Archief augustus 2019

laveren-tussen-kroatie-en-servie

Laveren tussen Kroatië en Servië

Paul Coolen is ondertussen de vroegere oorlogszone rond Vukovar in Kroatië binnen gefietst. Daar zijn nog heel wat sporen van de belegering van de stad te zien zijn. Het heeft een scheiding van de gemeenschappen veroorzaakt zoals aparte scholen. Hij heeft met een koppel gesproken dat moest vluchten en bij thuiskomst hun vernield huis kon heropbouwen. Nadien overschreed hij de grens met Servië met een negatief voorgevoel maar dat werd onmiddellijk (…) Lees het hele bericht

dubbele-triomf-voor-bikes-claessens

Dubbele triomf voor Bikes Claessens

Bikes Claessens Racing Team was aan het feest na de 12 Hours Cycling in Zolder want bij het afvlaggen zaterdag om 22 uur bekleedden ze de eerste twee plaatsen. Bikes Claessens Racing 1 had 126 rondes afgelegd, het tweede team eindigde op 1 ronde en TBird go for fourth Place behaalde ironisch genoeg de derde plaats in de sprint op minder dan een seconde van Claessens 2. De verschillen waren overigens niet zo groot want 18 teams eindigden op 1 ronde van de winnaars.  (foto’s Ann Jordens)

gezellig-buurtfeest-in-heikant

Gezellig buurtfeest in Heikant

De inwoners van de Heikant vierden zaterdagavond hun buurtfeest. En ze hadden er werk van gemaakt: frieten met snacks, de ijskar, drank en vooral veel plezier en gezelligheid. Alles smaakte naar nog …

team-van-heusdenaar-tom-neuteleers-in-crash-op-spa

Team van Heusdenaar Tom Neuteleers in crash op Spa

Het dramatische ongeval in de Formule 2- race op Spa-Francorchamps zindert ook door tot in Heusden-Zolder. Bij een zware crash is de Franse rijder Anthoine Hubert om het leven gekomen. Hij was nog maar 22. Hij raakte aan hoge snelheid betrokken bij een zware crash samen met de Ecaduaroiaanse Amerikaan Juan Manuel Correa en de Japanner Marino Sato. Hubert overleed, Correa werd naar het ziekenhuis gevoerd met een dubbele beenbreuk, zijn toestand zou stabiel zijn. (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-duitsland-9

Vakantiegroeten uit Duitsland

Een weekje rondtoeren langs de Rijn tussen Koblenz en Rüdesheim am Rhein leverde Jos Willems vooral mooie impressies op van schatten van steden en dorpjes waaronder Bacharach met zijn mooie vakwerkgebouwen.

moeizame-start-voor-ruygbydames

Moeizame start voor ruygbydames

 De eerste speeldag zit erop voor de nationale rugbydames op het EK U18 in Polen. Zoals verwacht was winnen in deze groep een moeilijke opdracht.  In de eerste match tegen Wales stond België een tijdje voor maar moest uiteindelijk met 12-24 het onderspit delven. Dan kwam de zwaarste klus, tegen Engeland, het werd dan ook een zware 0-43 nederlaag. Tegen Oekraïne konden onze dames wel standhouden en wonnen we met 10-5. Eva Janssens stond tegen Engeland en Oekraïne  op het veld, scoren zat er vandaag niet in maar ze heeft wel een aantal mooie tackles kunnen doen.  Morgen meer.

rp-products-meteen-uit-de-beker

RP Products meteen uit de beker

In het bedrijfsvoetbal had vandaag de eerste ronde van de beker plaats en meteen een verrassing: RP Products, vorig jaar nog bekerfinalist, ging eruit tegen FC Berg. Bij affluiten stond het nog 0-0 maar de bezoekers verloren met 8-7 met de strafschoppen. Wieze Boys B gaat wel door na een 2-1 zege tegen FC Tamara.
 

nog-een-keer-hoogzomer-aan-het-zwembad

Nog één keer hoogzomer aan het zwembad

De vakantie loopt ten einde en dat betekent dat het zwembad Terlaemen morgen ook zijn poorten sluit. Maar vandaag is het nog eens volle bak, want het is hoogzomer, ongeveer 30 graden, veel zwemmers, zonnekloppers en terraszitters. De ideale setting om een einde te breien aan de zomervakantie 2019. (foto’s Ann Jordens)

vakantiegroeten-uit-le-touquet

Vakantiegroeten uit Le Touquet

Een kleurrijk beeld van Le Touquet waar Lutgart Aerts haar vakantiegenot ging zoeken.

morgen-op-wandel-langs-mijnarchitectuur

Morgen op wandel langs mijnarchitectuur

Voor onze maandelijkse wandeling trekken we morgen langs het erfgoed van de mijnen. Het heet daarom mijnarchitectuurwandeling omdat het mijnterrein en de woonwijken nog duidelijk de sporen van het mijnverleden dragen. Met waardevolle gebouwen die een andere bestemming hebben gekregen of zullen krijgen.

12-uur-puffen-in-de-warmte

12 uur puffen in de warmte

Voor de renners in de 12 Hours Cycling [!] Zolder is het geen lachertje vandaag met een temperatuur die rond de 30 graden schommelt. Toch gaan ook deze keer weer verschillende teams tot het uiterste weer of geen weer. Gelukkig kunnen ze na hun aflossing pauzeren in de boxen of in de andere ruimtes die ze voorzien hebben. Later deze namiddag vonden de meesten het ook niet erg dat er wat meer wolken opkwamen. Iets over half koers zaten nog altijd 28 deelnemers met 70 rondes in elkaars slipstream. De kans is groot dat de winnaar uit die groep komt want de rest is al een ronde of meer teruggeslagen. (foto’s Ann Jordens)

vakantiegroeten-uit-blankenberge-3

Vakantiegroeten uit Blankenberge

Boven zee kun je een zonsondergang fotograferen, maar als je 's morgens vroeg opstaat en de andere richting uitkijkt zie je een zonsopvang, zoals Greet Claes in Blankenberge

tijdelijk-hebben-we-2-muzecafes

Tijdelijk hebben we 2 Muzecafés

Volgende week opent het nieuwe cultuurcentrum Muze de deuren. Maar hoe zit het ondertussen met het Muzecafé? Vooreerst, het oude Muzecafé – in de Dekenstraat – blijft open tot het gebouw afgebroken wordt. Uitbater Eugenie Matei houdt het café dagelijks open van 10 tot 14 uur, tegelijk vervult hij ook een conciërgerol om te vermijden dat het gebouw ten prooi valt aan vandalen. Het nieuwe Muzecafé is in de (…) Lees het hele bericht

de-kijk-van-richie-380

De kijk van Richie

't Wordt spannend in sommige scholen ...

12-hours-cycling-is-van-start-gegaan

12 hours cycling is van start gegaan

Om 10 uur vanmorgen is op Circuit Zolder de 12 Hours Cycling van start gegaan. Dat is het kleinere broertje van de 24 uur die in juni betwist zijn. Er zijn bijna 200 deelnemers ingeschreven, zowel ploegen – mannen en/of vrouwen – als individuen. Om 22 uur vanavond valt de geblokte vlag. (straks meer)

vakantiegroeten-uit-het-zwarte-woud-4

Vakantiegroeten uit het Zwarte Woud

Tijdens de jaarlijkse vakantie in het Zwarte Woud maakte Rosita Vandebroek een uitstapje naar Bad Wildbad. Op zich al een gezellig stadje met als hoogtepunt de 380 meter meter lange hangbrug, die 6 meter boven een afgrond hangt.
 

morgenvroeg-begint-de-herfst

Morgenvroeg begint de herfst

Geniet vandaag nog maar eens goed van de nazomer, want morgen begint de herfst. Ook officieel, de astronomische herfst doet zijn intrede maandagmorgen om 9.50 uur. (foto Jan Leijskens)

vandaag-gezien-98

Vandaag gezien

Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum toont niet zonder trots een prachtfoto van een Europese oehoe die na een succesvolle revalidatie in het centrum weer kon vrijgelaten worden.

eva-janssens-morgen-in-actie-op-ek

Eva Janssens morgen in actie op EK

Eva Janssens van RC Heusden-Zolder speelt morgen om 11.06u, 14.24u en 17.20u haar wedstrijden op het Europees kampioenschap rugby voor U18 in Polen. De wedstrijden zijn live te volgen op het webtv-kanaal van Rugby Europa.

28-000-euro-steun-voor-slachtoffers-brand

28.000 euro steun voor slachtoffers brand

Vandaag werd bij de brandweer de opbrengst overhandigd van de verschillende benefiet- en solidariteitsacties die gehouden zijn naar aanleiding van het drama dat op 11 augustus het leven kostte aan twee brandweermannen van Heusden-Zolder en een derde zwaar verwondde. De actie die met steun van UNIZO bij de bedrijven en handelaars in Beringen en Heusden-Zolder werd opgezet (spaarpotjes in de winkels, crowdfunding door bedrijven, …) bracht liefst 21.600 euro op. (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-amsterdam-3

Vakantiegroeten uit Amsterdam

'Je wordt maar één keer 60 en dus trok ik met kinderen en kleinkinderen naar Amsterdam," laat Ana Moran weten. En Amsterdam werd blijkbaar ook by night verkend.

vanaf-1-oktober-padellen-bij-tc-heusden

Vanaf 1 oktober padellen bij TC Heusden

Op de terreinen van TC Heusden, bij sportcentrum Olympia, wordt volop gewerkt aan 4 padeltereinen. Padel kun je beschouwen als een mix van tennis en squash, het is een racket- en balsport die zowel in enkel- als dubbelspel kan gedaan worden. De werken zijn volop aan de gang en op 1 oktober gaan de terreinen open. Goed nieuws ook voor de toeschouwers want het terras wordt groter. Ook elders in de gemeente, aan de terreinen van Vrijheid Zolder, zijn plannen voor onder meer padelterreinen. (foto’s Frans Morawski)

de-conde-sluit-in-heusden-door-overname

de Condé sluit in Heusden door overname

Het filiaal van Bandencentrale de Condé in de Guido Gezellelaan bij Suska-Berg sluit zijn deuren. Dat is het gevolg van de overname van Banden de Condé – met hoofdzetel in Hasselt – door de bandengroep Lambrecht. Dat is het bedrijf dat is opgericht door Roger Lambrecht, de voorzitter van voetbalclub Lokeren. De filialen van de Condé worden nu ondergebracht in Q Team, zoals de overkoepelende groep heet en die ondertussen in heel het land al overnames heeft gedaan. Voor het filiaal in Heusden loopt dat dus slecht af en zijn de klanten voortaan aangewezen op Hasselt of Houthalen.

vakantiegroeten-uit-slovenie-5

Vakantiegroeten uit Slovenië

Gert Bex trok naar Slovenië en vertoefde daar onder meer een weekje aan het meer van Bled. Daar heb je het bekende kerkje maar ‘s avonds was er geregeld een kleurenspel in de lucht, hier met het kasteel op de voorgrond.

remo-moet-weer-maar-eens-maatregelen-nemen

Remo moet (weer maar eens) maatregelen nemen

Group Machiels gaat (weer) een aantal maatregelen nemen om de geurhinder in de buurt van Remo drastisch te verminderen. Er zijn de jongste tijd weer meldingen over geurhinder. Gisteren zat de directie rond de tafel met burgemeester Borremans en zijn collega Yzermans van Houthalen-Helchteren. De burgemeesters onderstreepten dat voor hen de maat vol is en dat ze op korte termijn een aanzienlijke verbetering verwachten. Daarvoor is een stappenplan opgesteld. Er komt (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-disneyland

Vakantiegroeten uit Disneyland

Disneyland blijft een populaire bestemming, ook Katja Knops ging er op zoek naar de magie die doet dromen en dromen een beetje doet uitkomen.

vakantiegroeten-uit-ierland-1

Vakantiegroeten uit Ierland

De familie Veltjen-Pieters trok voor een week naar het zonnige Ierland met daarbij een roadtrip over Zuid-Ierland die eindigde in Dublin. Eén van zulke mooie roadtrips is de ‘Ring of Kerry’, die langs prachtige landschappen leidt. De foto toont bijvoorbeeld de Ladies View in Killarney, een typisch tafereel van Ierland, met stenen, bergen, meren. Alleen de schapen waren even niet beschikbaar.

550-deelnemers-aan-circuitrondleidingen

550 deelnemers aan circuitrondleidingen

De begeleide rondleidingen op het Circuit Zolder in juli en augustus waren een succes. Vandaag namen de enthousiaste gidsen voor een laatste keer de bezoekers op sleeptouw. Ze waren met 55 en dat brengt het totaal op 550, daarbij moeten we ook nog rekening houden met het feit dat op twee donderdagen geen rondleidingen konden plaatsvinden. Wie dacht dat iedereen het circuit achter de schermen ondertussen wel gezien heeft, zit er dus langs, want de bezoekers komen zowel uit Heusden-Zolder, de rest van Limburg en Vlaanderen als sporadisch uit het buitenland. Volgend jaar nog maar eens zeker? (foto’s Bert Rodiers)

kroatie-en-servie-liggen-vlakbij

Kroatië en Servië liggen vlakbij

Paul Coolen heeft ondertussen het binnenland van Hongarije doorkruist en zit vlakbij de grens met Kroatië en Servië. Het zijn warme – 42 graden in de zon - maar mooie en boeiende dagen geweest met een echte ontdekking van een mooi land met een vriendelijke bevolking. Het was wel behelpen want ze spreken er amper Engels of Duits. Ondertussen is hij halfweg met 16 van de 32 dagen afgelegd, dat mocht dus even gevierd worden met de fiets in de lucht. Maar of hij in Istanboel zal geraken, durft hij niet met zekerheid zeggen. Het is nog ver en in Bulgarije liggen bergen te wachten. Gelukkig verloopt de reis totnutoe zonder incidenten of defecten.

vakantiegroeten-uit-de-efteling-1

Vakantiegroeten uit de Efteling

Marina Sempels ging voor de start van het schooljaar nog gauw 3 dagen Efteling doen samen met zus Sandy, Claudia en de kinderen. De batterijen zijn nu weer opgeladen voor het nieuwe schooljaar.

rauw-opent-tweede-vestiging-in-hasselt

RAUW opent tweede vestiging in Hasselt

Het populaire barbecue-restaurant RAUW uit de Koerselsebaan opent in de lente van volgend jaar een tweede vestiging aan de Blauwe Boulevard in Hasselt. Dat zogenaamde Quartier Bleu is momenteel nog in volle uitbouw en wordt een combinatie van luxe-appartementen, winkels, horecazaken en terrassen. Er wordt momenteel ook een grote ondergrondse parking afgewerkt. RAUW is alvast het eerste restaurant dat zijn komst daar heeft aangekondigd. Het wordt een grote zaak waarbij meer wordt ingezet op beleving en waar gasten heel de avond kunnen vertoeven. Ook het aanbod zal wat breder zijn dan in Heusden. Met de vestiging hopen de uitbaters de overbezetting in hun Heusdense zaak – waar je lang vooraf moet reserveren – wat te compenseren. 

wegwijzer-dorpsradenpad-is-hersteld

Wegwijzer dorpsradenpad is hersteld

 Een tijdje geleden hebben vandalen de wegwijzers aan het Dorpsradenpad bij Meylandt vernield. Nadien zijn ze in het bos teruggevonden. Medewerkers van de gemeentelijke werkplaats hebben vandaag de wegwijzers weer op de paal aangebracht en zo weet iedereen weer welke kant uit. (foto Julien Maebe)

vakantiegroeten-uit-fuerteventura

Vakantiegroeten uit Fuerteventura

An Reynders had het naar haar zin in Fuerteventura, hier een beeld van het haventje Corralejo. 

oppositie-niet-happy-met-verhuizing-beekbeemden

Oppositie niet happy met verhuizing Beekbeemden

De raad moest de lastenvoorwaarden en gunningswijze goedkeuren voor de bouw van een basisschool en sportzaal en de omgevingsaanleg in Zolder-Centrum. Schepen Lode Schops gaf toelichting en illustreerde zijn exposé met een aantal schetsen over de toekomstige school, met ook ruimte voor muziekschool en tekenacademie, en van de sportzaal. Simonne Janssens-Vanoppen (N-VA) reageerde met een 'Er was eens ...' sprookje waarin ze de verhuizing van Muze (…) Lees het hele bericht

veel-grondperikelen-op-de-gemeenteraad

Veel grondperikelen op de gemeenteraad

De gemeenteraad ging vlot heen over een hele reeks grondgebiedszaken. Gelukkig zitten er niet veel toeschouwers in de zaal want de geluidsinstallatie werkt abominabel. Bij het punt over de toekomstige aansluiting van de nieuwe kanaalbrug in Viversel op de Westlaan, vroeg Hans Zegers (N-VA) of er al nieuws is over de plannen rond de ontsluiting van de kolenhaven. Schepen Lode Schops (GOED) kon geen nieuws melden, de laatste verwikkeling in het dossier is de nieuwe studie waartoe de minister opdracht heeft gegeven. In een kwartier waren alvast de eerste 16 punten achter de rug.

gemeenteraad-start-met-minuut-stilte

Gemeenteraad start met minuut stilte

Bij het begin van de vergadering hebben de gemeenteraasleden een minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis van de overleden brandweermannen Chris Medo en Benni Smulders. Burgemeester Mario Borremans vroeg daarbij ook aandacht voor de gewonde brandweerman Arno Barzan die nog in het ziekenhuis ligt, en ook voor gemeenteraadslid Tony Vanhamel die na een ongeval in huis in het ziekenhuis verblijft. 

proberen-ze-elkaar-de-loef-af-te-steken

Proberen ze elkaar de loef af te steken?

