Archief juli 2021

vakantiegroeten-uit-heusden-zolder-35

Vakantiegroeten uit Heusden-Zolder

Bea Cockx brengt de vakantie thuis door en geniet vanop haar terras in 't Kuipke van het uitzicht over Zolder-Centrum. 

vanavond-gezien-113

Vanavond gezien

Een schitterend beeld vanavond: een dubbele regenboog, en als je goed kijkt, zie je in de verte in 't midden de beide schachtbokken van Houthalen. 

sacramentsprocessie-trekt-uit-op-15-augustus

Sacramentsprocessie trekt uit op 15 augustus

Goed nieuws uit Viversel, want na grondig overleg is beslist dat op 15 augustus de Sacramentsprocessie weer zal uittrekken. Vorig jaar kon dat niet. Maar ondanks dat veel deelnemers gevaccineerd zijn, gelden toch veiligheidsmaatregelen. Zo is er mondmaskerplicht bij aankomst op het kerkplein, voor en na de processie en binnen de omheining van de Sacramentsberg. Tijdens de processie geldt geen mondmasker-plicht, wel moet de nodige afstand bewaard (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-291

Vandaag gezien

De rups van een Sint-Jacobsvlinder zit op het ... Sint-Jacobskruid. Jammer dat het naamfeest van Sint-Jacob(us) vorig zondag plaatsvond, anders was het plaatje helemaal compleet. (foto Jean Vandevoort)

kvv-heusden-zolder-staat-in-de-startblokken

KVV Heusden-Zolder staat in de startblokken

Bij tweede provincialer KVV Heusden-Zolder zijn ze klaar om aan het nieuwe seizoen te beginnen. Er zijn een aantal spelers bij aangetrokken: Aygun Demirci en Emre Demirstan (beiden Stal Sport), Gianni Gerardi (Leopoldsburg), Burak Ileri (Turkse Rangers), Bram Komac (Bokrijk Sport), Hendrik Schoofs (Paal-Tervant), Cedric Viallatte (SK Heusden 06), Gwen Vaes (Koersel), Sacha Vasic (vrij) en Rob Wijnen (Hechtel). Er zijn ook spelers vertrokken of gestopt: Raf Bosmans (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-manarola

Vakantiegroeten uit Manarola

Dit uitzicht zag Lisa Swinnen passeren in Manarola. 1 van de 5 dorpjes van Cinque Terre in Italië. Het behoort tot het Unesco Werelderfgoed.

zoek-het-plekje-vierde-opgave-4

Zoek het plekje: vierde opgave (4)

Nu zal 't wel duidelijk zijn zeker? Snel je antwoord sturen naar internetgazet[!]heusden-zolder.eu. 

de-kijk-van-richie-690

De kijk van Richie

Nu beginnen we toch ongeduldig te worden. 

tutu-puane-lost-verwachtingen-in

Tutu Puane lost verwachtingen in

In een uitverkocht cultuurcafé - balzaal - van Muze brachten Tutu Puoane & Rebirth Collective vrijdagavond moderne jazzklassiekers, ze zorgden er voor een meer dan pittige sfeer. Meteen een uitstekende start van het nieuwe cultuurseizoen, dat nu met een zomerluik herneemt. (foto's Herman Eerdekens)

jelle-geens-en-belgian-hammers-worden-vijfde

Jelle Geens en Belgian Hammers worden vijfde

Jelle Geens en zijn drie teamgenoten van de Belgian Hammers hebben vannacht geen medaille kunnen bemachtigen in de mixed relay, de gemengde ploegtriatlon. Jelle kwam als laatste Belg in de race, hij leverde een behoorlijk sterke prestatie maar toen hij het water indook was de achterstand op Groot-Brittannië, Frankrijk en de USA al te groot. Geens ging in de achtervolging samen met Nederland en Duitsland, maar in de spurt voor de vierde plaats moest hij Nederland nog voor laten. 

