Archief september 2018

een-duur-foutje-van-dries-vanthoor

Een duur foutje van Dries Vanthoor

In het finaleweekend van de Blancpain GT in Barcelona lieten Dries Vanthoor, Christopher Mies en Alex Riberas aan het stuur van de Belgian Audi R8 LMS GT3 zien dat ze erg snel zijn, althans toch tijdens de trainingen en kwalificaties. Maar tijdens de race, toen ze alles of niets moesten spelen want ze stonden tweede in het kampioenschap, ging het fout. Een tijdlang reden ze tweede, verloren enkele plaatsen tijdens de eerste pitsstop, maar toen kwam Dries Vanthoor in aanraking met een Aston (…) Lees het hele bericht

68-jarigen-van-eversel-samen-op-wandel

68-jarigen van Eversel samen op wandel

De 68-jarigen van Eversel bliezen verzamelen. Ze maakten eerst een stevige wandeling en schoven daarna aan voor de barbecue. Ze kwamen eerder al vier keer samen en konden niet wachten op hun 70ste, misschien omdat 70 oud klinkt? Zo voelen ze zich alleszins nog niet. Het jonge gezelschap bestaat uit Marcel Coels, Emma Beutels, MarieJosée Vandyck, Roger Neven, Rita Lemmens, Maria Coenen, Godelieve Coels, Denis Schoofs, Paula Schroyen, Nicole Zwinnen, Sonja Vanhove, Frans Thys, Florentine Vandebroek en Jeannine Coels. (foto Rita Vanhove)

eerste-overwinning-voor-heren-rc9

Eerste overwinning voor heren RC9

In het rugby moesten dit weekend de seniors de eer hoog houden. Het was immers wat minder begonnen met de U14 die met 76-10 verloren in Brugge en ook de U16 die in Schilde het onderspit moesten delven. Gelukkig waren de dames van RC 9 in goede doen tegen Gent. Zij leidden bij de rust al met 14-0, de tweede helft verliep minder vlot, maar het eindigde toch op 19-0. Goed voor een gedeelde leidersplaats met Curtryke Queens na 3 speeldagen. En ook de heren deden het prima bij (…) Lees het hele bericht

thuisnederlaag-voor-vck-bolderberg-1

Thuisnederlaag voor VCK Bolderberg

In de tweede divisie van het volleybal heeft VCK Bolderberg met 1-3 verloren van He-Voc Hechtel Eksel. Setstanden waren 23-25, 26-24, 24-26 en 17-25.

10-000-bezoekers-in-het-land-van-de-1001-wijers

10.000 bezoekers in het land van de 1001 wijers

De Dag van de Wijers bracht heel wat volk op de been in West- en Midden-Limburg. Die genoten van activiteiten, wandelingen en info-acties die allemaal in het teken stonden van water en natuur. In Heusden-Zolder kregen de vijver van Bolderberg, domein Bovy en de natuur in Eversel-Ubbersel veel bezoekers. Maar ook elders in de buurgemeenten was het druk op de verschillende domeinen.  In het totaal zijn zo'n 10.000 bezoekers geteld op de verschillende plaatsen.

eversel-vierde-50-jaar-kav-femma

Eversel vierde 50 jaar KAV-Femma

Bij Femma Eversel, de voormalige KAV, vierden ze de 50ste verjaardag. Een gouden jubileum beleef je niet elke dag en dus mag er gefeest worden. Voorzitster Lieve Hamels deed het openingswoord, in een volle kerk werd een gelegenheidseucharistie opgedragen, opgeluisterd door het gospelkoor Karibuni. Nadien volgde in Sint-Baaf een academische zitting met toespraken door schepen van cultuur Marleen Hoydonckx - die ook de gebruikelijke jubileumcheque bij had - en provinciaal (…) Lees het hele bericht

anadol-blijft-verliezen-opstapelen

Anadol blijft verliezen opstapelen

In tweede provinciale A verloor Anadol opnieuw, met 2-1 bij VV Stokkem deze keer Het blijft zo puntenloos achteraan bengelen. In tweede B kreeg Bolderberg een 0-4 thuispandoering van Landen.

zuinige-zege-voor-sk06

Zuinige zege voor SK06

In de vierde provinciale A heeft SK Heusden 06 een zuinige 1 - 0 overwinning gehaald tegen Sporting Winterslag.

vlotte-zege-voor-kvvhz

Vlotte zege voor KVVHZ

In de derde provinciale A van het voetbal heeft KVV Heusden-Zolder met 3-0 gewonnen van Linkhout. KVV staat ongeslagen aan de leiding met 15 op 15. Bovendien is er al een 4-puntenkloof geslagen met eerste achtervolger Thes B. Daarmee heeft KVV één van zijn beste competitiestarts ooit genomen.

grote-drukte-op-de-braderie

Grote drukte op de Braderie

Op de Braderie is het al sinds de vroege namiddag erg druk. Jong en oud kwam afgezakt voor de animatie.Van hoevedieren, roofvogels, springkastelen, kermisattracties, straattheater tot rondlopende bands, ... het is er allemaal. Jongeren voelden zich eventjes stoer voor de gepantserde overvalwagen van de federale politie, anderen probeerden hun geluk op de volksspelen, of proefden van de verschillende specialiteiten die er worden aangeboden. (meer foto's)

voor-waaghalzen-en-weetgierigen

Voor waaghalzen en weetgierigen

Het ziet ernaar uit dat het mooie weer vandaag zorgt voor een succesvolle Dag van de Wijers. Deze voormiddag al waren op de verschillende plaatsen heel wat kijkers en ook wandelaars present. Na de middag passeerden wandelaars in de Havenstraat. Daar konden waaghalzen over de apenbrug die de scouts er hadden opgebouwd. Altijd spectaculair. Wat verderop kon je deelnemen aan 'wetenschappelijke experimenten' onder meer om te speuren naar waterdiertjes in de vijver. Vooral jonge scouts werkten daaraan geboeid mee. (meer foto's)

patrick-snijers-ook-in-sankt-vith-aan-het-feest

Patrick Snijers ook in Sankt-Vith aan het feest

Patrick Snijers en Davy Thierie zijn in de East Belgian Rally met hun Porsche 997 GT3 op de 7de plaats algemeen geëindigd en ze wonnen voor de 6de keer dit seizoen hun klasse. De East Belgian Rally in Sankt-Vith en omgeving kent traditioneel een sterk deelnemersveld. Voor de race had Snijers twee doelen: de zege in de GT-klasse en de derde plaats in het algmeen kampioenschap verstevigen. Beide doelen zijn gehaald. (foto BRCjobfixers.be)

braderie-is-gestart-met-rommelmarkt

Braderie is gestart met rommelmarkt

't Was fris maar zonnig vanochtend toen de eerste standhouders van de rommelmarkt op de Cité neerstreken. Ze hebben vooral de stoepen langs de Koolmijnlaan ingenomen. De eerste bezoekers waren ook al snel op de proppen. De standhouders etaleren een veelheid aan spullen. Daarmee is de topdag van de Braderie gestart. (foto's Ronny Vanthienen)

harmonie-start-muzikale-sloop-van-muze

Harmonie start muzikale sloop van Muze

Onder de noemer 'De Leste Kier', gaf de koninklijke harmonie Eigen Volk van Viversel een origineel concert in Muze. Het is ook letterlijk het laatste concert op die plek voor de harmonie zelf. Dat stond dan ook in het teken van de sloop van de oude Muze en de opening van het nieuwe cultuurcentrum. Het concert startte achter de veiligheidshekken, muzikanten in werkoutfit, hoogtewerker, sloophamer, .... het zat er allemaal in. In het tweede deel werd dan vooral vooruitgeblikt naar de nieuwe (…) Lees het hele bericht

zolder-z-haalt-zwaar-uit

Zolder Z haalt zwaar uit

In de vierde provinciale van het basketbal heeft Zolder E zaterdagavond met liefst 103-58 gewonnen van Alken Z. Kajoba verloor bij Sint-Truiden C met 59-56. In derde B heeft Zolder B Pelt C verslagen met 68-65.

jeugd-wil-weten-wat-partijen-in-petto-hebben

Jeugd wil weten wat partijen in petto hebben

Jeugdhuis Distel was vanavond goed volgelopen voor het Debattle van de jeugdraad. Zoals op veel andere plaatsen in Vlaanderen organiseert de jeugdraad dit weekend een debat met de politieke partijen. Daarbij wordt vooral de nadruk gelegd op de visie die zij hebben voor de jeugd. Maar de jeugd kijkt echt wel verder dan haar neus lang is, dat bleek bijvoorbeeld uit één van de rondes waarin de deelnemers een wijk moesten tekenen en nadien hun visie op die wijk toelichtten. Het debat verliep voor de rest interactief, en een tikkeltje georganiseerd chaotisch zoals dat hoort in een jeugdhuis.

wieze-boys-a-wint-vlot-derby

Wieze Boys A wint vlot derby

In het bedrijfsvoetbal stond vandag een topper én derby op het programma. RP Products kreeg Wieze Boys A op bezoek. Het waren die van Boekt die hun stempel drukten op de partij, want het werd liefst 2-6. Wieze Boys A blijft daarmee samen met Century Hasselt aan de leiding. Wieze Boys B verloor met 0-5 van Beukenhof.

vandaag-gezien-29-september-2018

Vandaag gezien

De leerlingen van 't Molenholleke stroopten vandaag letterlijk de mouwen op. Ze organiseerden een carwash ten voordele van de sneeuwklassen van het zesde leerjaar. Ze moesten zowat 120 auto's inzepen, afspoelen en opblinken. Wedden dat die vannacht dromen van een carwash? (foto Tony Lespoix)

braderie-verwacht-morgen-topdag

Braderie verwacht morgen topdag

Vandaag is 't natuurlijk ook braderie met stoepanimatie en vanavond AA-Knookefuif in de tent. Morgen is de topdag, met om 8 uur al de start van de rommelmarkt en het frühshoppen. Om 13 uur begint dan het hoofdprogramma met ruim 40 attracties, animaties en artiesten. Daarbij voor elk wat wils: goochelaar, kermisattracties, volksspelen, springkastelen, orgeldraaiers, schminkstand, gekke fietsen, turnclub, straattheater, circusacts, zangers, muzikanten, bands, ... terrassen, eten, drinken, ...

neos-nu-ook-op-de-fiets

NEOS nu ook op de fiets

NEOS Heusden-Zolder is dit werkjaar gestart met de organisatie van fietstochten. Voor de eerste ‘ lokale' fietstocht daagden alvast heel wat sportievelingen op. Zij fietsten onder meer voorbij de vijvers in het Wijersgebied. De volgende tocht staat gepland op 31 oktober. (foto Trudo Groffi)

een-overvaller-na-een-week-opgepakt

Eén overvaller na een week opgepakt

Eén van de drie jonge overvallers die vorige vrijdag na schooltijd leerlingen van het Sint-Franciscuscollege hebben overvallen op het fietsroutenetwerk, is opgepakt. De drie sloegen toe op het 'routeke' tussen Helzold en de Zolderseweg. Nadien konden ze ondanks een klopjacht ontkomen. Eén van hen is nu dus toch opgepakt. Het gaat blijkbaar om een minderjarige want hij is overgebracht naar een gesloten instelling. De andere twee daders zijn nog niet gevat.

luchtkwaliteit-valt-in-t-algemeen-nog-mee

Luchtkwaliteit valt in 't algemeen nog mee

Uit een eerste blik op de resultaten van het project Curieuze Neuzen van De Standaard - waarbij inwoners met buisjes de stikstofdioxide (NO2) aan hun voordeur hebben gemeten - blijkt dat Heusden-Zolder één rode en één oranje plaats heeft, niet toevallig plekken waar heel de dag door veel verkeer passeert. De Guido Gezellelaan in Heusden-Centrum kleurt rood, dat betekent een concentratie tussen 40 en 45 microgram, lucht die door wetenschappers als slecht wordt beschouwd. De (…) Lees het hele bericht

de-kijk-van-richie-343

De kijk van Richie

Is er een nieuwe Vlaamse wielerheld in de maak?

mooie-hommage-aan-marc-moulin

Mooie hommage aan Marc Moulin

'Placenta plays Placebo', een schare uitstekende muzikanten brachten onder leiding van bassist Hans Mullens vrijdagavond een prachtige hommage aan Marc Moulin. Ze speelden een niet-alledaagse mix van jazz en elektronica, in een aangepast decor en een scenografie van Eric Engels. (foto's Lenscollectief)

zelfs-ouders-en-grootouders-liepen-mee

Zelfs ouders en grootouders liepen mee

Kleuterschool De Toverfluit hield voor het eerst een sponsorloop in de Brugstraat. Na de ochtendgymnastiek ging elke klas van start, luid aangemoedigd door de talrijke supporters. Nadien werd nog een extra rondje gedaan, deze keer smen met ouders of grootouders. Er werd afgesloten met een 'bodymap dansje'. (foto Wendy Castro)

ook-berkenbos-united-mag-juichen

Ook Berkenbos United mag juichen

In de tweede provinciale van het zaalvoetbal heeft Berkenbos United ZVK Meeuwen verslagen met 4-2.

eindelijk-winst-voor-ll-si

Eindelijk winst voor ll si

In de tweede afdeling van het zaalvoetbal heeft Futsal ll si vanavond kunnen juichen. Het versloeg Koersel met 7-6 en dat dankzij een goal in de laatste minuut. De beloften speelden 2-2 gelijk.

auto-verliest-aanhangwagen-met-auto

Auto verliest aanhangwagen met ... auto

Het had vanavond slechter kunnen aflopen toen Roemeense auto-opkopers in de Guido Gezellelaan de aanhangwagen met daarop een auto verloren. Dat kwam doordat de trekhaak onder de auto loskwam. De aanhangwagen bleef een hele tijd staan op de rijweg en op het zebrapad. Andere auto's moesten over het voetpad. Ondertussen kwamen enkele collega's ter hulp, maar ook dat liep niet van een leien dakje. (foto Julien Maebe)

geen-stormloop-op-comedy

Geen stormloop op comedy

In de braderietent was het vanavond comedy-time. Eerst brachten de jongeren van Arktos wat op het podium, daarna was het aan Yannick Noben om voor de opwarming te zorgen, waarna Latif Ait van leer mocht trekken. De opkomst was aan de (erg) lage kant, maar de aanwezige jongeren hadden zich wel goed geamuseerd.

meer-heusden-zolder-houdt-inwonersenquete

MEER Heusden-Zolder houdt inwonersenquête

Meer Heusden-Zolder lanceert een enquête bij de bevolking. Daarbij polst de beweging of de bevolking meer duidelijkheid wil over een aantal zaken voor ze naar het stemhokje gaat. Ze vindt het bijvoorbeeld niet kunnen dat de inwoners geen duidelijkheid krijgen over de '365.000 euro onwettige lonen die uitgekeerd zijn'. Ook wil ze naar eigen zeggen ingaan tegen de partijen die op veel vlakken geen kleur bekennen om geen enkele kiezer af te schrikken. De enquête is anoniem en kan via deze link ingevuld worden. Ze loopt tot 7 oktober om 22 uur.

genitale-verminking-bespreken-en-bestrijden

Genitale verminking bespreken en bestrijden

Heel wat vrouwen woonden vanmiddag in het Rode Kruisopvangcentrum in de Kapelstraat de studiedag over vrouwelijke genitale verminking bij. In veel landen gebeurt dit nog steeds. Ook in België - een smeltkroes van culturen en nationaliteiten - gebeuren deze praktijken, zij het verborgen. Tijdens de studiedag in het opvangcentrum werd het probleem geduid, verklaard en werden ervaringen uitgewisseld. Centrale spreker was professor Els Leye van de Universiteit Gent. Zij belichtte haar (…) Lees het hele bericht

dames-van-ll-si-winnen-in-bokrijk

Dames van ll si winnen in Bokrijk

In het zaalvoetbal waren de dames van Futsal ll si vanavond aan hun derde wedstrijd in Bokrijk toe. Ze wonnen voor de tweede keer, nu met 3-6.

proeven-van-een-resem-sporten

Proeven van een resem sporten

Na de veldloop konden de leerlingen op De Veen en ook in de Golazo-Arena allerlei sporten proberen. Daarvoor waren vrijwilligers van verschillende sportclubs afgezakt en zij begeleidden de kinderen bij hun eerste introductie. Het was vaak dolle pret. (meer foto's van Michiel Reynders)

een-stevige-strijd-om-podium-en-medailles

Een stevige strijd om podium en medailles

Op De Veen had vandaag de traditionele scholenveldloop plaats. Jongens en meisjes van de verschillende lagere scholen konden zich met elkaar meten op aangepaste afstanden. Eerst kregen ze opwarming en dan klonk het startschot. Zeker de lopers in de eerste gelederen liepen alsof hun leven ervan afhing. De beloning voor de eerste drie was dan ook navenant: een podiumplaats met medaille en cadeautje. (meer foto's van Michiel (…) Lees het hele bericht

verkeer-e314-in-de-soep-door-ongevallen

Verkeer E314 in de soep door ongevallen

Het verkeer op de E314 zit vrijdagavond weer helemaal strop. Het begon eerst met een aanrijding tussen een vijftal auto's vlakbij het Total-tankstation. De weg werd versperd en er ontstond snel een file. In de staart van de file is een nieuwe aanrijding gebeurd, en daarbij zou een gewonde gevallen zijn. Kort voor half zeven stond er nog een file vanaf oprit Heusden-Zolder.

een-lading-nieuwe-honden-voor-t-weyerke

Een lading nieuwe honden voor 't Weyerke

De oproep die 't Weyerke op 14 september lanceerde in verband met het dreigende gebrek aan honden bij de Limburgse Reddingshonden, is niet in dovemansoren gevallen. Liefst 35 mensen hebben daarop gereageerd. Vandaag is een 15-tal nieuwe vrijwilligers met hond langsgekomen om kennis te maken met de werking van 't Weyerke. Het zijn honden van uiteenlopende rassen, van een piepjonge Staffordpup tot een Australische herder van 8 jaar. De zorggebruikers waren meteen enthousiast. Over twee weken gaan ze op wandel, ook met de nieuwe vrijwilligers en honden.

inbrekers-gaan-weer-op-pad

Inbrekers gaan weer op pad

In het Vlierhof werd gisteravond een inbraak gemeld. Toen de bewoonster tegen half 10 thuiskwam stond de achterdeur open. Er is niets geweten over een eventuele buit. Ook in de Meylandtlaan is een inbraakpoging gebeurd, daar stond vannacht kort voor drie uur de deur open terwijl het alarm afging.

het-weer-zonnig-maar-koud-weekend

Het weer: zonnig maar koud weekend

Uitlopers van het hoog der Azoren laten de luchtdruk flink stijgen in onze streken. De zon overheerst daarbij het weerbeeld. Er wordt echter koude lucht aangevoerd, waarbij het kwik onder de normale waarde uitkomt en tijdens de nachten koelt het flink af. Na het weekend bereikt onstabiele lucht onze regio en zijn er regenbuien mogelijk. Een volgend hogedrukgebied kan tijdelijk in de tweede helft van de week het weerbeeld domineren. Vandaag trekt een weinig actief koufront over de regio. Het wordt zwaar (…) Lees het hele bericht

fietsverkeer-in-de-college-omgeving-is-geteld

Fietsverkeer in de college-omgeving is geteld

Heusden-Zolder neemt deel aan de fietstelweek. Daarbij is het de bedoeling op cruciale uren en punten te tellen hoeveel fietsers er passeren en op die manier het fietsverkeer in kaart te brengen. Het kan eventueel ook nuttig zijn bij het uitwerken van verkeersmaatregelen en weginrichtingen en vooral de uitbouw van fietsnetwerken. Vanmorgen stonden de tellers opgesteld op vijf plaatsen in de buurt van het Sint-Franciscuscollege. De vrijwilligers hebben (…) Lees het hele bericht

toch-een-vergunning-voor-apl

Toch een vergunning voor APL

Asfaltproducent APL in Viversel heeft dan toch een omgevingsvergunning gekregen van deputatie, ondanks het negatief advies van het schepencollege en het verzet van de buurtbewoners. Het gaat weliswaar om een voorwaardelijke vergunning waarbij binnen de twee jaar de geurhinder helemaal moet opgelost zijn. Het bedrijf kan ondertussen zijn productie voortzetten en de werkgelegenheid komt niet in het gedrang. De beslissing volgt op een verdeeld advies van de provinciale vergunningscommissie. (…) Lees het hele bericht

antwerpen-krijgt-innovatieprijs-in-cedubo

Antwerpen krijgt innovatieprijs in CeDuBo

Op het Sustainable Building Academy evenement in het Centrum Duurzaam Bouwen heeft de stad Stad Antwerpen vandaag de "Assiver Sluitsteen 2018" gewonnen. De onderscheiding bekroont een persoon of organisatie die een verbindende rol speelt tussen de verschillende schakels van de bouwketen. De stad Antwerpen krijgt de prijs voor innovatieve projecten als Smart Cities en Stadslab 2050 en voor het delen van de daar verworven kennis. De prijs is vandaag uitgereikt door verzekeraar Assiver en (…) Lees het hele bericht

latif-ait-centraal-in-comedy-avond

Latif Ait centraal in comedy-avond

Het is een nog jonge maar succesvolle traditie om op de vrijdag van de braderie een comedy-avond te houden in de tent. Morgenavond staat daar stand-up comedian Latif Ait op de planken. Hij was tot nu toe vooral bekend als opwarmer van de shows van Erhan Demirci, maar staat dus nu zelf centraal. Latif komt het grote publiek naar verluidt zijn waarheid vertelen, zonder taboes. Vooraf kan je genieten van muzikaal jongerentalent uit de Cité (Arktos stage) en het Limburgse comedybrein Yannick Noben die het geheel komt op gang trekken. Het begint om 19u30 en de toegang bedraagt €5.