Het lijkt wel alsof de sluikstorters bij de verschillende kledingcontainers en glasbollen een competitie houden om het meest te storten. In de Beemdenstraat is het zo erg dat wie daar echt iets in de containers wil komen dumpen, moet opletten om zijn benen niet te breken.

vandaag-gezien-97

Vandaag gezien

Van een vlinder met een moeilijke naam gesproken, dit is er één: de artogeia mannii. Hij lijkt wat op het kleine koolwitje maar zijn donkere vlek op de vleugels zorgt voor het onderscheid. (foto Jan Leijskens)

vakantiegroeten-uit-zeeland-2

Vakantiegroeten uit Zeeland

Swa Willems zag de zon mooi ondergaan in Zeeland.

kemphanencup-is-benefiet-voor-slachtoffers-brand

Kemphanencup is benefiet voor slachtoffers brand

Volgende week zaterdag – 7 september – organiseert RC 9 Heusden-Zolder een groot rugbytornooi op zijn terreinen in de Sint-Annastraat. De Kemphanencup bestaat uit een dagvullend programma. In de voormiddag is er een rugby challenge voor kinderen van 5 tot 12 jaar. Die bestaat uit vijf rugbyoefeningen, de kinderen die ze allemaal hebben afgewerkt kunnen een verrassing gaan afhalen, samen met een koek en een drankje. Zowel kinderen met als zonder rugbyervaring zijn welkom. Na de (…) Lees het hele bericht

iedereen-begint-in-eigen-huis

Iedereen begint in eigen huis

De bal begint dit weekend weer te rollen in de provinciale afdelingen. De vier clubs beginnen allemaal met een thuismatch. In tweede provinciale B ontvangt KVV Heusden-Zolder zondag om 15 uur VV Hoeselt, terwijl Bolderberg FC op hetzelfde moment gastploeg voor KDH Jeuk is. In derde B krijgt FC Anadol zondag Kattenbos op bezoek, terwijl SK Heusden 06 in vierde C Loksbergen ontvangt.

vakantiegroeten-uit-duitsland-8

Vakantiegroeten uit Duitsland

Op de voorgrond de 'Lorelei', een 132 meter hoge rots langs de Rijn in Duitsland. Op de achtergrond het stadje Sankt-Goarshausen met de Burg Katz. Nu was het voor Paulette Huybrechts en Jos Willems nog fietsen langs de Rijn, maar zo'n cruise op de Rijn is misschien hun volgende vakantiebestemming. 
 

vakantiegroeten-uit-noorwegen-6

Vakantiegroeten uit Noorwegen

De familie Frederix is teruggekeerd van een vakantie in Noorwegen en houdt daar heel wat herinneringen aan over. Zo kwamen ze in Zweeds Lapland, juist over de grens met Noordwegen, deze rendieren gewoon tegen op de weg.adas-moeten-zorgen-voor-veiliger-verkeer

ADAS moeten zorgen voor veiliger verkeer

Veel belangstelling vandaag bij ProMove op Circuit Zolder voor de voorstelling van het ADAS-Charter. ADAS staat voor Advanced Driver Assistance Systems en is een verzamelnaam voor systemen die de bestuurder helpen om zijn taak veilig uit te voeren. Het kan dan gaan over de zogenaamde adaptieve cruise control, parkeerassistentie of automatisch noodremsysteem. Veel van die zaken zijn nu al in tal van (…) Lees het hele bericht

wulde-ge-een-snee-be-sesies

Wûlde gè een snee bè sesies?

Idde gè ooch gjêre sesies? En welke hèdder ’t liefste, pjêpersesies of pjêrssesies? Er bestaan tegenwoordig veel variëteiten van salami, de pepersalami en de paardensalami kennen we al heel lang. Overigens, de snee in de titel hierboven slaat gewoon op boterham.

vakantiegroeten-uit-samos

Vakantiegroeten uit Samos

Een op zijn zachtst uitgedrukt opvallende foto die Martine en Erik ons sturen vanop het Griekse eiland Samos.

code-geel-en-nummer-1722-geopend

Code geel en nummer 1722 geopend

Onze weerman Michel Nulens heeft ook al gewaarschuwd voor onweersbuien. En ook het KMI geeft van woensdag 16 uur tot donderdag 4 uur code geel voor onweer voor het hele land. Er kunnen plaatselijk onweersbuien voorkomen met lokaal vrij veel regen. Daarom is ondertussen ook het nummer 1722 geactiveerd, daar kan je terecht met hulpoproepen voor zaken waarbij geen mensen bedreigd zijn: waterloverlast, omgewaaide bomen, schade aan het dak, enz. Het is de bedoeling om noodnummers vrij te laten voor echt dringende oproepen.

een-augustusochtend-aan-de-kluis

Een augustusochtend aan de Kluis

In de hitte van de jongste tijd is het niet altijd aangewezen om midden in de dag een wandeling te gaan maken. Maar als je bijvoorbeeld ’s morgens vroeg in de omgeving van de Kluis van Bolderberg gaat wandelen, dan zie je de natuur in al zijn pracht. Zeker nu ook de heide in bloei staat. (foto’s Jan Leijskens)

vakantiegroeten-uit-de-azoren-1

Vakantiegroeten uit de Azoren

Karolien Bartels maakte met een collega een rondreis op de Azoren. Ze bezochten in één week de eilanden São Miguel, Faial en Pico. Deze foto nam ze op hun laatste dag op São Miguel, met zicht op het meer van Sete Cidades. 

de-sporen-van-de-straatracers

De sporen van de straatracers

Veel mensen proberen bij dit mooie weer nog laat van hun terras te genieten. Maar voor de buurtbewoners van Dijkstraat, Kapelstraat en omgeving wordt de rust bijna elke avond en nacht verstoord door straatracers die ook op de rotonde nog wat rondjes komen scheuren. De sporen zijn dan ook duidelijk te zien op het wegdek. (foto Rita Vanhove) 

paul-coolen-is-aangekomen-in-boedapest

Paul Coolen is aangekomen in Boedapest

Paul Coolen heeft ondertussen al een stuk van Slowakije doorkruist. Hij is dan de grens met Hongarije overgestoken en met meerdere overzetboten naar Boedapest gereisd. “De fietspaden zijn hier niet zoals in Duitsland en Oostenrijk met af en toe erg ruw terrein maar dat zijn ik en mijn fiets gewoon,” laat hij weten. Hij heeft het prachtige parlementsgebouw bewonderd en ook heel wat ontmoetingen gehad. Onder meer met Attila uit Boedapest die spontaan afkwam, omdat hij ook van zo'n fiets droomde en een wereldreis wou maken. Hij stak zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken. Meer

moderne-wordt-de-grootste-van-de-benelux

Moderna wordt de grootste van de Benelux

Drukkerij Moderna Printing in Beringen neemt het failliete Corelio Printing uit Erpe-Mere over. Corelio is niet de eerste de beste, er worden onder meer  De Standaard Magazine, Paris Match en Elle gedrukt. Vrijdag is Corelio Printing failliet verklaard. Eerst waren er gesprekken met Moderna dat geïnteresseerd was, maar Moderna nam geen risico omwille van de achterstallige betalingen en onbetaalde leningen. Daarop zijn vandaag, na het faillissement dus, de gesprekken (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-zwitserland-1

Vakantiegroeten uit Zwitserland

Muhammed Akarsu ging op verkenning in Zwitserland en bewonderde daar onder meer het Blausee Meer.

cvo-lanceert-schooljaar-met-infomomenten

CVO lanceert schooljaar met infomomenten

De start van het nieuwe schooljaar komt nu wel heel dichtbij. Dat geldt ook voor CVO De Verdieping, en traditiegetrouw stellen ze daar alle opleidingen voor tijdens een infodag. Er is één infodag op 3 september in De Verdieping én in de ateliers (voor de bouwopleidingen) Alle info daarover vind je hier. Daarnaast is er ook nog op 30 augustus een specifiek infomoment rond het tweedekansonderwijs, daarvoor kun je hier terecht.

vandaag-gezien-96

Vandaag gezien

Raar beest, zo'n wants in close-up. (foto Jan Leijskens)

vakantiegroeten-uit-curacao

Vakantiegroeten uit Curacao

Laura Carremans vond een mooie vakantiebestemming in het pittoreske Curacao.

el-dorado-is-10de-bier-van-brouwerij-enigma

El Dorado is 10de bier van brouwerij Enigma

De Heusdense brouwerij Enigma blijft bijzonder actief op de biermarkt: Mark Veugelers heeft nu al zijn tiende bier gelanceerd: El Dorado. Tien bieren in goed 3 jaar tijd, weinig andere brouwerijen houden er zo’n strak tempo op na. De bieren vallen enerzijds op door hun erg kleurrijke etiketten, maar anderzijds vertegenwoordigen ze een breed palet aan smaken: van Tamera Tripel tot Hopnytized IPA.

De nieuwste in de reeks is El Dorado, een tripel IPA (…) Lees het hele bericht

probeer-het-eens-in-de-maand-van-de-sportclub

Probeer het eens in de 'Maand van de sportclub'

Sport Vlaanderen roept september uit tot Maand van de Sportclub. Overal gooien sportverenigingen de deuren open en zetten toffe activiteiten op het getouw. In  Heusden-Zolder nemen liefst 10 sportclubs deel, en dat gaat van racketsporten tot gevechtssporten. Je vindt hier het overzicht. Wil je een nieuwe sport ontdekken, of wil je eens gaan kijken hoe het er in die bepaalde club aan toe gaat? Dan heb je in september de kans om vrijblijvend eens mee te gaan trainen. En de sportverenigingen kunnen deelnemen aan de race naar de titel ‘Coolste Sportclub van Vlaanderen’ met een mooie prijs in het verschiet.
 

vandaag-gezien-95

Vandaag gezien

De wreedheid van de natuur: een krabspin doet zich tegoed aan een koolwitje. (foto Jan Leijskens)

vakantiegroeten-uit-kreta-1

Vakantiegroeten uit Kreta

Greet van Wijk is helemaal weg van deze zonsondergang die ze omschrijft als de mooiste die ze ooit zag. De foto is gemaakt op Kreta, op 1100 meter vlakbij de Lassithi Hoogvlakte.

een-kwaal-van-alle-leeftijden

Een kwaal van alle leeftijden

Zwerfvuil achterlaten en afval dumpen is blijkbaar van alle leeftijden. Dit is bijvoorbeeld het resultaat van de dagelijkse bijeenkomst van hangjongeren aan het speelplein in Eversel. Ze troepen er elke avond gezellig samen … (foto Jos Coels)

vooral-de-pastoor-van-mierlolaan-wordt-aangepast

Vooral de Pastoor Van Mierlolaan wordt aangepast

Na de infomarkt voor de vakantie worden alle opmerkingen en vragen bij het plan voor de verkeersafwikkeling in Heusden-Centrum bekeken. In het voorstel van de gemeente - uitgewerkt samen met studiebureau BLST - zou onder meer het eerste deel van  de Pastoor Van Mierlolaan (vanaf Guido Gezellelaan tot aan de inrit parking sporthal) omgevormd worden tot een fietsstraat met eenrichtingsverkeer. Alleen wagens die van Suskaberg komen, kunnen er dan inrijden. Uit (…) Lees het hele bericht

kies-mee-een-goed-doel-voor-warmste-week

Kies mee een goed doel voor Warmste Week

Dit najaar pakt de bibliotheek uit met een aantal activiteiten in het kader van de Warmste Week. De inwoners en bibbezoekers mogen zelf mee bepalen naar welk goed doel de opbrengst gaat. Iedereen kan tot en met 5 oktober zijn of haar nominatie binnenbrengen in de 'Mijn Warmste doel’-brievenbus in de bib of mailen naar bibliotheek[!]heusden-zolder.be. Het moet gaan om een Vlaamse vzw (of een lokale afdeling van een internationale organisatie) die zich inzet voor de levenskwaliteit van mensen en hun omgeving. Ook moeten ze langer dan 1 jaar actief zijn. Er zijn nu al heel wat activiteiten gepland zoals een workshop wenskaarten maken, vegan desserts maken, een kunstexpo met veganistische openingsreceptie, een info-avond over vleesconsumptie, cupcakes maken door kinderen, enz.

in-8-weken-ben-je-hulpverlener-bij-het-rode-kruis

In 8 weken ben je hulpverlener bij het Rode Kruis

Iedereen was al wel eens aanwezig bij een incident waar hij of zij machteloos stond en misschien dacht: "Hier moest ik ook kunnen helpen".  Daarnaast horen we geregeld mensen die op zoek zijn naar een zinvolle tijdsbesteding waarbij ze liefst nuttig werk doen of de medemens helpen. Voor hen allen dient zich nu een prachtige kans aan: het Rode Kruis Heusden-Zolder organiseert een bootcamp 'van eerste hulp tot eerste hulpverlener'. In het verleden moesten (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-de-harz

Vakantiegroeten uit de Harz

Anita Colson en Elie Tiri verkennen de Harz, een streek in het voormalige Oost-Duitsland. Dat is een ongekende streek, maar Anita en Elie zijn razend enthousiast over wat ze er allemaal ontdekt hebben.

oldtimers-en-nostalgische-kermis-op-sterrenwacht

Oldtimers en nostalgische kermis op Sterrenwacht

Erg warm en toch erg druk vandaag bij Roadhouse Classics waar ze met ‘Sterrenwacht Kermis’ uitpakten. De bezoekers konden zich vergapen aan prachtige oldtimers, er was live-muziek, nostalgische kermisattracties, … de sfeer zat er goed in. (foto’s Ann Jordens)

opnieuw-veel-volk-in-vzoc

Opnieuw veel volk in VZOC

Vandaag was het zowaar nog drukker dan gisteren tijdens de opendeur van het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum. Dat betekent dat alles samen ettelijke duizenden mensen een bezoek gebracht hebben aan het VZOC en dat de komende weken wellicht heel wat dieren een nieuwe thuis zullen vinden. Wel opvallend vandaag, door de hitte deden ook heel wat dieren het rustig aan. (foto’s Jan Leijskens)

laurens-vanthoor-wordt-tweede-in-slotfase

Laurens Vanthoor wordt tweede in slotfase

In Virginia, in de Verenigde Staten, is Laurens Vanthoor vanavond samen met zijn ploegmaat Earl Bamber in een Porsche 2de geworden, na hun teammaten Tandy-Pilet. Nochtans had Vanthoor de pole verwezenlijkt en lange tijd aan de leiding gereden in de race.

een-feestje-voor-de-60-jarige-mini

Een feestje voor de 60-jarige Mini

Op Circuit Zolder is vandaag de 60ste verjaardag gevierd van de populaire MINI. Daarvoor waren de Mini-fans met duizenden afgezakt uit alle contreien. De gelukkigen kregen een circuitdoop, maar er vielen ook oude en nieuwe, ja zelfs toekomstige exemplaren te bewonderen. Er was een offroad parcours en kinderanimatie. (foto’s Ann Jordens)

vakantiegroeten-uit-sellin

Vakantiegroeten uit Sellin

Tony Vogels bezocht de pier in Sellin, dat ligt in het vroegere Oost-Duitsland.

paul-coolen-is-slovakije-binnengereden

Paul Coolen is Slovakije binnengereden

Paul Coolen is ondertussen zijn zevende land binnengereden: Slovakije en dat na een kort bezoek aan Wenen en Bratislava. De rit naar Wenen was nog heuvelachtig, maar nu rijdt hij op een vlak parcours langs de Donau. Vandaag stond er ook geen wind zodat de fietskilometers voorbijvlogen. Onderweg heeft hij heel wat beleefd zoals de viering van de 250ste verjaardag van een Oostenrijkse kerkgemeenschap en andere leuke dingen. Morgen gaat het richting Boedapest.

dries-vanthoor-wint-in-japan

Dries Vanthoor wint in Japan

Dries Vanthoor heeft vandaag samen met Frédéric Vervisch en de Zuid-Afrikaan Kelvin van der Linde de 10 Uren van Suzuka in Japan gewonnen. Ze reden in een Audi R8 LMS van de Belgische formatie WRT. Het trio legde 275 rondes af en bleef daarmee voor een Mercedes en een Porsche. De jongste Vanthoor onderlijnde daarmee vandaag nogmaals zijn bloedvorm waarin hij de jongste tijd verkeert.

kostigovs-neemt-gouden-helm-mee-naar-letland

Kostigovs neemt Gouden Helm mee naar Letland

Na de speedwayraces van vandaag verhuist de Gouden Helm naar Letland. De Let Jevenijs Kostigovs was vrijdag holderdebolder een paar duizend kilometer naar Helzold gereisd  als vervanger van de Rus Gafurov. En dat zal hij zich dus niet beklaagd hebben. Meer dan 2000 toeschouwers waren getuige van spannende heats. In de halve finale werd de winnaar van vorig jaar, de Brit Mark Beyer, uitgeschakeld. De finale ging tussen Kostigovs, de Brit Benjamin Barker, de (…) Lees het hele bericht

kvv-haalt-het-niet-in-gewestbeker

KVV haalt het niet in gewestbeker

In de beker van het gewest is KVV Heusden-Zolder uitgeschakeld na een 2-1 nederlaag bij Lindelhoeven. Net als in een aantal voorbereidingswedstrijden kreeg KVV een pak kansen maar kon er daar maar één van benutten, de tegenstander was op dat vlak efficiënter en puurde twee goals uit zes kansen.

frituur-t-brugske-na-31-jaar-uitgewuifd

Frituur 't Brugske na 31 jaar uitgewuifd

Rond 19 uur zondagavond hebben Fernand Claes en Karin Cerstelotte de vuren van frituur ’t Brugske in de Brugstraat definitief gedoofd. Meer dan 31 jaar baatten zij de frituur uit, de jongste tijd alleen nog in ’t weekend, maar vanaf nu zetten ze dus volop in op hun vrije tijd. Vrienden en kennissen lieten dat niet ongemerkt voorbijgaan en kwamen hen vanavond uitwuiven, onder hen ook leden van de gemeentelijke middenstandsraad, de Heusdense Handelaars en de Dorpsraad Heusden waarin Fernand al jaren actief is. De laatste frieten en snacks werden samen met een brok in de keel doorgespoeld met de nodige drank. 

michael-bervoets-mist-start-veldritseizoen

Michaël Bervoets mist start veldritseizoen

Zware pech voor wielrenner Michael Bervoets. Hij reed gisteren in Puurs zijn laatste koers als junior en zijn laatste wegwedstrijd van het seizoen, want de veldritten komen eraan. Maar het werd een afscheid in mineur, hij kwam ten val op een 40-tal km van het einde. Daarbij heeft Michael een scafoïdfractuur of een breuk van het handwortelbotje opgelopen. Hij zal een 8-tal weken gips moeten dragen en mist dus de start van het veldritseizoen.

vakantiegroeten-uit-duinkerke

Vakantiegroeten uit Duinkerke

De familie Poelmans zocht de zon op in het Franse Duinkerke, met zijn haven, zijn oorlogsherinneringen en zijn kleurrijke strandcabines. Overigens, is de laatste week van onze vakantiefotowedstrijd ingegaan. Eind deze week sluiten we de inzendingen af, dus wie in aanmerking wil komen voor een smartphone van Auva, één van de heerlijke etentjes in Brasserie Suska, één van de drankenkorven van Dranken Bartels of een bloemenbon van Bloemenatelier Bopha, moet zich reppen. 

zo-ontwaakt-helzold-voor-de-gouden-helm

Zo ontwaakt Helzold voor de Gouden Helm

Bij het krieken van de dag, op een zomerse ochtend ontwaakt het Helzoldstadion om straks ingenomen te worden door brullende speedwaymotoren die strijden om de Gouden Helm. 