laurens-vanthoor-traagste-in-superpole

Laurens Vanthoor traagste in superpole

Het zit de familie Vanthoor echt niet mee in de aanloop naar de 24 uur van Spa. Gisteren kon favoriet Dries Vanthoor in de kwalificaties geen tijd laten klokken, waardoor hij morgen op de 55ste van 58 plaatsen moet starten. Broer Laurens reed de 18de tijd en mocht dus vandaag met de 20 besten strijden voor de superpole. Maar het zat niet mee voor de Porscherijder want hij klokte de 20ste en laatste tijd. Hij was overigens de enige Belg die op de baan kwam in die superpole.

vakantiegroeten-uit-antwerpen-1

Vakantiegroeten uit Antwerpen

Het moet ook niet altijd zon, zee en strand zijn. Dus nam Karolien Bartels tijdens haar bezoek aan Antwerpen dit beeld aan de Antwerpse kaaien, na een bezoek aan de tentoonstelling van Steve McCurry bezochten in de Waagnatie.

afscheidsfeestje-na-een-leuk-zomerkamp

Afscheidsfeestje na een leuk zomerkamp

Vandaag genoten 12 kinderen van een afscheidsfeestje in De Berentuin. 5 dagen namen ze deel aan een zomerkamp rond zinvolle vrijetijdsbeleving, sociale vaardigheden en oefenkansen Nederlands. Tijdens het feestje werden ze verwend met lekkers en ze leerden ook spreken voor de micro. Het Berenhuis bereidt nu het volgende kampje voor, dat staat van 9 tot 13 augustus op het programma.

vakantiegroeten-uit-thuin

Vakantiegroeten uit Thuin

Els Baert ging de hangende tuinen in Thuin bekijken, een leuk middeleeuws stadje in de buurt van Charleroi.

een-vleugje-nostalgie-1

Een vleugje nostalgie

Gisteren toonden we hoe het Sint-Franciscusziekenhuis er in de toekomst gaat uitzien. Dat was voor Eddy Cehic de aanleiding om nog eens een foto van het oude ziekenhuis op te diepen. Het oorspronkelijke 'Gasthuis Sint-Franciskus' werd gebouwd in 1927 met een dertigtal bedden, vooral ten behoeve van de mijnbevolking. In de loop der jaren zijn er veel verbouwingen en aanpassingen gebeurd, en ook vorige eeuw was dat vaak een administratieve lijdensweg. De foto hierboven toont het (…) Lees het hele bericht

zoek-het-plekje-vierde-opgave-3

Zoek het plekje: vierde opgave (3)

We tonen vandaag nog iets meer van ons plekje van deze week, wie goed kijkt zou nu toch al kunnen weten waar het te doen is. Wie nog geen gokje waagde, mag de oplossing met naam en adres sturen naar internetgazet[!]heusden-zolder.eu. 

vakantiegroeten-uit-bokrijk-1

Vakantiegroeten uit Bokrijk

Godelieve Oyen genoot van de natuur in Bokrijk, maar ook van wandelen en fietsen door het water. En aan dat water was ze niet alleen ...

24-uur-van-spa-dries-vanthoor-start-achteraan

24 uur van Spa: Dries Vanthoor start achteraan

De aanloop naar de 24 uur van Spa volgend weekend is tragisch uitgedraaid voor Dries Vanthoor en zijn WRT-ploemaats Charles Weerts en Kelvin van der Linde. Tijdens de vrije trainingen draaiden ze probleemloos de beste tijden van iedereen. Maar tijdens de kwalificatiesessies donderdagavond ging het mis, ze konden geen tijd neerzetten, en moeten daardoor zaterdag als de 55ste van 58 deelnemers starten. Broer Laurens Vanthoor reed samen met Maxime Martin de 18de tijd in een Porsche. 