cvo-leert-je-muziek-mixen

CVO leert je muziek mixen

CVO De Verdieping organiseert vanaf 6 oktober samen met Jeugdhuis Club 9 een PA-traject waarbij de cursisten live leren mixen. Het gaat om 6 workshops en 1 event met livemuziek waarbij de cursisten zelf aan de slag gaan. De deelnemers krijgen les van een professional en ontvangen aan het einde van de rit een getuigschrift, erkend door de Vlaamse Overheid. Dus heb je een passie voor geluid, wil je zelf aan de slag met (elektronische) muziek en zou je graag ervoor zorgen dat het geluid bij een optreden top is? Schrijf je dan in voor de workshopreeks 'Leer Live Mixen!'. Alle info vind je hier

vandaag-gezien-27-september-2018

Vandaag gezien

Een doodgewone plas in de natuur kan plots een functie krijgen als spiegel. (foto Fons Put)

positieve-geluiden-bij-opening-braderie

Positieve geluiden bij opening braderie

Vanavond is de Braderie 2018 officieel geopend. Voorzitter Ronny Oyen van winkelcentrum Cité blikte alvast vooruit op een succesvolle 66ste editie want de weersvoorspellingen voor het weekend zijn prima. Daarnaast gaat hij ook prat op een gevarieerd programma met vrijdagavond een comedy-avond met als hoofdact Ait Latif, zaterdag is er de braderierit van de wielertoeristen, er is stoepanimatie en 's avonds de AA-knooke-fuif van Smash. Zondag begint het al vroeg met frühshoppen en (…) Lees het hele bericht

operatie-cleanhouse-ook-in-heusden-zolder

Operatie Cleanhouse ook in Heusden-Zolder

In een deel van Limburg is de politie vandaag binnengevallen op een 15-tal plaatsen. Het ging weer om een zogenaamde operatie Cleanhouse, die erop gericht is om cannabisplantages op te doeken. In het totaal werkten er zowat 100 politiemensen aan mee. Ze vonden 4 actieve plantages, 1 buitenplantage en een plantage in opbouw. Er zijn 1600 planten en 30 kilo cannabis gevonden. In Heusden-Zolder viel de politie op vier plaatsen binnen. Daar was op dit moment niets te vinden.

vier-everzwijnen-gedood-bij-kleine-drukjacht

Vier everzwijnen gedood bij kleine drukjacht

Bij een kleine drukjacht in de buurt van Lindeman zijn gisteren vier everzwijnen geschoten. ANB had voor die buurt gekozen omdat daar de jongste tijd grote schade is aangericht. Het Agentschap Natuur en Bos heeft daarom extra maatregelen genomen. Zo kregen terreineigenaars ondersteuning bij de organisatie van de jacht op hun terreinen. Jagers kregen extra vergunningen en administratieve ondersteuning om hun werk versneld te kunnen uitvoeren. Als experiment en bij wijze van proefproject is de wijk (…) Lees het hele bericht

groenafval-wordt-maandag-opgehaald

Groenafval wordt maandag opgehaald

Op dinsdag 2 oktober gaan de drie grote vakbonden in Brussel betogen tegen de pensioenhervormingen van de regering. Limburg.net laat weten dat die betoging gevolgen zal hebben voor de ophaling van tuin- en snoeihout. De medewerkers van ophaaldienst Renewi nemen immers aan de actie deel. Het groenafval wordt daardoor in Heusden-Zolder niet opgehaald op dinsdag maar op maandag 1 oktober. Het PMD wordt wel op dinsdag 2 oktober opgehaald.

rik-ceyssens-treedt-aan-in-de-nascar-op-zolder

Rik Ceyssens treedt aan in de Nascar op Zolder

Tijdens het Amercan Weekend met de Nascar op Circuit Zolder op 20 en 21 oktober zal plaatselijk rijder Rik Ceyssens aantreden met het nummer 10 van Racing-Total.de. Dat is dus alvast ook iets om naar uit te kijken tijdens de parade door Zolder. Ook zijn Nederlandse kompaan Loris Hezemans zal trouwens present zijn. (foto's Tony Sempels)

studiedag-rond-vrouwelijke-genitale-verminking

Studiedag rond vrouwelijke genitale verminking

Morgen heeft in het Rode Kruisopvangcentrum in de Kapelstraat een studiedag plaats rond 'vrouwelijke genitale verminking'. In een aantal landen en culturen wordt dit nog steeds toegepast, ondanks protesten. De studiedag begint morgen om 13 uur. Na een verwelkoming door centrummanager Krista Kuppens, zal professor Els Leye een lezing geven. Zij heeft het over haar onderzoek naar ervaringen van hulpverleners in de multidisciplinaire VGV-centra, knelpunten in de zorg voor vrouwen met VGV (…) Lees het hele bericht

staat-mag-falen-kansspelcommissie-gaan-uitleggen

Staat mag falen kansspelcommissie gaan uitleggen

Een vrouw uit Heusden-Zolder spant een procedure in tegen de Belgische staat omdat haar zoon gokschulden kon maken. De zoon erkende zijn verslaving en had een toegangsverbod tot casino's en gokinrichtingen gevraagd. Zo'n toegangsverbod betekent ook dat je niet meer online kunt gokken. Maar bij de kansspelcommissie zou een administratieve fout gemaakt zijn, zodat het toegangsverbod 7 maanden op zich liet wachten. In die periode maakte de man nog eens voor 7.000 euro bijkomende schulden. En omdat de kansspelcommissie onder de Belgische staat valt, wordt die dus gedagvaard.

partijen-blazen-geen-bruggen-op

Partijen blazen geen bruggen op

De braderietent was woensdagavond goed volgelopen voor het verkiezingsdebat met de zes lijsttrekkers van de politieke partijen. Het was een organisatie van het Winkelcentrum Cité samen met de Gemeentelijke Middenstandsraad. De politici moesten zich uitspreken over items als inspraak en participatie, de versterking van de lokale economie, de verkeersproblematiek, de aanpak van de criminaliteit en overlast. Wat dat laatste betreft zijn alle partijen het eens over de invoering van GAS-boetes en (…) Lees het hele bericht

leesbeesten-op-bezoek-op-school

Leesbeesten op bezoek op school

De leesbeesten brachten vandaag een bezoek aan lagere school De Brug. Op een ludieke manier proberen zij de leerlingen aan te porren tot lezen en een bezoek aan de bib te stimuleren. De kinderen beleefden veel plezier aan het bezoek en het bijhorend toneeltje. (foto's Inge Vreys)

kiwanis-zolder-steunt-berings-droomtuintje

Kiwanis Zolder steunt Berings droomtuintje

De kinderen van basisschool De Brug in Beringen spelen en leren voortaan in een groene omgeving. Toen de school 4 jaar geleden een stuk bouwgrond kon kopen, werd meteen beslist er een groene speelplaats en tuin van te maken. Samen met Natuurpunt werden wilgenhutjes gezet. Ondertussen pronken er de pompoenen, is er een mooie bloementuin, werd een tuinhuis gebouwd en lopen kippen en konijnen in een ren. Allemaal het resultaat van het project 'tuinplezier op maat' uitgewerkt door een aantal (…) Lees het hele bericht

brand-aan-vogelsancklaan

Brand aan Vogelsancklaan

Aan de Vogelsancklaan heeft vanmiddag een korte brand gewoed in een woning. De brandweer had eerst een oproep gekregen voor een brand in de Heikant, maar bij toeval kwam één van de eerste brandweerwagens toch bij de juiste woning uit. Daar waren buren al gestart met het blussen van het vuur met een tuinslang. Daardoor kon de brandweer zich beperken tot nablussen en verluchten van de woning. Daarvoor moest wel eerst de poort opengebroken worden. De schade is beperkt tot het verwarmingslokaal, elders is er wat rookschade maar het huis is nog bewoonbaar. (foto’s Michiel Reynders)

vrijdag-scholenveldloop-en-sportbeurs-1

Vrijdag scholenveldloop en sportbeurs

Nu vrijdag heeft op De Veen de gemeentelijke veldloop voor de basisscholen plaats, en dat is al voor de 42ste keer. Tegelijk is er ook weer een sportbeurs aan gekoppeld. De eerste loop wordt op gang geschoten om 9u30, de 6de leerjaren van meisjes mogen de spits afbijten, 10 minuten later volgen de jongens. Zo gaat het in dalende orde tot om 11u20 de jongens van het eerste leerjaar als laatsten hun wedstrijdje lopen. Ondertussen starten om 11 uur de wandelingen en ook de sportbeurs waar de leerlingen van allerlei sporten kunnen proeven.

vandaag-gezien-26-september-2018

Vandaag gezien

De natuur tooit zich in herfstkleuren, en de boomkikkers blijven daar volop van genieten in het gebied van de Wijers. Misschien kom je ze zondag op tegen. (foto Jan Leijskens)

marc-moulin-en-placebo-worden-muzikaal-geeerd

Marc Moulin en Placebo worden muzikaal geëerd

Vrijdagavond kan je in de balzaal van Muze gaan kijken en luisteren naar een hommage aan Marc Moulin. Begin de jaren ’70 startte de visionaire muzikant/componist Marc Moulin zijn eigen band Placebo, niet te verwarren met de gelijknamige Engelse glamrockband. Ze maakten drie baanbrekende platen gemaakt, met een mix van jazz en elektronica. Het werd geen commercieel succes, maar het project had een enorme invloed op vele (…) Lees het hele bericht

opendeur-in-dvc-de-brug-en-carpe-diem

Opendeur in DVC De Brug en Carpe Diem

Het OCMW organiseert nu zondag een opendeurdag in serviceflats Carpe Diem en dagverzorgingscentrum De Brug. Die liggen zoals bekend in de Hesdinstraat, vlakbij De Zandloper. Tussen 14 en 18 uur kan iedereen een kijkje komen nemen. Je kunt er deelnemen aan een rondleiding in de beide gebouwen en er zijn ook infomomenten. Wie dat wil, kan zich ook inschrijven op de wachtlijst voor een serviceflat. Iedereen wordt in de nieuwe zaal van De zandloper ontvangen met een glaasje.

gevuld-programma-op-dag-van-de-wijers

Gevuld programma op Dag van de Wijers

Zondag heeft de Dag van de Wijers plaats. Op 14 locaties in Midden- en West-Limburg kun je ontdekken, proeven en beleven wat het land van de 1001 vijvers allemaal in petto heeft. In Heusden-Zolder nemen drie locaties deel. Op domein Bovy verneem je tussen 10 en 18 uur alles over het leven van de bij, je kunt er een bijenhotel of vleermuizenhotel leren maken, met de huifkar pendelen naar de visvijver, om 10.30 u vertrekt een wandeling met gids (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-25-september-2018

Vandaag gezien

Stefan Was en zijn collega-vogelringers zijn vandaag weer druk aan de slag geweest en ze kregen enkele speciale exemplaren in handen. Zo was er een jonge waterral, die graag verblijft in ondiepe vijvers. Hij maakt het geluid van een knorrend varkentje. De waterral kan ook snel lopen en laat daarbij 'zijn achterste zien'. En wat vind je van het mannelijk vuurgoudhaantje? Dit exemplaar woog ... 4,9 gram. Zijn haarsnit inspireert tegenwoordig blijkbaar heel wat voetballers ...

het-weer-rustig-en-droog-1

Het weer: rustig en droog

Een band van hogedrukgebieden bepaalt de volgende dagen het weerbeeld in onze streken. In deze band bevinden zich verschillende kernen die van west naar oost over het Europese vasteland schuiven. Telkens bij de overgang van het ene naar het andere hogedrukgebied is er meer bewolking, maar neerslag van betekenis wordt er evenwel niet verwacht. Er staat een periode met rustig en droog weer op het programma, maar de nachten zijn wel een stuk kouder.Vandaag blijft het flink zonnig. De blauwe hemel wordt wel (…) Lees het hele bericht

morgenavond-politiek-debat-in-braderietent

Morgenavond politiek debat in braderietent

Morgenavond heeft in de braderietent op het gelijknamige plein aan de Koolmijnlaan een debat plaats naar aanleiding van de gemeenteraadsverkiezingen. Dat is ondertussen uitgegroeid tot een stevige zesjaarlijkse traditie. De zes partijen sturen hun lijsttrekker naar het debat: Eddy Pools voor SP.A, Hans Zegers voor N-VA, Isabelle Thielemans voor CD&V-Groen, Jan Jans voor Vlaams Belang, Mario Borremans voor GOED en Elke Gijbels voor Voluit. Ze gaan met elkaar in de clinch over thema's als inspraak en participatie, lokale handel, verkeer en veiligheid, de multicultureel Heusden-Zolder, sportinfrastructuur, ... De deuren gaan open om 19u30, de toegang is gratis. (foto, het debat van 6 jaar geleden)

vlaams-belang-in-beroep-over-klacht

Vlaams Belang in beroep over klacht

Het Vlaams Belang gaat in beroep tegen de onontvankelijk verklaring door de centrale commissie van zijn klacht tegen SP.A-schepen Engin Özdemir. Begin augustus diende Vlaams Belang een klacht in tegen de schepen omwille van zijn deelname aan de optocht van de Grijze Wolven op de Koolmijnlaan en het feit dat schepenen weigerden te antwoorden op vragen daarover. "Op de centrale commissie verklaarden GOED, SP.A, CD&V en Open de klacht onontvankelijk. Door de commissie op een (…) Lees het hele bericht

vlaams-belang-wil-veiligheid-en-herkenbaarheid

Vlaams Belang wil veiligheid en herkenbaarheid

Ook het Vlaams Belang heeft zijn lijst en programma voor de verkiezingen voorgesteld. Opvallend is dat de partij terugvalt op een uniform verkiezingsprogramma dat voor alle gemeenten is opgesteld. Daarbij streeft het naar een herkenbare gemeente waarin het Vlaamse karakter en de Nederlandse taal centraal staan. De partij wil de immigratie en de islamisering een halt toeroepen en de gemeenten zelf laten beslissen over de opvang van vluchtelingen. Ze wil directe democratie, meer inspraak (…) Lees het hele bericht

zware-thuisnederlaag-voor-la-baracca

Zware thuisnederlaag voor La Baracca

In de tweede provinciale van het zaalvoetbal heeft La Baracca Lindeman maandagavond een 2-9 pandoering gekregen van Peer 07.

hje-ziet-ter-mer-snieps-oat

Hjê ziet ter mèr snieps oat

Lutgart Aerts weet dat als iemand er 'snieps oatziet' dat er dan iets niet in de haak is. Dat kan dan iemand zien die wat ziekjes is ofwel ziet hij of zij er belabberd uit na een zware nacht.

heusden-zolder-pas-in-laatste-fase-zonder-stroom

Heusden-Zolder pas in laatste fase zonder stroom

Als het zover zou komen dat ons land in november - maar voor alle duidelijkheid het is helemaal niet zeker dat dat echt zal gebeuren - dan zal Heusden-Zolder pas in de allerlaatste fase zonder stroom worden gezet. Onze gemeente is net als de buurgemeenten geel ingekleurd en behoort dus tot schijf 2. Bij een uitschakeling liggen 181 elektriciteitscabines plat in Heusden-Zolder. Indien er door het uitvallen van de kerncentrales inderdaad te weinig stroom is, worden eerst de gemeenten in schijf 8 (…) Lees het hele bericht

ruim-36-procent-reed-te-hard-dit-weekend

Ruim 36 procent reed te hard dit weekend

De politie heeft afgelopen weekend de flitsauto uitgestuurd en die heeft op 8 plaatsen gestaan. 462 van de 1266 gecontroleerde bestuurders reden te hard; dat is liefst 36,50 procent. 4 bestuurders mogen een dagvaarding voor de politierechter verwachten en riskeren een onmiddellijke intrekking van hun rijbewijs. Voorts zijn 3 wagens geflitst aan een snelheid boven de 110 km/u en 1 aan 129 km/u waar maar 70 mag.

dina-tersago-feliciteert-tuiniers-van-heideland

Dina Tersago feliciteert tuiniers van Heideland

BSBO Heideland in Viversel kreeg vandaag bezoek van Dina Tersago. De ex-miss België en tv-persoonlijkheid is de meter van de campagne 'Zie Ze Groeien'. Dat is een initiatief van GoodPlanet Belgium. Het opzet daarvan is de band tussen kinderen en oorsprong van onze voeding te herstellen en te versterken. Leerlingen konden met een groeidoos een eigen tuintje opzetten en daarbij kregen ze vijf uitdagingen voorgeschoteld: zoals koken met de oogst of slakken op een ecologische manier (…) Lees het hele bericht

de-gele-wijk-viversel-hield-een-buurtbarbecue

De gele wijk Viversel hield een buurtbarbecue

De bewoners van de gele wijk in Viversel genoten van een gezellige en lekkere buurtbarbecue. Ze waren met liefst 100 en lieten zich dus niet afschrikken door het slechte weer. Het werd meteen ook een verbroedering tussen 'nieuwe' en 'oude' buren. (foto's Stephan Hulsmans)

rugby-u14-en-dames-redden-de-eer

Rugby: U14 en dames redden de eer

Ook in het rugby is de bal weer aan het rollen (of tollen) en dus kwamen de teams van RC9 en RC Limburg dit weekend in actie. De heren van RC 9 verloren van Beernem met 7-14. De dames van RC 9 deden die van Soignies het onderspit delven met 15-20. De U16 van RC Limburg werden door Oudenaarde/Tiegem overrompeld met 7-74. Gelukkig wonnen de U14 van RC Limburg, 31-22 tegen Hamme/Mechelen. (foto's Ann Cuppens)

omgevallen-boom-slaat-gat-in-dak

Omgevallen boom slaat gat in dak

Rond twintig over één vannacht moest de brandweer opnieuw uitrukken. Deze keer was in de Kronenberg een boom omgevallen en op het dak van de buren terechtgekomen. Er was heel wat schade, een flink gat in het dak. De brandweer kon de boom verwijderen en het dak dichtleggen.

gentlemen-s-cyclocross-voor-senegal

Gentlemen's cyclocross voor Senegal

Op zaterdag 20 en zondag 21 oktober organiseert wielerclub Berg-Op Eversel haar traditionele cyclocrosswedstrijden. Nieuw dit jaar is op zaterdag een gentlemen’s cyclocross en dat ten voordele van 'Een hart voor Senegal', een organisatie die mee in het lijstje van Music for Life staat. Iedereen vanaf 18 jaar kan deelnemen, of je nu rijdt met een crossfiets, gewone fiets, koersfiets, mountainbike, ... Het wordt een cross over 30 minuten aan manege Hemelrijk. De start is om 16 uur.

dit-najaar-heel-wat-steunacties-voor-t-weyerke

Dit najaar heel wat steunacties voor 't Weyerke

In het najaar zijn telkens weer een heel wat acties gepland om 't Weyerke te ondersteunen. Dit jaar is de opbrengst bedoeld voor de bouw van nieuwe kamers. Zo er op vrijdag 19 oktober om 19 uur het traditionele Charity Dinner. Voor 95 per persoon kun je dan in zaal De Schaft genieten van een uitgebreid gastronomisch diner met alles op en aan bereid door een team onder leiding van topchef Felix Alen. Tot en met 2 november kun je ook weer truffels en andere eindejaarsgeschenken bestellen, (…) Lees het hele bericht

druk-weekend-voor-de-hulpdiensten

Druk weekend voor de hulpdiensten

Het eerste herfstweekend is voor de brandweer, politie en takeldiensten in Heusden-Zolder erg hectisch geweest. Afgelopen nacht alleen al ging het om vijf verkeersongevallen. Naast de auto die in Boekt tegen een woning botste, zijn op de Koerselsebaan verkeersborden op de middengeleider gesneuveld. En hetzelfde gebeurde op de rotonde aan de kerk van Heusden. De brandweer moest zondag een 7-tal keer uitrukken, zowel voor branden, ongevallen als het opruimen van een omgewaaide boom.

nieuw-verlies-voor-zolder-a

Nieuw verlies voor Zolder A

Opnieuw een nederlaag voor KBBC Zolder A in de tweede landelijke van het basketbal. Deze keer verloor het met 79-73 van Croonen Lommel B. Samen met Hasselt staat het laatste met drie verliesmatchen op drie. In vierde provinciale A won Heusden C overtuigend bij Baclo Lommel Z: 45-70.

vandaag-gezien-23-september-2018

Vandaag gezien

Luc Poelmans krijgt geregeld deze vogel op bezoek in zijn tuin. Vandaag kon hij hem ook fotograferen, nu vraagt Luc zich af of dit een witte reiger is. Wie weet meer? redactie [!] heusden-zolder.eu. UPDATE Zowel Jean-Pierre Deroo als Wim Goris denken dat het een kleine zilverreiger is.

schouwbrand-in-de-halstraat

Schouwbrand in de Halstraat

Zondagavond is een schouwbrand ontstaan in een woning in de Halstraat. De brandweer kon voorkomen dat het vuur zich uitbreidde. Overigens is de kans op schouwbranden in deze tijd van het jaar altijd groter. Nu de herfst zijn intrede heeft gedaan, wordt de verwarming overal aangestoken en na een lange tijd ongebruikt te zijn, is het risico groter. Bijvoorbeeld doordat er vogelnesten inzitten, zoals ook hier het geval was.

voor-tweede-keer-brand-in-b-b-en-wellness

Voor tweede keer brand in B&B en wellness

In de late namiddag heeft het gebrand in House of Java in de Sint-Jobstraat in Bolderberg. Dat is een B&B, gecombineerd met massage en wellness. Het vuur was ontstaan in een achterbouw. Omdat het gebouw gelegen is in het grensgebied met Stokrooie kwamen zowal de brandweer van Heusden-Zolder als Hasselt ter plaatse. Ze hadden de toestand snel onder controle. In december vorig jaar heeft het ook al gebrand op die plaats. (foto's Michiel Reynders)

pech-voor-vanthoor-op-hockenheim

Pech voor Vanthoor op Hockenheim

Op het circuit van Hockenheim is het finaleweekend van de ADAC GT Masters in mineur geëindigd voor Dries Vanthoor en Florian Spengler. Gisteren scoorden ze zoals gemeld nog kampioenschapspunten met een 8ste plaats. Vandaag begon het ook goed met de kwalificaties waarin hij de tweede startplaats afdwong. Maar in de race kende Dries Vanthoor remproblemen bij de start en raakte zo betrokken in een ongeval in de eerste bocht. Niet alleen was het daardoor over and out voor zijn team, ook (…) Lees het hele bericht

kvv-ongeslagen-aan-de-leiding-1

KVV ongeslagen aan de leiding

KVV Heusden-Zolder heeft in de derde provinciale de topper in Hechtel gewonnen met 1-3. KVV staat daardoor ongeslagen aan de leiding met 12 op 12.