buurtbarbecue-in-de-mommestraat

Buurtbarbecue in de Mommestraat

De bewoners van een deel van de Mommestraat genoten voor het eerst van een buurtbarbecue. Initiatiefnemers waren een Nederlands koppel dat de rest van de buurt mee op de kar kreeg. 'Moeten we nog doen,' was een veel gehoorde uitspraak. (foto's Tony Lespoix)

koers-en-muziek-vinden-elkaar-in-bolderberg

Koers en muziek vinden elkaar in Bolderberg

 Bolderberg Live heeft zaterdag al vroeg in de namiddag een stevige start genomen in de volle zomerzon. Het was  BoCasa dat het geheel op gang bracht met een eerst optreden van Eddy Mars, die had zelfs zijn fanclub meegebracht. Tegelijk liep in de tuin ook een zomermarkt. Ondertussen ploeterden de deelnemers aan de eerste editie van Bolderberg Koerse doorheen een loodzware hitte over een bochtig parcours. Deelnemen was aan dezer koersen belangrijker dan winnen hoewel verschillende renners tot het uiterste gingen. De eerste koers kreeg 52 starters, bij de plaatselijke renners waren er 12 deelnemers. Ondertussen heeft het muzikale het helemaal overgenomen van het sportieve en is de Bolderbergse lucht tot laat vanavond gevuld met muziekklanken. (foto’s Roger Convents)

vandalen-hebben-geen-last-van-warmte

Vandalen hebben geen last van warmte

Vandalen hebben zich duidelijk heel wat moeite getroost om de zitbank aan het station van Zolder naar de Filistijnen te helpen.  Ze kunnen trots zijn op zichzelf. (foto Casimir Elsen)

veel-volk-op-opendeur-opvangcentrum

Veel volk op opendeur opvangcentrum

Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum is op de eerste dag van zijn opendeur al overspoeld door bezoekers. Normaal is de zaterdag de rustigste dag maar vandaag was het al van vanochtend druk. Het grote publiek blijft duidelijk niet onberoerd bij de vele dieren die bijvoorbeeld wegens verwaarlozing in beslag worden genomen. Maar het VZOC vangt natuurlijk ook verkeersslachtoffers op, dieren die in de natuur gewond zijn geraakt of die zijn afgestaan door eigenaars. Je kunt er dan ook (…) Lees het hele bericht

motorrijder-licht-gewond-bij-botsing

Motorrijder licht gewond bij botsing

Op het kruispunt aan de verkeerslichten in Boekt zijn zaterdagnamiddag een auto en een motorfiets met elkaar in aanrijding gekomen. De bestuurder van de zware motorfiets kwam daarbij ten val. Hij is met eerder lichte verwondingen naar het ziekenhuis afgevoerd. Motor en auto liepen vrij beperkte schade op. Het ongeval gebeurde op een druk moment, voorbijgangers regelden het verkeer tot de politie ter plekke kwam.

mini-viert-60ste-verjaardag-op-circuit-zolder

MINI viert 60ste verjaardag op Circuit Zolder

Het iconische automerk MINI spreekt nog altijd tot de verbeelding van velen en wordt dit jaar 60. Morgen wordt dat gevierd op Circuit Zolder met een grote fandag. Daarvoor hebben zich al meer dan 5.000 fans ingeschreven. Om 10 uur gaat het fan-village open. De parking staat vol met oude en nieuwe MINI’s. Verleden en toekomst ontmoeten elkaar, niet alleen vind je er prachtige oldtimers, je ziet er ook de 100 % elektrische MINI die eind dit jaar op de markt komt. Het grootste (…) Lees het hele bericht

onverwacht-snel-in-oostenrijk

Onverwacht snel in Oostenrijk

Paul Coolen heeft zijn eerste 1000 fietskilometers erop zitten. Het Tsjechische hoogland was serieus benenwerk, voortdurend stijgen en dalen op hoogtes tussen 500 en 800 meter. Door een kleine ‘missing’ kwam hij gisteren onverwacht snel van Tsjechië in Oostenrijk terecht via een oude grenspost van het IJzeren Gordijn. Zo heeft hij zijn plannen moeten omgooien. Hij zat vanochtend op 70 km van Wenen waar de Donau wacht voor 1000 km vlakke fietstochten, het worden dus minder zware dagen voor de Coolen-benen. Dat biedt ook de mogelijkheid om een rustdag in te lassen of te opteren voor kortere ritten. Alles loopt ondertussen perfect, laat hij weten, naast kaart en kompas maakt Google het leven van een fietser gemakkelijk, ook voor de reservatie van verblijfplaatsen.

vakantiegroeten-uit-kroatie-8

Vakantiegroeten uit Kroatië

Greet Beckers zag de zon zakken in de zee in het Kroatische Dubrovnik.

lek-zet-deel-viversel-zonder-water

Lek zet deel Viversel zonder water

Voor veel inwoners van Viversel was het vanochtend geen prettig ontwaken. Er kwam geen water uit de kraan of bij anderen zat er te weinig druk op de waterleiding. Bijgevolg geen douche of geen koffie bij het ontbijt. De oorzaak lag opnieuw bij een breuk in de waterleiding. Zowat heel Zolder heeft daar de jongste jaren onder te lijden en in periodes van droogte of vrieskoude is dat alleen nog maar erger.

jongeren-maken-muziek-en-plezier-bij-ware-vrienden

Jongeren maken muziek én plezier bij Ware Vrienden

In de Harmoniezaal in Zolder houdt de Koninklijke Harmonie De Ware Vrienden vandaag haar traditionele familiedag en tegelijk kids kick-off. De harmonie verwelkomt er niet alleen haar eigen juniors maar ook een aantal jongeren die al een tijdje een instrument bespelen en dat nu samen met andere muzikanten komen proberen. Er wordt veel plezier gemaakt maar ook gerepeteerd. Dat moet straks om 14 uur uitmonden in een mini-concertje. Mogelijk blijven hiervan ook jonge muzikanten hangen  bij de harmonie en die kunnen volgend jaar bijzondere momenten meemaken want in 2020 vieren de Ware Vrienden hun eeuwfeest. (foto’s David Amgad)

de-kijk-van-richie-379

De kijk van Richie

Niet toevallig dat ze die trofee aan zee uitreiken ...

110-deelnemers-aan-voorlaatste-rondleiding

110 deelnemers aan voorlaatste rondleiding

Gisteren telde de vzw Toerisme Heusden-Zolder 110 deelnemers aan de rondleiding op Circuit Zolder, daarvoor moesten drie gidsen ingeschakeld worden. Er waren groepen van Activak en uit Heverlee en verder deelnemers uit Zoersel, Stokrooie, Aarschot, Kortessem, Moerkerke, … Naast de klassieke blik achter de schermen konden ze genieten van motoren die op het circuit aan de slag waren. Volgende week donderdag krijg je de laatste kans voor deze zomer om de rondleiding mee te maken. (foto’s Cosmo Etneo)
 

nostalgie-troef-bij-roadhouse-classics

Nostalgie troef bij Roadhouse Classics

Roadhouse Classics bij Circuit Zolder bovenop de Pits, springt niet alleen mee op de kar van Bolderberg Live, het team daar organiseert zaterdag en zondag ‘Sterrenwacht Kermis’. Morgenavond om 18 uur opent de nostalgische kermis, er is eten en drank en om 21 uur geeft rockband Madhouse een live-concert.  Zondag begint het al om 11 uur met show & shine van alle oldtimer en classic voertuigen die speciaal afgezakt komen. Er staan foodtrucks, de nostalgische kermis is er nog altijd, het museum bij het circuit is geopend en om 14 uur speelt Wild Deuces live.

zelfs-glas-gedumpt-in-de-natuur

Zelfs glas gedumpt in de natuur

Omdat driemaal scheepsrecht is, heeft iemand blijkbaar willen vieren dat drie keer op rij op dezelfde plaats in de Champert de natuur vol afval is gegooid. Met heel wat drank, want deze keer zijn het bijna allemaal lege drankflessen en enkele bokalen appelmoes. Allemaal gewoon legaal achter te laten in de glascontainer enkele honderden meters verder.

eva-janssens-naar-ek-rugby-in-polen

Eva Janssens naar EK rugby in Polen

Eva Janssens van Rugbyclub RC9 uit Heusden Zolder vertrekt op 29 augustus naar Jarocin in Polen om daar met de Belgische nationale ploeg (U18) deel te nemen aan het Europees kampioenschap. De Belgen komen daar in groep B terecht waar ze het moeten opnemen tegen Engeland, Wales en Oekraïne.  Een loodzware loting dus, maar Eva zal er zich ingooien. (foto LLefebvreSports)

butastraat-als-speelstraat-was-voltreffer

Butastraat als speelstraat was voltreffer

Voor het eerst werd de Butastraat in Eversel afgesloten om als speelstraat te gebruiken. En of dat een succes was! Zowel de allerjongsten, de jongeren als de volwassenen kwamen er genieten van leuke activiteiten: springkastelen, schuimparty’s, grimeren, streatsoccer en ’s avonds gezellig ‘uchteren’ aan het monument van Pater Beckers. Morgenavond wordt alles afgesloten met een buurtbarbecue. (foto's Wim Vanhemel)


benefietactie-brengt-10-000-op

Benefietactie brengt € 10.000 op

De actie die bedrijven in Heusden-Zolder en Beringen met steun van Unizo hebben opgezet ten voordele van de slachtoffers van de brand in Beringen, is vandaag afgesloten met 10.000 euro op de rekening. Maar dat is nog niet alles want de spaarpotjes die in vele tientallen winkels in beide gemeenten stonden, moeten nog binnengebracht worden. Mogelijk komen er nog andere stortingen bij op de rekening. Voor de initiatiefnemers zijn de verwachtingen alleszins overtroffen. Binnenkort zal het geld overhandigd worden aan de families van de overleden brandweermannen Benni Smulders en Chris Medo en de gewonde brandweerman Arno Barzan

kiwanis-steunde-schoolgerief-voor-st-vincentius

Kiwanis steunde schoolgerief voor St.-Vincentius

Sint-Vincentius houdt ieder jaar een actie ‘schoolgerief’ om kinderen van zijn ‘cliënteel’ het nodige materiaal te bezorgen zodat ook zij het nieuwe schooljaar op een goede manier kunnen aanvatten. Sint-Vincentius kon voor deze actie rekenen op een milde sponsoring van Kiwanis Club Zolder Terlaemen en daarmee kon een mooi pakket worden samengesteld worden.

buitenlanders-toppers-willen-gouden-helm

Buitenlandse toppers willen Gouden Helm

Zondag sluit Speedwayclub Helzold het jaar af met de seizoenstopper: de Gouden Helm. 16 internationale rijders uit 10 verschillende landen zullen strijden om de felbegeerde Gouden Helm. De Deense titelverdediger Mark Beyer moet rekening houden met sterke tegenstand: de profrijders Renat Gafurov uit Rusland en Benjamin Barker uit Engeland, ook de Denen Emil Grondal en Matias Nielsen zijn routiniers. Australiër Josh Coyne maakt de verste reis naar het Helzoldstadion. Vaste (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-de-provence-2

Vakantiegroeten uit de Provence

De familie Fraiponts was op vakantie met kinderen en kleinkinderen in Caderousse in de Provence. Na de beklimming van de Mont Ventoux kreeg ‘vake’ een traktatie van de kleinkinderen.

neos-streek-neer-in-sint-truiden

Neos streek neer in Sint-Truiden

Ook in augustus gaat Neos Heusden-Zolder traditiegetrouw op wandel, deze keer streken de leden neer in het domein ’t Speelhof in Sint-Truiden. Het nieuwe werkjaar start op 13 september. (foto Trudo Groffi)

nog-10-dagen-vogelverschrikkers-spotten

Nog 10 dagen vogelverschrikkers spotten

De zomer van de vogelverschrikker is zijn laatste 10 dagen ingegaan. Voor de komende dagen wordt ronduit zomers weer voorspeld en dus is het ideaal om op de fiets te springen en langs al die prachtige en zonderlinge wezens te fietsen. Voor wie ze nog niet zag, er zijn er heel wat te ontdekken zowel in Berkenbos als in Eversel. Haal vooraf je traject voor de fietstocht uit in ZLDR Luchtfabriek, Sportcafé Berkenbos, Sint-Baaf Eversel en Schroeyen Eversel. Daar kun je achteraf ook het (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-94

Vandaag gezien

Een boomkikker zit in Bolderberg te zonnen in een regenpijp. Dat zijn toch echt genieters die gasten. (foto Jan Leijskens)

zet-toch-zoe-kriekelig-nie

Zèt toch zoe kriekelig nie

 As ich iets tegen hûm zeg, dan duutter toch zoe kriekelig eh. Kriekelig staat voor kregelig, geïrriteerd, .... kortom, niet plezant als je met zo iemand een hele dag op je dak zit.

bolderberg-live-met-koers-en-muziek

Bolderberg live met koers en muziek

Nu zaterdag heeft Bolderberg Live plaats en de editie 2019 heeft nog wat extraatjes meegekregen. Zo is er de eerste uitgave van Bolderberg Koerse in de namiddag. Eerst start om 14.30 u de wielerwedstrijd voor niet-licentiehouders en om 17 uur komen de inwoners van Heusden-Zolder tegen elkaar uit in een strijd om de titel ‘kampioen van Bolderberg’.  Ondertussen start ook het gratis aanbod van Bolderberg live met om 14 uur kinderanimatie in ’t Bolleke, nog om 14 uur gaat het (…) Lees het hele bericht

natuurpunt-laat-je-kennismaken-met-vleermuis

Natuurpunt laat je kennismaken met vleermuis

Natuurpunt Beringen en Natuurpunt Heusden-Zolder slaan de handen in elkaar en organiseren samen de Nacht van de Vleermuis op zaterdag 31 augustus in De Watersnip in Koersel. Om de vleermuizen te helpen kan je zelf gemakkelijk een vleermuizenkast maken en in de tuin ophangen. Om 18 uur kunnen kinderen vanaf 6 jaar hun eigen vleermuizenkast maken, vooraf inschrijven via zwartebeek[!]natuurpunt.be, € 10 per (…) Lees het hele bericht

richie-als-formateur-20

Richie als formateur (20)

Stel je voor, ze praten al over nieuwe verkiezingen.

vakantiegroeten-uit-cadzand-1

Vakantiegroeten uit Cadzand

Gerlinde Gilissen bouwt graag luchtkastelen. Maar omdat het soms fijn is om een echt kasteel te bouwen, stortte ze zich op een winderige dag in de bouwmaterialen die het strand van Cadzand overvloedig aanreikt.

bromfietser-gewond-bij-botsing-3

Bromfietser gewond bij botsing

Omstreeks 7 uur vanochtend zijn aan het Sint-Willibrordusplein een bromfietser en een auto gebotst. De bromfietser kwam ten val en raakte gewond. Het gaat om een man van 61 uit Houthalen-Helchteren.

paul-coolen-tussen-praag-en-wenen

Paul Coolen tussen Praag en Wenen

Paul Coolen is ondertussen via het gebergte de Tsjechische grens overgestoken. De bevolking lijkt hem wat vriendelijker maar slechts weinigen kennen een tweede taal. Het binnenland is heuvelachtig en mooi. Na 1,5 dag fietsen is hij het mooie Praag binnen gefietst, een stad die nauwelijks onder WO II geleden heeft en al haar pracht en praal etaleert. Het werd een kort bezoek met nadien nog een 35 km richting Wenen, maar voor de Oostenrijkse hoofdstad heeft hij nog drie dagen te fietsen.

op-15-september-een-nieuwe-benefiet-voor-tybo

Op 15 september een nieuwe benefiet voor Tybo

Onder de slogan ‘Yes to Tybo, no to cancer’ heeft op 15 september opnieuw een benefiet plaats voor Tybo, de jongen die strijdt tegen kanker. Deze keer is de locatie de paardenhouderij Joluca in de Havenstraat 53 in Heusden en het begint al om 10 uur. Het wordt een gezellig samenzijn met een verzameling oldtimers en exclusieve wagens, kinderanimatie met springkastelen, drank, hotdogs, … Na de middag komt de band 50 Shades optreden. Steunkaarten kosten  5. Ondertussen is er ook een rekening geopend voor wie steun wil geven aan Tybo en zijn familie: BenefietTybo BE98 7555 7064 5393 met vermelding van uw naam.

vakantiegroeten-uit-brussel-1

Vakantiegroeten uit Brussel

Zowat heel de familie Sempels trok op uitstap naar Brussel, de mooiste plekjes van de hoofdstad  werden verkend en uiteraard kreeg het bezoek ook een koninklijk tintje mee.

robot-verwelkomt-je-voortaan-bij-auva

Robot verwelkomt je voortaan bij Auva

Auva, de ICT-keten voor particulieren en bedrijven van Heusdenaar Raf Coomans, heeft een Belgische primeur te maken: je wordt in de winkels voortaan verwelkomd door een humanoïde robot en tegelijk brengt Auva een robot op de markt om thuis en in bedrijven in te zetten. Cruzr, zo heet de robot die voortaan de klanten in de winkels verwelkomt als verkoopassistent en animator. Hij vraagt de klanten naar de reden van hun bezoek en begeleidt ze vervolgens (…) Lees het hele bericht

binnenkort-ook-fietsen-door-mangelbeekvallei

Binnenkort ook fietsen door Mangelbeekvallei

De gemeenteraad moet volgende week het licht op groen zetten voor een rooilijnplanwijziging in de Mangelbeekvallei. Het gaat meer bepaald om wat in de Atlas der Buurtwegen staat aangeduid als voetweg 73 (Heusden) en voetweg 232 (Zolder). Het is de bedoeling om die voetwegen op te waarderen en toegankelijk te maken voor zowel voetgangers als fietsers. Op die manier kan de ‘trage’ Mangelbeekroute tussen kasteel Meylandt en station Zolder verder (…) Lees het hele bericht

weinig-problemen-voor-kvv

Weinig problemen voor KVV

KVV Heusden-Zolder heeft dinsdagavond zijn oefenpot tegen Gestel rustig gedomineerd en met 2-0 afgesloten. KVV is klaar voor de match voor de beker van het gewest zondag in Lindelhoeven.

vakantiegroeten-uit-houthalen

Vakantiegroeten uit Houthalen

Om mooie vakantiefoto's te maken, hoef je geen verre reizen te maken, vindt Christina Put. En geef haar eens ongeluk als je deze foto vanop de Houthalense heide bekijkt.

nu-zaterdag-en-zondag-houdt-het-vogel-en-zoogdier

Dit weekend opendeur bij VZOC

Nu zaterdag en zondag houdt het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in de Strabroekweg zijn jaarlijkse opendeurdagen. Er zijn de jongste tijd veel dieren opgevangen, er zijn dus alle soorten te bezichtigen: van gewonde wilde dieren tot tamme dieren die gered zijn van de verwaarlozing: konijnen, paarden, pony's, gerbils, degou's, ratten, baardagamen, vissen, papegaaien, parkieten en nog vele andere vogels. Je kunt vrijblijvend kijken of je een kandidaat-adoptiegezin bent voor (…) Lees het hele bericht

nu-ook-met-visitekaartje

Nu ook met visitekaartje ...

