor Bolderberg

Na een eerder slappe wedstrijd bij Stevoort heeft Vrijheid Zolder toch nog met 0-1 kunnen winnen in derde provinciale. Op het uur mochten de bezoekers een strafschop omzetten. Volgende zondag ontvangt Vrijheid Viversel en dat wordt niet alleen een derby maar ook een topper. Ook Bolderberg kon vandaag weer een punt uit de brand slepen door een 2-2 bij Sporting Spalbeek.

het-oogt-somber-voor-kvv

Het oogt somber voor KVV

In de vierde klasse van het voetbal is het wonden likken voor KVV Heusden-Zolder, gisteravond verloor het niet alleen met 3-1 bij Veldwezelt. Door een rode en een hele rist gele kaarten moet het volgende week ook nog eens 3 geschorsten missen. Naar eigen zeggen werd KVV deze keer geflikt door de scheidsrechter. Nadat het in de 20ste minuut 0-1 was voorgekomen, en kansen op nog meer goals had afgedwongen, kreeg het een dubieuze strafschop tegen, werd De Cantis door een omstreden rode kaart (…) Lees het hele bericht

de-troeven-van-de-zon

De troeven van de zon

Vandaag is het Open Bedrijvendag en doordat dit jaar in Heusden-Zolder alleen V&R The Solar Company op het mijnterrein deelneemt lijkt het daar bijzonder druk te worden. Van bij de opening vanmorgen waren er al geïnteresseerden in het zonne-energiegebeuren. En met al die zon kwam de zonnewagen - die onder meer tapinstallatie kan bedienen - ten volle tot zijn recht. De panelen produceren voldoende stroom voor een huisgezin en draaien in alle richtingen automatisch mee met de zon. Binnen in (…) Lees het hele bericht

braderie-al-vroeg-van-start

Braderie al vroeg van start

Door het mooie weer was het zondagmorgen al erg druk op de braderie. Er waren veel kijkers en kopers voor de rommelmarkt in de Koolmijnlaan en Kleuterweg. Vooral in de Kleuterweg kon je over de koppen lopen. Ondertussen waren ook de eerste kraampjes al geopend en werden de eerste suikerspinnen gedraaid. Meer foto's

vlotte-thuizege-voor-vck-bolderberg

Vlotte thuizege voor VCK Bolderberg

In het volleybal heeft VCK Bolderberg zijn eerste thuiswedstrijd gewonnen, 3-0 tegen Skill Volley Doornik. In het begin konden de Walen nog gelijke tred houden, maar dan stoomde VCK naar de eerste setwinst 25-13. In de tweede set begon Bolderberg sterk maar zag dan de bezoekers terugkomen, het werd toch nog 25-17. In de derde set bood Doornik nog wat weerwerk maar vormde nooit een bedreiging voor de thuisploeg, 25-20 en 3-0

verlies-voor-bbc-heusden-ondanks-remonte

Verlies voor BBC Heusden ondanks remonte

In de eerste provinciale van het basketbal heeft BBC ING Heusden A thuis verloren van BC Maasmechelenb met 74-81. De thuisploeg was gehandicapt en de Maaslanders begonnen explosief aan de partij waardoor bij de rust al een 24-54 op het bord stond. Maar toen vond Heusden zijn tweede adem en na een indrukwekkende remonte bedroeg de kloof 3 minuten voor tijd nog 4 punten. Maar twee thuismissers en een driepunter van de bezoekers legden het verdict vast.

zolder-b-wint-op-sint-truiden

Zolder B wint op Sint-Truiden

In de eerste provinciale van het basketbal heeft KBBC Zolder B de volle buit behaald op Sint-Truiden. Het was een gelijkopgaande wedstrijd waarin haasje over werd gespeeld. Pas in het vierde kwart sloeg Zolder de kloof, eindstand, 70-77.

nieuwe-zege-voor-si-heusden-zolder

Nieuwe zege voor SI Heusden-Zolder

In het zaalvoetbal heeft MFC SI Heusden-Zolder Pibo Tongeren verslagen met 8-4. De wedstrijd viel in de tweede helft in zijn beslissende plooi, enkele discutabele beslissingen van de scheidsrechter sloegen de bezoekers uit hun lood waardoor die 2 rode en 3 gele kaarten opliepen in een voor de rest faire wedstrijd. Bij Heusden-Zolder scoorde Zeroual net als vorige week drie keer. Met 7 op 9 mag SI alvast van een geslaagde competitiestart spreken.