openluchtfilms-naar-binnen-verplaatst-in-muze

Openluchtfilms naar binnen verplaatst in Muze

Voor de medewerkers van cultuurcentrum Muze zit de vakantie er al op, want morgen zwaaien de deuren weer open. En het begint al goed want het concert van Tutu Puoane & Rebirth is uitverkocht. Vervolgens haalt Muze de filmliefhebbers naar binnen voor twee openvolgende filmavonden: zaterdag is dat 'Saturday Night Fever' met John Travolta en zondag ‘Le Fabuleux Destin d’Amelie Poulain’ van Jean-Pierre Jeunet. Oorspronkelijk stonden de films in (…) Lees het hele bericht

een-ministerieel-bedankje-voor-de-vrijwilligers

Een ministerieel bedankje voor de vrijwilligers

Van het Sint-Franciscusziekenhuis trok minister Wouter Beke deze namiddag door naar het vaccinatiecentrum in Watt 17. Hij wilde er van nabij de werking van het centrum bekijken en praatte er met de verschillende vrijwilligers, van stewards, tot administratie, verpleegkundigen en artsen die hij bedankte voor hun inzet. "In heel Vlaanderen kunnen we rekenen op duizenden en duizenden vrijwilligers, zonder wie wij deze vaccinatiecampagne niet tot een goed einde hadden kunnen (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-zonhoven-5

Vakantiegroeten uit Zonhoven

Een mooie wandeling maken op de Teut in Zonhoven en tegelijk de vertelwandeling van Kaboeke volgen ... da's het aangename aan het plezante koppelen, laat Berte Beckers weten. 

het-toekomstige-uitzicht-van-het-ziekenhuis

Het toekomstige uitzicht van het ziekenhuis

Een investering van ongeveer 40 miljoen euro in het Sint-Franciscusziekenhuis is niet niks. Het gaat dan ook om een volledige nieuwbouw die aan de voorzijde komt met één bouwlaag ondergronds en vier bovengronds en nog eens de volledige renovatie van het verloskwartier. Vooral het vooraanzicht van het ziekenhuis zal in de toekomst drastisch veranderen, zo blijkt ook uit deze planschetsen die vandaag werden voorgesteld.  Na de vakantie zullen de werken aanbesteed worden. In de tweede helft van volgend jaar zouden dan de werkzaamheden starten en in de tweede helft van 2024 hoopt de directie het gebouw in gebruik te nemen. Het is een dossier dat al loopt sinds 2011. 

minister-beke-maakt-kennis-met-de-plannen-van-sfz

Minister Beke maakt kennis met de plannen van SFZ

Vlaams minister van Welzijn en Gezondheid Wouter Beke (CD&V) bezocht vanmiddag het Sint-Franciscusziekenhuis waar hij kennismaakte met de uitbreidings- en verbouwingsplannen. Voor die plannen heeft het SFZ de finale goedkeuring van het VIPA-dossier gekregen. Het gaat om een nieuwbouw aan de voorzijde met 5 bouwlagen en een totale renovatie van het verloskwartier. Op de -1 en de gelijkvloerse verdieping van de nieuwbouw komt het hospitaalgedeelte van (…) Lees het hele bericht

jelle-geens-kan-weer-vooruitblikken

Jelle Geens kan weer vooruitblikken

Triatlete Claire Michel postte deze foto op Instagram waarop de Belgian Hammers weer verenigd zijn. Daarop dus ook Jelle Geens die gisteren gearriveerd is in Tokio. Hij mocht eindelijk afreizen nadat hij een tweede negatieve coronatest kon voorleggen. In een interview met Sporza geeft hij toe dat het bijzonder moeilijk was om na de lange en intense voorbereiding forfait te moeten geven voor de individuele triatlon. Te meer omdat achteraf bleek dat het wedstrijdverloop in zijn voordeel had kunnen zijn. Maar nu blikt hij alleen maar vooruit naar de mixed relayvan zaterdagnacht. Daarin rekenen de Hammers op een top 8, maar hun ambities liggen hoger. 