Dit is helemaal te gek: in de Champert, op de plaats waar onlangs nog zakken met behangpapier waren achtergelaten, heeft nu iemand bouwplannen gedumpt. Met zelfs nog een visitekaartje met leesbare naam eraan. Hoopt die persoon via zijn contact gevonden te worden en zo automatisch voor die plek een bouwvergunning te krijgen?

vakantiegroeten-uit-amsterdam-2

Vakantiegroeten uit Amsterdam

Mia Moons bracht deze week een stadsbezoek aan Amsterdam en bracht vandaar een idee mee om hier in te zetten tegen sluikstorten.

protestbrief-tegen-verkeersbeperking-bloemenwijk

Protestbrief tegen verkeersbeperking bloemenwijk

Er komt verzet tegen de verkeersbeperking op het kruispunt Irislaan/Heidestraat in Bolderberg. In juli heeft de gemeente in de 'bloemenwijk' maatregelen genomen om het sluipverkeer tegen te gaan. Er ontstond meteen een discussie, een deel van de buurt was voor, een deel tegen. Buurtbewoner Marc Broux heeft nu het voortouw genomen in het verzet. Naar eigen zeggen is het aantal passerende voertuigen veel lager dan een telling zou laten uitschijnen en moeten de buurtbewoners nu zelf een omweg maken. Hij verspreidde een brief in de buurt met een oproep om te reageren. Daarop zouden volgens de initiatiefnemer 92 brieven ondertekend terug zijn bezorgd, 5 voor de afsluiting, 87 tegen. Hij heeft nu vervolgens in een brief aan de burgemeester, alle schepenen en alle raadsleden de intrekking van de maatregel gevraagd. 


sau-team-is-15-keer-uitgerukt-in-3-maanden

SAU-team is 15 keer uitgerukt in 3 maanden

In zijn eerste 3 maanden heeft het SAU-team (Special Assistance Unit) van de politie in de regio Zuid-West-Limburg al 15 interventies gehad. In mei zijn de politiezones LRH, Sint-Truiden-Gingelom-Nieuwerkerken, Kanton Borgloon, Tongeren-Herstappe en Heusden-Zolder samen gestart met een bijzonder bijstandsteam binnen de politie. Het gaat om 22 speciaal getrainde inspecteurs – van wie 7 permanent beschikbaar zijn – om tussen te komen in gevaarlijke situaties. De 15 keer dat ze zijn (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-van-asterix

Vakantiegroeten van Asterix

Inge Willems trok naar Astérix Parc in Frankrijk dat dit jaar zijn 30ste verjaardag viert. Toen ze zelf nog een kind was, reed ze met haar familie daar jaarlijks langs op weg naar vakantiebestemmingen in Zuid-Frankrijk en Spanje, maar in het park zelf was ze nooit eerder geweest. Tot ze er nu zoveel jaar later met haar elfjarige zoon toch geraakt is. Asterix zit na 30 jaar nog steeds trots op zijn menhir met zicht over zijn park. Een funtastixe ervaring.

vakantiefotowedstrijd-de-laatste-2-weken

Vakantiefotowedstrijd: de laatste 2 weken

We zijn ondertussen aan de laatste twee weken van de zomervakantie 2019. Dat betekent ook dat de tijd begint te korten dat onze lezers hun vakantiefoto’s kunnen insturen. En ’t loont de moeite want in de prijzenpot zitten een smartphone van Auva, twee heerlijke etentjes voor twee personen in Brasserie Suska, twee prachtige drankenkorven van drankenservice Bartels en een waardebon voor mooie bloemen in huis van bloemenatelier Bopha. Stuur je (horizontale) foto met je naam en adres en wat info over de bestemming naar internetgazet[!]heusden-zolder.eu.

vandaag-gezien-93

Vandaag gezien

De zon stuurt de sombere wolken van de afgelopen dagen zo stilaan wandelen en ook de temperaturen beginnen wat te klimmen, de natuur lijkt er vrolijk van te worden. Het kleine koolwitje dartelt weer van bloem tot bloem, andere koolwitjes zijn weer aan ’t paren. Ook de sluipwesp  en zwarte heidelibel laten zich zien, terwijl de wortelende inktzwam zich blijkbaar goed voelt bij het vochtige weer van de voorbije dagen. (foto’s Jan Leijskens)

pukkelpopbussen-werden-druk-gebruikt

Pukkelpopbussen werden druk gebruikt

Volgens voorlopige cijfers heeft De Lijn in haar speciale Pukkelpop-bussen de afgelopen dagen 153.000 festivalgangers vervoerd. Dat zijn er 13.000 meer dan vorig jaar maar nog altijd 17.000 minder dan het record van 2017. Om 13.30 u vanmiddag waren alle festivalgangers weggebracht. Niet alleen de bussen tussen het festivalterrein en het station van Hasselt zaten goed vol, ook de extra streeklijnen deden het goed. Volgens De Lijn werd het traject naar Heusden-Zolder, Beringen en (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-faeroer

Vakantiegroeten uit Faeröer

Tim Claes trok deze zomer naar de Faeröer, ook wel schapeneilanden genoemd. Faeröer bestaat uit 18 eilanden en ligt in de noordelijke Atlantische Oceaan, binnen de driehoek Schotland-Noorwegen-IJsland. De eilanden stralen rust uit, en zijn gekend om hun spitse groene bergen.

wie-gaat-schuil-achter-beeldenmysterie

Wie gaat schuil achter beeldenmysterie?

We zitten met een beeldjes-mysterie. Elly Weltjens spotte vanmorgen deze betonnen hondjes in de dreef naar kasteel Meylandt. In het midden van de straat in De Wallen merkte ze ook een klein betonnen ornament. Weet iemand wie of wat achter dit geheimzinnige beeldenverhaal schuilgaat? internetgazet[!]heusden-zolder.eu. UPDATE Mogelijk heeft het te maken met het vandalisme dat jongeren diezelfde nacht van 18 op 19 augustus hebben uitgehaald in de Beekstraat. Op camerabeelden is onder te zien hoe ze kastje van de kabeldistributie stuk schoppen.

gemeenteraad-buigt-zich-over-grondperikelen

Gemeenteraad buigt zich over grondperikelen

Op donderdag 29 augustus vergadert de gemeenteraad met voorlopig 23 punten in de openbare zitting op de agenda. Daarbij heel wat punten die te maken hebben met grondgebiedszaken en rooilijnen. Zo moet de Westlaan worden aangepast omdat daar één van de komende jaren de bestaande kanaalbrug wordt vervangen door de huidige noodbrug op de E 314. De gemeente doet zoals bekend mee aan het project ‘Kolenspoor’ en vraagt samen met de andere mijngemeenten een (…) Lees het hele bericht

hebad-mikt-op-de-kleinsten

Hebad mikt op de kleinsten

Bij badmintonclub Hebad Heusden spelen ze niet alleen op het hoogste niveau, de club spant zich ook in om de allerkleinsten zin in de badmintonsport te doen krijgen. Vanaf 4 september zijn kinderen van 6 tot 8 jaar welkom om op woensdag van 14.30 u tot 15.30 u gedurende een uurtje onder begeleiding van de trainers badminton te spelen. Zo zijn er de hele maand september proeflesjes. Voor meer info of om vooraf in te schrijven: jeugd[!]hebad.be

westwijk-viversel-genoot-van-burendrink

Westwijk Viversel genoot van burendrink

Het bestuur van de Westwijk Viversel had de handen uit de mouwen gestoken om van de 3de burendrink een feestelijk gebeuren te maken. Er kwam dan ook veel volk op af om te genieten van een drankje, knabbeltje en babbeltje. En bijzonder populair waren de 'wraps à volonté'.  Ze tellen daar nu al af naar de winterborrel ... (foto Lode Beylemans)

een-omgeving-vol-contrasten

Een omgeving vol contrasten

Fietser Paul Coolen heeft ondertussen 500 km in de benen en is in de buurt van Dresden geraakt. Hij bezocht het concentratiekamp Sachsenhausen, tegelijk pakkend brutaal en realistisch voorgesteld. Berlijn ervaart hij als een unieke stad, er hangt een zeer vrije ontspannen sfeer, grote open plekken in de stad zijn tot een soort park uitgegroeid waar mensen hun ding doen. Verder vind je er een heleboel historische gebouwen. Na Berlijn volgt Dresden en trekt hij verder richting Tsjechië volgt. Onderweg lijkt het herfst door de zomerdroogte. Meer.

frietbenefiet-brengt-2200-euro-op

Frietbenefiet brengt 2200 euro op

 “Ik hoop dat er duizend mensen een frietje komen eten voor het goede doel,” zei uitbater Ömer Aydemir enkele dagen geleden bij wijze van boutade toen hij zijn benefiet voor de gezinnen van de overleden brandweermannen lanceerde. Dat werd ei zo na ook nog gehaald want zondagavond na het afsluiten van de actie bleek er een opbrengst van liefst 2200 euro te zijn. Dat geld wordt via de brandweer overgemaakt aan de betrokkenen.

1000-tal-mensen-stappen-in-stille-mars

1000 mensen stappen in stille mars

In Beringen is een 1000-tal mensen opgestapt in een stille mars om de omgekomen brandweermannen Chris Medo en Benni Smulders te herdenken. Onder hen inwoners van Beringen en Heusden-Zolder, leden van het gemeentebestuur en brandweermannen van Beringen. Ze vertrokken aan de brandweerkazerne, trokken achter een brandweerwagen tot aan het uitgebrande pand. Daar stonden ook buurtbewoners te wachten. Initiatiefneemster Christine Diliën, burgemeester Thomas Vints en brandweerofficier Geert Wouters brachten in een korte toespraak hulde aan de brandweermannen en onderstreepten de ontstane solidariteit. Daarna werd een minuut stilte gehouden die werd afgesloten met de sirene van de brandweerwagen. 

geens-en-belgen-presteren-matig-in-tokyo

Geens en Belgen presteren matig in Tokyo

Op het Olympische testevent zijn de Belgian Hammers – onze gemengde nationale triatlonploeg – 6de geworden op de mixed relay triatlon, de gemengde estafette. Claire Michel, Jelle Geens, Hanne De Vet en Marten Van Riel eindigden in 1u28:16, op 1:43 van winnaar Frankrijk. Eerder was Jelle Geens in Tokyo ook al eerste Belg geworden in de individuele triatlon met een 19de plaats.

rotweekend-voor-dries-vanthoor-1

Rotweekend voor Dries Vanthoor

Het was niet het weekend van Dries Vanthoor, op de Nürburgring waar een manche van de ADAC GT Masters werd betwist. Vorige week kon hij nog een race winnen. Vandaag was het een rampzalige dag van de Belgen. Onze landgenoot Adrien de Leener moest opgeven nadat zijn Porsche was aangereden door de Audi met Riccardo Feller aan het stuur. Dat is dus de teammaat van Dries Vanthoor, het team kreeg als straf een ‘drive through’ en raakte zo niet verder dan een 19de plaats. Gisteren in de eerste race moesten ze ook al tevreden zijn met een 8ste plaats. Met nog twee races te gaan zijn Vanthoor-Feller teruggevallen naar een 7de stek in het kampioenschap. (foto Willem Staat)

punkband-eert-brandweermannen-op-pukkelpop

Punkband eert brandweermannen op Pukkelpop

Op Pukkelpop heeft de Amerikaanse punkband Pennywise zijn grootste hit ‘Bro Hymn Tribune’ opgedragen aan de verongelukte brandweermannen van Heusden-Zolder. “Dit lied is voor Chris en Benni, maak maar wat fucking lawaai voor hen,’ riep zanger Jim Lindberg waarna luid applaus volgde en het nummer werd ingezet. De bandleden schreven het nummer in 1997 als eerbetoon aan drie vrienden die ze in die periode zelf hadden verloren. (foto Pukkelpop)

een-frietje-voor-het-goede-doel

Een frietje voor het goede doel

In Frituur Cité zijn ze vanmiddag gestart met hun frietbenefiet voor de getroffen gezinnen van de brandweermannen. Vanochtend begon Ömer al met het voorbakken en op de middag waren Daniël en de rest van het team volop in de weer. Vroeg in de namiddag waren de eerste 100 bakjes frieten al verorberd. Voor de actie kreeg de frituur trouwens de steun van haar aardappelleverancier en van het bedrijf dat de bakjes en vorkjes levert. De actie loopt nog tot 20 uur vanavond.

vakantiegroeten-uit-rhode-island

Vakantiegroeten uit Rhode Island

Brent Vanvelk kwam tijdens zijn rondrit door de USA in Rhode Island, Newport terecht. Daar ligt de bekende ‘Cliff Walk’, een mooie wandeling langs de kliffen, zoals de naam al doet vermoeden. In een kleine baai met veel stenen, kreeg Brent de onweerstaanbare drang krijg om een torentje te bouwen… en te fotograferen.

radio-1-met-culture-club-live-vanuit-muze

Radio 1 met 'Culture Club' live vanuit Muze

Het is ondertussen al lang geweten dat Muze begin september naar het nieuwe cultuurcentrum verhuist. Dat zal ook in de media de nodige weerklank krijgen. Zo wordt de eerste uitzending van het nieuwe seizoen van ‘Culture Club’, het cultuurprogramma van Radio 1, op vrijdagavond 6 september live vanuit de nieuwe Muze uitgezonden. Tijdens de uitzending, die loopt van 18 tot 20 uur, zal Discobar Galaxie optreden, later op de avond trouwens nog te horen en te zien in Muze. Voor de rest staan bijdragen en gesprekken over de culturele actualiteit op het programma. Wie kans wil maken om die live-uitzending mee te maken, kan zich hier inschrijven. (foto Kris Vandevenne)
 

en-nu-we-toch-bezig-zijn

En nu we toch bezig zijn ...

Het Koning Boudewijnplein was enkele dagen geleden netjes opgeruimd en 't is weeral prijs. (foto boven). En ook de containers in de Kerkenblookstraat kregen alweer enkele ladingen toegespeeld die daar niet thuishoren. (foto onder)

inbraak-in-boekt-1

Inbraak in Boekt

Eigenaars van een winkel in de Onze-Lieve-Vrouwstraat in Boekt ontdekten vanmiddag dat er was ingebroken. De politie ging langs voor de vaststellingen, over de buit is nog geen mededeling gedaan.

hoe-lang-houden-vrijwilligers-de-moed-erin

Hoe lang houden vrijwilligers de moed erin?

Iemand van de ‘Mooimakers’, vrijwilligers die zwerfvuil opruimen, heeft de omgeving van Helzold opgeruimd. Het ging om een boel blikjes, maar ook om broodresten, pampers, pizzadozen, een broodbakmachine en enkele zakken huishoudelijk afval. Twee volle kruiwagens. Alles is dezelfde dag opgehaald door de mensen van Alternatief. Maar een dag later ….zijn in de bosrand hopen huishoudelijk afval gestort, blikjes, etensresten, … een andere passant dumpte zelfs een lading kiezel, aarde en boordstenen achter een struik. Hoe lang zullen de vrijwilligers op die manier de moed erin houden??

sint-vincentius-herdenkt-brandweermannen

Sint-Vincentius herdenkt brandweermannen

Ook de medewerkers van Sint-Vincentius hebben vandaag de overleden brandweermannen herdacht. Ze staken enkele kaarsjes aan bij hun gedachtenisprentjes tijdens het sorteren van de binnengebrachte kleding. (foto Hilda Was)

een-sober-en-persoonlijk-afcheid

Een sober en persoonlijk afscheid

Het was een sobere en tegelijk erg persoonlijke en ontroerende uitvaartdienst. Bij het begin kende Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem Chris Medo en Benni Smulders postuum het ereteken van moed en zelfopoffering toe, waarna hij de familie ging condoleren Verder was de dienst doorregen met prachtige getuigenissen. Over Benni en Chris, als brandweermannen, als collega’s bij het leger en PLOT, als papa’s en echtgenoten. Het werk van de brandweer werd belicht, de gevoelens (…) Lees het hele bericht

menigte-volgt-plechtigheid-op-scherm

Menigte volgt plechtigheid op scherm

Op het binnenplein van de brandweer was een menigte samengekomen om de uitvaartdienst op een gigantisch scherm te volgen. Heel wat inwoners van Heusden-Zolder, maar toch vooral brandweermannen die uit alle hoeken van het land waren afgezakt. En ondanks het vele volk, kon je buiten tijdens de dienst een speld horen vallen. Heel het gebeuren werd intens mee beleefd. In tientallen kazernes hielden op hetzelfde ogenblik brandweermannen, die daar de dienst moesten verzekeren en niet naar Heusden kon komen, ook een herdenking.
 

indrukwekkende-erehaag-langs-de-weg

Indrukwekkende erehaag langs de weg

Langs de Koerselsebaan stond vanmorgen één van de meest indrukwekkendste erehagen die ons land ooit heeft gekend. Een lange - soms dubbele - rij van brandweermannen, militairen, PLOT-medewerkers, ambulanciers en politiemensen stond opeengepakt tussen begrafenissen Beyne en de brandweerkazerne. Toen de kisten bij de begrafenisondernemers door brandweermannen naar buiten werden gedragen en op twee ladderwagens werden gezet, was het muisstil. Vervolgens brachten alle aanwezigen samen de groet. De brandweerwagens reden vervolgens langzaam naar de kazerne, daar werden de kisten binnengedragen.

toestroom-al-vroeg-begonnen

Toestroom al vroeg begonnen

Meer dan een uur voor de start van de uitvaartdienst komen brandweermensen uit het heel land massaal toegestroomd, ze komen met bussen en brandweerauto's.  De Koerselsebaan is al afgesloten voor het verkeer door de drukte.

de-kijk-van-richie-378

De kijk van Richie

Op een dag als deze ...

zoeken-naar-goede-fietswegen-in-de-grensstreek

Zoeken naar goede fietswegen in de grensstreek

De voorbije twee dagen bezocht fietser Paul Coolen de grensstreek van Polen. Dat land hinkt op materieel vlak nog achterop, maar daar staat tegenover dat alles goedkoop is: hotels, eten en drinken. De bevolking is op het eerste gezicht wat terughoudend maar hartelijk en behulpzaam als het ijs gebroken is. De Poolse wegen zijn niet echt goed befietsbaar als je de geijkte routes verlaat. Paul is zuidwaarts getrokken en stak meermaals de grens over op zoek naar een goede route, die vond hij langs de Oder op Duits grondgebied. Morgen gaat het richting Sachsenhausen (concentratiekamp) en nadien naar Berlijn, dit aan ongeveer 100 km per dag. Meer

auto-gestolen-in-joachimstraat

Auto gestolen in Joachimstraat

Een inwoner van de Joachimstraat is zijn auto kwijt. Gisteravond zijn dieven ermee vandoor gegaan terwijl de auto op de oprit van de woning van de eigenaar stond.

bakkerij-verkoopt-koekjes-voor-slachtoffers

Bakker verkoopt koekjes voor slachtoffers

Terwijl bedrijven al sommen hebben gestort op de rekening die is geopend ter ondersteuning van de getroffen gezinnen van de brandweermannen en in tientallen winkels spaarpotten staan, komen er ook nog individuele initiatieven van handelaars bij. Zo verkoopt bakkerij Scheurs in de Guido Gezellelaan zakjes met ambachtelijke koekjes waarvan de opbrengst ook volledig naar de gezinnen gaat.