stevige-winst-voor-bolderberg

Stevige winst voor Bolderberg

In de tweede provinciale B heeft FC Bolderberg met 1-4 gewonnen bij Mechelen Bovelingen Opheers. In tweede A verloor Anadol opnieuw, 0-2 tegen RC Reppel. Het staat puntenloos laatste.

verlies-voor-sk-06

Verlies voor SK 06

In de vierde provinciale A van het voetbal heeft SK Heusden 06 met 3-2 verloren bij Paal-Tervant.

goud-voor-esther-en-yorrit-in-schotland

Goud voor Esther en Yorrit in Schotland

Twee spelers van Smash BC mochten deelnemen aan een extra editie van Special Olympics Groot-Brittanië. België was met vier andere landen uitgenodigd in Schotland om 40 jaar Special Olympics Groot-Brittannië en 50 jaar Special Olympics wereldwijd te vieren. Esther 's Hertogen en Yorrit Noben brachten 3 gouden medailles mee naar huis. Esther won goud in het dames enkel. In het gemengd dubbel behaalden Yorrit en Esther samen goud, hun nieuwe coach Femke Evens was dan ook erg trots.

voice-of-art-liet-kennismaken-met-mahzuni-serif

Voice of Art liet kennismaken met Mahzuni Serif

The Voce of Art - in het voormalige station van Zolder - organiseerde de eerste thema-avond van dit werkjaar en daarin stond Mahzuni Serif centraal. Şerif Cırık, ook bekend als Asik Mahzuni Şerif, was een Alevitisch-Turkse dichter, volkszanger, componist en saz-speler. Hij bracht vooral sociale elementen van de Anatolische gemeenschap samen in kleurrijke teksten en geldt tot vandaag als één van de beste Turkse volkszangers naast Neşet Ertaş en (…) Lees het hele bericht

165-extra-orgaandonoren-op-1-voormiddag

165 extra orgaandonoren op 1 voormiddag

Net als in een groot deel van Vlaanderen was ook het gemeentehuis van Heusden-Zolder deze voormiddag extra geopend om inwoners de kans te geven om zich te registreren als orgaandonor. Het werd een complete overrompeling met ruim 165 inschrijvingen. Het was dus aanschuiven, op de middag stonden er nog steeds rijen, waardoor het gemeentehuis een uur langer openbleef om alles te verwerken.

vlaamse-steun-voor-fietspaden-in-kerkstraat

Vlaamse steun voor fietspaden in Kerkstraat

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) heeft vandaag bekendgemaakt dat hij bijna 337.000 euro investeert in 6 Lmburgse fietsprojecten. Weyts zegt dat hij daarmee in de aanloop naar de verkiezingen de partijen wil stimuleren om fietsinvesteringen in hun programma en nadien in de bestuursakkoorden op te nemen. Vlaanderen voorziet immers de komende jaren nog bijkomende steun via het Fietsfonds. Heusden-Zolder krijgt 117.000 euro op een investering van 696.000 euro voor de aanleg van de fietspaden in de Kerkstraat.

tc-heusden-is-belgisch-kampioen

TC Heusden is Belgisch kampioen

TC Heusden is de nieuwe Belgische tenniskampioen bij de heren 2. Ze wonnen voor eigen volk de interclubfinale tegen Wezemael. Na de enkelspelen stond het al 5-1 voor de thuisploeg. De drie dubbelspelen waren dus overbodig en moesten niet meer gespeeld worden. Meteen barstte een stevig feestje los met de talrijke supporters. (foto An Kindermans)

twente-neemt-eerste-twee-plaatsen-in

Twente neemt eerste twee plaatsen in

Zoals verwacht vanmorgen heeft het Solar Team Twente 1 de 24 uur van Zolder voor zonnewagens geworden. Het team legde 235 rondes af, dat is 940 km. Het andere team van Twente eindigde tweede op 5 rondes, de derde podiumplaats was voor Megaluw Hungary op 16 rondes. Het Belgische Punch Powertrain Solar Team - dat door een aanrijding twee uur herstelling nodig had - strandde op de zesde plaats met 181 rondes. Het rotweer maakte er een bijzonder moeilijke editie van voor de teams.

collegeleerlingen-overvallen-op-fietsroutenetwerk

Collegeleerlingen overvallen op fietsroutenetwerk

Enkele leerlingen van het college die vrijdagnamiddag naar huis fietsten zijn brutaal overvallen op het fietsroutenetwerk. Op de strook tussen Helzold en de Zolderseweg werden ze tegengehouden door drie jongeren. Ze werden naar verluidt bedreigd met een wapen, hun boekentassen werden afgerukt en ze moesten hun geld afgeven. Toen er een grotere groep fietsers aankwamen, zijn de overvallers op de vlucht geslagen richting Edward Staintonstraat. Daar heeft de politie nog een klopjacht gehouden, maar 't is niet duidelijk of ondertussen al iemand is opgepakt.

goed-wil-het-samenleven-bevorderen

GOED wil het samenleven bevorderen

Vanmorgen heeft ook GOED zijn verkiezingsprogramma en kandidaten voorgesteld. Het partijprogramma is opgebouwd rond 10 stellingen die het samenleven moeten bevorderen, laagdrempelige inspraak mogelijk maken en voor een groter veiligheidsgevoel zorgen. Zo is een ontmoetingsruimte nodig in elk kerkdorp en worden 5 keer per jaar inwoners van 1 of meer kerkdorpen uitgenodigd voor een ontmoeting vlak voor de gemeenteraad. Samen-leven komt bij GOED in de plaats van het klassieke denken over (…) Lees het hele bericht

bestuurder-mist-bocht-en-knalt-tegen-woning

Bestuurder mist bocht en knalt tegen woning

In de Onze-Lieve-Vrouwstraat in Boekt, aan de scherpe bocht bij de frituur, heeft vanochtend vroeg een bestuurder zijn bocht gemist. Zijn wagen knalde tegen een verkeersbord, ging vervolgens door een betonnen omheining en knalde in de aanbouw van een woning. Die werd voor een deel vernield. De brandweer kwam ter plaatse om het puin te ruimen en enkele muren te stutten. De jonge bestuurder kon ongedeerd uit het wrak kruipen.

solar-race-lijkt-nederlands-succes-te-worden

Solar Race lijkt Nederlands succes te worden

Met nog iets meer dan 3 uur te gaan lijkt de Solar Race op een spannende ontknoping af te stevenen. De twee teams uit Twente rijden op 1 en 2 met 195 ronden en een tijdsverschil van een tweetal minuten. Het Hongaarse team is naar de derde plaats teruggevallen op 8 rondes. De Belgen rijden in 6de positie. Denk trouwens niet dat deze race wat 'spielerei' is van wat enthousiaste studenten. De wagens zijn pure high-tech en vanuit de boxen wordt alles gevolgd op een batterij computers: het weer, (…) Lees het hele bericht

everzwijnen-weer-daar-ondanks-schrikdraad

Everzwijnen weer daar ondanks schrikdraad

Everzwijnen hebben afgelopen nacht of vanochtend opnieuw toegeslagen in de Kolderstraat. Tuinen die al vaker werden bezocht, zijn opnieuw omgeploegd. De buurtbewoners vrezen dan ook dat de schrikdraad zijn effect mist.

8ste-plaats-voor-dries-vanthoor-in-duitsland

8ste plaats voor Dries Vanthoor in Duitsland

Dries Vanthoor en zijn Duitse ploegmaat Florian Spengler zijn vandaag in hun Audi 8ste geworden in de slotmanche van de ADAC GT Masters in Hockenheim. De zege was voor het Duitse duo Keilwitz/Kirchhöfer in een Corvette. Voor Vanthoor stond er niets meer op het spel, toch rukte hij op van de 19de naar de 8ste plaats. Morgen is er nog de twee race.

alle-basketploegen-verliezen

Alle basketploegen verliezen

In de tweede provinciale van het basketbal heeft Heusden A zaterdagavond met 75-68 verloren van Maasmechelen B. Ook verlies voor Heusden B in derde provinciale: 64-57 bij Hades C. In vierde provinciale ging Zolder Z met 45-40 voor de bijl bij Optima Tessenderlo C.

kermisopstelling-licht-gewijzigd

Kermisopstelling licht gewijzigd

In een licht gewijzigde opstelling is septemberkermis in Heusden gestart onder een slecht gesternte. Door het rotweer daagde er amper volk op. (foto Julien Maebe)

regen-in-plaats-van-zon-voor-solar-race

Regen in plaats van zon voor Solar Race

Sinds 13 uur draait een internationaal gezelschap van zonnewagens rondjes op Circuit Zolder in het kader van hun 24 uren. Wellicht hadden de meeste deelnemers op meer zon gehoopt om hun ingebouwde panelen op te laden. Het is dus geen lachertje, en om 21 uur vanavond waren maar 2 auto's op de baan. De meeste anderen zijn ondertussen alweer actief. Omstreeks 23u15 hebben de leiders uit Hongarije als eerste de kaap van de 100 ronden overschreden. Ze hadden 5 en 7 rondes voorsprong op de twee teams (…) Lees het hele bericht

doelpuntenfestival-bij-wieze-boys

Doelpuntenfestival bij Wieze Boys

In het bedrijfsvoetbal heeft Wieze Boys A de netten van O H Bergmans serieus doen rammelen, het werd 10-0. RP Products won met 1-3 bij UD Barcelona

laatste-kans-om-de-kunstkringen-te-bezoeken

Laatste kans om de kunstkringen te bezoeken

De jaarlijkse tentoonstelling van de plaatselijke kunstkringen HaZet en Filokalia in de beide foyers van Muze loopt nog tot morgen. Telkens van 14 tot 20 uur te bezoeken.

winst-voor-zolderse-dames

Winst voor Zolderse dames

In de tweede provinciale van het basketbal hebben de dames van Zolder gewonnen van Bree, het werd 38-30.

kreabo-zet-zijn-jubileumjaar-in-met-ief-postino

Kreabo zet zijn jubileumjaar in met Ief Postino

Toneelgezelschap Kreabo bestaat 40 jaar. Het jubeljaar werd in Boekt geopend met de voorstelling ‘Ief[!]Postino’, door Ief Gilis en Steven Wouters. Na de voorstelling mochten de aanwezigen klinken op het theaterjubileum.

sloape-op-e-kustreksel-en-onder-een-soarie

Sloape op e kustrèksel en onder een soarie

Om fris te kunne sloape modder op têd oer kustrèksel vervange en oer soaring of soarie lûtte oatwèhen. Je kunt maar fris slapen als je op tijd je kussensloop vervangt en je deken laat uitwaaien. Een inzending van Eric Lefèbvre.

begin-oktober-bloed-geven-in-heusden-zolder

Begin oktober bloed geven in Heusden-Zolder

De komende weken kun je in Heusden-Zolder weer bloed geven, want het Rode Kruis stuurt zijn collecteteam onze richting uit. Op maandag 1 oktober van 18 uur tot 20.30 u kun je terecht in Ons Huis Berkenbos. Op dinsdag 2 oktober van 18 uur tot 20.30 u is het te doen in Sint-Baaf in Eversel. Op donderdag 4 oktober staan de bedjes gespreid in de Witte Zaal in Bolderberg. Daar kun je al naartoe vanaf 17.30 u en dat tot 20.30 u.

de-kijk-van-richie-342

De kijk van Richie

Met wat creativiteit kun je veel ...

il-tartufo-wint-2

Il Tartufo wint

In de tweede provinciale van het zaalvoetbal versloeg Il Tartufo Heusden Vlietje Ham et 4-1.

nieuw-verlies-voor-fs-ll

Nieuw verlies voor FS LL

De trainerswissel heeft voorlopig geen effect bij FS LL SI Heusden-Zolder in de tweede afdeling van het zaalvoetbal. Het verloor met 5-1 van United Beverlo. De beloften wonnen wel: met 3-4.

brugleerlingen-overwinnen-hindernisparcours

Brugleerlingen overwinnen hindernisparcours

Eerder deze week was er de Dag van de Sportclub. Maar vandaag wilden ze in De Brug weten hoe sportief de leerlingen in de praktijk zijn. De turnjuffen hadden een hindernisparcours uitgezet met netten om onder te kruipen, touwen en banden om over te lopen, …. Voor het eerste en tweede leerjaar werd het helemaal heroïsch want zij kregen er nog fikse regenbuien bovenop. Ze toonden zich allemaal echte avonturiers. (foto Inge Vreys)

vandaag-gezien-21-september-2018

Vandaag gezien

Als het herfst wordt, krijgen we meer en meer van deze knapen te zien. Hopelijk overleeft de geschubde inktzwam de rukwinden. (foto Jan Leijskens)

dit-weekend-24-uren-voor-zonnewagens

Dit weekend 24 uren voor zonnewagens

Morgen en zondag heeft op Circuit Zolder de 24 hours iLumen European Solar Challenge powered by Circuit Zolder plaats. Dat is voor alle duidelijkheid een uithoudingsrace voor wagens op zonne-energie. Het is de enige 24-uren uithoudingsrace ter wereld voor zonnewagens, die met hun laag verbruik en aerodynamica een hele dag lang hun volledig potentieel kunnen tonen. Tijdens de race kan elk team maximaal 2 keer stoppen om de batterij van de wagen te laden. Voor de allereerste keer kunnen de teams met 2 (…) Lees het hele bericht

wind-blaast-bomen-om

Wind blaast bomen om

Zoals voorspeld stond er vanochtend een krachtige wind, die is ondertussen grotendeels gaan liggen, maar links en rechts is er toch wat stormschade. Het gaat vooral om afgerukte takken en omgewaaide bomen. Zo moest de brandweer naar de snelwegparking langs de E 314 in Heusden-Zolder waar een boom was omgewaaid.

een-heel-weekend-lego-kijken-in-t-kuipershof

Een heel weekend Lego kijken in 't Kuipershof

Al voor de vijfde keer organiseert de KWB van Heusden dit weekend een Lego-expo in 't Kuipershof. Heel wat Lego-freaks uit Heusden en omstreken zullen enkele van hun bouwwerken tentoonstellen. In dit kermisweekend zal ook de 'foor in Legoland' niet ontbreken. Er zijn ook enkele mooie Lego Technic voertuigen te bewonderen. De Friends stad zal er dit jaar staan, Architecture, Belville, Mindstorms, Star Wars, er wordt een Duplo-stad gebouwd. Met de tombola kun je een mooie Lego-prijs winnen, er is een bouwhoek met Lego en een met Duplo, heel wat stands met tweedehands, ... Morgen is de expo open van 10 tot 18 uur, zondag van 10 tot 17 uur. De toegang bedraagt € 2.

het-weer-herfstweer-2

Het weer: herfstweer!

Een krachtige depressie over de Noordzee zorgt voor de aanvoer van koudere lucht en vooral ook voor veel wind in onze streken. Daarbij schuift een storing over onze regio met tijdelijk neerslag. Tijdens het weekend blijft de wind een belangrijke rol spelen en vooral op zondag brengt een actieve storing flink wat neerslag met zich mee. Na het weekend kiest de wind voor het noorden en neemt het kwik een flinke duik. De herfst is aangebroken. Vandaag trekt een storing in de ochtend over onze regio en valt er (…) Lees het hele bericht

het-verhaal-van-banglabari-in-het-sfc

Het verhaal van Banglabari in het SFC

Vandaag om 20 uur heeft in het Sint-Franciscuscollege een vertelavond plaats ten voordele van Banglabari. Zoals bekend zijn dit jaar in april ook weer drie leerlingen van het college naar Bangladesh afgereisd. Daar trokken ze met de organisatie Banglabari met de fiets door het land. Ze bezochten er projecten - onder meer rond woningbouw voor de bevollking - en legden er bijzondere contacten. Van hun reis en belevenissen maakten ze foto's en video's, die gebruiken ze straks als illustratie van hun verhaal. De toegangsprijs bedraagt € 2.

ondernemers-krijgen-tips-over-verkoopstechnieken

Ondernemers krijgen tips over verkoopstechnieken

Vroeger zeiden ze wel eens dat het verkopen in iemands bloed zat. Dat is misschien tegenwoordig nog zo, maar het hele verkoopsproces is wel een wat ingewikkelder verhaal geworden waarbij je met heel wat factoren en nieuwe omstandigheden rekening moet houden. Daarom organiseerden de UNIZO-afdelingen van Heusden-Zolder, Lummen en Zonhoven donderdagavond in 't Weyerke een training rond succesvol verkopen door Hilde Jacobs. De talrijk opgekomen ondernemers - uit uiteenlopende sectoren - kregen er heel wat tips, tricks en technieken mee. Nadien konden ze nog wat ervaringen uitwisselen tijdens een netwerkdrink. (foto's Wendy Vandeput)

toch-nog-contact-met-dementerend-familielid

Toch nog contact met dementerend familielid

In serviceresidentie BoCasa in Bolderberg was er donderdagavond heel wat belangstelling voor het mini-symposium rond CRDL. Dat is een apparaat waarmee familieleden en zorgverstrekkers toch nog een vorm van communicatie kunnen onderhouden met ouders of grootouders die door dementie in zichzelf gekeerd raken. Precies dat geleidelijke verlies van die communicatie is één van de ergste aspecten dementie. CRDL geeft goede resultaten, BoCasa heeft het alleszins al aangeschaft. (foto's Roger Convents)

sp-a-blijft-achter-turkse-kandidaat-staan

SP.A blijft achter Turkse kandidaat staan

De SP.A van Heusden-Zolder spreekt haar steun uit voor kandidaat Arif Birinci, die banden met de Turkse organisatie Milli Görüs zou hebben. "We hebben geen aanleiding om hem van onze lijst te halen. Hij is geen radicalist, maar wordt nu in een hoek geduwd", reageert sp.a-lijsttrekker Eddy Pools aan persagentschap Belga. Birinci staat op plaats 8 en hij zou volgens sommige media een aanhanger van de Turkse organisatie Milli Görüs zijn. Overigens heeft die (…) Lees het hele bericht

stijn-coninx-vertelt-het-verhaal-van-een-regisseur

Stijn Coninx vertelt het verhaal van een regisseur

Filmregisseur Stijn Coninx vond vanavond in Muze een bijzonder geïnterresseerd luisterpubliek, waar hij was uitgenodigd door NEOS. Stijn Coninx vertelde over zijn passie voor film, zijn werk als regisseur en de batterij succesvolle films die hij al in de bioscoop bracht. Uiteraard ging de aandacht vooral uit naar zijn nieuwste prent 'Niet Schieten', een ingrijpende film over de Bende van Nijvel die zeer binnenkort in de filmzalen komt en waar NEOS trouwens volgende maand ook een visie in The Roxy Theatre over organiseert. (foto's Ann Jordens)

de-charme-van-zijden-bloemen

De charme van zijden bloemen

Zijden bloemen voor op graven maken nog steeds opgang, niet alleen het hele jaar door bij begrafenissen of herdenkingen, maar zeker ook in de aanloop naar Allerheiligen. Jacqueline Beyne van de gelijknamige begrafenisonderneming aan de Koerselsebaan 37 maakt nog steeds haar eigen creaties. Die nieuwste creaties worden tentoongesteld tijdens de jaarlijkse 'Zijden bloemenshow'. Die opent op zondag 30 september en loopt tot en met zondag 21 oktober. Je kunt dagelijks een kijkje komen nemen, en wordt ontvangen met een kop koffie.

zaterdag-de-eerste-kermisfuif-30-bij-sk-06

Zaterdag de eerste Kermisfuif 30+ bij SK 06

Nu zaterdag heeft in de grote kantine van SK Heusden 06 aan de Noordberm de eerste Kermisfuif 30+ plaats en dat uiteraard naar aanleiding van septemberkermis. Vandaag is de groep enthousiaste organisatoren gestart met de voorbereidingen. Zaterdag om 21 uur barst het feest los. De fuifnummers worden dan getrakteerd op muziek uit de 80's, de 90's, house en rock geserveerd door Partyspinners en dj HD. Tickets kosten € 7 aan de kassa en € 5 in voorverkoop (sporthal Olympia, (…) Lees het hele bericht

kleuters-ruimen-zwerfvuil-en-lege-flessen

Kleuters ruimen zwerfvuil en lege flessen

Sinds jaar en dag is het wijkschooltje van De Toverfluit in Ubbersel een MOS-klasje. De kleuters zijn heel het jaar door in de weer met projecten rond Milieu-Op-School. Al vroeg in het schooljaar nam juffrouw Esmeralda de oudste kleuters op sleeptouw voor enkele opruimbeurten op een deel van de Kanaalweg. Het resultaat: 6 grote overvolle vuilniszakken en 27 lege wijn- en vodkaflessen. Wie dat achterlaat, heeft duidelijk niet getoost op onze gezondheid ... De Kanaalweg ligt er nu weer wat proper bij, althans voor een tijdje.