de-dolle-kevers-ging-er-tegenaan

De dolle kevers ging er tegenaan

Herbie de Dolle Kever was niet persoonlijk van de partij, maar het was toch dolle pret vandaag op Circuit Zolder met de VW Fun Cup: kevers met alle kleuren en motieven die een uithoudingswedstrijd over 7 uur betwistten. En daarbij ging het er even spannend als spektakulair aan toe. Meer foto's
De uitslagen
  . Race (…) Lees het hele bericht

viversel-wint-met-4-1

Viversel wint met 4-1

In de derde provinciale van het voetbal heeft Standaard Viversel zaterdagavond Eendracht Genenbos verslag met 4-1. Bij de rust stond het 1-0, in de tweede helft kon Viversel 25 minuten lang de forcing voeren en sloeg daarbij de beslissende kloof. Voor Standaard was dit al de 20ste wedstrijd op rij zonder thuisnederlaag, er staan nu vier zware confrontaties op de kalender.

telefoon-in-heuvelstraat-en-exelgaarden-hersteld

Telefoon in Heuvelstraat en Exelgaarden hersteld

Inwoners van de Heuvelstraat en Exelgaarden wiens vaste telefoonlijn via Belgacom loopt, zitten al sinds vrijdagmiddag zonder telefoon. Blijkbaar is bij de werken aan de Koerselsebaan een kabel overgetrokken. Dat is niet alleen vervelend voor de gewone klanten, er woont minstens één oudere vrouw met een personenalarm en dat werkt via de vaste telefoon. Mensen die de storingsdienst belden, kregen te horen dat het probleem pas maandag zou opgelost worden. Er waren naar verluidt niet genoeg (…) Lees het hele bericht

parking-69-wachten-op-plan

Parking 69: wachten op plan

De achterzijde van Parking 69 is weer open. Tijdens de zomermaanden was die met een slagboom afgesloten om de overlast te bestrijden. Maar doordat het om een politiebesluit van de burgemeester ging, was het een tijdelijke maatregel. Alles wordt nu geëvalueerd en wellicht krijgt de gemeenteraad volgende maand een definitief plan voorgelegd.

de-notentijd-begint

De notentijd begint

Samen met de herfst is ook de tijd van de noten aangebroken. Marc Vanzonhoven kon alvast de eerste portie hazelnoten verzamelen.

krappe-nederlaag-voor-bbc-zolder

Krappe nederlaag voor BBC Zolder

In det tweede klasse van het basketbal heeft BBC Zolder vrijdagavond nipt verloren bij Fleurus, het werd 80-78. Met drie nederlagen uit evenveel wedstrijden staat Zolder in de staart van het klassement.

de-verbondenheid-van-reg-carremans

De verbondenheid van Reg Carremans

Onder vrij ruime belangstelling had vanavond de vernissage plaats van 'Slag' de eerste solotentoonstelling van Reg Carremans. Met een expo in zeecontainers midden op het mijnterrein - op het Marktplein - is de cirkel rond voor de jonge kunstenaar die geboren en getogen is in Heusden-Zolder, maar momenteel woont en werkt in Brussel, maar zich wel eens door gesteente of steenkool laat inspireren. Een aparte locatie dus en dat zorgde ook voor een aparte sfeer tijdens de opening. Na een (…) Lees het hele bericht

cafeschutter-is-uit-heusden-zolder

Caféschutter is uit Heusden-Zolder

De politie van de zone Beringen-Ham-Tessenderlo heeft vandaag de dader opgepakt van de schietpartij op café Istanbul in Beringen, afgelopen zondag. Iemand vuurde toen 5 schoten af, maar er raakte niemand gewond. De dader is een 47-jarige man uit Heusden-Zolder, hij heeft de feiten bekend. Vorige zondag was het precies een jaar geleden dat hij bij een vechtpartij in het café gewond raakte, de ruzie ging over een financieel geschil. De man had die (…) Lees het hele bericht

wie-kent-deze-man

Wie kent deze man?