gigantische-volkstoeloop-voor-begroeting

Gigantische volkstoeloop voor begroeting

Vrijdagavond heeft een enorme massa een laatste groet gebracht aan de overleden brandweermannen Benni Smulders en Chris Medo. Meer dan een uur vooraf stonden al lange rijen aan te schuiven. Aan de ene kant vele honderden brandweermannen uit heel Vlaanderen, aan de andere kant vooral inwoners van Heusden-Zolder. Eerst kregen familie en genodigden de kans om in alle intimiteit hun groet te brengen. Daarna zijn de andere aanwezigen urenlang gepasseerd aan de kisten van beide brandweermannen die werden geflankeerd door hun collega’s. Aan de uitgang kreeg iedere aanwezige een mooi gedachtenisprentje van elk van de slachtoffers.

bloemen-uit-het-hele-land

Bloemen uit het hele land

Bij hun uitvaart zullen de beide brandweermannen morgen geëerd worden door een zee van bloemen. Die zijn van heinde en verre gekomen, onder meer van veel brandweerkorpsen uit heel België. De meeste korpsen zullen morgen ook vertegenwoordigd zijn. (foto Julien Maebe)

vakantiegroeten-uit-boedapest

Vakantiegroeten uit Boedapest

Naar jaarlijkse gewoonte trok de familie Neuteleers rond 15 augustus op citytrip. Dit jaar was Boedapest, ce hoofdstad van Hongarije, de bestemming. De foto geeft een avondzicht op het Buda Castle, the Chain Bridge en het parlement.

verkeersregeling-geldt-morgen-van-8-tot-14-uur

Verkeersregeling geldt morgen van 8 tot 14 uur

De aangekondigde verkeersregeling tijdens de afscheidsviering voor de overleden brandweermannen geldt zaterdag van 8 tot 14 uur. Daardoor kan er geen verkeer meer in de Geenrijt tussen Koerselsebaan en Schreverland – het stuk voor de brandweerkazerne – en ook het deel van Schreverland aan de kant van de kazerne wordt in die periode afgesloten. De Koerselsebaan zal tussen Kapelstraat en Exelgaarden afgesloten worden tijdens de vorming van de erehaag en de tocht van begrafenissen (…) Lees het hele bericht

onverwacht-bezoek-bij-de-post

Onverwacht bezoek bij de post

Casimir Elsen wilde een brief gaan posten maar dat werd hem even belet door deze vlinder. BPost zet wel vaker vlinders op zijn postzegels, maar live op de postbus lijkt ons nieuw. Kent iemand deze soort? Internetgazet[!]heusden-zolder.eu. UPDATE Verschillende lezers bevestigen ondertussen dat het om de populierenpijlstaart gaat.

vakantiegroeten-uit-noorwegen-5

Vakantiegroeten uit Noorwegen

 An Vanheel maakte met haar gezin een rondreis door het noorden van Noorwegen. Dankzij de nooit ondergaande zon genoten ze daar 24 uur per dag van de prachtige landschappen. Deze foto nam An in Fredvang op de Lofoten … omstreeks middernacht. We hopen dat ze tussendoor toch wat geslapen hebben.

salon-gedumpt-in-de-natuur

Salon gedumpt in de natuur

Je houdt het niet voor mogelijk hoe de Weg naar de Grauwe Steen blijkbaar the place to be is voor sluikstorters. Een onverlaat heeft er schaamteloos een volledige salon achtergelaten. Wellicht nog nooit gehoord van grofvuilophaling, of meegeven met de leverancier van een nieuw salon of de kringwinkel. (foto Amber Siwinski)

rouwregister-is-morgen-nog-toegankelijk

Rouwregister is morgen nog toegankelijk

Morgen, vrijdag, is het een brugdag en zijn alle gemeentediensten gesloten. De inkomhal wordt evenwel geopend van 7.30 u tot 12.30, zo kan iedereen die daartoe nog niet de kans gehad heeft, het rouwregister voor Benni Smulders en Chris Medo nog komen ondertekenen. 

frituur-cite-bakt-zondag-frieten-voor-families

Frituur Cité bakt zondag frieten voor families

Frituur Cité in de Koolmijnlaan in Heusden (Cité) gaat zondag heel de dag frieten bakken ten voordele van de families van de getroffen brandweermannen. “Ik was op vakantie in Turkije toen ik het drama vernam en was zwaar aangedaan,” vertelt Omer Aydemir. “Die mannen van de brandweer staan 365 dagen per jaar voor ons allemaal klaar, en dan gebeurt zoiets. Verschillende onder hen zijn ook klant bij mij. We gingen al bloemen neerleggen maar vonden (…) Lees het hele bericht

processie-en-viering-in-mooi-decor

Processie en viering in mooi decor

De traditionele Sacramentsprocessie van Viversel op behoorlijk wat erbarmen van de weergoden rekenen, want de dreigende wolken hebben zich grotendeels koest gehouden tot na het gebeuren. Aan de kerk van Viversel vertrok de lange processie met verschillende taferelen, waarbij uiteraard de legende van de Bloedende Hostie en het leven destijds centraal staan. De Sacramentsprocessie is dan ook een combinatie van folklore, verering en gebed met ook onderweg enkele piëteitsvolle momenten. Einddoel (…) Lees het hele bericht

kvv-is-klaar-voor-tweede-provinciale

KVV is klaar voor tweede provinciale

KVV Heusden-Zolder is klaar om met deze groep de confrontatie met de andere teams in tweede provinciale aan te gaan. Woensdagavond werd nog een oefenpartij bij eersteprovincialer Leopoldsburg afgewerkt. Door een heel aantal blessures moest trainer Filip Peeters liefst 6 kernspelers vervangen. Die noodploeg startte uitstekend, maar vergat in de eerste helft te scoren en zo stond het bij de rust 2-0. In de tweede helft onderging KVV de wet van de sterkste en liepen die van ’t Kamp verder uit tot 4-0.

iedereen-wil-iets-doen-voor-brandweermannen

Iedereen wil iets doen voor brandweermannen

De solidariteit met de omgekomen brandweermannen blijft aanhouden. Aan de kazerne, waar alles klaargemaakt wordt voor morgenavond en zaterdag, is ondertussen een rood hekwerk geplaatst waar de vele bloemen en tekeningen aan opgehangen zijn, er zijn ook kaarsen geplaatst. Hetzelfde gebeurt nog altijd op de plaats van de ramp in Beringen. Via verschillende buurtbewoners en inwoners kregen we ondertussen de vraag voor een oproep om vrijdagavond tijdens de begroeting en zaterdag tijdens de uitvaart (…) Lees het hele bericht

bijna-87-000-euro-subsidies-voor-jogem

Bijna 87.000 euro subsidies voor Jogem

Jogem in Zolder krijgt Vlaamse subsidies om zijn kamphuis te moderniseren. Vlaams minister voor toerisme Ben Weyts heeft opnieuw een aantal subsidies toekgekend aan jeugdverblijven in Vlaanderen. Dat gebeurt geregeld in het kader van het decreet Toerisme voor Allen dat de kwaliteit en veiligheid van niet-commerciële vakantieverblijven wil verbeteren. De tussenkomst bedraagt maximaal 40 % van de totale kostprijs. De Jogem is een populaire bivakplaats waar in de zomer heel wat jeugdgroepen hun tenten opslaan. Er worden moderniseringswerken uitgevoerd en voor twee onderdelen kent de minister respectievelijk 58.983 euro en 27.775 euro aan subsidies toe.

richie-denkt-aan-de-moeders

Richie denkt aan de moeders

Hier bij ons vieren de meeste mensen Moederdag in mei, in het Antwerpse en sommige andere streken doen ze dat vandaag op Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart. Enkelen hebben die gewoonte mee naar hier gebracht, Richie geeft hen wat inspiratie.

kaarskensprocessie-grotendeels-van-regen-gespaard

Kaarskensprocessie grotendeels van regen gespaard

De weergoden waren de kaarskensprocessie in Bolderberg woensdagavond vrij gunstig gezind. De regen bleef beperkt zodat de paraplu’s maar een tijdlang moesten bovengehaald worden. De processie kon dus probleemloos trekken van de kerk naar de kluis en daar kon een sfeervolle eucharistie in openlucht opgedragen worden. (foto’s Roger Convents)

markt-is-ook-toeristische-attractie

Markt is ook toeristische attractie

Wie zich door toeristische folders liet inspireren om vandaag te komen flaneren tussen de exotische kraampjes van de multiculturele markt, zal zeker niet ontgoocheld geweest zijn. De zon zorgde voor het juiste decor en er was een flinke opkomst van marktkramers en publiek. En er zaten duidelijk heel wat toeristen tussen de bezoekers, ’t was een toren van babel van dialecten. 

alleen-genodigden-in-kazerne-buiten-groot-scherm

Alleen genodigden in kazerne, buiten groot scherm

Zoals eerder gemeld kan iedereen op vrijdag 16 augustus vanaf 19 uur een laatste groet brengen aan Benni Smulders en Chris Medo, in de brandweerkazerne. Vooraf krijgen familie en genodigden de kans om hun groet in intieme kring uit te brengen, daardoor kan het aanvangsuur mogelijk wat verschuiven. Er wordt veel volk verwacht, dat kan ook leiden tot lange wachttijden. Op zaterdag 17 augustus om 10 uur heeft de afscheidsplechtigheid plaats, opnieuw in de brandweerkazerne. Binnen (…) Lees het hele bericht

paul-coolen-moeizaam-noordwaarts-geraakt

Paul Coolen, moeizaam noordwaarts geraakt

Paul Coolen kende bij het begin van zijn fietsodyssee heel wat problemen met de bus (3 wijzigingen van de rit door de maatschappij) en zo belandde hij vanochtend om 8 in meer dan 24 uur via Berlijn in Kopenhagen. Kopenhagen is een fietsstad bij uitstek, tolerant ten opzichte van tweewielers en dat bezorgde Paul een relaxed gevoel. Na een verkenning nam hij de trein over de fameuze Bridge (met de fiets kan niet) om dan na  Malmö het prachtige binnenland te bezoeken, de beelden spreken voor zich. Vanavond neemt hij de ferry naar Polen en kan wat uitblazen op de nachtboot. Vanaf morgen gaat het dan met de fiets doorheen Europa, zuidwaarts. Je vindt alle info op zijn blog.

vakantiegroeten-uit-kampen

Vakantiegroeten uit Kampen

Anny Aerts is met vakantie in het Nederlandse Kampen (Overrijsel). En wat ze daar te zien kreeg … boven op de kerktoren woekerden plukken gras en dus hebben ze symbolisch een koe van de stadsboerderij omhoog gehesen zodat ze het gras kan weggrazen. Die Nederlanders toch, altijd een apart gevoel voor humor.

vandaag-gezien-92

Vandaag gezien

Een spin eet een mier op en gebruikt daarvoor een feestelijke tafel. (foto Jan Leijskens)

politie-neemt-verkeersmaatregelen-tijdens-uitvaart

Politie neemt verkeersmaatregelen tijdens uitvaart

Nu zaterdag vindt dus de uitvaart plaats van Chris Medo en Benni Smulders in de brandweerkazerne. Er wordt een toeloop verwacht van brandweermensen en sympathisanten vanuit het hele land, daarom gelden verschillende verkeersmaatregelen. Bij de start van de plechtigheid worden de kisten van de overledenen op de ladderwagen van begrafenissen J. Beyne naar de kazerne gebracht. Langs de weg zullen brandweermensen en militairen een lange erehaag vormen. Tijdens die (…) Lees het hele bericht

vzoc-166-dieren-in-beslag-in-7-dagen

VZOC: 166 dieren in beslag in 7 dagen

In het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum hebben ze dezer dagen amper de tijd om hun opendeurweekend later deze maand voor te bereiden. Zeven dagen na elkaar moesten de medewerkers uitrukken om verwaarloosde dieren op te halen die in beslag genomen waren. Het begon vorige week dinsdag met een partij exotische vogels in Montenaken. Bij de pastoor van Montenaken dan nog die blijkbaar de liefde van Sint-Franciscus voor de dieren op een andere manier uittte en bij wie de politie zelfs een wapen moest afpakken voor de dieren konden weggehaald worden. Andere inbeslagnames speelden zich af in Brecht, Beringen, Heusden-Zolder, Scherpenheuvel-Zichem en Wommelgem. De teller staat op 166 dieren: 1 goudhamster, 2 papegaaien, 3 valkparkieten, 2 agapornis, 7 goudvissen, 125 vechthanen, 11 geiten, 8 schapen, 4 hangbuikvarkens en  4 pony's.

morgen-trekt-sacramentsprocessie-door-viversel

Morgen trekt Sacramentsprocessie door Viversel

Ze hebben wekenlang gewerkt aan de voorbereidingen, kleren genaaid, gepast, versteld, geoefend … en morgen is het zover, dan trekt de jaarlijkse Sacramentsprocessie uit in Viversel. Er wordt ’s ochtends verzameld aan de kerk en daar vertrekt de processie om 9.30 u. Ook nu weer bestaat de optocht uit verenigingen, taferelen en uiteraard inwoners. Eindpunt is de Sacramentskapel binnen het circuit waar de eucharistieviering wordt opgedragen. (foto Lode Beylemans)
 

wat-een-spektakel-in-de-lucht

Wat een spektakel in de lucht

Voorafgaand aan het onweer en de regenboog, speelde zich nog een luchtspektakel af vanavond. Een indrukwekkende shelfcloud of arcus.

morgen-kaarskensprocessie-naar-de-kluis

Morgen kaarskensprocessie naar de Kluis

Het is in Bolderberg al een traditie sinds 41 jaar om aan de vooravond van Maria Hemelvaart een kaarskensprocessie te houden. Vroeger was domein Bovy de bestemming, maar na de restauratie van de Kluis, moest niet lang worden nagedacht om daar naartoe te trekken. Morgen om 19.30 u wordt verzameld aan de kerk, daarna wordt – met kaarsen – de Bolderberg beklommen naar de kluis. Daar wordt een eucharistie in openlucht opgedragen, in de bijzondere en sfeervolle omgeving van het historische gebouw. Mocht het weer te slecht zijn, dan vindt de misviering plaats in de kerk. Wie niet goed te been is, kan met de auto mee naar boven.  (foto Roger Convents)

vakantiegroeten-uit-eversel

Vakantiegroeten uit Eversel

Vakantie dichtbij de deur. Evi Grauls is boeren(midget)golf gaan spelen op de boerderij in Eversel. Het was de eerste dag open en dus nog rustig. Blijkbaar open op zondag en woensdag van 10 tot 17 uur en bereikbaar via het jaagpad langs het kanaal met de fiets of via Vroenweg 17.

vanavond-gezien-95

Vanavond gezien

Vanavond trok een fel maar heel kort onweer over, de zon brak door toen het nog volop regende en dat leverde een volledige regenboog op. Maar ook adembenemende beelden op het mijnterrein, vastgelegd door Kim Adriaens.

auto-crasht-tegen-woning-in-terlaemenlaan

Auto crasht tegen woning in Terlaemenlaan

Op de Terlamenlaan in Boekt is vanavond een bestuurster met haar auto van de weg geraakt en tegen een huis gecrasht. Het is nog niet duidelijk waardoor de vrouw de controle over het stuur verloor, maar vlakbij het kruispunt met de Ubbelstraat ging ze van de weg ramde de brievenbussen van twee woningen, en ging zo door de bomen en struiken om tegen een woning tot stilstand te komen. De vrouw raakte daarbij lichtgewond en werd met de ambulance naar het ziekenhuis afgevoerd. Het huis – dat nog maar enkele maanden nieuwe bewoners heeft – raakte aan de voorzijde behoorlijk zwaar beschadigd. De brandweer – die ondertussen alweer paraat is - moest onder meer de muur stutten. (foto’s Michiel Reynders)

bolderberg-fc-is-klaar-voor-de-start

Bolderberg FC is klaar voor de start

Bij Bolderberg FC zijn ze klaar voor een nieuw seizoen in tweede provinciale. De club koestert ondertussen ambities voor de nabije toekomst en speelt ook haar uitgebreide jeugdwerking als troef uit.

inbraak-lukt-niet-in-dekenstraat

Inbraak lukt niet in Dekenstraat

Vannacht waren inbrekers op pad in Zolder-Centrum. Ze probeerden binnen te dringen in een woning in de Dekenstraat, dat is niet gelukt. De bewoners ontdekten de inbraaksporen vanochtend.

bromfietster-gewond-in-zolder

Bromfietster gewond in Zolder

 Een vrouw uit Zonhoven is deze namiddag met haar bromfiets gevallen in de Laambroekstraat. De vrouw van 41 raakte daarbij gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

beringen-en-heusden-zolder-houden-samen-gebedswake

Beringen en Heusden-Zolder houden samen gebedswake

De parochiegemeenschappen van Heusden-Zolder en Beringen organiseren op vrijdagavond 16 augustus een gebedswake voor de twee overleden brandweermannen. De katholieke geloofsgemeenschappen willen met een gezamenlijk kort gebedsmoment hun medeleven tonen. De wake vindt plaats vrijdag om 18 uur in de Sint-Willibrorduskerk in Heusden. Diaken Ward Ceyssens, nauw betrokken bij het brandweerkorps, gaat voor in de gebedsviering, in aanwezigheid van deken Marcel Meysen van het dekenaat (…) Lees het hele bericht

zondag-stille-mars-in-beringen

Zondag stille mars in Beringen

In Beringen wordt zondag een stille mars gehouden ter ere van Benni en Chris, de twee overleden brandweermannen van Heusden-Zolder. Initiatiefneemster is Christine Diliën, een vriendin van Benni en zijn echtgenote. Nu zondag  om 14 uur wordt verzameld aan de brandweerkazerne van Beringen. Een brandweerwagen zal voorop rijden richting het gebouw waar de brandweermannen het leven lieten. Daar zal dan 1 minuut stilte gehouden worden en zal de brandweer de sirene laten loeien. Iedereen wordt opgeroepen om mee op te stappen.

unizo-start-crowdfunding-voor-getroffenen

UNIZO start crowdfunding voor getroffenen

Op initiatief van enkele bedrijven heeft de ondernemersorganisatie UNIZO een spontane crowdfunding opgestart voor de families van de twee omgekomen brandweermannen. De ondernemersorganisatie zegt bijzonder geraakt te zijn door te gebeurtenissen en wil iets doen voor de getroffenen. Ze roept daarom alle ondernemers in Beringen en Heusden-Zolder op om de handen in elkaar te slaan. Concreet wordt gevraagd om een bijdrage, groot of klein, over te maken op rekeningnummer BE41 7360 2255 6810 met als vermelding ‘steun gezinnen brandweer’. Daarnaast kan een spaarpot gezet worden in een winkel voor klanten of medewerkers, ook kunnen bedrijven een rouwdoek of -lint hangen aan poort of hekwerk. Op 23 augustus wordt de actie afgesloten en nadien zal het bedrag overhandigd worden. Hier vind je alle info.