opbrengst-artikel-27-naar-indonesie-en-congo

Opbrengst Artikel 27 naar Indonesië en Congo

Eerder was al bekend dat de editie 2018 van de kunsttentoonstelling Artikel 27 plaatsvindt in de vroegere CVO-gebouwen in de Molenstraat. De werken worden te koop aangeboden. Samen met de betaalde rondleidingen en de drankverkoop zorgt dat voor een opbrengst die steevast naar een duurzaam project gaat. Dit jaar zijn twee projecten geselecteerd. Fajar Baru in Indonesië werkt aan een nieuwe toekomst voor weeskinderen of kinderen uit arme gezinnen, Ward Ceyssens is hier de contactpersoon. (…) Lees het hele bericht

derde-seizoen-aftermuzecafe-komt-eraan

Derde seizoen AfterMuzeCafé komt eraan

Zondag 30 september start het 3de seizoen AfterMuzeCafé, uiteraard in het MuzeCafé. Op de affiche staat huisband Tuesday Night Music Club. Vincent Jorissen en Jan Hulsmans zullen ongetwijfeld weer imponeren met hun liedjes die je doen mijmeren, teksten die blijven hangen en ritmes die je diep vanbinnen raken. De tweede act is ‘Bill and The Bugs’, een formatie met Jan Dalemans, Dirk Dekoninck, Dirk Mellenbeek, Ronny Hannes en Sven Sillen. Zij zullen het publiek (…) Lees het hele bericht

herfst-op-komst

Herfst op komst

De esdoorn lijkt te blozen in zijn herfst-ornaat. En dat is juist op tijd want tegen morgenochtend zou het weer overgaan in herfstmodus. Toch begint de astronomische herfst pas zondag om 03.54u. (foto Julien Maebe)

bocasa-laat-mensen-met-dementie-nog-communiceren

BoCasa laat mensen met dementie nog communiceren

In ServiceResidentie BoCasa in Bolderberg heeft vanavond om 19u30 een mini-symposium plaats rond dementie. Daarbij wordt een nieuw interactief zorginstrument voor bewoners met dementie voorgesteld. Het gaat om CRDL (Cradle), een instrument dat opnieuw interactie toelaat tussen bewoners van een instelling en hun naasten, als dat niet meer op en gewone manier mogelijk is. Het systeem kreeg al enkele prijzen, BoCasa heeft het ondertussen zelf aangeschaft. Als twee mensen hun hand op het (…) Lees het hele bericht

vluchtelingen-opgepakt-in-boterbosstraat

Vluchtelingen opgepakt in Boterbosstraat

Nabij het distributiecentrum van Aldi n de Boterbosstraat heeft de politie woensdagmorgen vijf vermoedelijke transmigranten opgepakt. Personeel van Aldi had de vijf uit één van hun vrachtwagens zien komen, ze liepen van de parking weg en probeerden wat verder op het industrieterrein Zolder-Lummen in een andere vrachtwagen te geraken. Ondertussen waren enkele politieploegen ter plaatse gekomen en die hadden hen in de kraag gevat. Het zou gaan om twee meerderjarigen en drie (…) Lees het hele bericht

everzwijnen-slaan-toe-in-eversel-en-stationsstraat

Everzwijnen slaan toe in Eversel en Stationsstraat

De everzwijnen hebben vanochtend nog op meer plaatsen toegeslagen. In de Stationsstraat (onder) ging een volledige gazon en een bloemenperk eraan. En ook in Eversel hebben ze een enorme grasoppervlakte omgewoeld. (foto's Luc Elsen, Ronny Poelmans)

hulde-voor-inzet-voor-duurzaamheidsdoelstellingen

Hulde voor inzet voor duurzaamheidsdoelstellingen

In het kader van de week van de duurzame gemeente zijn vanavond in het gemeentehuis verschillende inwoners, bedrijven en verenigingen gehuldigd die elk op hun manier bijdragen aan de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen die in 2015 binnen de Verenigde Naties zijn afgesproken. Deze duurzame helden kregen vanavond een bedankje van de betrokken gemeentediensten en schepen Nico Geeraerts. Het gaat om de dorpsraad Heusden, Een Hart voor Senegal vzw, El Parachutero, LED Techno, Liesbeth Vancluysen (…) Lees het hele bericht

een-feestje-met-samana-uit-heel-heusden-zolder

Een feestje met Samana uit heel Heusden-Zolder

Eénmaal per jaar organiseert Samana een feestelijke ontmoeting met de 7 parochies. Vandaag waren dan ook 300 leden, uit heel Heusden-Zolder, present in Ons Huis in Berkenbos. De bestuursleden van de 7 afdelingen hadden hiervoor de handen in elkaar geslagen. Na een mis, opgeluisterd door een gelegenheidskoor, werd er bijgebabbeld met koffie, broodjes en taart. (meer foto's van Lode Beylemans)

vandaag-gezien-19-september-2018

Vandaag gezien

De herfst komt er nu toch aan. In het bos aan het Speelhuisje in Eversel ontdekte Luc Elsen alvast deze merkwaardige paddenstoel. - update Julien Vanhove denkt dat het een elfenbankje is.

zolder-centrum-onenigheid-maar-niet-fundamenteel

Zolder-Centrum: onenigheid maar niet fundamenteel

In de balzaal van Muze hebben vanavond ruim 220 mensen het panelgesprek bijgewoond dat de Dorpsraad Zolder organiseerde in de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. De dorpsraad wilde van SP.A, N-VA, CD&V-Groen, Vlaams Belang, Voluit en GOED de standpunten kennen over een aantal hete hangijzers. Daarbij ging het over meer handel in het centrum, parkeergelegenheid en verkeersveiligheid, de toekomstige sportmogelijkheden in het centrum en de Vrijheidterreinen, faciliteiten voor lokale cultuur (…) Lees het hele bericht

uiteenlopende-sporten-in-de-brug

Uiteenlopende sporten in De Brug

Ook in VLS De Brug hebben de sportievelingen zich op deze Dag van de Sportclub goed laten zien. En het blijkt dat de leerlingen de meest uiteenlopende sporten beoefenen. Populair zijn bijvoorbeeld voetbal, badminton, zwemmen, turnen, paardrijden, boksen, judo … maar er waren ook BMX-ers, muurklimmers en een boogschutter present. (foto's Inge Vreys)

het-weer-de-herfst-komt-eraan

Het weer: de herfst komt eraan

Tussen hogedrukgebieden over Centraal-Europa en depressies in het noorden staat er een vrij strak windveld in onze streken. Storingen naderen stilaan onze regio en zorgen op het einde van de week en tijdens het weekend voor toenemende neerslagkansen. De aangevoerde lucht wordt dan ook een gevoelig kouder, waarbij de maxima een stuk lager uitkomen. De laatste dag van de nazomer is aangebroken. Morgen doet de zon nog haar uiterste best om tevoorschijn te komen, maar moet toch wat concurrentie dulden van (…) Lees het hele bericht

everzwijnenplaag-buurt-kwaad-en-gefrustreerd

Everzwijnenplaag: buurt kwaad en gefrustreerd

De everzwijnen worden alsmaar brutaler en laten zich de jongste dagen vooral 's morgens zien, als de jagers al lang weg zijn. Ook vanmorgen hebben ze bij het krieken van de dag weer toegeslagen. In de Mommestraat moesten voor- en achtertuinen er aan geloven. En ook in tuinen in de buurt van de Kolderstraat en omgeving hebben ze weer toegeslagen. Ze gaan zelfs niet meer op de loop als de bewoners hen proberen te verjagen. Buurtbewoonster Nele Claes getuigt dat een meisje vanmorgen vroeg in (…) Lees het hele bericht

dag-van-de-sportclub-in-de-springplank

Dag van de Sportclub in de Springplank

Vandaag is het de Dag van de Sportclub en dat gaat in verschillende scholen in Heusden-Zolder niet onopgemerkt voorbij. In de vrije basisschool De Springplank Eversel kwamen alle kinderen kwamen in hun mooiste sportuitrusting naar school, zowel de kleutertjes als die van de lagere school. (foto Kim Pennings)

neos-pakt-uit-met-meer-dan-60-activiteiten

NEOS pakt uit met meer dan 60 activiteiten

NEOS Heusden-Zolder vierde vorige vrijdag niet alleen zijn 20ste verjaardag, de vereniging heeft ondertussen voor het werkjaar 2018-2019 weer een bijzonder uitgebreid programma klaargestoomd. We telden liefst 62 activiteiten in de brochure. Het gaat dan om terugkerende activiteiten zoals wandelingen, quizzen, leesclub en bowling, maar ook ontmoetingen en lezingen zoals morgen het bezoek van Stijn Coninx in de Muze, of een lezing over autisme, euthanasie, erfenisrecht, de werking van de (…) Lees het hele bericht

er-zal-meer-gejaagd-worden-op-everzwijnen

Er zal meer gejaagd worden op everzwijnen

De jongste weken is er bijna dagelijks één of ander overleg om de overlast door de everzwijnen aan te pakken. Zo hebben de jagers van de Wildbeheerseenheid Zwarte Beek met ANB afgesproken om dit nog een 16-tal drukjachten te organiseren, daarbij worden de everzwijnen door drijvers 'opgejaagd' en wat verder door jagers opgewacht, dikwijls zitten die op een verhoogde stoel. In het Aanhof in Zolder komt één drukjacht, de andere hebben plaats in het brede gebied van de (…) Lees het hele bericht

wint-tc-heusden-de-belgische-titel-in-eigen-huis

Wint TC Heusden de Belgische titel in eigen huis?

Ook in het tennis zijn supporters belangrijk. Dat heeft de eerste ploeg van TC Heusden nog ondervonden toen ze afreisde naar Waver om daar een finaleplaats voor het kampioenschap van België af te dwingen. Er waren zoveel supporters meegereisd dat Heusden zo goed als een thuismatch speelde. Met succes want Heusden plaatste zich voor de Belgische interclubfinale Heren2. Die wordt nu zondag om 10 uur op de eigen terreinen gespeeld tegen TC Wezemaal. De spelers hopen op de steun van nog veel (…) Lees het hele bericht

verjongde-n-va-heeft-97-actiepunten

Verjongde N-VA heeft 97 actiepunten

Op haar beurt heeft de N-VA vanavond haar programma en kandidatenlijst voorgesteld. De voorbije maanden is een gedetailleerd programma uitgewerkt met 97 concrete punten. Die zijn terug te brengen tot een vijftal grote beleidsprioriteiten. De N-VA wil het veiligheidsbeleid aanscherpen met meer slagkracht voor de politie en de invoering van een aantal GAS-boetes. Fietsbeleid en verkeersveiligheid vallen daar ook onder, samen met een echt dierenwelzijnsbeleid. De partij wil verantwoord omspringen (…) Lees het hele bericht

voor-wie-is-dit-jaar-het-eikenloof

Voor wie is dit jaar Het Eikenloof?

In 2015 won mondharmonicavirtuoos Steven De bruyn Het Eikenloof. Dat is de driejaarlijkse cultuurprijs in Heusden-Zolder. We zijn nu drie jaar verder dus is het de hoogste tijd om een opvolger te zoeken om in een toch wel indrukwekkende galerij van laureaten te plaatsen. Wie heeft er op sociaal-cultureel vlak veel betekend voor Heusden-Zolder of Heusden-Zolder op de kaart gezet? Iedereen kan een kandidaat of kandidate nomineren. Wel indienen voor 1 oktober bij an.maex[!]heusden-zolder.be.

snelwegparking-sluiten-indien-nodig

'Snelwegparking sluiten indien nodig'

In Oost- en West-Vlaanderen worden alsmaar meer parkings langs de snelwegen gesloten omdat de problemen met transmigranten toenemen. Ze kampen met allerlei vormen van overlast en groeiende agressie. Maar nu al is gebleken dat de problemen dieper naar het binnenland opschuiven. Daar strijken nu transmigranten neer in de hoop daar in vrachtwagen te kunnen kruipen en de oversteek te maken. Op dit ogenblik zijn er nog geen problemen gemeld op de parking in Heusden-Zolder, maar mochten die zich daar (…) Lees het hele bericht

over-de-grenzen-van-heusden-zolder-slot

Over de grenzen van Heusden-Zolder (slot)

Vandaag stapt Stefan Was de slotetappe van zijn Over-de Grenzen-tocht en vertrekt aan de Grauwe Steen. De oudste tekst waarin die steen vermeld wordt, zou uit 1386 dateren. Het gaat om een kolos uit de ijstijd die wellicht afgezet is door de Oermaas. Bewoners hadden vroeger de heide nodig om de hei te kappen, russen te steken en hun schapen te laten grazen. Er ontstond vaak discussie over de grenzen, daarom werd de Grauwe Steen gebruikt om de grens af te bakenen. De steen vormt immers (…) Lees het hele bericht

pandoering-voor-la-baracca

Pandoering voor La Baracca

In het zaalvoetbal heeft La Baracca Lindeman maandagavond een droge 10-0 moeten slikken bij LFC A-TEam Lommel.

het-wolkenspel-in-de-indian-summer

Het wolkenspel in de Indian Summer

Het is een aparte nazomer. Dat laat zich ook in de lucht opmerken met geregeld een apart wolkenspel. Fons Put van fotoclub Projecta kon het niet laten om aan de kust - in Middelkerke - dat schouwspel vast te leggen.

ll-si-heusden-zolder-ontslaat-coach-na-1-match

LL SI Heusden-Zolder ontslaat coach na 1 match

In het zaalvoetbal heeft LL SI Heusden-Zolder zijn coach Nourredine El Yahiaoui al na één wedstrijd aan de deur gezet. De club heeft hem dat zaterdag al laten weten, na de eerste wedstrijd met het eerste verlies. Blijkbaar klikte het niet tussen de trainer met de spelersgroep en het bestuur. Voorzitter Robero Fernandez-Guillen neemt zelf de taak van interim-coach op zich.

vandaag-gezien-17-september-2018

Vandaag gezien

Het belooft een rijk kastanjeseizoen te worden. In deze bolster zitten er zelfs 7 klaar ... een zevenling dus. (foto Jan Leijskens)

doet-da-schjelke-t-er-es-op

Doet da schjêlke 't er ès op

Wie kent er e schjêlke? Da's een deksel voor op pan of een kommetje.

mazoutvervuiling-bij-beekbeemden

Mazoutvervuiling bij Beekbeemden

In de beek nabij de school Beekbeemden is vanmorgen een mazoutvervuiling vastgesteld. De brandweer kwam ter plaatse, legde onder meer een kleine dam aan en voegde product toe om het goedje te bestrijden. De politie deed de vaststellingen in de hoop de vervuiler te identificeren. (foto's Tony Lespoix)

jo-vally-treedt-op-voor-de-senioren

Jo Vally treedt op voor de senioren

Op dinsdag 9 oktober organiseert de seniorenraad samen met CC Muze het jaarlijkse seniorenconcert in de balzaal, gast is deze keer Jo Vally met zijn programma 'Unplugged' naar aanleiding van zijn 40ste carrièreverjaardag. Eind 2017 ontving hij voor zijn carrière de Loftrompet van MENT TV. Hij komt daarmee in het rijtje van Nicole & Hugo, Willy Sommers en Will Tura. En dus is het tijd voor een nieuwe theatertour met pakkende verhalen en anekdotes afgewisseld met akoestische en herwerkte versies van ‘Mooi is het leven’, ‘Aan alle vrouwen’, ‘In een droom zag ik je staan’, ‘Lieveling waar en wanneer’, ‘De kracht van de liefde’, ‘Calypso’, ‘Gloria’, ‘Geluk kan komen en gaan’, ‘Geef het niet op’, ... Er is nog een beperkt aantal tickets beschikbaar. Ze kosten € 15, na de voorstelling is er gratis taart en koffie. Tickets via www.muze.be of tickets[!]muze.be

valentijn-elsen-en-jasper-steverlinck-bij-van-gils

Valentijn Elsen en Jasper Steverlinck bij Van Gils

Morgenavond zijn Jasper Steverlinck en zijn vaste begeleider Valentijn Elsen - Heusdenaar van afkomst - te gast bij 'Van Gils en Gasten' op Eén. Ze zullen er hun nieuwste singel 'Broken' brengen. Die staat op de plaat waarvoor ze onlangs in Brussel goud kregen. Ondertussen draait de concertreeks goed, ze passeren langs de grote zalen in Vlaanderen als Bozar, de Koningin Elisabethzaal, Casino Oostende en hun voorjaarsagenda is ook al helemaal aan het vollopen.

over-de-grenzen-van-heusden-zolder-16

Over de grenzen van Heusden-Zolder (16)

Aan de grens met Koersel lopen we eventjes over de Helderbeekstraat om dan na het derde huis (er is geen weg) richting Helderbeek af te slaan Deze drie huizen staan dan ook op grondgebied Heusden-Zolder. Handig voor de mensen in de buurt: de ‘vuilkar’ komt iedere week: de ene week voor Koersel, de andere voor Heusden. Vanaf hier is de Helderbeek dan ook de grenslijn en dit voor een lange afstand. Deze beek wandelend volgen is onmogelijk, maar we houden ze wel een tijdje in ons (…) Lees het hele bericht

de-kijk-van-richie-341

De kijk van Richie

Na 20 jaar lukte het dan toch ...

vandaag-gezien-16-september-2018

Vandaag gezien

Geef toe, in close-up kan een paardenbloem - of pisbloem - er best mooi uitzien. (foto Jan Leijskens)

zolder-c-met-zwaar-geschut

Zolder C met zwaar geschut

In de derde provinciale B van het basketbal wisten die van Zolder C vandaag de korf goed staan. Ze stuurden Pelt B naar huis met een 101-62 nederlaag. In vierde A verloor Zolder Z van Baclo Lommel Z met 49-58 en moest ook Zolder D het hoofd buigen bij Lummen C: 69-28.

betalende-en-niet-betalende-toeschouwers

Betalende en niet-betalende toeschouwers

De truckraces zijn erg populair. Dat bewijst onder meer de overvolle tribune in de Jacky Ickx-bocht. Maar op de foto onder blijkt dat ook toeschouwers buiten het circuit een eigen tribune hadden opgesteld. Handig om wat euro's uit te sparen natuurlijk ...

en-daar-was-jochen-hahn-weer

En daar was Jochen Hahn weer

Ook vandaag was er weer veel belangstelling voor de truckraces op Circuit Zolder en ook het nevenprogramma en de static show in de paddock. Op de racetrack maakten de truckers er zoals steeds een spektakelstuk van onder het motto 'liever crashen dan te wijken'. Het maakt de truckraces uniek in het racegebeuren. De eerste race vandaag werd gewonnen door oude bekende Jochen Hahn in een Iveco, niet toevallig de leider het kampioenschap. De tweede race ging naar José Rodrigues in een MAN. (foto's Michiel Reynders)

nhz-op-uitstap-naar-diksmuide

NHZ op uitstap naar Diksmuide

Terwijl de andere partijen de voorbije dagen nog de laatste hand legden aan de voltooiing van hun lijsten, moest dat voor NHZ voor het eerst in zowat 4 decennia niet meer gebeuren. Zoals bekend stopt de politieke beweging ermee. En ver van het politieke gewoel in Heusden-Zolder maakte het bestuur dan maar een uitstap naar West-Vlaanderen om in Diksmuide een aantal historische gebouwen te bezoeken. Ter vergelijking: Diksmuide is drie keer groter dan Heusden-Zolder, telt slechts de helft van het aantal (…) Lees het hele bericht

geen-doelpunten-bij-bolderberg

Geen doelpunten bij Bolderberg

In de tweede provinciale B speelde Bolderberg FC thuis 0-0 tegen 's Herenelderen.

gelijkspel-voor-sk-06-1

Gelijkspel voor SK 06

In de vierde provinciale A speelde SK Heusden 06 1 - 1 gelijk tegen de Turkse Rangers.

kvv-straft-amandina-af

KVV straft Amandina af

In de derde provinciale A van het voetbal heeft KVV Heusden-Zolder een rammeling verkocht aan Amandina, het werd 7-2.

t-heusdens-volksteater-zoals-het-is

't Heusdens Volksteater ... zoals het is

Bij 't Heusdens Volksteater zijn ze vandaag in feeststemming voor hun gouden jubileum. Vanmorgen kwamen al honderden mensen ontbijten en na de middag (tot vanavond) kan iedereen komen kijken achter de schermen en snuisteren in de geschiedenis. Schepen van cultuur Marleen Hoydonckx kwam niet met lege handen. Ze had een cheque van 400 euro bij, een cadeautje dat iedere cultuurvereniging krijgt voor haar gouden jubileum. In haar gelegenheidstoespraak - ook in het dialect - roemde ze de (…) Lees het hele bericht

schrikdraad-rond-galgenberg-staat-er

Schrikdraad rond Galgenberg staat er

Vrijdag is meteen gestart met de plaatsing van de schrikdraad rond het natuurgebied Galgenberg en nu is het bos afgespannen. Overal hangen ook waarschuwingsbordjes dat wandelaars de draad niet zouden aanraken. En nu maar afwachten welke invloed dit heeft op de everzwijnenplaag.

muze-is-een-stukje-bella-italia

Muze is een stukje Bella Italia

Volop zuiderse sfeer zaterdagavond in de Muze tijdens de avant-première van 'Bella Italia'. Marco Z, Ad Cominotto, Begir Memeti en Sandra Kim brachten klassiekers uit de Italiaanse popmuziek, een mix van ambiance en nostalgie. En dat mondde uit in een Italiaans getinte afterparty in het Muzecafé. (foto's Lenscollectief)

over-de-grenzen-van-heusden-zolder-15

Over de grenzen van Heusden-Zolder (15)

Vandaag trekken we van de spoorwegovergang naar de grens Koersel-Heusden. De vallei van de Helderbeek bestaat vooral uit graslanden, akkers, natte ruigten, broekbossen en populieraanplantingen. Daar loopt de grenslijn door, om stilletjes af te buigen naar de Helderbeek, die dan later de grenslijn overneemt. Aan de Langeneikenstraat in Koersel zien we de grenslijn weer langs bos en doorheen velden richting vijver Goris en zo naar de Koerselsebaan-Laan op Heusden, waar het grenspunt Koersel-Heusden ligt. Misschien (…) Lees het hele bericht

provinciaal-basket-bovenaan-verlies-onder-winst

Provinciaal basket: bovenaan verlies, onder winst

In de tweede basketbalprovinciale verloor Heusden A met 64-76 van Stevoort C. In derde A leed Zolder B een 77-43 nederlaag bij Lummen B terwijl ook Heusden B van Stevoort E verloor: 58-63. In 4A kon Heusden C wel winnen, 26-43 op As C. Ook in 4B verging het onze clubs goed. Daar won Zolder Z tegen Hades D met 76-52 en Kajoba zegevierde op het terrein van AS met 47-62. De dames van Zolder verloren met 69-36 van Peer.