de-kijk-van-richie-689

De kijk van Richie

De Olympische Spelen blijven boeien, ook al moeten de Belgen het voorlopig met een beperkt aantal medailles doen. 

vrouw-uit-heusden-zolder-gewond-in-herenthout

Vrouw uit Heusden-Zolder gewond in Herenthout

Een vrouw van 22 uit Heusden-Zolder is gisteravond gewond geraakt bij een frontale botsing in Herenthout. In een bocht week één van de twee auto's van zijn rijvak af en zo knalden de wagens op elkaar. In de ene auto raakte een 61-jarige man uit Tielt-Winge zwaargewond. In de andere auto zaten twee jonge vrouwen, één uit Heusden-Zolder en één uit Peer. De bestuurster kwam er met lichte verwondingen van af. De passagier is door de brandweer bevrijd en met zware verwoningen naar het ziekenhuis gebracht.

vakantiegroeten-uit-renesse

Vakantiegroeten uit Renesse

Lotte Vanhamel trok naar Renesse, een plaatsje aan de Noordzee in Zeeland. Daar hield de strakke wind Leonie niet tegen om een zand-ijsjesbar te openen op het strand.

zoek-het-plekje-vierde-opgave-2

Zoek het plekje: vierde opgave (2)

Enkele lezers denken het al gevonden te hebben. Wie weet? De anderen kunnen vandaag hun kans wagen, als ze het menen te herkennen. Internetgazet[!]heusden-zolder.eu, met je naam en adres. Veel speursucces!

veel-beweging-van-handelszaken-in-de-meylandtlaan

Veel beweging van handelszaken in de Meylandtlaan

Er is de jongste tijd heel wat beweging rond de handelszaken langs de Meylandtlaan. Bakkerij Meylandt - die al een tijdje op zoek was naar een nieuwe locatie - neemt momenteel haar intrek in het pand waaruit Mega-Locks naar Beringen verhuisde. De bakkerij opent zaterdagochtend de deuren van de nieuwe winkel. Zopas verhuisde ook ImmoFusion vanuit de Schootstraat naar een gloednieuw en ruimer kantoor in de Meylandtlaan.  Eenzelfde beweging maakte (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-blankenberge-5

Vakantiegroeten uit Blankenberge

Linda Huymans toont hoe Lyandro Driesen voor het eerst in Blankenberge van de zee genoot. Hij speelde er in het water en in het zand.


aanpassingen-aan-twee-fietspaden-in-heusden-zolder

Aanpassingen aan twee fietspaden in Heusden-Zolder

Volgend jaar worden op meer dan 200 plaatsen in Limburg de fietspaden verbeterd, Vlaams  minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD) trekt daarvoor 1 miljoen uit. Het gaat vooral om kleine ingrepen tegen ongemakkelijkheden - hobbels, te hoge borduren, en dergelijke - op kruispunten, fietsoversteekplaatsen, ... die ook door weggebruikers werden gesignaleerd. In Heusden-Zolder gaat het om twee ingrepen: ter hoogte van de Stationsstraat 140 en de (…) Lees het hele bericht

neos-bezocht-kasteeltuin-en-abdij

Neos bezocht kasteeltuin en abdij

Neos Heusden-Zolder maakte een daguitstap naar de kasteeltuin van Gaasbeek, ontworpen naar model van de typische kasteeltuinen in de 18e eeuw. Nadien zakte het gezelschap af naar de Abdij Park Heverlee met een bezoek aan de tentoonstelling ‘als de bliksem’ met een overzicht van 900 jaar Norbertijnen in Vlaanderen. (foto Trudo Groffi)