een-golf-van-solidariteit

Een golf van solidariteit

Het drama bij de brandweer heeft in het hele land een golf van solidariteit en medeleven teweeggebracht. In zowat alle brandweerkazernes van het land, tot in Nederland toe, zijn ondertussen huldemomenten gehouden en een eresaluut gebracht. Dat is ook gebeurd op de luchtmachtbasis van Kleine-Brogel waar Benni Smulders werkte. Ook heel wat gemeentebesturen en politiekorpsen hebben zich bij de herdenkingen aangesloten. Op verschillende plaatsen hangen de vlaggen halfstok. De sociale media staan bol (…) Lees het hele bericht

adac-masters-nu-ook-belangrijk-voor-dries-vanthoor

ADAC-Masters nu ook belangrijk voor Dries Vanthoor

Dries Vanthoor kan alweer terugblikken op een succesvol raceweekend, want terwijl in Zolder de 24 uur werden betwist, trok hij met Land Motorsport Audi en zijn teamgenoot Ricardo Feller naar het Nederlandse Zandvoort voor de ADAC GT Masters. In de eerste race finishte hij elfde maar de tweede race wonnen ze overtuigend. Meteen de eerste zege van Dries Vanthoor in het Duitse kampioenschap. In de tussenstand staan Vanthoor en Feller vierde, terwijl hun team tweede staat bij de teams. Volgend weekend wacht de volgende opdracht op de Nürburgring. 

morgen-hervatten-werken-aan-brug

Morgen hervatten werken aan brug

Vanaf morgen wordt opnieuw gewerkt aan de kanaalbrug op de E314  in Viversel. Vorige week lieten AWV en de Vlaamse Waterweg nog weten dat de verhoging van de dubbele brug opnieuw vertraging opliep door aanslepende problemen met de afdeklaag (roofing). Over de zaak wordt geprocedeerd en na een nieuw expertise door een deskundige die het gerecht heeft aangesteld, is afgesproken om morgen weer te beginnen werken. Daarbij zal de expert voortdurend mee toezicht houden op de werken en de kwaliteit van de gebruikte materialen. Als technische problemen of extreme weersomstandigheden geen nieuw roet in het eten gooien zou eind volgend jaar alles kunnen klaar zijn, een vertraging van meer dan 2,5 jaar. (foto Lode Beylemans)

paul-coolen-is-vertrokken-voor-zijn-fietsexpeditie

Paul Coolen is vertrokken voor zijn fietsexpeditie

Fietser Paul Coolen is vandaag vertrokken voor zijn Odyssee van Kopenhagen tot Istanbul. Bij zijn vertrek aan Het Berenhuis werd hij uitgewuifd door leden van de Fietsersbond en de Dorpsraad en door zijn vrouw An. Op 15 september hopen ze hem gezond en wel weer in de armen te sluiten.

zaterdag-afscheidsplechtigheid-in-kazerne

Zaterdag afscheidsplechtigheid in kazerne

Zaterdagmorgen om 10 uur vindt in de brandweerkazerne van Heusden-Zolder de gezamenlijke uitvaartplechtigheid plaats van de omgekomen brandweermannen Chris Medo en Benni Smulders. Daarbij is gekozen voor een sobere bijeenkomst. Vrijdagavond om 19 uur kan iedereen die dat wenst de beide brandweermannen een laatste groet brengen, ook in de kazerne. Voor de omkadering zorgt begrafenissen J. Beyne, Koerselsebaan 37 in Heusden.

brand-in-beringen-door-menselijke-tussenkomst

'Brand in Beringen door menselijke tussenkomst'

De dodelijke brand in de Koolmijnlaan in Beringen is mogelijk veroorzaakt door een ‘menselijke tussenkomst’, er zijn geen aanwijzingen voor een technisch defect. Dat zijn de eerste bevindingen van de branddeskundige die deze namiddag het uitgebrande gebouw heeft onderzocht. Hij zette een brandhaarddetectiehond in en kreeg de hulp van het lab van de federale gerechtelijke politie en van een deskundige met een 3D-scan. Volgens het parket zal nu verder onderzoek moeten uitwijzen of die mogelijke menselijke tussenkomst al dan niet opzettelijk is. Met andere woorden of het om brandstichting gaat dan wel om een vuurtje dat uit de hand is gelopen is.

als-de-stilte-voor-zich-spreekt

Als de stilte voor zich spreekt

Hierbij nog filmpje van het eerbetoon en ingetogenheid aan de brandweerkazerne. Een sprekende stilte.

indrukwekkend-eerbetoon-aan-de-kazerne

Indrukwekkend eerbetoon aan de kazerne

Enkele honderden mensen – onder wie het gemeentebestuur, maar ook vooral veel gewone inwoners en kinderen van Heusden-Zolder – zijn maandagnamiddag naar de brandweerkazerne afgezakt waar ze een kort, ingetogen eerbetoon bijwoonden. Toen de brandweermannen, samen met de ambulanciers en MUG-personeel, naar buiten stapten werden ze onthaald op een spontaan applaus. Er werd gestart met een minuut stilte, daarna volgde het ‘geef acht’ en tenslotte loeide een tijdlang de sirene van een brandweerwagen. Voor de korpsleden was dit duidelijk een zeer emotioneel moment en zij vonden nadien troost bij elkaar. Ook nu weer was psychologische ondersteuning aanwezig. Na afloop kwam de korpsleiding het publiek nog eens uitdrukkelijk bedanken voor zijn aanwezigheid en steun.

doorprikt-respect-voor-een-engagement

DOORPRIKT: Respect voor een engagement

Het noodlot, een tragische samenloop van omstandigheden, de schrik van elke brandweerman, … hoe de oorzaak van het drama in Beringen ook wordt omschreven, …. Het zal Benni en Chris niet terugbrengen, het zal de wonden van Arno niet minder pijnlijk maken, het zal het verdriet van de families en het korps niet milderen.

Wie bij de brandweer gaat, weet dat hij (of zij) risico’s loopt. Maar hij maakt op de eerste plaats de bewuste keuze voor een engagement, de verbintenis om dag en nacht, bij (…) Lees het hele bericht

richie-als-formateur-19

Richie als formateur (19)

We gaan blijkbaar opnieuw naar een 'Zweedse coalitie'.

rouwregister-is-geopend

Rouwregister is geopend

In de raadzaal van het gemeentehuis is maandagmorgen het rouwregister voor de overleden brandweermannen geopend. Als eerste schreef burgemeester Mario Borremans een tekst, gevolgd door de schepenen Marleen Hoydonckx, Isabelle Thielemans, Dirk Schops en Funda Oru. Ondertussen waren ook al de eerste inwoners opgedaagd. Straks om 14 uur wordt in alle gemeentediensten een minuut stilte gehouden. Aan de brandweer zullen de wagens worden buitengereden en een tijdlang de sirenes laten loeien.

vlotte-zege-voor-kvv-1

Vlotte zege voor KVV

In een wedstrijd voor de beker van het gewest heeft KVV Heusden-Zolder makkelijk gewonnen van Excelsior Hamont. Het werd 4-0.

24-uur-van-zolder-kende-succesvolle-editie

24 uur van Zolder kende succesvolle editie

De 24 uur van Zolder hebben een succesvolle editie gekend. Het weer viel uiteindelijk veel beter mee dan voorspeld, daardoor zakten veel autosportliefhebbers naar het circuit af. Zeker de animatie op zaterdag droeg ertoe bij dat het ook meer en meer als een familiegebeuren werd ervaren. Ook het hele teamwerk was de moeite om gade te slaan. Zelfs de races van de 'oudjes' vielen in de smaak. En ook op sportief vlak had deze editie zowel hoogtepunten als dramamomenten in petto. Hier kun je nog eens de volledige uitslag bekijken. (foto’s Ann Jordens)

meer-en-meer-bloemen-bij-kazerne

Meer en meer bloemen bij kazerne

Alsmaar meer mensen en verenigingen hebben in de loop van de dag bloemen en kaarsen achtergelaten bij de brandweerkazerne. Ook aan de draad langs de weg zijn bloemen bevestigd. Verschillende inwoners hebben ondertussen ook brandende kaarsen op vensterbank of drempel gezet. (foto Julien Maebe)

stiltemoment-voor-voetbalmatch

Stiltemoment voor voetbalmatch

Voor de voetbalwedstrijd vandaag in Bolderberg hielden spelers van beide ploegen en supporters een minuut stilte ter nagedachtenis van de omgekomen brandweermannen.

rouwregister-open-vanaf-9-uur

Rouwregister open vanaf 9 uur

Vanaf 9 uur morgenvroeg kan in de gemeentehuizen van Heusden-Zolder en Beringen iedereen het rouwregister gaan ondertekenen dat geopend wordt voor de overleden brandweermannen. Ondertussen komen vanuit het hele land rouw- en steunbetuigingen. Tal van brandweerkorpsen hebben op hun websites en facebookpagina hun medeleven betuigd. Ook heel wat politiezones hebben dat ondertussen gedaan. Bij verschillende brandweerkorpsen, onder meer in Brussel, is bij de wisseling van de wacht, een minuut stilte gehouden. 

longin-en-co-winnen-24-uur-van-zolder

Longin en co winnen 24 uur van Zolder

 Het verzinkt allemaal in het niets op een dag als deze maar de 24 uren van Zolder zijn gewonnen door Bert en Stienes Longin samen met Christof Corten en Giorgio Maggi in de Norma M20 FC van Kraft Racing.  Zij legden 791 rondes af, dat zijn er 6 meer dan -verrassend – de Porsche 991 met Marc Goossens, Dylan Derdaele, Louis Machiels, Lars Kern Nicolas Saelens. Derde op 18 ronden werd de Norma van Mc Donalds Racing met Koen De Wit, François Boulon, Kris Cools en Frédéric Vervisch. Tom Boonen leek lange tijd op de overwinning af te stevenen tot zijn motor verbrandde. (foto's Ann Jordens)

eerste-bloemen-aan-de-brandweerkazerne

Eerste bloemen aan de brandweerkazerne

Aan de brandweerkazerne van Heusden-Zolder zijn de eerste bloemen neergelegd. Die zijn afkomstig van de Dorpsraad Heusden die daarmee haar deelneming en steun wil betuigen.

slachtoffers-zijn-papa-s-van-37-en-42-jaar

Slachtoffers zijn papa's van 37 en 42 jaar

De brandweermannen die om het leven gekomen zijn waren respectievelijk 37 en 42 jaar. Ze waren beiden gehuwd en papa. De drie brandweermannen die met een rookintoxicatie naar het ziekenhuis van Heusden waren gebracht, hebben dat ondertussen mogen verlaten. De jonge brandweerman met de zware brandwonden wordt verder in Leuven verzorgd. Op een persconferentie in Beringen gaf brandweerkolonel Bert Swijsen zojuist meer uitleg over de gebeurtenissen, de burgemeesters van Beringen en Heusden-Zolder hebben er opgeroepen om sereen om te gaan met de slachtoffers, hun families en collega’s. Het korps kan ondertussen voor psychische hulp een beroep doen op het FIST (Firefighter Stress Team), de DSI van het Rode Kruis en slachtofferhulp van de politie. "Zondag 11 augustus 2019 zal voor altijd een zwarte dag zijn voor Heusden-Zolder," verklaarde burgemeester Borremans op de persconferentie. (foto's Hans Put)

korps-en-heusden-zolder-in-diepe-rouw

Korps en Heusden-Zolder in diepe rouw

De verslagenheid is groot bij de brandweer in Heusden-Zolder. Zowat het hele korps is samengekomen in de kazerne om samen het verdriet te verwerken. Burgemeester Mario Borremans is ook aanwezig, hij keerde terug uit vakantie. De vlaggen in de gemeente zullen halfstok gehangen worden en er zal een rouwregister in het gemeentehuis gelegd worden. Kolonel Bert Swijsen van de zone Zuid-West-Limburg spreekt van een zwarte dag in de hulpverlening. Ook Minister van Binnenlandse Zaken Pieter Decrem heeft zijn medeleven met de families en het korps betuigd, hij spreekt van het noodlot.

3-gewonden-met-rookintoxicatie-1-naar-leuven

3 gewonden met rookintoxicatie, 1 naar Leuven

Drie van de gewonde brandweermannen liepen vooral een rookintoxatie op, zij zijn eerder lichtgewond en naar het ziekenhuis in Heusden-Zolder overgebracht. De vierde brandweerman is zwaargewond en naar het Universitair Ziekenhuis Gasthuisberg in Leuven getransporteerd. Er is slachtofferbijstand voor de rest van het korps.

2-brandweermannen-van-heusden-sterven-in-beringen

2 brandweermannen van Heusden sterven in Beringen

FLASH Bij een zware brand met een instorting in Beringen zijn vannacht twee brandweermannen van het korps van Heusden-Zolder om het leven gekomen. 4 andere brandweermannen van Heusden-Zolder zijn gewond. Het vuur werd kort over 2 uur opgemerkt in een leegstaande gebouw in de Koolmijnlaan in Beringen. Het korps van Beringen kwam eerst aan en vroeg bijstand van ploegen uit Tessenderlo en Heusden-Zolder. Om het vuur te kunnen blussen zijn  de brandweermannen het gebouw binnengedrongen. Tijdens de brand heeft zich een opstapeling van rookgassen voorgedaan. Daarop werd iedereen tot onmiddellijke evacuatie opgeroepen, maar niet iedereen raakte tijdig buiten. Door de hitte en de drukgolf stortte het gebouw in. De gewonden konden er snel uitgehaald worden maar er bleven twee vermisten.  

24-uur-is-ook-animatie-en-amusement

24 uur is ook animatie en amusement

De 24 uur van Zolder is meer dan de uithoudingsrace alleen. Het is, zeker op zaterdag, een enorme drukte met een grote opkomst. Er is vooreerst een heel VIP-gebeuren, daarnaast ook heel wat animatie en bijvoorbeeld ook een concours d’élégance. En er zijn de demo’s van drifters. (foto’s Ann Jordens)

norma-s-leiden-de-dans-na-een-derde

Norma's leiden de dans na één derde

Na 8 uur race of één derde van de 24 uur van Zolder, leidt favoriet Russel Racing by PK Carsport met 257 rondes. Daarmee heeft de Norma van de broers Thiers, Gilles Magnus en Jeffrey Van Hooydonck twee rondes voorsprong op een andere Norma, die van Mc Donalds Racing en die van GKH Racing op 4 rondes. Tom Boonen volgde op de vierde plaats. De Porsche van Belgium Racing met Marc Goossens aan het stuur was de eerste GT op de vijfde plaats op 7 rondes.

de-uitslagen-van-de-gemeentelijke-ontmoetingsdag

De uitslagen van de gemeentelijke ontmoetingsdag

Vandaag had de gemeentelijke ontmoetingsdag voor competitievoetbalploegen plaats. Alle ploegen aangesloten bij de Belgische Voetbalbond en de Bedrijfssportbond spelen daarbij één wedstrijd, zonder klassement. Voor de coaches een gelegenheid om andere spelers te laten aantreden in het eerste elftal. Dit zijn de uitslagen: RP Products-SK Heusden 06: 5-3, Wieze Boys – FC Anadol: 1-5 en KVV Heusden-Zolder-Bolderberg FC 3-8.

norma-boven-maar-porsche-rukt-op

Norma boven, maar Porsche rukt op

Na bijna 5,5 uur in de 24 uur van Zolder rijdt de Norma van Krafft Racing met onder meer vader en zoon Longin relatief comfortabel aan de leiding met 181 rondes, dat zijn er twee meer dan de Norma van Russel Racing en drie meer dan de Norma van Mc Donalds Racing. Nog altijd Norma boven dus, toch op de eerste vier plaatsen, want ondertussen zijn ook de Porsches 991 van Belgium Racing en Independent Motorsports (Wauters-broers) opgerukt naar 5 en 6, terwijl Noord-Limburger Niels Lagrange zijn Lamborghini op de 7de plaats heeft gepositioneerd. (foto's Ann Jordens)

auto-s-botsten-in-schaapsweg

Auto's botsten in Schaapsweg

 Eén autobestuurder is gisteravond lichtgewond geraakt bij een ongeval in Heusden. Op het kruispunt van de Bergstraat en de Schaapsweg botsten twee wagens. 

paul-coolen-fietst-van-kopenhagen-naar-istanboel

Paul Coolen fietst van Kopenhagen naar Istanboel

Nu maandag 12 augustus vertrekt Paul Coolen weer voor een solo-fietstocht. Deze keer doorkruist hij Europa van noord naar zuid, van Kopenhagen tot Istanboel. Hij rijdt langs het vroegere IJzeren Gordijn,fietst door 12 landen met 11 taalgebieden. Het wordt een tocht van zowat 3200 km, die hij vooral al fietsend zal afleggen, misschien wordt een stukje met trein of bus overbrugd. De terugreis doet hij met het vliegtuig. ’t Is wel de bedoeling om heel de trip klimaatneutraal te laten verlopen. Busrit, boot en retourvlucht worden ecologisch gecompenseerd via www.co2logic.com. Zijn reis kun je volgen via deze link en uiteraard op de Internetgazet. Paul vertrekt maandag aan Het Berenhuis en keert terug op zondag 15 september. 

kwartet-blijft-samen

Kwartet blijft samen

Vier musketiers lopen al heel de Dodentocht samen en van plan dat te blijven tot aan de finish: Frank Gilot, Jan van Speybroeck, Patrick Raymaekers en Piet Rogiers. (foto Petra Tielens)

de-eerste-ie-stappers-zijn-binnen

De eerste IE-stappers zijn binnen

De dapperen stappen ondertussen nog kranig door in de richting van finish in Bornem, hoewel voor veel deelnemers nog een lange weg voor de boeg ligt. Niet zo voor Freddy Swinnen, Gerry Wouters , Davy Wouters en Chris Baerts want zij zijn ondertussen aangekomen. (foto’s Petra Tielens)

botswing-zet-folkfestival-ham-in-juiste-toon

Botswing zet Folkfestival Ham in juiste toon

Vrijdagavond is in Ham het folkfestival van start gegaan. En het openingsoptreden werd verzorgd door Botswing uit Heusden-Zolder. De band zorgde meteen dat de sfeer erin zat, en dat werd duidelijk gesmaakt door het publiek. (foto’s Patrick Cosemans)

24-uur-mix-van-lokale-rijders-en-vedetten

24 uur: mix van lokale rijders en vedetten

Straks om 16 uur worden de 24 uur van Zolder op gang gevlagd. Tot gisteren stonden 41 wagens en welgeteld 180 rijders op de startlijst. Maar ondertussen hebben door technische problemen in de oefenraces twee teams de handdoek moeten werpen. Op de deelnemerslijst staan ook weer  thuisrijders. Zo maakt Rik Ceyssens zijn debuut in de 24 uur, normaal rijdt hij met historische wagens en vorig jaar in de Nascar. Hij rijdt mee in de #82 BMW M235i van Heli Racing. Bart Van Samang rijdt sinds jaar en (…) Lees het hele bericht

burgemeester-komt-stappers-aanmoedigen

Burgemeester komt stappers aanmoedigen

In en rond Bornem wordt nog volop gestapt door de deelnemers aan de Dodentocht en het team dat stapt voor IE Limburg vzw. Ook burgemeester Mario Borremans kwam hen een hart onder de riem stekend, in het gezelschap van zijn viervoeter. De 100 km stappen zal voor hem niet voor meteen zijn, een politicus moet immers sowieso al vaak op de blaren zitten.