thuisverlies-voor-zolder-a

Thuisverlies voor Zolder A

In de tweede landelijke van het basketbal heeft KBBC Zolder A thuis verloren van Aarschot B met 63-65.

nieuw-verlies-voor-anadol-1

Nieuw verlies voor Anadol

In de tweede provinciale A van het voetbal heeft Anadol zaterdag op het veld van FC Paal-Tervant A verloren met 4-3.

duitse-trucks-domineren-eerste-races

Duitse trucks domineren eerste races

Op Circuit Zolder reden de truckers vandaag hun eerste racers en daarvoor waren al heel wat toeschouwers opgedaagd. Uiteraard was er zoals steeds veel spektakel op de piste maar ook in de paddock kon iedereen zich vergapen aan de internationale showtrucks. Ook stonden er enkele exemplaren uit Heusden-Zolder, onder meer 'Scuderia' TransSchroyen uit Zolder en Renault Bielen uit Heusden. Tussen de races door hadden de mecaniciens de handen vol. Niet alleen om de joekels van banden te (…) Lees het hele bericht

doelpuntenregen-in-het-bedrijfsvoetbal

Doelpuntenregen in het bedrijfsvoetbal

In het bedrijfsvoetbal poeierde RP Products Huwa-San Bilzen af met 5-0. Wieze Boys A ging met 0-4 winnen bij SV De Condé. En ook bij Wieze Boys B stonden ze aan het kanon: 5-0 tegen FC Klotbroek.

hvt-is-klaar-voor-jubileumviering

HVT is klaar voor jubileumviering

In 't Kuipershof is vandaag alles opgebouwd voor de opendeurdag van 't Heusdens Volksteater morgen vanaf 14 uur. Met een blik voor iedereen achter de schermen en een terugblik op de rijke geschiedenis viert het revuegezelschap zijn gouden jubileum. (foto's Lowie Gielis)

verkiezingen-met-6-partijen-en-186-kandidaten

Verkiezingen met 6 partijen en 186 kandidaten

Het staat nu vast dat er 6 partijen deelnemen aan de verkiezingen in Heusden-Zolder. e lijsten moesten vandaag ingediend worden. Begin dit jaar zag het er nog naar uit dat we op een verkiezing met 10 partijen zouden afstevenen, maar het afhaken van enkele en het samengaan van andere heeft dat dus gereduceerd tot 6. In alfabetische volgorde gaat het om CD&V-Groen, GOED, N-VA, SP.A, Vlaams Belang en Voluit Heusden-Zolder. Alle partijen hebben een volle lijst met 31 kandidaten, dat betekent dus dat in Heusden-Zolder 186 mensen aan de verkiezingen deelnemen. De lijsten worden nu nog gecheckt door het hoofdbureau, er kunnen ook nog bezwaren ingediend worden.

oplegger-glijdt-van-truck-af

Oplegger glijdt van truck af

Op de parking langs de E 314 in Heusden-Zolder heeft vanmiddag een truck zijn oplegger 'verloren'. Het is nog niet duidelijk of het ongeval veroorzaakt werd door een technisch defect of doordat de oplegger slecht bevestigd was. Er vielen geen gewonden.

morgen-garageverkoop-in-heel-boekt

Morgen garageverkoop in heel Boekt

Morgen kun je een hele dag gaan rondsnuffelen in Boekt op zoek naar koopjes. Daar heeft immers een grote garageverkoop plaats. Daaraan wordt deelgenomen door inwoners van liefst 23 straten. Zij zijn de afgelopen weken op zoek gegaan op zolders, in kelders en garages naar interessante spullen die ze zelf niet meer kunnen gebruiken, maar die een tweede leven verdienen. In een 60-tal garages tussen pakweg de twee op- en afritten van de E314 kun je terecht tussen 8 en 17 uur.

de-kijk-van-richie-340

De kijk van Richie

We gaan gewoon door met de zomer ...

18-doelpunten-in-berkenbos

18 doelpunten in Berkenbos

In de tweede provinciale van het zaalvoetbal kregen de toeschouwers gisteren een spektakelwedstrijd te zien tussen Berkenbos United en Lfc A-Team Lommel. Het werd 9-9.

over-de-grenzen-van-heusden-zolder-14

Over de grenzen van Heusden-Zolder (14)

Vandaag zet Stefan Was zijn grenswandeling voort waar hij gisteren aankwam. Daar laat de grenslijn de Halbeek los en draait af naar links, richting Kiezelvoort. Ze kruist de straat Beringerheide en leidt dan over de veldweg naar de spoorweg Hasselt-Mol. Onder de hoogspanning naar rechts, even in de buurt van de spoorweg lopen … en dan door de velden van de Helderbeekvallei. Dit gebied is overal privé-eigendom en dus kun je er niet wandelen.

het-weer-volop-nazomer

Het weer: volop nazomer!

Drukstijgingen zorgen voor gunstige weersomstandigheden in onze streken. Neerslagzones blijven uit de buurt, maar bij momenten zijn er wel wolkenvelden. De restanten van orkaan Helene brengen na het weekend regen en wind mee over de Britse Eilanden, maar in onze regio wordt warme lucht aangevoerd en lijkt een nazomertje in de maak.Vandaag is er flink wat zon in de ochtend, al zijn er hier en daar ook enkele wolken. Er komen echter al vlug een aantal stapelwolken opzetten, die na de middag soms de (…) Lees het hele bericht

treinen-vervangen-door-bussen-dit-weekend

Treinen vervangen door bussen dit weekend

Dit weekend rijden er geen treinen tussen Mol en Hasselt omdat er aan de sporen wordt gewerkt. De NMBS legt vervangbussen in, die stoppen uiteraard aan de stations van Heusden en Zolder, maar raadpleeg zeker de website van de NMBS om de juiste uren van de bussen op te pikken. Toch zijn dit de richttijden: in Heusden stoppen de bussen richting Hasselt 3 minuten na het uur en richting Mol, 8 minuten na het half uur, in Zolder richting Hasselt 12 minuten na het uur en richting Mol 1 minuut voor het half (…) Lees het hele bericht

meteen-thuisverlies-voor-fsllsi

Meteen thuisverlies voor Fsllsi

In de tweede afdeling B van het zaalvoetbal heeft Fsllsi zijn eerste thuismatch van het seizoen - en in het bestaan van de fusieclub - met 6-7 verloren van Schoten. De thuisploeg miste 2 tienmeters. Eerder op de avond hadden de beloften 2-2 gelijkgespeeld tegen Schoten.

t-weyerke-huldigt-herdenkingsplekje-in

't Weyerke huldigt herdenkingsplekje in

Vandaag is in 't Weyerke het herdenkingsplekje voor overleden zorggebruikers, personeelsleden en vrijwilligers onthuld. Het monument bestaat uit een open ronde muur, met in het midden een pilaar waar je kunt zitten en schuilen. Houten vlinders, wolken en hartjes dragen de namen van de overledenen sinds 2000. De plaats biedt een uitzicht op een schilderij van 15 meter lang van kunstenaar Alex Baams, gebaseerd op de 1400 natuurdia's die zijn overleden opa hem naliet. Na een korte bezinning, (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-14-september-2018

Vandaag gezien

Ook deze citroenvlinder weigert toe te geven dat de zomer voorbij is. En gelijk heeft hij. (foto Jan Leijskens)

racetrucks-veroveren-zolder-centrum

Racetrucks veroveren Zolder-Centrum

Vanavond zijn de trucks die deelnemen aan de Truck Grand Prix in karavaan gereden van het circuit naar het gemeentehuis. Op het laatste ogenblik moest de route nog worden aangepast door het ongeval op de Meylandtlaan. Er was heel wat belangstelling, maar niet zo de grote massa van de 24 uren uiteraard. En ook al lijkt het een macho-gebeuren, er nemen ook vrouwen deel aan de race. Aan de rotonde lieten enkele truckers zich eens goed gaan om met de nodige pk's hun monster te laten driften, rook en de geur van verbrand rubber waren het resultaat. (foto's Kurt Vanvelk)

neos-heusden-zolder-vierde-zijn-20ste-verjaardag

NEOS Heusden-Zolder vierde zijn 20ste verjaardag

Met een academische zitting in Muze vierde NEOS Heusden-ZoIder vanmiddag zijn 20ste verjaardag. NEOS is een netwerk van ondernemende senioren, mensen die niet meer zo actief zijn in het beroepsleven maar tegelijk een creatieve, leerrijke én ontspannende invulling geven aan hun vrije tijd. Zoals je op de Internetgazet vaker kunt lezen, maken ze mooie wandelingen, nodigen boeiende sprekers uit, gaan op reis of verkenning in steden, wonen films en concerten bij, feesten, kortom genieten. Een (…) Lees het hele bericht

ambiance-op-muziekfeest-in-de-bloemelingen

Ambiance op muziekfeest in de Bloemelingen

Volop ambiance vandaag in de Bloemingen voor het eerste Muziekfeest van het woonzorgcentrum. De bewoners én ook externe bezoekers werden ontvangen in een heuse festivaltent met podium. Daar kregen ze optredens van Stefan Luyten en Salim Seghers. De ambiance zat er al meteen in en het duurde niet lang of er werd stevig gedanst, zowel walsen als polonaise. En het was duidelijk dat het naar nog smaakte ... (meer foto's van Marina Poelmans)

twee-gewonden-bij-frontale-klap

Twee gewonden bij frontale klap

Rond 5 uur is een zwaar ongeval gebeurd op de Meylandtlaan ter hoogte van de Lidl. Een auto zou daar van zijn rijrichting zijn afgeweken en frontaal op een andere ingereden. Beide wagens werden weggeslingerd door de klap. De brandweer kwam ter plaatse om een bestuurder te bevrijden en om de weg proper te maken. De twee bestuurders zijn gewond naar het ziekenhuis afgevoerd. Door het ongeval is de Meylandtlaan helemaal afgesloten. Er staat een file vanaf Suska Berg en in de andere richting vanaf Zonhoven.

voluit-heusden-zolder-mikt-op-5-speerpunten

Voluit Heusden-Zolder mikt op 5 speerpunten

Voluit Heusden-Zolder heeft vanmiddag de 5 speerpunten van zijn verkiezingsprogramma voorgesteld. De nieuwe partij wil zich niet in een keurslijf laten dringen. Ze wil luisteren naar wat er leeft bij de inwoners en acties ondernemen waar noodzakelijk in een maatschappij die voortdurend verandert. Voorop staat veiligheid en dus de aanpak van overlast: "Sluikstorten, straatracen, het innemen van openbaar domein en overlast van mensen die zich niet houden aan bepaalde normen. Het zorgt voor (…) Lees het hele bericht

bromfietser-lichtgewond-bij-botsing

Bromfietser lichtgewond bij botsing

Vanmorgen is in de Rekhovenstraat in Lummen een bromfietser gebotst met een auto. De bromfietser, een jongen van 16 uit Heusden-Zolder, raakte daarbij lichtgewond.

n-va-blijft-terugvordering-van-ambtenaren-eisen

N-VA blijft terugvordering van ambtenaren eisen

De N-VA betreurt de klacht van het schepencollege tegen raadslid Bruno Buyse omdat het "op die manier het dossier definitief wil toedekken. Wat de meerderheid ook moge beweren : van een open en transparant bestuur is op dit moment geen sprake." Ook voor de N-VA moeten namen en bedragen geheim blijven maar moeten de principes wel openbaar kunnen besproken worden. Daarom had ze het op de gemeenteraad van 30 augustus geagendeerd. Toen is het van de openbare agenda gehaald. De N-VA-fractie zegt (…) Lees het hele bericht

er-zijn-meer-therapiehonden-nodig-voor-t-weyerke

Er zijn meer therapiehonden nodig voor 't Weyerke

't Weyerke en de Limburgse Reddingshonden trekken aan de alarmbel. Al bijna 8 jaar komen de leden van de Limburgse Reddingshonden om de 14 dagen naar 't Weyerke om hun honden in contact te brengen of te gaan wandelen met de zorggebruikers. Maar verschillende therapiehonden zijn ondertussen overleden en een paar honden zijn bijna aan hun pensioen toe. Als er niet snel nieuwe honden bijkomen, zal het aanbod wegvallen voor de zorggebruikers van ’t Weyerke. En dat aanbod is erg (…) Lees het hele bericht

stroomdraad-en-jacht-toegelaten-op-galgenberg

Stroomdraad en jacht toegelaten op Galgenberg

Er wordt een reeks maatregelen genomen om de everzwijnenplaag vooral in de buurt van Lindeman af te remmen. Dat is vanmiddag afgesproken op een overleg tussen burgemeester Mario Borremans en Limburgs Landschap. Zo komt er een schrikdraad - met stroom dus - rond het natuurgebied Galgenberg waar zich vermoedelijk een groep everzwijnen ophoudt. Tegelijk heeft de arrondissementscommissaris vanmiddag aan de burgemeester toegezegd dat de Galgenberg aan het jachtplan wordt toegevoegd als (…) Lees het hele bericht

auto-s-botsing-in-koolmijnlaan

Auto's botsing in Koolmijnlaan

Kort voor de middag zijn op het kruispunt van de Koolmijnlaan en de Stationsstraat 2 auto's gebotst. Eén auto knalde tegen een verkeersbord en kwam vervolgens op zijn zij terecht. De bestuurder raakte daarbij gewond. Het ongeval en het opruimen veroorzaakten behoorlijk wat verkeershinder. De politie regelde het verkeer.

schepencollege-dient-klacht-in-tegen-bruno-buyse

Schepencollege dient klacht in tegen Bruno Buyse

Het schepencollege heeft bij de onderzoeksrechter een strafklacht met burgerlijke partijstelling ingediend tegen raadslid Bruno Buyse (onafh). Volgens het schepencollege heeft hij zijn geheimhoudingsplicht geschonden door het rapport van Audit Vlaanderen te lekken. Zelf zegt Bruno Buyse dat hem niets te verwijten valt in de zaak en dat hij zijn versie van het rapport niet heeft gecopieerd en verspreid. Hij vindt ook dat het schepencollege zich beter met de inhoud van de zaak zou bezighouden (…) Lees het hele bericht

dit-weekend-truckraces-straks-parade-door-zolder

Dit weekend truckraces, straks parade door Zolder

Dit weekend strijken de pk-monsters weer neer op Circuit zolder voor de FIA ETRC Belgian Truck Grand Prix. Op het programma staan races voor het FIA Truck Racing Championship en voor het Nederlands Truck Racing kampioenschap. Zaterdag en zondag brullen de gigantische motoren en kleeft het rubber aan de racetrack wanneer de zware trucks tot het uiterste worden gedreven door de rijders die ook nu weer uit heel Europa komen. Tussendoor zijn er nog enkele andere races zoals een manche van de Porsche GT3 (…) Lees het hele bericht

over-de-grenzen-van-heusden-zolder-13

Over de grenzen van Heusden-Zolder (13)

Vandaag probeert Stefan Was de Halbeek te ontsluieren als natuurlijke grens terwijl ze slingert richting Dijkstraat/Kiezelvoort. Maar in dat gebied is het niet te doen om de Halbeek te volgen. Ze dwarst het industrieterrein, de Lochtemanweg, de Padbroekweg (overwoekerd door de reuzenbalsemien) en loopt verder door weiden tot iets voor de grote rotonde naar Beringen. Daar duikt ze onder de drukke Beringersteenweg door naar stillere oorden: de Dijkstraat en Heusdenseweg

ferre-vanderhoydonck-naar-buenos-aires

Ferre Vanderhoydonck naar Buenos Aires

Basketbalspeler Ferre Vanderhoydonck van KBBC Miners Beringen - maar van Zolder-Centrum - gaat zijn volgende avontuur tegemoet. Na de bronzen medaille op het EK van deze zomer met de U18 in Skopje, is hij geselecteerd voor de olympische jeugdzomerspelen in het Argentijnse Buenos Aires. Hij neemt er met de nationale ploeg 3X3 basketbal U18 deel en vertegenwoordigt met nog drie andere spelers ons land. Ze vertrekken op 1 oktober en komen 20 oktober terug.

nieuwe-kinderopvang-van-onki-stekelbees-is-geopend

Nieuwe kinderopvang van ONKI Stekelbees is geopend

Aan het Mispad - achterkant vroegere college in de Brugstraat - heeft Vlaams minister van welzijn Jo Vandeurzen donderdagavond het nieuwe kinderdagverblijf ONKI Stekelbees geopend., ONKI is overigens het Japans engel. 10 jaar lang krijgen het Huis van het Kind Heusden-Zolder en Landelijke Kinderopvang subsidies om samen te werken. Daardoor komen er extra plaatsen in de kinderopvang bij in Heusden-Centrum, met KOALA-subsidies gaat het om plaats voor 21 baby's of peuters. In de vroegere (…) Lees het hele bericht

salim-seghers-blikvanger-bij-de-bloemelingen

Salim Seghers blikvanger bij De Bloemelingen

Woonzorgcentrum De Bloemelingen organiseert morgen voor het eerst een groot muziekfeest. Daarvoor heeft het twee artiesten uitgenodigd die bij senioren en bezoekers voor de nodige sfeer zullen zorgen en wellicht tot dansen aanzetten. Het gaat om Salim Seghers en Stefan Luyten. Het muziekfeest begint om 14 uur. Kaarten kosten 5 euro aan de kassa. (foto Roger Convents)

proef-eens-van-een-taalles-bij-het-cvo

Proef eens van een taalles bij het CVO

Plan je een vakantie in het buitenland waar je een beetje je plan kunt trekken op restaurant of in de winkel? Of wil je anderstalige muziek of tv-programma’s leren begrijpen? Of kijk je geregeld naar buitenlandse tv-stations? Of wil je je kansen op de arbeidsmarkt vergroten? Dan kunnen taallessen bij CVO De Verdieping nuttig zijn. Woensdag 19 september kan je alvast vrijblijvend komen proeven van de lessen. Na je proefles kun je een niveautest afleggen of je meteen inschrijven. Van 9u30 (…) Lees het hele bericht

circuit-heeft-zijn-nieuwe-omgevingsvergunning

Circuit heeft zijn nieuwe omgevingsvergunning

Circuit Zolder krijgt een nieuwe omgevingsvergunning. Dat heeft de bestendige deputatie vandaag beslist. Eerder hadden ook al het schepencollege en de provinciale omgevingsvergunningscommissie een gunstig advies gegeven. Buurtbewoners hadden bezwaarschriften ingediend, waarbij de meeste op één petitie waren verzameld. Zij waren vooral bekommerd om eventuele bijkomende hinder voor de omgeving. Daarom heeft de deputatie in de vergunning ook een reeks bijkomende voorwaarden opgelegd. (…) Lees het hele bericht

woensdag-debat-rond-vraagstukken-in-zolder-centrum

Woensdag debat rond vraagstukken in Zolder-Centrum

De politieke koorts begint meer en meer toe te nemen. Dat zal ook volgende woensdag 19 september duidelijk worden, want dan organiseert Dorpsraad Zolder een debat in de balzaal van Muze. De meeste lijsttrekkers van de partijen hebben toegezegd dat ze hun licht zullen laten schijnen op een aantal vraagstukken in Zolder-Centrum zoals de handel en diensten, sport en cultuur, het gebruik van openbare gebouwen en ruimte, enz. Die worden aan de hand van stellingen door de dorpsraad naar voor gebracht. De deuren gaan open om 18u30, het debat start om 19 uur. De deelname in de kosten bedraagt € 2.

vlaams-belang-blijft-schepen-aanklagen

Vlaams Belang blijft schepen aanklagen

Het Vlaams Belang heeft opnieuw een klacht ingediend tegen schepen Engin Özdemir, en dat voor de overtreding van de deontologische code. Vorige week heeft de centrale commissie een eerste, gelijkaardige klacht onontvankelijk verklaard, omdat ze te laat zou zijn ingediend. Die klacht sloeg op het niet beantwoorden van vragen in de gemeenteraad en het opstappen in de optocht van de Grijze Wolven. Jan Jans spreekt van en doofpotoperatie en zegt dat hij de zaken zal blijven (…) Lees het hele bericht

over-de-grenzen-van-heusden-zolder-12

Over de grenzen van Heusden-Zolder (12)

Gisteren stopten we aan het oude kolenspoor, vandaag trekken we door richting Halbeek. Daarvoor starten we aan B&B Moka en Vanille, een grenspunt van Heusden-Zolder en Lummen. De grenslijn loopt door de Mangelbeekstraat en trekt dan door de velden om vervolgens Het Heike te dwarsen. Daar duikt ze de paardenweide in … voorbij de boer aan ‘t kanaal … tot aan het industrieterrein Eversel-Beringen. Aan het bord Eversel loopt de grens naast het Albertkanaal, voorbij het (…) Lees het hele bericht

het-weer-nazomer-4

Het weer: nazomer?