De politie en het parket van Hasselt hebben zojuist 2 robotfoto’s verspreid van de man die gisteren een jongen van 12 met een mes heeft gestoken in de Schansstraat. Volgens getuigen gaat het om een blanke man, 50 à 60 jaar oud. Hij is mager en ongeveer 1m70 lang. Hij heeft grijs haar en een stoppelbaard. Hij droeg een muts en haveloze kledij. Het is niet uitgesloten dat de man zich met een fiets verplaatst. Wie de man herkent, of weet waar hij verblijft of welke andere tip dan ook heeft, mag bellen via het gratis nummer 0800 91.119 of mailen naar opsporingen [!] politie.be

ongevallen-en-inbraken-verminderen

Ongevallen en inbraken verminderen

Vorig jaar is het aantal misdrijven in Heusden-Zolder gedaald tot onder het niveau van 2007. Dat blijkt uit het jaarverslag 2009 van de politie. "In vergelijking met politiezones met een gelijk inwonersaantal, blijven wij het goed doen. Inzake woninginbraken gaan we voor het heerst sinds 2006 opnieuw onder de kaap van 100," zegt zonechef Geert Luypaert. Het gaat nu om 93 inbraken (113 in 2008). In augustus dit jaar stond de teller op 54, zodat we mogelijk opnieuw onder de 100 blijven. (…) Lees het hele bericht

open-bedrijvendag-bij-v-amp-r-the-solar-company

Open Bedrijvendag bij V&R The Solar Company

In tegenstelling met vorig jaar toen in Heusden-Zolder een hele rist bedrijven deelnam aan de Open Bedrijvendag kan je zondag alleen terecht bij V&R The Solarcompany. Blikvanger wordt daar "het glazen muiltje” onder de zonnepanelen, dat zijn doorzichtige zonnepanelen met doorzichtige of gekleurde cellen die overeenstemmen met de kleur van het dak of de gevel. Ze zijn in alle kleuren en vormen te krijgen en kunnen dus perfect passen bij een woning of bedrijfsgebouw. (…) Lees het hele bericht

revue-de-rakkers-wint-braderiekwis

Revue De Rakkers wint braderiekwis

Het team Revue De Rakkers ('t Heusdens Volksteater) heeft gisteravond de traditionele Braderiekwis op de Cité gewonnen. 10 ploegen met 3 of 4 spelers namen het tegen elkaar op en kregen van presentator Eddy Daniëls moeilijke vragen en doordenkers voorgeschoteld. Een jury hield streng toezicht op het correcte verloop. Het winnende team - Yves en Kur Bosmans, Raf Cuypers en Frank Lenders - behaalde uiteindelijk 130 punten. Daarna moest de winnende ploeg onder elkaar spelen om de (…) Lees het hele bericht

dader-nog-niet-gepakt

Dader nog niet gepakt

De politie houdt vanochtend extra toezicht in de buurt waar gisterenmorgen een jongen van 12 zonder aanleiding werd neergestoken door een vijftiger. In de buurt ligt een lagere school. Ondertussen wordt ook voortgezocht naar de dader, aan de hand van de beschrijving van het slachtoffer en enkele getuigen zou mogelijk vandaag een robotfoto gemaakt worden. Het parket heeft de federale politie met onderzoek belast. UPDATE Ondertussen zit de angst er goed in. Er waren in de buurt vanochtend maar weinig jongeren of kinderen te zien die alleen op weg waren naar de bus of school. Een meevaller daarbij was ook dat nogal wat scholen een lokale verlofdag of pedagogische studiedag hadden ingelegd. Het slachtoffer zou vandaag weer thuis zijn.

zondag-fair-fashion-for-kids

Zondag Fair Fashion for Kids

Zondag 3 oktober van 14 tot 18 uur heeft in Muze Fair Fashion for Kids plaats. Dat is een happening georganiseerd door de gemeentebesturen en fairtradegroepen van Heusden-Zolder, Zonhoven, Beringen, Houthalen-Helchteren en Hasselt. Fair Trade en duurzame hippe kinder T-shirts, schattige kleedjes, babykleding, ondergoed, sneakers, speelgoed, ... het bestaat allemaal maar is niet gekend en vaak alleen te koop via webwinkels. Bovendien maakt de wildgroei aan labels het de consument niet (…) Lees het hele bericht