vakantiegroeten-uit-kusadasi-3

Vakantiegroeten uit Kusadasi

Met het Offerfeest voor de deur hebben deze rammen, geiten en  schapen in het Turkse Kusadasi er nog geen idee van dat hun dagen geteld zijn. Gilbert Vanutte heeft hen niets verklapt en ze verder laten genieten van hun hooi. 

verkeer-moet-omrijden-in-stationsstraat

Verkeer moet omrijden in Stationsstraat

Er wordt vandaag gewerkt aan de spoorwegovergang in de Stationsstraat. Het verkeer kan er niet door en wordt omgeleid, onder meer via de Mommestraat. (foto Tony Lespoix)

de-kijk-van-richie-377

De kijk van Richie

De zomer is duidelijk een inspiratiebron voor onze huiscartoonist.

die-van-48-uit-berkenbos-fietsen-in-kasterlee

Die van '48 uit Berkenbos fietsen in Kasterlee

De dameslichting van 1948 uit Berkenbos maakt er een traditie van om samen op fietstweedaagse te trekken. Nu al voor de 14de keer en daarvoor werd Kasterlee als bestemming uitgekozen. Afgezien van wat bezorgde blikken naar het wolkendek, zit de sfeer er goed in, laat Lutgart Aerts ons weten.

vanavond-gezien-94

Vanavond gezien

De reflexie van het zonlicht in regenwolken zorgde vrijdagavond voor een mooi kleurenpallet boven Heusden-Zolder. (foto Julien Maebe) UPDATE En toen even later de zon nog ietsje verder was gedaald, richtte ook Kim Adriaens naar boven en ook dat leverde een adembenemend spektakel op, kijk maar naar de foto's hieronder.

een-interessant-boeken-en-platenaanbod

Een interessant boeken- en platenaanbod

De eerste editie van de boeken- en vinylbeurs op de binnenkoer van domein Bovy kende vandaag niet echt een overrompeling. Nochtans waren er heel wat standhouders afgezakt en die etaleerden een erg ruim en interessant aanbod. Daartussen boeken die je echt niet makkelijk meer vindt of vinylplaten die je al langer zocht, en hier eindelijk op de kop kon tikken. Mogelijk is hier een nieuwe traditie gelanceerd. (foto's Ann Jordens)

auto-botst-tegen-aanhangwagen

Auto botst tegen aanhangwagen

In de Kapelstraat is vanochtend vroeg, ergens rond half 1, een auto gebotst tegen een aanhangwagen die daar geparkeerd stond. De bestuurder liep lichte verwondingen op. Hij bleek gedronken te hebben.

jongeren-doen-winkelbezoekers-schrikken

Spelende jongens doen winkelbezoekers schrikken

Spelende jongeren deden in de vooravond een aantal bezoekers van de Aldi in Heusden opschrikken omdat ze in de buurt van de ingang met een nep-wapen aan het zwaaien waren. Op zich leek het op een echt wapen, hoewel je aan 4 jongeren van een jaar of 12 wel kunt afleiden dat het niet om een echt pistool ging. Zelf waren ze zich blijkbaar ook van geen kwaad bewust. Ze fietsten dan door richting Action, waar ze door de politie onderschept werden en wellicht een lesje te horen kregen.

moedige-stappers-voor-ie-zijn-er-klaar-voor

Moedige stappers voor IE zijn er klaar voor

De voorbereidingen zijn achter de rug, de moed zit erin, begeleiders en sympathisanten zijn present: de deelnemers aan de Dodentocht die stappen voor de vzw IE Limburg zijn helemaal klaar in Bornem. Overigens, daarnaast doen nog heel wat andere inwoners van Heusden-Zolder mee aan de Dodentocht. Goeie moed gewenst.

vakantiegroeten-uit-zuid-afrika-1

Vakantiegroeten uit Zuid-Afrika

We kregen ook een vakantiefilmpje binnen. Langs de Panoramaroute in Zuid-Afrika bezocht Jos Willems de Bourke's Luck Potholes. Het zijn opmerkelijk cilindervormige gaten, slaggaten in het Zuid-Afrikaans, ontstaan door watererosie op de plek waar de rivieren de Blyde en de Treur samenvloeien. 
 

ludo-vangeel-wordt-waarnemend-korpschef

Ludo Vangeel wordt waarnemend korpschef

Op 30 augustus legt Geert Luypaert de eed af als nieuwe zonechef van de politiezone Tongeren-Herstappe. Daardoor eindigt automatisch zijn mandaat als korpschef in Heusden-Zolder. De burgemeester heeft vanaf dan commissaris Ludo Vangeel (archieffoto) voor onbepaalde tijd aangesteld als waarnemend korpschef. Of er ook een effectieve zonechef komt voor Heusden-Zolder, is niet zeker. Dat hangt af van de besprekingen met de omliggende zones over een eventuele fusie. Maar in dat dossier is er nog geen evolutie.

vakantiegroeten-uit-slovenie-4

Vakantiegroeten uit Slovenië

Greta Feher trok met haar familie naar Slovenië en bezocht er het dorpje Žužemberk.

opvangcentrum-van-94-naar-120-vluchtelingen

Opvangcentrum: van 94 naar 120 vluchtelingen

Het Rode Kruis opvangcentrum in de Kapelstraat zal binnenkort zijn capaciteit verhogen van 94 naar 120 vluchtelingen. Dat is een uitbreiding met bijna 28 procent. Het centrum start met een aparte leefgroep voor de niet-begeleide minderjarige jongeren. Daarvoor wordt het centrum aangepast. Het receptielokaal verhuist naar een iets grotere ruimte. Er wordt dus verhuisd en vertimmerd en tegen de viering van de 10de verjaardag op 18 oktober moet alles in orde zijn. (…) Lees het hele bericht

nummer-1-start-als-eerste

Nummer 1 start als eerste

Op Circuit Zolder heeft het nummer 1 zich donderdagavond ook als eerste gepositioneerd in de Superpole: de Norma M20 van Russel Racing met aan het stuur Gilles Magnus. Hij was duidelijk sneller dan de Deldiche Racing met Sam Dejonghe en  de Krafft Racing met Stienes Longin. Het was in ieder geval voorin weer alles Norma wat de klok sloeg met de 5 snelste tijden voor de prototypes. (foto David Amgad)

99-bezoekers-op-circuit

99 bezoekers op Circuit

 99 geïnteresseerden namen donderdag deel aan de rondleiding achter de schermen van Circuit Zolder. En ze kregen waar voor hun geld want de voorbereidingen voor de 24 uur waren volop aan de gang, niet alleen op het de omloop en in de boxen, maar ook in de paddock. De gasten kwamen uit  Brasschaat, Heist-op-den-Berg, Halen, Lanaken, Scherpenheuvel, Helchteren, Kortenbos,  Alken, Wellen, Peer, Nieuwrode, Kessel, Nijlen, Kuringen, Kinrooi, Kortrijk, Waregem, (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-berlijn

Vakantiegroeten uit Berlijn

Rita Vanhove bracht vandaag met haar familie een bezoekje aan  Gärden der Welt in Berlijn. Op de foto de Japanse tuin, die slechts een klein stukje vormt van het geheel met tuinen uit de hele wereld. Berlijn is trouwens geen onbekend terrein voor Rita, haar dochter woont er zodat ze er geregeld op bezoek gaat en leuke uitstapjes maakt.

morgen-tweede-poging-voor-boeken-en-platenbeurs

Morgen tweede poging voor boeken- en platenbeurs

Vrijdag – morgen dus – wordt een tweede poging ondernomen om op het binnenplein van Domein Bovy een boeken- en vinylplatenbeurs te organiseren. In juli moest de eerste editie omwille van het weer worden afgeblazen, duimen maar dat het morgen allemaal meevalt. Tussen 12 en 17.30 u worden boekenwurmen en platenfreaks verwacht om er rond te snuisteren. Een 20-tal standhouders etaleert een ruim aanbod.

ooievaars-overnachten-in-beatrijslaan

Ooievaars overnachten in Beatrijslaan

Vanavond zijn ooievaars op doortocht geland in de Beatrijslaan. Ze zochten er blijkbaar om te rusten en te overnachten. Misschien toch maar even de geboortestatistieken in de buurt in de gaten houden … (foto Gert Bex)

slagboom-moet-sluipverkeer-uit-vogelsanckbos-weren

Slagboom moet sluipverkeer uit Vogelsanckbos weren

Er zullen niet langer auto’s over het onverharde deel van de Vrunstraat in Vogelsanckbos kunnen. Sluipverkeer zorgde daar voor overlast en de gemeente heeft nu een slagboom geplaatst even voorbij het boswachtershuis. Als de slagboom naar beneden is, kunnen de auto’s er niet meer door. Voetgangers kunnen moeiteloos voorbij de slagboom, fietsers zullen moeten afstappen om er langs te kunnen, maar daar zou een aanpassing voor gebeuren. Maar paardenkoetsen kunnen (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-91

Vandaag gezien

Je moet niet altijd ver reizen om leuke foto's te maken in de vakantie, vond Leen Beunens, en dus trok ze vandaag naar de oefeningen op Circuit Zolder, waar ze deze 'vlaggenman' vastlegde. Ze maakte trouwens nog meer leuke foto's, die vind je hier.

deelnemers-aan-dodentocht-stappen-voor-ie-vzw

Deelnemers aan Dodentocht stappen voor IE vzw

Heel wat deelnemers aan de Dodentocht in Bornem – die morgenavond van start gaat – zullen stappen voor een goed doel: IE Limburg vzw. IE staat voor Infantiele Encefalopatie, hersenverlamming bij jongeren. De vereniging organiseert ieder jaar een vakantie voor gezinnen met een gehandicapt kind. Het doel is om  enerzijds de ouders een weekje te ontlasten van hun zware dagelijkse taak en anderzijds de kinderen (…) Lees het hele bericht

nieuwe-stedebouwkundige-vergunning-voor-remo

Nieuwe stedebouwkundige vergunning voor Remo

De deputatie heeft vandaag de stedenbouwkundige vergunning voor de uitbreiding van de Remo-stortplaats opnieuw bevestigd. Daarmee krijgt Group Machiels opnieuw de mogelijkheid om de stortplaats uit te breiden, er afvalstoffen te verwerken en recyclage-activiteiten te ontplooien met het oog op zijn Closing the Circle-Project. Eerder had de Raad van State het Gewestelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan na een klacht vernietigd en dus werd ook de (…) Lees het hele bericht

veel-verschuivingen-in-aanloop-naar-24-uur

Veel verschuivingen in aanloop naar 24 uur

Sinds vanmorgen oefenen de ruim 40 deelnemers aan de 24 uur van Zolder volop op het circuit. Straks bij de strijd om de superpole zal misschien al iets duidelijker worden over de krachtsverhoudingen, hoewel dat nog altijd wat anders is dan een etmaal race. Alleszins hebben verschillende teams zich ondertussen versterkt. Zo wist in de Belcar 1 regerend kampioen Russell Racing in laatste instantie nog Frédéric Bouvy binnen te halen bij de broers Thiers, Jeffrey Van Hooydonk en Gilles (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-toscane-1

Vakantiegroeten uit Toscane

Bart Scherrens genoot van een stukje ongerepte natuur in het Italiaanse Toscane.

sk-heusden-06-de-ploegfoto

SK Heusden 06: de ploegfoto

SK Heusden 06 heeft al eerder toelichting gegeven bij zijn transferbeleid. Nu is ook de traditionele 'familiefoto' verspreid. Daarop staan rechtstaand: Theunissen Sam, Custers Hans (bestuurslid), Surinx Kevin, Yavuz Cem, Verslegers Jimmy, Gulirmak Yavuz, Mateos Mendoza Michael, Vanspauwen Glenn, Schrijvers Igor, Ulupinar Tolga, van der Meer Steven, Eykens Max, Luijten Mart, Roosen Gert-Jan, Coksayilir Haci, Al-Ghrairi Noor, Imzri Ayoub, Clauw Cedric, Sas Cobe, Jouck Ludo (…) Lees het hele bericht

pittige-oefenavond-voor-kvv

Pittige oefenavond voor KVV

KVV Heusden-Zolder speelde vanavond enkele oefenmatchen. De eerste ploeg ontving  eersteprovincialer Park Houthalen. Ondanks het klasseverschil lag de thuisploeg niet onder, ze kreeg zelfs de beste kansen maar benutte die niet, zo bleef het 0-0. De beloften versloegen Wiemesmeer met 4-3.

pak-volk-voor-de-parade-van-de-24-uur

Pak volk voor de parade van de 24 uur

De parade van de deelnemers aan de 24 uur van Zolder naar het Heldenplein heeft een massa volk gelokt. Heel wat geïnteresseerden, ook niet-autosportliefhebbers, verdrongen zich rond de bolides om een glimp op te vangen of een foto te maken. Rijders deelden handtekeningen uit. Ook in het gemeentehuis was het drummen want daar moesten de administratieve plichtplegingen worden vervuld. In de vooravond reed heel de karavaan onder begeleiding opnieuw naar het circuit. Daar wordt morgen geoefend, overdag, maar ook ’s avonds in het donker. (foto’s David Amgad)

gratis-met-de-bus-naar-pukkelpop

Gratis met de bus naar Pukkelpop

In Kiewit zijn ze bijna klaar om te starten met Pukkelpop 2019 en ook in Heusden-Zolder zijn honderden jongeren de laatste voorbereidingen aan ’t treffen om er enkele dagen tegenaan te gaan. Eén goede tip: ga gratis met de bus heen en terug vanuit Heusden-Zolder. Je heenreis kan je plannen via de routeplanner van De Lijn. Op vertoon van een je PKP19-ticket is de busreis helemaal gratis. Na een dag (…) Lees het hele bericht

straks-parade-van-24-uur-rijders

Straks parade van 24 uur-rijders

Vandaag is er de traditionele parade van de deelnemers aan de 24 uur van Zolder van het circuit naar het Heldenplein. Om 15.30 u vertrekken de meer dan 40 bolides begeleid door politie en Race Rescue vanaf Parking 69. Ze rijden via de Terlaemenlaan, O.L.V.-straat, Meylandtlaan, Boekterheide, 11-novemberstraat, Bieststraat, Ringlaan, Pironlaan naar het Heldenplein. In het gemeentehuis wonen de teams een briefing bij en buiten vindt een technische controle plaats. Het publiek kan (…) Lees het hele bericht

vogelverschrikker-vernield-in-berkenbos

Vogelverschrikker vernield in Berkenbos

De bewoners van residentie Amideus hebben vanmorgen één van hun vogelverschrikkers – die deelneemt aan ‘De zomer van de vogelverschrikker’ - vernield teruggevonden. Hij is vanmorgen tussen 8 en 9 uur gesneuveld op eigen terrein. De bewoners gaan hem zo snel mogelijk reanimeren om alsnog zijn kansen hoog te houden in de wedstrijd.

vakantiegroeten-uit-tirol-2

Vakantiegroeten uit Tirol

Yara Lambrechts nam deze foto in het Zillertalgebied in Tirol (Oostenrijk). Voor wie de details wil weten: het is bij de Olpererhütte in Dornauberg en deze brug ligt boven het meer van Schlegeis.  Je moet er wel een stevige wandeling en 600 meter klimwerk voor over hebben, je komt hier dan ook op 2400 meter boven zeeniveau terecht. Niet voor watjes, vindt Yara.

wat-een-pret-op-kamp-in-wzc-berckenbosch

Wat een pret op kamp in WZC Berckenbosch

Het kamp waarmee 30 jonge kinderen een week lang samen met de bewoners van woonzorgcentrum Berckenbosch door 100 jaar geschiedenis worden geleid, draait op volle toeren. En het wordt door kinderen én senioren heel erg gesmaakt. Samen spelen en experimenteren ze heel de dag en beleven daarbij de grootste lol. Zelfs de oudste bewoner, die over 3 maanden 100 wordt, zit mee met de kinderen in de klas. De ‘leerlingen’ proberen er te schrijven met een echte (…) Lees het hele bericht

sint-vincentius-kom-tijdens-openingsuren

Sint-Vincentius: 'Kom tijdens openingsuren'

Het dagelijks bestuur van Sint-Vincentius is vandaag samengekomen en uiteraard stond ook de golf van vandalisme daar op de agenda. De bestuursleden reageren net als de vrijwilligers aangeslagen op de vernielingen en graffiti die er worden aangebracht en door de houding van degenen die er rondhangen. Dagelijks bekommert Sint-Vincentius zich om 180 tot 190 gezinnen in onze gemeente, die gesignaleerd worden door het OCMW. De helft van het cliënteel bestaat uit moslimgezinnen, er wordt (…) Lees het hele bericht

werken-aan-kanaalbrug-lopen-verder-uit

Werken aan kanaalbrug lopen verder uit

De werken aan de kanaalbrug op de E314 in Viversel blijven moeizaam verlopen en zullen nog langer duren. De afgelopen maanden is wat vooruitgang geboekt, maar de werkzaamheden zitten niet op kruissnelheid. De noordelijke brug opent ten vroegste in het najaar voor het verkeer. De werken om de bruggen te verhogen – het gaat eigenlijk om twee aparte bruggen -  zijn nu al bezig sinds juni 2017, het verkeer wordt er omgeleid over een tijdelijke brug. 