Op de lange termijn zien we ex-orkaan Helene op de weerkaarten verschijnen en die zou wel eens verantwoordelijk kunnen zijn voor een warme zuidelijke luchtstroming, waarbij een nazomer in de tweede helft van september mogelijk is. Tot dan is het even wat koeler en licht wisselvallig. Na de doortocht van een storing blijft het wel meestal droog. Vandaag verlaat een storing onze streken in de vroege ochtend. Bewolkt weer met wat lichte regen of motregen, maakt al vlug plaats voor droog weer. De wolken kunnen (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-12-september-2018

Vandaag gezien

De droge, warme zomer heeft niet kunnen voorkomen dat we ook in de toekomst nog met slakken zitten. Bij het opruimen van zijn bloembakken stootte Stefan Was op een hoopje, kleine witte eieren. Ieder eitje is goed voor een slak ... dus niet alleen de wespen en de everzwijnen, ... zullen ons het leven blijven zuur maken.

pwa-poetst-graven-tegen-allerheiligen

PWA poetst graven tegen Allerheiligen

Met het aanbreken van het najaar worden er binnen families weer afspraken gemaakt wie het graf van ouders of grootouders zal poetsen tegen Allerheiligen. Maar sommige mensen zijn niet meer in de mogelijkheid om het zelf te doen. Ook dit jaar kun je daarvoor weer een beroep doen op de Duizendpoot PWA Heusden-Zolder vzw. Voor een grafsteen tot 2 m² betaal je 10 euro, een steen groter dan 2 m² kost 15 euro, voor een extra vuile grafsteen komt er 5 euro bij. In dat bedrag zijn de (…) Lees het hele bericht

vrijdag-eerste-thuismatch-voor-fusieclub

Vrijdag eerste thuismatch voor fusieclub

Ook in de tweede afdeling B van het zaalvoetbal is de bal aan het rollen. Het wordt dit seizoen reikhalzend uitkijken naar de prestaties van de nieuwe ploeg Futsal LL SI Heusden-Zolder, de fusie van Los Leones Lummen en MFC Heusden-Zolder. De eerste thuiswedstrijd staat nu vrijdag op de kalender. In sporthal Olympia krijgen ze dan United '76 Schoten op bezoek. De beloften trappen af om 20 uur, de A-ploeg om 21u15. Ondertussen kun je het wel en wee van de club volgen op de nieuwe website.

muze-krijgt-avant-premiere-van-bella-italia

Muze krijgt avant-première van 'Bella Italia'

Nu zaterdag om 20u15 beleeft CC Muze de avant-première van 'Bella Italia', een prachtig muzikaal programma waarin topartiesten het beste uit de Italiaanse top 100 van de voorbije decennia brengen. Het gaat uiteraard om artiesten door wiens aderen puur Italiaans bloed stroomt: Sandra Kim, Marco Z, Begir Memeti en de band Tutti Italiani onder leiding van Adriano Cominotto. Hun repertoire walst langs Paolo Conte, Eros (…) Lees het hele bericht

heusden-zolder-heeft-20-top-500-bedrijven

Heusden-Zolder heeft 20 top 500-bedrijven

Vanmiddag is de top 500 van VKW-Limburg voorgesteld. Daarin bundelt de werkgeversorganisatie ieder jaar de grootste bedrijven van Limburg volgens omzet. 2017 was een goed jaar met alles samen 10 % omzetstijging en 8,17 % toename van de werkgelegenheid. Alleen de rendabiliteit van de bedrijven komt onder druk te staan, vooral door de krapte op de arbeidsmarkt. Heusden-Zolder telt 20 bedrijven in de top 500, 3 meer dan vorig jaar. Het grootste bedrijf blijft het distributiecentrum van Aldi op (…) Lees het hele bericht

over-de-grenzen-van-heusden-zolder-11

Over de grenzen van Heusden-Zolder (11)

Met zijn Over-de-Grens-Tocht brengt Stefan Was ons vandaag van de Mangelbeek tot aan de fietsroute, op het oude kolenspoor. Iets voorbij de brug van Viversel vormt de Mangelbeek dus de grens met Lummen en dat tot aan het fietspad aan ‘de lossing’, waar het routeke eindigt. De veldweg naast de beek is te bewandelen, maar het is opletten geblazen. De Mangelbeekvallei is trouwens een uniek stukje natuur. De beek ontspringt in een ven op het militair schietveld ‘de Donderslagse (…) Lees het hele bericht

georges-veltjen-stelt-tentoon-in-beringen

Georges Veltjen stelt tentoon in Beringen

Vanaf vandaag en dat voor een tweetal maanden is een hele reeks schilderijen van Georges Veltjen - aka Left Hand Georges - te zien in de Rustique Crystalline Gallery in de Hekstraat 11 in Beringen. Hij is er de gastkunstenaar bij Hilde Joosen en David Kuppens. De galerij is open van dinsdag tot en met zaterdag van 13 tot 19 uur. Nu zaterdag van 13 tot 19 uur zal Georges zelf in de galerij aanwezig zijn.

chloe-verbeeck-is-miss-limburg-2019

Chloë Verbeeck is miss Limburg 2019

Chloë Verbeeck uit Heusden-Zolder is tijdens een show in Plopsa De Panne gekroond tot Miss Limburg 2019. Haar wacht nu een druk jaar met allerlei plichtplegingen, maar toch eerst haar studies winkelmanagement nog even afronden. Het valt nog af te wachten tot een volgende proef in september of ze ook aan de finale van Miss België mag deelnemen.

jubileumboek-van-de-revue-is-klaar

Jubileumboek van de revue is klaar

Zoals eerder aangekondigd viert 't Heusdens Volksteater volgende zondag zijn 50ste verjaardag. Het gebeurt niet elke week dat een theatergezelschap zijn gouden jubileum viert. Het begint in de ochtend al met een ontbijt. Om 14 uur gaan dan de deuren van 't Kuipershof open voor een tentoonstelling over de geschiedenis, het publiek kan het atelier en de HVT-lokalen bezoeken, eens kijken achter schermen, naar foto's, video's, enz. Er zijn uiteraard natjes en droogjes. Pronkstuk wordt het jubileumboek waarin de uitgebreide geschiedenis van 't HVT, zijn verschillende locaties en 50 revues worden belicht. Dat boek kan ter plaatse gekocht worden voor 20 euro.

nieuw-overleg-na-nieuwe-everzwijnenschade

Nieuw overleg na nieuwe everzwijnenschade

Op verschillende plaatsen hebben everzwijnen weer tuinen vernield. Dat was onder meer het geval op Lindeman, maar ook nabij de school Beekbeemden (foto)  hebben ze toegeslagen. Meer en meer inwoners zien de everzwijnen nu ook overdag. Aanleiding voor de burgemeesters Mario Borremans van Heusden-Zolder en Alain Yzermans van Houthalen-Helchteren om vandaag een spoedoverleg te vragen met het Agentschap Natuur en Bos. Daar kregen ze nog eens een uiteenzetting over (…) Lees het hele bericht

stroompanne-in-zolder-centrum-en-berkenbos

Stroompanne in Zolder-Centrum en Berkenbos

Sinds 11u48 is er een stroompanne in Zolder-Centrum. Heel wat woningen en handelszaken zitten daardoor zonder elektriciteit en dat zorgt uiteraard voor problemen. UPDATE Na een klein uur was de stroomtoevoer op alle plaatsen hersteld. Volgens Infrax lag de oorzaak bij een storing in een kabel, die spontaan is ontstaan. Daardoor zaten 1.000 tot 1.500 gezinnen zonder stroom. Ook in een groot deel van Berkenbos was er trouwens vanmiddag een stroomonderbreking.

nu-de-borden-straks-de-koppen

Nu de borden, straks de koppen

Een dikke maand voor de gemeenteraadsverkiezingen zijn de borden van de gemeente geplaatst waarop de partijen hun affiches kunnen aanbrengen. Nu zijn ze nog leeg, maar dat zal niet lang duren, spoedig zullen de eerste lachende gezichten verschijnen. Hoewel, de lijsten pas zaterdag moeten binnen zijn en er dus nog gezichten kunnen wijzigen. En op dat vlak heeft Heusden-Zolder wel wat gezichten ...

over-de-grenzen-van-heusden-zolder-10

Over de grenzen van Heusden-Zolder (10)

Vandaag trekt Stefan Was van de Groene Delle, via het industrieterrein Zolder-Lummen naar de Mangelbeek. De Groene Delle, komt trouwens van het groene dal, het dal van de Voortbeek van Thiewinkel. Naar verluidt zou een tiental vierkante meters van het gebied van de Groene Delle deel uitmaken van Heusden-Zolder. De grens loopt langs de draad van het laatste bedrijf, langs de Groene Delle richting rotonde en dan aan de overzijde van de Dellestraat verder tot aan bedrijf Rezidal. Hier loopt de (…) Lees het hele bericht

baracca-en-tartufo-delen-de-punten

Baracca en Tartufo delen de punten

In de tweede provinciale van het zaalvoetbal stond maandagavond een derby op het programma. La Baracca Lindeman en Il Tartufo Heusden hebben de punten gedeeld: 4-4.

neos-wandelt-op-de-purperen-heide

Neos wandelt op de purperen heide

De leden Neos Heusden-Zolder wandelden op de Teut door een purperen heidelandschap. Daarna bezochten ze het gemeentehuis van Houthalen om van bovenaf de streek te bewonderen. (foto Trudo Groffi)

wie-heeft-nog-oude-verpakkingen

Wie heeft nog oude verpakkingen?

Eind oktober stelt de Geschied- en Heemkundige Kring Heusden haar nieuwe jaarboek voor. Deze keer is het centrale thema 'De commerce tot eind de jaren '60'. Bij die voorstelling hoort ook weer een tentoonstelling die enkele weken loopt in Hof Ter Bloemen. Daar gaat de heemkundekring een winkelinrichting uit de jaren '50 en '60 reconstrueren. Daarvoor zijn de leden nog op zoek naar retro verpakkingen, zoals margarinedoos, ronde dixan-ton, oude sigarendozen, enz. Wie zoiets nog heeft, mag dat ter beschikking stellen bij de expo. Geef een seintje aan sylvainhuybrechts[!]hotmail.com

vandaag-gezien-10-september-2018

Vandaag gezien

Een dagpauwoog houdt de nazomerse warmte even vast op een houten schutting. (foto Eric Lefèbvre)

de-paprika-van-olivia-is-te-zien-in-heel-belgie

De paprika van Olivia is te zien in heel België

In de lagere school van Bolderberg hebben ze vandaag een feestje kunnen bouwen. Olivia Limonta van het zesde leerjaar had immers de tekenwedstrijd van supermarktketen Lidl gewonnen. Kinderen tot 12 jaar konden afgelopen lente een tekening insturen van hun favoriete groente. De paprika van Olivia, waarvoor ze inspiratie had gevonden tijdens haar reizen naar Cuba, overtuigde de jury. Een heel jaar lang zal haar tekening te zien zijn op de snackgroenteverpakking van paprika (…) Lees het hele bericht

huizen-van-het-kind-hebben-nieuwe-website

Huizen van het Kind hebben nieuwe website

In Muze is vanmiddag de nieuwe website voor de Huizen van het Kind in West-Limburg voorgesteld. Daarvoor heeft het Huis van het Kind in Heusden-Zolder de handen in elkaar geslagen met die van Beringen, Houthalen-Helchteren, Leopoldsburg, Halen, Ham en Tessenderlo. Er zijn heel wat initiatieven, diensten en organisaties die gezinnen ondersteunen, het Huis van het Kind werkt daarmee samen. Tegelijk stopt de dienstverlening, net als de behoeften van gezinnen en kinderen, niet aan de gemeentegrenzen. Dus (…) Lees het hele bericht

jongedame-betrapt-zonder-rijbewijs

Jongedame betrapt zonder rijbewijs

In de Koolmijnlaan in Beringen heeft de politie gisteren een jongedame uit Heusden-Zolder met de auto aan de kant gezet. De bestuurster bleek helemaal geen rijbewijs te hebben. Haar auto werd opgehaald met een takelwagen en buiten die kosten mag ze ook nog een proces-verbaal verwachten.

weer-roodrijders-gepakt-in-bolderberg

Weer roodrijders gepakt in Bolderberg

De politie heeft vorige donderdag nog een kleine actie gehouden aan de tijdelijke verkeerslichten in Bolderberg. Het was voor de rest erg druk, waardoor de inspecteurs maar een half uurtje konden blijven. Toch zijn in die periode 3 ongeduldige bestuurders betrapt die het rode licht negeerden. 1 bestuurder reed met een auto waarvan de keuring vervallen was. De politie kondigt nog meer controles aan.

7-bestuurders-onder-invloed-184-te-snel

7 bestuurders onder invloed, 184 te snel

De politie zette dit weekend 8 personeelsleden in voor alcoholcontroles. Die werden eerst op vaste plaatsen gehouden, daarna gingen patrouilles het verkeer van de fuif Chirobeats controleren. Bij de statische controles bliezen 52 van de 58 bestuurders safe, 5 moesten hun rijbewijs voor 3 uur afgeven en 1 bestuurder voor 6 uur. 1 Bestuurder reed onder invloed van cannabis, hij is zijn rijbewijs 15 dagen kwijt. Daarnaast waren er nog andere overtredingen: geen gordel (2), vervallen keuring (2) en (…) Lees het hele bericht

ex-voluit-leden-voelen-zich-verraden

Ex-Voluit-leden voelen zich verraden

Bij (voormalige) leden van Voluit zijn de woede en ontgoocheling groot over het samengaan van Voluit en Open VLD. Dat blijkt uit de talrijke telefoons die vanmorgen op onze redactie toekwamen. De meesten verwijten Elke Gijbels dat ze op eigen houtje met Open Heusden-Zolder heeft onderhandeld en de knoop samen met enkele getrouwen heeft doorgehakt zonder dat de rest op de hoogte was. De onenigheid was eerder blijkbaar ook al ontstaan door het ontbreken van een campagnebudget. De voormalige kopstukken (…) Lees het hele bericht

laurens-vanthoor-tweede-in-de-states

Laurens Vanthoor tweede in de States

Laurens Vanthoor mocht gisteravond laat - onze tijd - in de champagne vliegen. Tijdens de Grand Prix in het Amerikaanse Monterey slaagde hij erin met zijn Porsche als tweede te eindigen. In de kwalificaties had hij de zevende tijd laten afklokken. De ontlading was groot op het podium.

p-en-v-wint-chambers-trophy

P en V wint Chambers Trophy

Het bedrijf P&V Elektrotechniek uit Viversel met zijn team ‘De Eeuwige Siesta’ won op Be-Mine in Beringen de 21ste Chambers Trophy van VOKA. Dat is de grootste teambuilding-competitie voor bedrijven van Limburg, met dit jaar 119 teams. Over de 5 proeven heen was P&V Elektrotechniek net als vorig jaar de beste allrounder.

over-de-grenzen-van-heusden-zolder-9

Over de grenzen van Heusden-Zolder (9)

Vandaag blijven we in het grensgebied met Stokrooie als we van de Sint-Jobstraat richting kanaal en Groene Delle trekken. Ook hier zien we weer een rare situatie: de grens doorkruist alles en nog wat. Ze vertrekt tussen 2 huizen (gisteren op de vijfde foto) richting Kuilberg en verder tussen de Bredestraat 15 Stokrooie (rechterhuis) en de Pannewinning 70 Heusden-Zolder (linkerhuis) (foto boven). Op het einde van de Pannewinning wordt het rustige straatje Bruynebosstraat ingeslagen en later rechts (…) Lees het hele bericht

voluit-en-open-heusden-zolder-gaan-samen

Voluit en Open Heusden-Zolder gaan samen

Onwaarschijnlijke nieuwe verwikkeling in politiek Heusden-Zolder. Voluit Heusden-Zolder en Open Heusden-Zolder hebben de afgelopen week de koppen bij elkaar gestoken en bundelen hun krachten. Elke Gijbels zal de lijst trekken. Het programma is klaar en zal in de komende dagen samen met de voltallige lijst verschijnen. Dat is vanavond bekend gemaakt. De overstap wordt overigens maar door een deel van Voluit gemaakt. Voor Open Heusden-Zolder betekent het dat Veronique Bartels niet langer lijsttrekker is. Zij (…) Lees het hele bericht

reuzen-uit-heusden-zolder-te-gast-in-roermond

Reuzen uit Heusden-Zolder te gast in Roermond

In Roermond trok vandaag de 7de historische reuzenstoet uit en dat onder het toeziend oog van de Roermondse Reus en patroonheilige Christoffel. De regisseur koos als centraal thema 'Maria Theresia' (1717-1780), keizerin van Oostenrijk, tijdens de periode dat Roermond onder de heerschappij van de Oostenrijkse Habsburgers viel. Er was erg veel belangstelling, en dat heeft ook de gilde van de de reus Lambert Hoelen van Bolderberg onderonden die er met vendeliers was, net als putheks Leyn Wecks vergezeld van de harmonie van Heusden. (foto's Louis Hauquier)

vandaag-gezien-9-september-2018

Vandaag gezien

Een groep zwanen steekt de weg op Terlaemen over. Binnenkort is daar een zebrapad nodig. (foto Jurgen Jacob)

winst-voor-bolderberg-1

Winst voor Bolderberg

In tweede provinciale A verloor Anadol met 0-3 van Turkse FC. In tweede B klopt Bolderberg Thor Hasselt met 2-1.

sk-heusden-wint-bij-lille

SK Heusden wint bij Lille

In de vierde provinciale A van het voetbal heeft SK Heusden 06 zijn moeilijke uitwedstrijd bij Sparta Lille gewonnen met 2 - 3.

meeste-basketploegen-nemen-goede-start

Meeste basketploegen nemen goede start

In de tweede landelijke van het basketbal heeft KBBC Zolder A zijn eerste competitiewedstrijd met 72-60 verloren bij Gembo Borgerhout. In de tweede provinciale won Heusden A met 54-78 op het terrein van Sint-Truiden B. In derde provinciale A was er ook voor Heusden B een overwinning, 56-72 bij Cosmo Genk B. In derde B walste Zolder B over Maasmechelen C heen: 56-95. In vierde B maakte Kajoba korte metten met Peer Z: 89-38. Zolder E verloor met 69-49 in Helchteren.

schutterijen-kampen-om-de-wisseltrofee

Schutterijen kampen om de wisseltrofee

Bij de schutterij Sint-Willibrordus in de Voortstraat verzamelen vandaag de vijf boogschutterijen van Heusden-Zolder voor de gemeentelijke wisselschieting op staande wip. De schutterijen van Oud- en Jong-Heusden, Hal, Berkenbos en Zolder nemen het per ploeg tegen elkaar op. De 'vogels' - pluimpjes - met verschillende punten die afgeschoten zijn, worden per gilde opgeteld. En zo is aan het eind van de dag de winnaar van de wisseltrofee van de gemeente gekend. De schutterijen bestaan overigens zowel (…) Lees het hele bericht

op-bezoek-in-de-toekomstige-muze

Op bezoek in de toekomstige Muze

Zowat 400 belangstellenden zijn ingeschreven voor een bezoek aan het toekomstige cultuurcentrum in het ophaalmachinegebouw op deze Open Monumentendag. Ze krijgen een boeiende rondleiding die start bij de maquette in ZLDR Luchtfabriek. Van daaruit gaat het naar de toekomstige inkomhal - nu nog in openlucht - de balzaal, een grote ruimte waar moeiteloos (staande) 900 mensen in kunnen, en verder gaat het langs het nieuwe Muzecafé, met expoplatform op verdiepingshoogte. Ook de kleine (…) Lees het hele bericht

over-de-grenzen-van-heusden-zolder-8

Over de grenzen van Heusden-Zolder (8)

Stefan Was trekt vandaag van het Heidstrand naar de Sint-Jobstraat. Dichtbij het Heidestrand (Zandstraat) zwenkt de grenslijn naar links af om dan de grote vijver dwars over te steken. Door het mooie Bolderdal verplaatst de grens zich via een rustige weg, schuurt dicht langs de Kapel van Altijddurende Bijstand, om dan een mooie dreef in te slaan. Maar vanaf hier is het weer hopeloos stelt Stefan vast: de Irislaan in, dwars door de velden, terug naar de straat, terug door de weiden om zo (…) Lees het hele bericht

winst-voor-kvv

Winst voor KVV

In de derde provinciale A van het voetbal heeft KVV Heusden-Zolder zaterdagavond met 1-2 gewonnen bij Kaulille.

cd-v-groen-met-veel-ambitie-naar-verkiezingen

CD&V-Groen met veel ambitie naar verkiezingen

De lijst CD&V-Groen heeft zaterdagavond haar verkiezingscampagne gelanceerd met de voorstelling van de lijst en het programma. Zoals eerder aangekondigd is voormalig schepen Isabelle Thielemans lijsttrekker, op de tweede plaats staat raadslid Kristof Was, voor een ander raadslid Annette Palmers. De vierde stek is voor lokaal partijvoorzitter Davy Schreurs. Op vijf en zes komen dan de eerste Groenen: Yasin Gül en Machteld Bosmans. Kersvers raadslid Cindy Ceyssens krijgt de 16de (…) Lees het hele bericht

gooit-voluit-heusden-zolder-de-handdoek

Gooit Voluit Heusden-Zolder de handdoek?

De kans lijkt groot dat de nieuwe partij Voluit niet zal deelnemen aan de verkiezingen. Voluit werd opgericht onder impuls van OCMW-voorzitter Elke Gijbels nadat ze ontslag nam uit de N-VA. Ze kreeg het gezelschap van enkele andere ex-N-VA-leden. Maar in Heusden-Zolder willen zoveel partijen deelnemen aan de verkiezingen dat het een huzarenstuk is om een volwaardige lijst met 31 plaatsen te vullen en daarbij tegelijk de man-vrouw pariteit te respecteren. Voluit hoopte dan blijkbaar samen met Open Heusden-Zolder een lijst te vormen, maar dat is niet gelukt. De meeste betrokkenen zijn karig met commentaar, maar maandag zou er definitief klaarheid komen.

veel-volk-om-te-feesten-met-de-burgemeester

Veel volk om te 'Feesten met de burgemeester'

De balzaal van Muze is vanavond volgelopen voor 'Feesten met de burgemeester'. Ook voor de editie 2018 heeft burgemeester Mario Borremans een goed doel gekozen: de inrichting van een gedenkplaats bij 't Weyerke. Tegen dat de burgemeester en partner Daniëlle de eerste dans inzetten, waren elke stoel en tafel bezet. De dansvloer stond trouwens snel vol. Daarvoor zorgden Rocco en Arturo van We Two samen met hun vier vrouwelijke strijkers die voor de 'Symphonie'-versie van het duo zorgden. Het zag ernaar uit dat het tot in de late uurtjes ging duren.

kwb-bolderberg-op-ochtendwandeling

KWB Bolderberg op ochtendwandeling

De KWB-ers van Bolderberg zijn vanmorgen vroeg opgestaan voor een natuurwandeling in de buurt van de Kluis en nog verder. Ze zagen de natuur ontwaken bij het krieken van de ochtend. (foto's Jan Leijskens)

bedrijfsvoetbal-winst-voor-alle-teams

Bedrijfsvoetbal: winst voor alle teams

in het bedrijfsvoetbal is de competitie ook begonnen. WIeze Boys A won met 3-0 van FC Tamara en RP Products versloeg OH Bergmans met 3-2. In de tweede afdeling ging Wieze Boys B met 1-3 winnen bij Tuinwijk VV.

ook-slough-gin-van-t-weyerke-in-een-truck

Ook Slough Gin van 't Weyerke in een 'truck'

't Weyerke heeft tegenwoordig zijn eigen gin. Die is normaal te koop aan de receptie van het dienstencentrum maar wordt dit weekend ook aangeboden in een eigen caravan op het Foodtruck Festival. Slough Gin is 40 graden en wordt gemaakt bij distillery Massy in Houthalen, de oudste in Limburg. Slough betekent moeras of wijer. De gin kost 40 euro.

foodtruck-festival-mist-start-op-bovy-niet

Foodtruck Festival mist start op Bovy niet

Het Foodtruck Festival heeft een goede start genomen op domein Bovy. De trucks staan er in een carré op de feestweide opgesteld. Met strobalen is daar het gepaste decor gecreëerd. Voor wie er een tijd geleden ook al in Zolder-Centrum bij was: er reist steeds een vaste kern van een 6-tal trucks mee, de rest van het aanbod aan eten en drinken is steeds anders, ook de kinderanimatie staat weer opgesteld. Organisatoren Ricky Brebels en Nadia Vannes waren vandaag erg tevreden en (…) Lees het hele bericht

fietster-aangereden-op-rotonde

Fietster aangereden op rotonde

Deze namiddag is op de rotonde aan het gemeentehuis een fietsster aangereden. De jongedame werd voor onderzoek naar het ziekenhuis afgevoerd. Daar werden geen breuken of andere zware verwondingen vastgesteld, zodat ze later het ziekenhuis mocht verlaten.

chirobeats-viert-zijn-10de-verjaardag

Chirobeats viert zijn 10de verjaardag

Vanavond organiseert Chiro Zolder voor de tiende keer Chirobeats. Dat is een fuif in een grote tent op de Jogemterreinen. Het wordt daar feesten in de Mainroom en 't Fort, maar wie wil kan net zo goed gezellig een biertje komen drinken The Castle. De organisatoren proberen zoveel mogelijk de overlast voor de buurt te beperken, maar verontschuldigen zich bij voorbaat mocht er toch enige hinder zijn. En omdat het de tiende editie is wordt om middernacht vuurwerk afgestoken, daar kan alvast iedereen van meegenieten. Het evenement eindigt om 4 uur stipt.

komeet-valt-s-nachts-te-spotten

Komeet valt 's nachts te spotten

Afgelopen nacht waren de omstandigheden goed om de komeet 21P/Giacobini-Zinner te spotten, tenminste voor wie een krachtige verrekijker, telescoop, of fototoestel met stevige zoomlens heeft. Met het blote oog was de komeet niet waar te nemen. Deze maand is ze nog te bespeuren en daarna moet je weer 6,5 jaar wachten. Kijken in oostelijke richting, 70° hoogte, in het sterrenbeeld tweeling. In december en januari passeren nog twee kometen, die wellicht met het blote oog zichtbaar zijn. (foto Gust Put)

morgen-gemeentelijke-wisselschieting

Morgen gemeentelijke wisselschieting

In de reeks gemeentetornooien is na het voetbal en het hengelen, nu het boogschieten aan de beurt. Morgennamiddag vinden de boogschutters van de verschillende gildes elkaar bij de Sint-Willibordusgilde voor de wisselschieting op staande wip. Inzet is de wisseltrofee van de gemeente.

kwaoi-klier-en-kwaoi-minse

Kwaoi klier en kwaoi minse

Om boate te werke doen ich mèn kwoai klier oan. Zèt gerust, dei bête nie, da zèn gewoen klier dei voal moge wjêre. Doa bestûn ooch kwoai minse, dei zèn dèkkels klèrig. Er is dus een onderscheid tussen kwoai klier en kwoai minse, het ene zijn kleren of schoenen die vuil mogen worden tijdens het werken, het andere zijn opvliegende mensen.

n-va-boos-op-propaganda-rond-zolder-centrum

N-VA boos op 'propaganda' rond Zolder-Centrum

De N-VA is boos op het gemeentebestuur over de communicatie rond het masterplan voor het centrum. De partij vindt het zeer ongepast dat net voor de gemeenteraadsverkiezingen breed wordt gecommuniceerd over plannen die niet eens zijn goedgekeurd. "De inwoners van Zolder-Centrum kregen ondertussen de folder 'een groen hart voor Zolder-Centrum' in de bus, er verschijnen affiches in het straatbeeld. En dat allemaal op kosten van de belastingbetaler en uitgevoerd door de gemeentelijke (…) Lees het hele bericht

over-de-grenzen-van-heusden-zolder-7

Over de grenzen van Heusden-Zolder (7)

Onze tocht vandaag gaat van de grote vijver in de Vrunstraat richting Heidestrand, Abelenstraat. Boze tongen beweren dat in het verleden sommigen erin geslaagd zijn om enkele grote bedrijven aan het grondgebied Zonhoven toe te voegen, wellicht omwille van de belastinginkomsten. Hoe dan ook , de grenslijn maakt in dit gebied een duik naar links, dwars door bos, weide en maïsveld, om aan de Zandstraat (iets voorbij de ingang aan het Heidestrand) terug zichtbaar te worden. In dit gebied kun je niet wandelen, maar de foto's tonen hoe het eruit ziet. (reportage Stefan Was)

geen-goede-start-voor-lindeman-en-berkenbos

Geen goede start voor Lindeman en Berkenbos

In de tweede provinciale van het zaalvoetbal heeft Berkenbos United met 9-1 verloren bij Liko Genk. Eerder deze speeldag verloor ook La Baracca Lindeman met 4-2 bij ZVK Meeuwen.

de-kijk-van-richie-339

De kijk van Richie

't Is inderdaad weer zover ...

kleuters-leren-ouders-en-grootouders-ontdekken

Kleuters leren ouders en grootouders ontdekken

De kleuters van ‘De Toverfluit’ hebben hun jaarthema aan de ouders en grootouders voorgesteld. Met het vergrootglas in de hand ginge ze samen op ontdekking. Ontdekken kan trouwens op veel slaan: zichzelf ontdekken, het bos, de school, de buurt. Op die manier willen ze ook de klas opengooien en spelend leren in de natuur.

incident-in-plasticverwerkend-bedrijf

Incident in plasticverwerkend bedrijf

Om kwart over 4 vanochtend is de brandweer uitgerukt naar de Dellestraat in Viversel. Daar was een incident met een plasticverwerkend bedrijf. Een vat met alcohol was er met andere stof in aanraking gekomen en dat gaf een chemische reactie. Een gelijkaardig incident deed zich vroeger nogal eens voor.

bovy-is-klaar-voor-het-foodtruck-festival

Bovy is klaar voor het foodtruck festival

Domein Bovy is klaar om voor het eerst het Foodtruck Festival te ontvangen. Morgen en zaterdag slaat 'Chefs on Wheels' zijn tenten - figuurlijk dan toch - op op het domein. Tientallen foodtrucks serveren specialiteiten vanuit een groot deel van de wereld. De grootste moeilijkheid is dan ook een keuze maken ... van aperitiefhap, tot hartige schotel en dessert. En uiteraard met gepaste drank. Morgen sputteren de ketels en grillen van 12 tot 22 uur, zondagmiddag kun je al opnieuw aanschuiven en dat tot 21 uur. Morgen treedt Good Vibrations op en zondag Joris Vos, de toegang is gratis.

slachtoffer-ongeval-overgebracht-naar-uz-leuven

Slachtoffer ongeval overgebracht naar UZ Leuven

De jongen die vanmorgen levensgevaarlijk gewond werd bij een ongeval op de Koolmijnlaan is in de loop van de dag overgebracht naar het Universitair Ziekenhuis in Leuven. Eerst heeft hij enkele operaties ondergaan in het Sint-Franciscusziekenhuis. Algemeen directeur Gert Coninckx put hoop uit het feit dat de toestand van de jongen na de operatie van die aard was dat hij kon overgebracht worden naar Leuven. Het was een leerlingen die nog maar aan zijn vijfde schooldag toe was in het college. Hij (…) Lees het hele bericht

kwb-bolderberg-neemt-plaats-in-van-sk-veteranen

KWB-Bolderberg neemt plaats in van SK-veteranen

De voetbalploeg van KWB-Bolderberg zal voortaan op de terreinen van SK Heusden 06 spelen. De KWB-ers zullen de plaats innemen van de veteranen van Heusden die onlangs stopten. De KWB-ers spelen hun thuiswedstrijden telkens op zaterdag om 15 uur. Morgen wordt de spits afgebeten met een partij tegen Ubbersel.

het-weer-rustig-en-droog-weekend

Het weer: rustig en droog weekend

Balancerend tussen hogedrukgebieden ten zuiden van onze regio en lagedrukgebieden ten noorden, overheerst een westelijke luchtstroming. De ene keer komen de lagedrukgebieden wat dichterbij en brengen vooral wolkenvelden, de andere keer domineren de hogedrukgebieden en is er vooral zon. Voorlopig voorzien de weermodellen vooral de invloed van hogedrukgebieden met geregeld zon en temperaturen die net iets boven de normale waarden liggen. Vandaag na de storing in de ochtend, met tijdelijk veel wolken en (…) Lees het hele bericht

fietser-zwaargewond-bij-aanrijding

Fietser zwaargewond bij aanrijding

In de Koolmijnlaan is vanmorgen een fietser aangereden door een auto. Het gaat om een jongeman. Het slachtoffer kreeg de eerste zorgen van de MUG en is zwaargewond afgevoerd naar het nabije ziekenhuis. De Koolmijnlaan is afgesloten in de richting van Helchteren, ter hoogte van de Pater Amideuslaan. UPDATE Het slachtoffer is een jongen van 12 die op weg was naar het Sint-Franciscuscollege. Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. Daardoor bleef de weg langer afgesloten.

over-de-grenzen-van-heusden-zolder-6

Over de grenzen van Heusden-Zolder (6)

Vandaag stapt Stefan Was van De Drij Dreven tot aan de grote vijver in de Vrunstraat. De grenslijn loopt door de beukendreef, langs de Drij Dreven en slaat dan voor het bord van Zonhoven de onverharde Vrunstraat in. De drukke baan Hasselt-Beringen wordt recht overgestoken en de grens loopt door een mooie dreef, voorbij het boswachtershuis. De voordeur van dat boswachtershuis ligt aan de achterzijde, zo ligt het huis officieel op het grondgebied van Zonhoven en moet dus de postbode van Zonhoven langskomen. Ondertussen stappen we verder tot de grote vijver aan onze rechterkant ligt, daar zie je onder meer de eik met een kapelletje.

bereid-je-voor-op-rackets-and-bats-for-life

Bereid je voor op 'Rackets and Bats for Life'

We hebben al eerder geschreven over het project 'Slagkracht voor de Droomboom'. Daarin hebben TC Heusden, Hebad BC en TTC Smash Heusden de handen in elkaar geslagen voor een racketsportevenement op zaterdag 20 oktober. Dat kadert in 'Music for Life', van StuBru. Het event zal dan ook ‘Rackets & Bats For Life’ heten. Het opzet is om een ontmoeting te organiseren, voor alle sportievelingen , waarbij elk van de drie racketsporten, die op de site van Olympia in (…) Lees het hele bericht

expo-van-hazet-en-filokalia-in-muze-geopend

Expo van HaZet en Filokalia in Muze geopend

In de foyer van Muze is vanavond de expo van de plaatselijke kunstkringen Filokalia en HaZet geopend. Beide kunstkringen, die elk ondertussen ruim 20 jaar actief zijn, exposeren tegenwoordig gezamenlijk. De toeschouwers krijgen daardoor een brede variëteit aan werken, disciplines én inspiratie opgedist. Marleen Hoydonckx toonde zich bij zoveel creativiteit een trotse schepen van cultuur, gevoelens die werden gedeeld door de voorzitters van beide kunstkringen Laila Abdelmalek en (…) Lees het hele bericht

artikel-27-zit-dit-jaar-in-molenbeemden

'Artikel 27' zit dit jaar in Molenbeemden

De 18de editie van de kunsttentoonstelling Artikel 27 zal plaatshebben in het vroegere schoolgebouw Molenbeemden, waar het CVO nog heeft gezeten. Momenteel is dat nog het tijdelijke onderkomen van de leerlingen van 't Molenholleke. De eerste kunstenaars hebben de locatie vandaag bezocht. Centraal thema waarrond ze werken is 'Free State of Mind'. Artikel 27 loopt van 1 tot 18 november.

kucuna-lanceert-morgen-fotowedstrijd

Kucuna lanceert morgen fotowedstrijd

We zitten nog een goede maand voor Kucuna 2018, het event rond kunst, cultuur en natuur in en rond kasteel Vogelsanck. De tweede en ook laatste editie heeft nog meer in petto dan die van vorig jaar Morgen om 15 uur wordt alvast een fotowedstrijd gelanceerd in de aanloop naar Kucuna. Alle info daarover vind je op dat moment terug op de Facebookpagina van het evenement.(foto Michiel Reynders)

vandaag-gezien-6-september-2018

Vandaag gezien

Normaal is een boomkikker grasgroen, dit lijkt dan ook een albino-exemplaar. (foto Jan Leijskens)

over-de-grenzen-van-heusden-zolder-5

Over de grenzen van Heusden-Zolder (5)

Vandaag trekken we van de E 314 naar de Laambeek. De E314 is een Europese weg, van Leuven tot Aken, over 125 km. De snelweg is destijds aangelegd om Midden-Limburg economisch te ondersteunen en Antwerpen sneller te verbinden met Duitsland. De strook Lummen-Houthalen is in 1971 geopend, het stuk Houthalen-Nederlandse grens in 1973 en het traject tussen Heverlee en Lummen in 1982. De Laambeek vormt hier onze natuurlijke grensweg met Zonhoven, tot aan de brug van de Drij Dreven. Ze ontspringt op (…) Lees het hele bericht

stevige-regenbui-trok-over-heusden-zolder

Stevige regenbui trok over Heusden-Zolder

Het onweer en de wolkbreuk hebben vanavond vooral straten (gedeeltelijk) blank gezet in Heusden-Zolder. Maar op de meeste plaatsen is het water vanzelf weer weggetrokken. Enkele takken of bomen zijn ook afgekrakt. In de ons omliggende gemeenten waren er trouwens meer oproepen voor wateroverlast.

dylan-leblanc-vrijdag-in-muzecafe

Dylan LeBlanc vrijdag in Muzecafé

Nu vrijdag om 20 uur staat de jonge Amerikaanse singer-songwriter Dylan LeBlanc op het knusse podium van het Muzecafé. LeBlanc is afkomstig uit Louisiana en heeft al een bewogen carrière achter de rug, o.m. als support-act van George Ezra. Hij debuteerde op zijn 19de, maakte twee succesvolle platen, sloeg een grote platendeal af en zonk weg in een duistere periode. Maar nu staat hij er terug en komt voor het eerst naar Europa ter promotie van zijn nieuwste album ‘Cautionary Tale’. Tickets: € 15, € 12, € 9.

stijn-coninx-te-gast-op-opendeur-van-neos

Stijn Coninx te gast op opendeur van Neos

Ieder jaar stelt Neos Heusden-Zolder tijdens een open­deur in Muze zijn werking en programma voor. Maar de editie van dit jaar, op donderdag 20 september, is een speciale: Stijn Coninx is dan de centrale gast. Met hem wordt dan gepraat over zijn carrière als filmregisseur met aandacht voor het Vlaamse filmlandschap, voor zijn gelauwerde film Daens en in het bijzonder over zijn nieuwste film ‘Niet schieten’, een indringende prent over ‘De Bende van Nijvel’, die op 10 oktober in (…) Lees het hele bericht

burgemeesterfeest-voor-herdenkingsplaats-weyerke

Burgemeesterfeest voor herdenkingsplaats Weyerke

Nu zaterdag om 20 uur heeft in de balzaal van Muze het jaarlijkse 'Feesten met de burgemeester' plaats. Ook nu weer nodigt burgemeester Mario Borremans de inwoners uit op feestavond voor een goed deel. Deze keer is dat de herdenkingsplaats van 't Weyerke. Het gaat om een panoramische wandschildering aan de binnenkant van een ronde wand, de buitenkant bestaat uit bakstenen. De herdenkingsplaats vormt een semi-open ruimte, een plaats waar bezoekers tot rust kunnen komen en er (…) Lees het hele bericht

kunstkringen-stellen-samen-tentoon-1

Kunstkringen stellen samen tentoon

De twee kunstkringen van Heusden-Zolder zijn druk in de weer in Muze, want daar gaat morgen hun 5de gezamenlijke expo van start. Het belooft weer een erg gevarieerde tentoonstelling te worden waarin een brede waaier aan kunstdisciplines aan bod komen. Zo tonen de leden van Filokalia en HaZet onder meer schilderijen, foto's, juwelen, keramiek en beendersnijwerk. Morgen om 19u30 is er de vernissage met een woordje door de schepen van cultuur en de voorzitters van beide kringen. Nadien volgt een optreden van onder meer Lieven Cambré in het MUZEcafé. De expo is open tot 23 september, dagelijks van 14 tot 20 uur.

het-weer-grote-kans-op-neerslag

Het weer: grote kans op neerslag

Storingen schuiven over onze streken en zorgen voor een grote kans op neerslag. De volgende dagen komt tussen hoge luchtdruk ten zuiden en lage luchtdruk ten noorden van ons land een westelijke luchtstroming op gang. De ene keer krijgen we invloed van de hoge luchtdruk, de andere keer van de lage luchtdruk. Het blijft dus wisselvallig, maar tussendoor is er ook ruimte voor droger weer met wat zon. Vandaag is het zwaar bewolkt tot betrokken. In de ochtend is het bovendien nevelig. Vooral na de middag zijn (…) Lees het hele bericht

over-de-grenzen-van-heusden-zolder-4

Over de grenzen van Heusden-Zolder (4)

Van Café Vini’s loopt de grens verder langs hotel/restaurant Belfleur de natuur in, richting Laambroekvijvers. Trapjes op en af en dan de groene wandeling. Daar ligt de natuur in de schaduw van de schachtbokken en de verbrandingsoven, met vlakbij ook de snelweg en de spoorweg Hasselt-Mol. Limburgs Landschap beheert dat prachtig stukje groen. In die buurt springt de grenslijn nog eenmaal over de spoorlijn en terug over de grote vijver richting verbrandingsoven om achter het waterzuiveringsstation dood te lopen tegen de E314. (reportage Stefan Was)

mooie-trekvogels-op-weg-naar-afrika

Mooie trekvogels op weg naar Afrika

Bij het ringen van de vogels die hun trektocht hebben ingezet, zijn Stefan Was en co weer enkele speciale exemplaren tegengekomen. De draaihals (boven) is met zijn bruine camouflagekleuren een heel ander soort specht dan zijn neef, de grote bonte specht. Hij is op weg naar Afrika, om ten zuiden van de Sahara te overwinteren. 't Nachtegaaltje (links) zal de komende periode niet in het bronsgroene eikenhout zingen. 't Is vertrokken richting Afrika. Let op zijn bovendelen die warmbruin zijn (…) Lees het hele bericht

open-monumentendag-tussen-verleden-en-toekomst

Open Monumentendag tussen verleden en toekomst

Nu zondag op de Open Monumentendag heeft Heusden-Zolder drie blikvangers: het toekomstige cultuurcentrum, Limburgs Landschap en museum Woutershof. Op de werf van Muze krijg je tussen 10 en 16 uur een rondleiding van 45 minuten langs de grote en kleine schouwburg, de balzaal, de toneeltoren, de kantoren, de horeca en de foyers. Tegelijk verneem je ook hoe het gemeentebestuur onder de noemer 'ZLDR Mine' de komende jaren met een masterplan het mijnterrein en omgeving verder vorm wil (…) Lees het hele bericht

vogezenfietsers-van-de-weg-gemaaid-in-ardennen

Vogezenfietsers van de weg gemaaid in Ardennen

Vélogezen, het fietsproject van Heusdenaar Marc Bosmans en de Maasmechelaars Carl Verschelde en Jan Bonné, is voor twee van hen vroegtijdig en dramatisch geëindigd. Gisteren in de late namiddag waren ze onderweg naar hun volgende B&B toen ze op een 20-tal kilometers van Bastogne de beklimming van een heuvel hadden ingezet. Plots kwam een quad aangescheurd en die maaide letterlijk twee van de drie van de weg. Marc Bosmans en Carl Verschelde kwamen zwaar ten val en liepen elk (…) Lees het hele bericht

in-t-molenholleke-schitteren-de-sterren

In 't Molenholleke schitteren de sterren

In 't Molenholleke hangen bij het begin van het nieuwe schooljaar heel wat sterren. Die staan symbool voor een schitterende start en voor het feit dat ieder kind mag schitteren als een ster met zijn talenten en mogelijkheden.

inne-boem-kleffere-es-gevoarlek

Inne boem kleffere es gevoarlek

Vreuger inne zomer dan warren 't er kwoajonges dei in buum klefferde. Noa wjêrd da zoe nemie gedûn, mèr as oer panne kepot zèn, dan modder wûl op oer daak kleffere. Je zult wel doorhebben dat kleffere voor klimmen staat.

over-de-grenzen-van-heusden-zolder-3

Over de grenzen van Heusden-Zolder (3)

We zetten onze Over-de-Grensstocht in aan het voet- en fietspad naast Glas Ceyssens. De afdalende Kolderstraat brengt ons naar de Boekweitstraat, waar de grens enkele rare kronkels maakt. De grenslijn steekt de Koolmijnlaan over en verdwijnt in de natuur voor het bordje Lillo (foto 1 aanleg nieuw bos), kruist de oude tramroute (foto 2), die in mei 1987 werd ingewandeld en wordt terug zichtbaar aan de spoorovergang aan het vroegere Statiesport (foto 3). Onderweg kom je ook nog de Mangelbeek die de oude tramroute even aanraakt (foto 4). Tenslotte arriveer je bij café Vini’s (foto 5) op Houthalens grondgebied. (reportage Stefan Was)

nachtvluchten-zijn-hervat

Nachtvluchten zijn hervat

Nogal wat lezers vragen zich af wat de luidruchtige vliegactiviteiten vanavond te betekenen hebben. Heel eenvoudig, de F-16's van Kleine-Brogel hebben hun nachtelijke oefenvluchten hervat. DIe hebben vooral op maandag of dinsdag plaats. De afgelopen maanden is het op dat vlak vrij stil geweest. In juni zijn de oefenvluchten immers opgeschort om studenten met examens met rust te laten en tijdens de vakantie zijn er ook niet zoveel vluchten, ook omwille van de vakantiedorpen in de buurt van het vliegveld. (…) Lees het hele bericht

wielerpiste-moet-in-2023-zijn-deuren-openen

Wielerpiste moet in 2023 zijn deuren openen

In 2023 moet de overdekte wielerpiste bij Circuit Zolder zijn deuren openen, als tweede in Vlaanderen. De timing is vandaag bekendgemaakt. Er is een vzw opgericht voor de bouw, het onderhoud en de uitbating van de wielerpiste en de bijhorende sportinfrastructuur. Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans wordt voorzitter van de vzw, burgemeester Mario Borremans ondervoorzitter. Ook Marc Wauters maakt deel uit van de raad van bestuur. Het zal een wielerpiste wordt van het allerhoogste niveau: (…) Lees het hele bericht

1057-inwoners-zitten-zonder-werk

1057 inwoners zitten zonder werk

Op 31 augustus telde Heusden-Zolder 1057 werklozen, dat zijn er 89 of 7,8 procent minder dan op hetzelfde moment vorig jaar. 7,2 % van de beroepsbevolking zit hier nu zonder werk, ondanks de verbetering zitten we wel boven het Limburgse (6,9 %)en Vlaamse (6,8 %) gemiddelde. Ten opzichte van juli zitten we trouwens met een kleine stijging. De grootste terugloop zien we deze keer bij de jongeren, de groep die minder dan een jaar werkloos is en de allochtonen. Een toename zit er bij de oudere en de langdurige werklozen. Eind juli dit jaar stonden in Heusden-Zolder ook 257 vacatures open.