Sinds vorige (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-sinop

Vakantiegroeten uit Sinop

De familie Kaya was op vakantie in de omgeving van Sinop in Turkije en bezocht er de grot.

meer-dan-300-lopers-op-midzomerjogging

Meer dan 300 lopers op Midzomerjogging

Maandagavond had in Eversel de Midzomerjogging plaats, de traditionele loop die ook als het sluitstuk van de parochiefeesten wordt beschouwd. En of het een succes was. In het totaal kwamen 314 lopers aan de start. Onder hen ook 53 kinderen voor de peuterloop of de 1 km. De 5 km mocht 112 lopers verwelkomen. Bij de heren won Stef Simons in 17:11 voor Leroy Buttiens en Bert Wouters. Bij de dames was Anne-Sophie Slegers de snelste in 21:59, Jutta Lenaerts en Liesbeth Vanneste mochten mee op het podium. De 10 km was met 147 lopers de meest populaire afstand. Stef Simons was met 33:31 drie seconden sneller dan Jonas Permentier, Michiel Vanholst volgde wat verder als derde. Bij de dames was de zege voor Nele Reynders in 44:26, tweede werd Elien Frederix en derde Joni Bulens. (foto’s Ann Jordens)

racen-op-zolder-is-laatste-wens-van-wielemie

Racen op Zolder is laatste wens van Wielemie

Rolstoelatlete Marieke – Wielemie -  Vervoort, die onlangs nog gehuldigd werd tijdens de KBC-Nacht - wil als laatste wens op donderdag 12 september meerijden met een Lamborghini Huracan Evolution op Circuit Zolder. Ze zal dat doen aan de zijde van Peltenaar Niels Lagrange. Marieke Vervoort is ondertussen 40, ze vecht al jaren tegen een ongeneeslijke spieraandoening. De pijn wordt onhoudbaar en ze bereidt euthanasie voor. Haar laatste wens was met een zeer (…) Lees het hele bericht

gewonde-bij-botsing-22

Gewonde bij botsing

 Rond 2 uur maandagnamiddag zijn twee auto’s gebotst in de Edward Staintonstraat. In één van de auto’s viel een gewonde, hij is naar het ziekenhuis afgevoerd.

sint-vincentius-is-golf-van-vandalisme-beu

Sint-Vincentius is golf van vandalisme beu

In een schrijven aan onder meer burgemeester, schepenen en voorzitters van moskeeverenigingen, vraagt Sint-Vincentius ‘bemiddelende tussenkomst’ naar aanleiding van de golf van vandalisme waaraan het centrum de jongste tijd ten prooi valt. Het gebouw van Sint-Vincentius in de Sint-Lutgardisstraat is de jongste weken beklad met Turkse slogans. De bestelwagen van de vereniging, die dient om voedsel op te halen en aan huis te brengen, is ook (…) Lees het hele bericht

zware-boete-voor-topman-van-voka-limburg

Zware boete voor topman van VOKA-Limburg

Johann Leten, de CEO van werkgeversorganisatie VOKA-Limburg, is door de correctionele rechtbank in Hasselt veroordeeld tot 16.000 euro boete.  Leten, afkomstig van Heusden-Zolder, verhuurde in de Vunderstraat op de Zolderse Voort, een woning die eigendom is van zijn bejaarde moeder. In het huis waren twee woongelegenheden ondergebracht, maar volgens de wooninspectie voldeden die niet aan de vereisten. Zo bestond er een risico op (…) Lees het hele bericht

zwembaden-heidestrand-moeten-dicht

Zwembaden Heidestrand moeten dicht

De zwembaden en de vijvers van het Heidestrand moeten dicht. Dat heeft de rechter in Hasselt vanmorgen beslist. De rechtbank volgt daarmee de eis die het openbaar ministerie eerder had gesteld. Sinds 2012 wordt het Heidestrand uitgebaat zonder milieuvergunning, volgens de rechtbank is dat alleen maar te wijten aan de nalatigheid van de uitbater. De rechtbank ging dan ook niet in op de vraag van de verdediging om het vonnis uit te stellen, omdat ondertussen een nieuwe (…) Lees het hele bericht

deelnemers-24-uur-woensdag-op-heldenplein

Deelnemers 24 uur woensdag op Heldenplein

Volgend weekend staat met de 24 uur van Zolder één van de hoogtepunten van het lokale autosportseizoen op het programma en ook de blikvanger uit het Belgian Endurance Championship. Op dit moment staat 43 wagens op de voorlopige deelnemerslijst. Die kun je nu woensdag van dichtbij bekijken want dan is er de traditionele parade. Om 15.30 vertrekken de bolides op het circuit begeleid door politie en Race Rescue en ze rijden in kolonne door (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-de-jura

Vakantiegroeten uit de Jura

Op de avond van de heetste dag van het jaar leek het wel of de hemel in brand stond aan het Lac De Remoray in het Franse Jura-gebergte. Jos Willems haalde meteen zijn fototoestel boven.

30-kinderen-op-kamp-in-wzc-berckenbosch

30 kinderen op kamp in WZC Berckenbosch

In woonzorgcentrum Berckenbosch starten ze vandaag met hun kamp ‘100 jaar terug in de tijd’. Kinderen van 3 tot 12 jaar komen deze week elke dag naar het WZC en  ze genieten er samen met de senioren van activiteiten zoals spelletjes (bikkelen, beugelen en muurkaatsen), broodjes en pannenkoeken bakken, schrijven met pen en inkt, vliegeren, … Zo maken ze samen in de loop van de week een wandeling door een eeuw geschiedenis en beleven daar ongetwijfeld veel pret aan. En dat het kamp een succes is, staat ook vast. Met 30 deelnemers is het volledig volgeboekt. 2 monitoren van Ideekids nemen elk een groep op sleeptouw.

het-weer-vierde-mee-in-eversel

Het weer vierde mee in Eversel

Ook de tweede dag van de parochiefeesten Eversel kreeg een zetje in de rug van het weer. Daardoor konden heel wat wielertoeristen op pad. Later namen meer dan 100 inwoners of gezinnen deel aan de fotozoektocht, gewonnen door Chris Vanzeer. Bar en barbecue maakten het festijn compleet. Hopelijk zit morgen niemand met een kater want morgenavond moet iedereen fris en wel aan de start staan van de Midzomerjogging. (foto's Rita Vanhove)

vandaag-gezien-90

Vandaag gezien

Michel Oyen kreeg vandaag een distelvlinder op bezoek in zijn bebloemde border.

bekercampagne-kvv-is-voorbij

Bekercampagne KVV is voorbij

Zoals enigszins verwacht is de campagne voor de Beker van België van KVV Heusden-Zolder vandaag gestrand op het veld van Londerzeel. Het werd 6-1 tegen een veel sterkere tegenstander.

vunder-en-neerjoutenstraat-feesten-al-10-jaar

Vunder- en Neerjoutenstraat feesten al 10 jaar

Het straatcomité van de Vunder- en Neerjoutenstraat nodigde zijn inwoners al voor de 10de keer uit op de buurtsamenkomst. Die lieten zich niet pramen om te komen genieten van frieten, ijsjes, drankjes en goed gezelschap. En omdat het een jubileumeditie was, kwamen Rocco en Arturo van ‘We Two’ er nog een flinke muzikale schep bovenop doen. (foto’s Ludo Vanherle)

veel-fietsers-op-mtb-tocht-voor-rikolto

Veel fietsers op MTB-tocht voor Rikolto

Het was een drukte van jewelste vandaag aan de terreinen van Eendracht Ubbersel. De jaarlijkse mountainbiketocht ten voordele van Rikolto bracht een pak fietsers bijeen. Die waren van ver gekomen, voor de sportieve uitdaging en ook om het vroegere Vredeseilanden een steuntje te geven voor zijn projecten in het zuiden. Fietstochten zijn trouwens de jongste jaren een instrument van Rikolto om ontwikkelingslanden, hun noden en de projecten te verkennen. Vandaag kregen de fietsers een mooi parcours in Heusden-Zolder en Lummen voor de wielen, door veel groen met onderweg ook een bevoorrading die erg van pas kwam. (foto’s David Amgad)

vakantiegroeten-uit-zwitserland

Vakantiegroeten uit Zwitserland

Een donkere vakantiefoto deze keer, ’s nachts gemaakt door Gust Put, in het Zwitserse Frutigen op 900 meter hoogte. Het was de nacht van de gedeeltelijke maansverduistering. Toen de maan terug zo goed als vol was, zag hij aan de linkerkant een bijmaan. Meestal is dat de voorbode van slecht weer, maar dat was toen in Zwitserland niet het geval.

veel-volk-op-benefiet-voor-tybo-en-ferre

Veel volk op benefiet voor Tybo en Ferre

Het voetbalterrein van Flandria Paal was zaterdag herschapen in een grote speelplaats met springkastelen en veel animatie. Honderden ouders en kinderen kwamen Ferre en Tybo een hart onder de riem steken. De twee kinderen strijden momenteel tegen kanker. Tybo is uit Heusden-Zolder en heeft een erg zeldzame kanker. Ferre uit Paal heeft leukemie. De kinderen vonden het gisteren tof dat zoveel kinderen naar Paal kwamen om hen te steunen. Het is de bedoeling dat ze me te opbrengst van de benefiet iets leuks kunnen doen.  Het initiatief kwam van Esso Rutten uit Paal. Tybo is de kleinzoon van een personeelslid en Ferre is de zoon van een vaste klant. 

eversel-beleeft-een-feestelijke-avond

Eversel beleeft een feestelijke avond

Nadat de menselijke ketting de aanzet had gegeven tot de parochiefeesten in Eversel, werd ook de rest van het programma ingezet. Zo was er een leuke en uitgebreide kinderanimatie uitgewerkt. En de volwassenen – de gezinnen eigenlijk – troepten later op de avond gezellig samen rond de optredens die geafficheerd werden in het kader van Eversel Terrast. Veel sfeer en ambiance en de aanwezigen lieten zich door de artiesten niet pramen om de dansvloer in te nemen. (foto’s Ann Jordens)

300-inwoners-omarmen-eversel

300 inwoners omarmen Eversel

Ze waren zaterdag met zowat 300, de inwoners van Eversel die deelnemen aan de actie ‘omarm ons dorp’. Ze maakten een levende ketting als teken van verbondenheid en van het belang van elke schakel in het geheel. (foto's Ann Jordens)

vakantiegroeten-uit-aarschot

Vakantiegroeten uit Aarschot

Fernand en Karin Claes-Cerstelotte maakten een fietsuitje naar Aarschot en zagen daar 4 molens op een eiland in de Demer – de ’s Hertogenmolens – die vroeger fungeerden als schors-, olie- en graanmolens. Later werden ze ingeschakeld voor de pre-productie van lucifers.

coverbands-maken-ambiance-bij-etalage

Coverbands maken ambiance bij Etalage

Aan café Etalage aan de Eikelenbosstraat klonken de decibels zaterdagavond stevig door, er stonden twee ambiancegroepen op het podium. Eerst gaven de zanger en muzikanten van Madhouse ‘m van jetje en later op de avond was het aan Cover on the Rocks om met covers de sfeer er helemaal in te jagen. (foto’s David Amgad)
 

vakantiegroeten-uit-izmir

Vakantiegroeten uit Izmir

De familie Konak is met de auto op vakantie in Sigacik bij Izmir in Turkije. De foto is gemaakt met een drone bij een bezoek aan één van de vele, mooie baaien in de streek. 

vort-be-och

Vort bè och

Vort bè och, of gût es vort’, ’t is te hopen dat je dat nog niet te vaak te horen hebt gekregen want dan sta je onder de voeten en wil iemand je aan de kant, weliswaar op een onbeleefde manier.

vandaag-gezien-89

Vandaag gezien

De kleine vuurvlinder, gespot in Bolderberg. (foto Jan Leijskens)

de-kijk-van-richie-376

De kijk van Richie

En zo omzeil je de privacy-wet.

werkloosheid-vertoont-gemengd-beeld

Werkloosheid vertoont gemengd beeld

Einde juli zaten in Heusden-Zolder 993 mensen zonder werk, dat zijn er 38 of 3,7 % minder dan op hetzelfde tijdstip vorig jaar. Ten opzichte van juni dit jaar is er evenwel een fikse stijging met 106. Maar dat is niet abnormaal voor de maand juli. 6,7 % van onze beroepsbevolking zit nu zonder werk, in Limburg en Vlaanderen bedraagt dat cijfer 6,4 en 6,3 %. De kloof met de rest is wel groter aan het worden. Het aantal oudere werklozen en ook de langere werklozen blijven verminderen, maar de jonge schoolverlaters trekken de cijfers op.

vakantiegroeten-uit-new-york-1

Vakantiegroeten uit New York

Martijn Vanvelk maakte een rondreis door de Verenigde Staten en bezocht daar onder meer New York City.

de-nieuwe-muze-opent-in-stijl

De nieuwe Muze opent in stijl

Op 6 september opent het nieuwe cultuurcentrum Muze zijn deuren in een deel van het voormalige ophaalgebouw van de mijn en de nieuwbouw die er aan toegevoegd is. Vrijdag 6 september wordt de balzaal ‘ingewijd’ door Discobar Galaxie met het programma ’25 light years’. Adriaan Van den Hoof (DJ Love Boat), DJ Bobby Ewing en DJ Lars Capaldi vormen al een kwarteeuw de beste dj’s van het land en dat vieren ze samen met de opening van de nieuwe Muze. Voor 10 euro maak je (…) Lees het hele bericht

zondag-rijden-de-mountainbikers-voor-rikolto

Zondag rijden de mountainbikers voor Rikolto

Nu zondag heeft de 6de editie plaats van de mountainbike-tocht van de Rikolto Bikers De opbrengst gaat integraal naar Rikolto, het vroegere Vredeseilanden en drijvende krachten zijn ook nu weer Heusdenaars An Kindermans en Maarten Verlinden. Zij hebben ondertussen de pijltjes al gehangen van de trajecten. Vertrek en aankomst liggen aan de terreinen van Eendracht Ubbersel. Daar zijn douches voorzien, een afspuitstand voor de fietsen, een bewaakte fietsenstalling en (…) Lees het hele bericht

vandalisme-aan-scoutslokalen

Vandalisme aan scoutslokalen

Geen prettige vakantie voor de scouts van Bolderberg, want hun lokalen in de Vrunstraat kregen vandalen op bezoek. Die gooiden twee ruiten in.

chiro-berkenbos-laat-zich-horen-in-riemst

Chiro Berkenbos laat zich horen in Riemst

De Chiro van Berkenbos is momenteel op kamp in Riemst met liefst 75 leden. Ze hebben kampplaats ’t Stupke ingenomen. Daar hebben ze zelfs een podium gebouwd voor een eigen festival: Berkenpop. Wat gaat daar nog allemaal uit voortspruiten? (foto’s Tony Lespoix)

vakantiegroeten-uit-antalya

Vakantiegroeten uit Antalya

De familie Burunkaya is met vakantie in het Turkse Antalya en bezocht daar onder meer de Düden watervallen.

eversel-wil-zichzelf-omarmen

Eversel wil zichzelf omarmen

In Eversel zijn ze volop in de weer om de editie 2019 van de parochiefeesten in de laatste rechte lijn te brengen. De jongste jaren wordt gezocht naar vernieuwing in het programma en ook achter de schermen komt stilaan een verjonging in het bestuur, terwijl  ook de oudere trekkers actief blijven. Blikvanger wordt dit jaar ‘Omarm ons dorp’: zaterdag om 17 uur wordt geprobeerd een zo lang mogelijk mensenketting rond Eversel te maken, als teken van de verbondenheid in het dorp. (…) Lees het hele bericht

richie-als-formateur-18

Richie als formateur (18)

Zolang de formatie duurt, blijft hij gaan ....

meer-dan-100-deelnemers-voor-circuitrondleiding

Meer dan 100 deelnemers voor circuitrondleiding

De rondleidingen op Circuit Zolder kenden in juli al een sterke opkomst, maar na de onderbreking van vorige week, zijn vandaag alle records gebroken met liefst 101 deelnemers. En dat zonder grote groepen. Het was dan ook een kleine overrompeling bij de inschrijvingen. De deelnemers kwamen uit Zele, Sint-Truiden, Lummen, Alken, Westerlo, Houthalen-Helchteren, Oudsbergen,  Kinrooi, Stokrooie, Pelt, Zwevezele, Koersel, Lommel en Heusden-Zolder. Gidsen Jos en Taïsa moesten alles uit de kast halen, onder meer het recente BMX-WK zat nog vers in het geheugen bij de meeste bezoekers. Daarnaast werden de deelnemers getrakteerd op drukke oefeningen, want de 24 uur van Zolder komt eraan. (foto’s Bert Rodiers)

vakantiegroeten-uit-italie-8

Vakantiegroeten uit Italië

De familie Bielen trok naar Italië voor een actieve vakantie met wandelen, fietsen en zelfs raften. De foto is genomen in het Noorden, vlakbij de Paso Tonale.

dronken-automobilist-zorgt-voor-schade

Dronken automobilist zorgt voor schade

Een dronken automobilist heeft woensdag kort voor middernacht de metalen afsluitingen van de middenberm op de oversteekplaats op de Koerselsebaan in de buurt van de spoorweg stukgereden. De man zelf bleef ongedeerd, maar zijn auto en de verkeersinfrastructuur liepen heel wat schade op. De politie stelde vast dat de man gedronken had, waardoor de rekening nog meer zal oplopen.

kenn-colt-speelt-nu-ook-met-live-band

Kenn Colt speelt nu ook met live-band

Kenn Colt was donderdag in de vooravond te gast op het Q-Beach House in Oostende. Deze keer niet als dj – zoals vorige week nog op Tomorrowland – maar voor het eerst met een volledige live-band die zijn eigen nummers uitvoerde. Het werd een miniconcert waarop ook zijn nieuwe nummer ‘Be Allright’ werd uitgevoerd maar ook ‘Come back to me’.  Het Beach House liep er alleszins voor vol.

heusdense-berenkasten-in-leopoldsburg

Heusdense Berenkasten in Leopoldsburg

Het Berenhuis kreeg vier bestellingen voor Berenkasten van de gemeente Leopoldsburg en Samenlevingsopbouw RIMO Limburg. Die zijn opnieuw gemaakt door de Heusdense kunstsmid Robin Das. De kasten zijn vandaag geplaatst aan de schoolpoorten van het GO! Atheneum, Sint-Michiel, De Heppening in Heppen en Methodeschool Ondersteboven. Ze zijn wel een maatje kleiner dan de 7 Berenkasten in Heusden-Zolder, maar zullen voor zeker evenveel leespret zorgen.

vakantiegroeten-uit-zuid-frankrijk-1

Vakantiegroeten uit Zuid-Frankrijk

Marlies Decabooter trok met haar gezin naar het zuiden van Frankrijk. Ze bezochten er onder meer een krokodillenboerderij met veel krokodillen. Haar dochter wilde even vergelijken hoe groot ze was in verhouding tot de krokodil. Hopelijk heeft het resultaat geen krokodillentranen opgeleverd.

wandelen-in-hz-in-het-spoor-van-de-theux

Wandelen in HZ: in het spoor van de Theux

Deze maand neemt Stefan Was ons mee in het spoor van Graaf de Theux, met vertrek aan het Sint-Willibrordusplein in Heusden. Het is een wandeling van ongeveer 6 km op verharde en onverharde paden, waarbij je de gele, betonnen paaltjes met zwart geschilderde pijlen volgt. Bij het vertrek – achter de kerk – bevindt zich de familiegrafkelder van de graven de Theux de Meylandt et Montjardin uit 1815. Toen in 1923 het kerkhof rond de kerk verplaatst werd naar (…) Lees het hele bericht

recordaantal-geboortes-in-ziekenhuis

Recordaantal geboortes in ziekenhuis

Het Sint-Franciscusziekenhuis kende de afgelopen maand juli een echte babyboom: er werden liefst 111 baby’s geboren. Daarmee wordt het maandgemiddelde van 75 met meer dan 40 % overstegen. De kraamafdeling is dan ook één van de afdelingen waarmee het ziekenhuis zijn regionale rol wil waarmaken. Er is een team van vroedvrouwen, kinderverzorgsters en gynaecologen aan de slag. De afgelopen maand was het sowieso al niet makkelijk met de hitte, de drukte in een vakantieperiode (…) Lees het hele bericht