500-extra-parkeerplaatsen-aan-het-brancardiershof

500 extra-parkeerplaatsen aan het Brancardiershof

Het was al langer aangekondigd, maar binnenkort start de aanleg van een nieuwe parking aan het Barcardiershof. Daar kunnen 500 auto's terecht en is het de bedoeling om de parking aanvullend te gebruiken bij die op het Schachtplein. Eenmaal cultuurcentrum Muze in gebruik genomen, zal daar in combinatie met CVO De Verdieping en andere instellingen immers een grote behoefte aan parkeerplaatsen bestaan. En uiteraard zal ze ook voor de markt erg nuttig zijn. Er komen voor de auto's aparte (…) Lees het hele bericht

de-mooiste-vogelverschrikkers-zijn-bekroond

De mooiste vogelverschrikkers zijn bekroond

De 'zomer van de mensen' zit erop, en dus ook de 'Zomer van de Vogelverschrikker' in Berkenbos. Dat was zonder meer een succes met echt wel prachtige creaties. Er kwamen meer dan 80 stemformulieren voor de publieksprijs binnen. De winnares (tweede foto van links) staat met kop en schouders boven de concurrentie uit. Daarnaast waren er de laureaten van de origineelste en van de creatiefste vogelverschrikker. De winnaars kregen een kalender 2019 met de foto’s van alle (…) Lees het hele bericht

nieuwsgierige-blikken-op-eerste-dag-in-de-brug

Nieuwsgierige blikken op eerste dag in De Brug

Een eerste schooldag is altijd speciaal, maar in De Brug kreeg die nog extra cachet. De leerlingen gaan immers van start in hun nieuwe klaslokalen. En dus kregen ze samen met hun ouders een feestelijke ontvangst van directeur Ludo Van Ende en de leerkrachten met een rode loper, ballonnen, vlaggetjes en springkastelen, ...Na de nodige officiële handelingen kregen de - uiteraard nieuwsgierige - ouders kregen ook de kansen om de moderne klassen te bezoeken. (foto's Joseph Bamps)

springplank-duikt-het-nieuwe-schooljaar-in

Springplank duikt het nieuwe schooljaar in

In De Springplank in Eversel hebben ze vanmorgen al een frisse symbolische duik genomen. Groot en klein doken het nieuwe schooljaar in en voelden zich zo meteen klaarwakker voor de start. (foto's Patrick Balette)

over-de-grenzen-van-heusden-zolder-2

Over de grenzen van Heusden-Zolder (2)

Voor we helemaal vertrokken zijn voor onze Over-de-Grenstocht, nog even een opwarming. We verdelen de grenslijn van Heusden-Zolder in 15 kleine (nu ja, ...) stukjes en met een aantal sprekende foto's en teksten maakt Stefan Was u wegwijs. Geïnteresseerden kunnen zelfs volgen op een stafkaart. Morgen starten we onze reeks aan het kleine paadje naast Glas Ceyssens op het mijnterreinen. Dagelijks trekt Stefan verder over-de-grens, die niet altijd te belopen valt. Soms lopen de (…) Lees het hele bericht

respect-staat-centraal-in-de-linde

Respect staat centraal in De Linde

In De Linde kwam op deze eerste schooldag zoals gewoonlijk Toeka op bezoek. Deze keer bracht hij een goede vriend uit Frankrijk mee, Kok-o-vin. Met de ingrediënten die de leerkrachten aanreikten, bakte deze kok voor elke klas een heerlijke koek. De koek was versierd met het woord 'Respect', het jaarthema dat de komende 10 maanden nog vaak zal opduiken. (foto's Peter Vanhamel)

vandaag-gezien-3-september-2018

Vandaag gezien

In de Koolmijnlaan heeft vannacht blijkbaar iemand buiten moeten slapen en vervolgens zijn bed vergeten ...

gls-verdwijnt-uit-heusden-zolder

GLS verdwijnt uit Heusden-Zolder

In de loop van volgend jaar verlaat het pakjesbedrijf GLS Heusden-Zolder voor een nieuwe vestiging in Tongeren. Het internationale koerierbedrijf bedient zijn Limburgse klanten nu vanuit de Boterbosstraat. Maar een tijd geleden heeft GLS op industrieterrein Tongeren-Oost een leegstaande bedrijfshal gekocht. Die moet nu nog afgebroken worden en vervangen door een nieuwbouw, dat zal pas in de loop van 2019 kunnen gebeuren. Dat wordt dan de centrale vestiging voor Limburg en Luik, want ook het Luikse distributiecentrum gaat dicht. Al het personeel verhuist naar Tongeren en daar zouden nog bijkomende aanwervingen gebeuren. Het bedrijf wil niet meedelen hoeveel werknemers het in Heusden-Zolder heeft.

kwb-bolderberg-viert-65ste-verjaardag

KWB Bolderberg viert 65ste verjaardag

De KWB van Bolderberg vierde zondag een hele namiddag feest, want de vereniging bestaat liefst 65 jaar. In en rond de Witte Zaal waren er volksspelen, een springkasteel, een fotozoektocht voor wandelaars, ... Binnen konden de aanwezigen herinneringen ophalen bij een terugblik op zoveel jaren KWB. (foto's Roger Convents)

kerkebosstraat-hield-eerste-straatfeest

Kerkebosstraat hield eerste straatfeest

Na de zomervakantie wordt opnieuw een aantal straatfeesten gehouden. Zo kwamen de bewoners van de Kerkebosstraat voor het eerst bij elkaar. En ze waren met liefst 50, waardoor de overgrote meerderheid present was om te genieten van eten, drinken, spelen en veel praten. Dit zal zeker een vervolg krijgen. (foto Jos Kerkhofs)

dorpsgenoten-present-in-battle-of-thor

Dorpsgenoten present in Battle of Thor

Op en rond de terril van Waterschei en het Thor-park had vandaag de Battle of Thor plaats. Dat is een gigantische en spectaculaire hindernissenloop zoals enkele jaren geleden ook op Terlaemen een 'obsctacle run' plaatsvond. Er namen heel wat deelnemers uit Heusden-Zolder deel, met ook een grote delegatie van het Sint-Franciscuscollege. Als die nog niet opgewarmd zijn voor het nieuwe schooljaar ... (foto's Kurt Vanvelk)

een-kijkje-nemen-in-de-academie

Een kijkje nemen in de academie

Ook in de Gemeentelijke Academie voor Beeldende Kunsten gaat binnenkort het nieuwe schooljaar van start. Om geïnteresseerde leerlingen - van alle leeftijden - te laten kennismaken met het aanbod, had deze namiddag een infodag plaats. Iedereen kon een kijkje nemen in de ateliers en alle vragen afvuren op de leerkrachten. De academie van Heusden-Zolder is zoals bekend de grootste van Vlaanderen. (foto's Michiel Reynders)

over-de-grenzen-van-heusden-zolder-1

Over de grenzen van Heusden-Zolder (1)

De zomermaanden zijn een paradijs geweest voor de fietsers en wandelaars. Maar ook in het najaar - en eigenlijk heel het jaar door - kun je op pad gaan en daarom hebben we de volgende weken iets speciaals in petto voor onze lezers: de 'Over-de-Grenstocht'. Wist je dat Heusden-Zolder ongeveer 45 km gemeentegrens heeft? We grenzen aan Houthalen-Helchteren, Zonhoven, Stokrooie-Hasselt, Lummen, Beringen-Koersel. Het gaat daarbij om natuurlijke grenzen zoals de Laam-, de Mangel-, de Hal- en de (…) Lees het hele bericht

bijna-20-000-bezoekers-voor-openluchtzwembad

Bijna 20.000 bezoekers voor openluchtzwembad

Het openluchtzwembad Terlaemen heeft vanavond de deuren definitief gesloten voor 2018. Het is een onvergetelijke zomer geworden die alle records heeft doen sneuvelen. In het totaal waren er bijna 20.000 bezoekers. Het ging om 18449 betalende bezoekers. Daarnaast zij 264 10-beurtenkaarten verkocht. Er kwamen 36 groepen met nog eens 1333 personen. Dat brengt het toaal op 19.782 bezoekers. De vrijwilligers hebben meer dan de handen vol gehad. Ze doen dan ook een warme oproep om extra helpen handen, voor de voorbereidingen maar vooral voor het seizoen. En nieuwe redders mogen zich ook altijd melden.(foto Michiel Reynders)

kubbspel-erg-populair-tijdens-berkenbos-leeft

Kubbspel erg populair tijdens Berkenbos Leeft

Heel wat inwoners van Berkenbos verzamelden vandaag op de speelpleinen Berkenheim voor Berkenbos Leeft. De parochie en de dorpsraad hadden de handen in elkaar geslagen voor een heel animatieprogramma. De Koninklijke Harmonie De Heidegalm zorgde voor de muzikale sfeer, er waren springkastelen, kindergrime, volksspelen, ... voor het eerst was er ook een kubbspel en dat kende enorm veel succes. (foto's Heidi Daniëls)

gelijkspel-op-sk-heusden-06

Gelijkspel op SK Heusden 06

Op de eerste speeldag in de vierde provinciale A is SK Heusden 06 thuis niet verder geraakt dan 1-1 tegen Grote-Brogel.

dries-vanthoor-7de-en-5de

Dries Vanthoor 7de en 5de

Dries Vanthoor en zijn Britse ploegmaat Will Stevens zijn deze namiddag in hun Audi 7de geworden in de tweede manche van de Blancpain GT Sprint, op de Hungaroring in het Mogyoród (Hongarije). Ze vertrokken pas als 17de. Gisteren waren ze 5de in de eerste manche. Het waren moeilijke races in de buurt van Budapest, gisteren was de piste aan het opdrogen tijdens de race en vandaag bleef het heel de tijd regenen. Maar in zulke omstandigheden is de jongste Vanthoor vaak op zijn best.

pavlina-hulinova-is-nu-ook-keizerin

Pavlina Hulinova is nu ook keizerin

In Genebos had dit weekend het kampioenschap klepschieten plaats waaruit de keizer en keizerin van het gewest Lummen-Beringen tevoorschijn moesten komen. Pavlina Hulinova van de St-Jacobusgilde uit Eversel was te sterk voor de andere dames. Ze schoot drie keer raak op de klep van 12 mm, terwijl de anderen allemaal misten. Eerder kroonde Pavlina zich ook al tot koningin van haar eigen gilde, en dat terwijl ze nog maar enkele jaren bezig is. (foto Eric Lefèbvre)

de-klepschutters-van-eversel-zijn-kampioen

De klepschutters van Eversel zijn kampioen

De klepschutters van Schalbroek organiseerden vandaag de laatste verbondswedstrijd van het gewest Lummen. In de C-reeks was de ploeg van de Sint-Jacobusgilde Eversel de sterkste over 8 wedstrijden: 240/236 treffers waren goed voor de kampioenstitel. De kampioenen zijn Eric Lefebvre, Annic Driessens, Danny Reynders, Pavlina Hulinova, Michael Neys, Lydia Schraepen en Steve Claes (de laatste twee ontbreken op de foto)

fietsers-op-weg-naar-de-vogezen

Fietsers op weg naar de Vogezen

Heusdenaar Marc Bosmans is samen met zijn fietsmaten Carl Verschelde en Jan Bonne deze namiddag aan Connecterra in Maasmechelen vertrokken voor 'Vélogezen', hun fietsproject rond diabetes. Ze willen aantonen dat ondanks de diabetes waarmee ze kampen, of bijna te maken hadden, sportieve prestaties mogelijk en zelfs noodzakelijk zijn. Bovendien willen ze geld inzamelen voor projecten ter bestrijding en voorkoming van diabetes. Bij hun vertrek werden ze uitgewuifd door familie, (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-zonhoven

Vakantiegroeten uit Zonhoven

Jan Leijskens ging het niet ver zoeken voor zijn vakantiefoto en vond het ideale decor op de Teut in Zonhoven.

patrick-snijers-haalt-de-gt-titel-binnen

Patrick Snijers haalt de GT-titel binnen

Patrick Snijers en Davy Thierie zijn als vijfde geëindigd in de Omloop van Vlaanderen, de traditionele rally rond Roeselare. Het duo won voor de vijfde keer dit seizoen de GT klasse waardoor ze twee wedstrijden voor het eind van het kampioenschap zeker zijn van de titel. Het was zoals verwacht geen makkelijke wedstrijd en 't was vooral wennen in de nachtelijke ritten. Heel de tijd tekende zich in de GT klasse een een strijd af tussen Snijers en Gunther Monnens, maar met een sluwigheid in de eindfase wisten Snijers en Thierie de zege binnen te halen. Eind deze maand volgt de East Belgian Rally in Sankt Vith en omgeving. (foto BRCjobfixers.be)

sint-franciscuscollege-start-met-laptopproject

Sint-Franciscuscollege start met laptopproject

Morgen start het nieuwe schooljaar, in het Sint-Franciscuscollege is dat meteen ook met een nieuwe algemeen directeur: Gert Koninckx heeft immers Eddy Willems opgevolgd. De aanloop heeft hij de voorbije weken al genomen maar morgen start het dus echt, samen met 1806 leerlingen en 260 personeelsleden. Gert Koninckx benadrukt dat hij op de ingeslagen weg wil verdergaan, waarin de ontwikkeling van de leerling centraal staat: uitdaging en verdieping waar het kan, ondersteuning waar het nodig is. (…) Lees het hele bericht

da-es-gien-avans

Da es gien avans

Da es gien avans, zeggen ze als 't niet helpt of zinloos is om iemand van iets te overtuigen of iets te laten doen.

vakantiegroeten-uit-venetie

Vakantiegroeten uit Venetië

Ness Barzan troonde zijn familie mee naar Italië, op zoek naar zijn roots, en daar bezochten ze onder meer het mooie Venetië.

kvv-begint-er-goed-aan

KVV begint er goed aan

KVV Heusden-Zolder heeft zijn start niet gemist in derde provinciale A. Het ging met 1-2 winnen bij Sporting Wijchmaal.

ook-nederlaag-voor-fc-anadol

Ook nederlaag voor FC Anadol

In tweede provinciale A kreeg FC Anadol een 3-0 nederlaag aangesmeerd bij Standaard Elen.

bolderberg-start-met-verlies

Bolderberg start met verlies

In de tweede provinciale B van het voetbal is FC Bolderberg niet goed aan de competitie begonnen. Het verloor met 3-0 bij VV Hoeselt.

vakantiegroeten-uit-namibie-2

Vakantiegroeten uit Namibië

Sonja Roox zat in Sesriem midden van de Namibwoestijn in Namibië. En daar kwam zowaar regen aanzetten, uitzonderlijk voor de periode van het jaar.

alleen-wieze-boys-a-zeker-van-2de-ronde

Alleen Wieze Boys A zeker van 2de ronde

In het bedrijfsvoetbal is vandaag de eerste ronde van de beker afgewerkt. Dat was althans de bedoeling, maar de wedstrijd RP Products-Sting is stopgezet. Begin tweede helft - RP stond toen 0-2 achter - kregen de bezoekers een penalty tegen, een speler die te fel protesteerde kreeg rood. Vervolgens bedreigde hij de scheidsrechter, die prompt de wedstrijd stillegde. De zaak krijgt dus een staartje. Wieze Boys A bekert voort na een duidelijke 5-1 zege tegen FC Berg. Voor Wieze Boys B zit de beker erop, 2-1 bij FC Beukenhof.

kristof-vanschooren-en-yves-achten-winnaars

Kristof Vanschooren en Yves Achten winnaars

De 34ste editie van de Natuurloop van KWB Heusden gaat niet bepaald de geschiedenis in als de meeste succesvolle. Nochtans waren alle ingrediënten daarvoor aanwezig: mooi weer, een prachtig parcours door de natuur dat nauwgezet met bordjes was uitgestippeld. Maar de opkomst bleef beneden de verwachtingen. Eerst waren er 8 kleuters en daarna 4 kinderen voor de kinderloop. Voor de 4,6 en 9,2 km samen daagden slechts 52 deelnemers op. Die maakten er wel een erg snelle wedstrijd van. Die werd wel (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-noorwegen-4

Vakantiegroeten uit Noorwegen

De familie Mandiau-Kenis was op vakantie in Noorwegen en zag dit beeld in Tovik.

petanque-wordt-alsmaar-populairder

Petanque wordt alsmaar populairder

Sport voor allen is een campagne om het sporten in het algemeen en enkele disciplines in het bijzonder te promoten. Zo nodigt petanqueclub Olympia telkens weer iedereen uit om een tornooitje te komen spelen. Ook vanmiddag was de opkomst daarvoor weer erg groot, met liefst 32 ploegen was het nog drukker dan andere jaren. Het weer dompelde het geheel een klein beetje in Provence-sfeer onder. Er werd gestreden, maar nog meer gelachen. (meer foto's)

de-bal-rolt-weer-in-het-provinciale-voetbal

De bal rolt weer in het provinciale voetbal

Vanaf vandaag rolt de bal in het volledige provinciale voetbal. In tweede A speelt Anadol vanavond bij Elen. In tweede B start Bolderberg (foto) op het terrein van KVV Hoeselt. Nog vanavond gaat KVV Heusden-Zolder in derde A op verplaatsing naar Wijchmaal. En in vierde A ontvangt SK Heusden 06 morgennamiddag Grote-Brogel.

vakantiegroeten-uit-luxemburg-2

Vakantiegroeten uit Luxemburg

De familie Schraeyen-Touw, op wandel in Luxemburg, kwam aan de prachtige Schiessentümpel in het Müllerthal.

hengelen-om-de-eer-van-de-gemeente

Hengelen om de eer van de gemeente

Aan de vijver van Meylandt is vanmorgen het jaarlijks vistornooi van de gemeente van start gegaan. Drie vissersclubs nemen eraan deel: de Meylandtvissers, 't Geuvelke en de Gemeentewinning. Er wordt gevist in twee halve dagen, met telkens andere hengelaars. Aan het eind van elke halve dag wordt het gevangen gewicht opgeteld en zo wordt een clubklassement opgemaakt. Onder een stralende zon werden al heel wat vissen uit het water gehaald deze voormiddag. UPDATE De (…) Lees het hele bericht

nieuw-geval-van-agressie-in-heusden-zolder

Nieuw geval van agressie in Heusden-Zolder ...

Fernand Gielen kon een geval van (natuurlijke) agressie vastleggen: een hoornaar valt een reuzensprinkhaan aan en die laatste moest het onderspit delven.

vakantiegroeten-uit-de-efteling

Vakantiegroeten uit de Efteling

Marina Sempels trok met haar man Marcel en kleinkinderen naar de Efteling, en voor Symbolica - in de schoenen van Pardoes en Pardijn - is het dan de bedoeling dat je elkaar een kus geeft.

de-kijk-van-richie-338

De kijk van Richie

Niks aan te doen ...

het-weer-zonnig-weekend-2

Het weer: zonnig weekend

Door de gunstige invloed van een uitloper van het hogedrukgebied der Azoren staat er dit weekend veel zon op het programma. Nadien komen er tijdelijk storingen opzetten en nemen de neerslagkansen toe, maar op het einde van volgende week zou het opnieuw droog en zonnig worden. Vandaag is er flink wat zon en het blijft droog. Tijdelijk komt er wel wat meer bewolking voor, maar de neerslagkansen zijn erg laag. Het belooft dus een vrij zonnige dag te worden. Met een noordelijke wind wordt wel koele lucht (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-italie-7

Vakantiegroeten uit Italië

Stephan Volders trok traditiegetrouw naar Italië en legde boven op de berg in het stadje Todi dit beeld vast, Todi ligt in Umbrië.