gemeentelijke-voetbalontmoeting-op-14-augustus

Gemeentelijke voetbalontmoeting op 14 augustus

Er komt dit jaar opnieuw een gemeentelijke ontmoetingsdag voor voetbalploegen. Die wordt gespeeld op één dag, elke ploeg speelt één wedstrijd en er is geen klassement. Zowel de klassieke competitieploegen als die van de Limburgse Bedrijfssportbond nemen deel. De ontmoeting heeft plaats op zaterdag 14 augustus op het terrein van SK Heusden 06.
Het programma
14:30 uur FC Anadol - SK Heusden 06
15:15 uur VK Wieze Boys - RP Products
16:00 uur K. Bolderberg FC - KVV Heusden-Zolder

vakantiegroeten-uit-ieper

Vakantiegroeten uit Ieper

Ook Chantal Serwy zocht in eigen land een vakantiegevoel en trok naar Ieper. 

ex-mijnwerkers-in-september-opnieuw-naar-brussel

Ex-mijnwerkers in september opnieuw naar Brussel

Op maandag 13 september willen de ex-ondergrondse mijnwerkers naar Brussel trekken voor een nieuwe actie. Het conflict draait nog altijd om de bedrijfsvoorheffing die geheven wordt op de achterstallen op hun pensioenen die ze (voor een deel) van de afgelopen periode krijgen uitbetaald. Volgens de KS-Vriendenkring en de experten die ze daarvoor in de arm hebben genomen, bestaan daar geen wetten voor en is er dus ook geen juridische grondslag voor de heffing. Bij de (…) Lees het hele bericht

zoek-het-plekje-vierde-opgave

Zoek het plekje: vierde opgave

Benieuwd wanneer deze week de eerste juiste oplossingen zullen binnenvallen, want hier komt ons volgende speurplekje.  De eerste juiste antwoorden winnen, en op hen wacht een prijzenpot met daarin de boeken 'Limburg in negen vragen', 'Strijdtoneel Limburg' en de luxekaart met het volledige fietsroutenetwerk Limburg. Stuur je antwoord met naam en adres naar internetgazet[!]heusden-zolder.eu.

kans-armoede-nog-lang-niet-onder-controle

(Kans)armoede nog lang niet onder controle

De armoede en kansarmoede zijn nog lang niet onder controle in Heusden-Zolder. Dat blijkt ook uit de jongste gemeentemonitor van Vlaanderen. In 2018 bedroeg het gemiddelde netto belastbaar inkomen van een inwoner van Heusden-Zolder 18.159 euro, ruim 2.000 minder dan het Vlaams gemiddelde. 20,1 % heeft een inkomen beneden de kritische grens. 2,3 % trekt een sociale bijstandsuitkering, 2,9 % kampte vorig jaar met een betalingsachterstand en er (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-sint-truiden

Vakantiegroeten uit Sint-Truiden

Ook Debbie Cleeren kiest met haar familie voor een vakantie in eigen land nu corona nog niet overwonnen is. Naast uitstapjes hier in de buurt trokken ze onder meer naar Sint-Truiden voor een fikse wandeling. En daar staat een even stevige stoel om even te rusten ...

familie-leeten-telt-4-generaties

Familie Leeten telt 4 generaties

Bij de familie Leeten in Zolder gaan ze prat op vier generaties. Alfons is 96 jaar, Eddy telt 60 lentes, Yannick heeft de helft van zijn papa op de teller staan - 30 - en de benjamin is Matteo ... 4 dagen jong. Proficiat.


proeven-van-badminton-bij-hebad

Proeven van badminton bij Hebad

In de maand augustus laat Hebad ook niet-leden proeven van de badmintonsport. Speciaal voor de jeugd tot 15 jaar zijn op dinsdag en zondag enkele uren vrijgemaakt om kennis te maken met de sport en de club. Op dinsdag tussen 16.30 en 18.30 uur kunnen de kids onder begeleiding komen spelen. Op zondag tussen 10 en 12 uur kunnen ze hun mama en/of papa uitdagen. In september starten dan de trainingen op woensdag en zaterdag. Meer info

vakantiegroeten-uit-heusden-zolder-34

Vakantiegroeten uit Heusden-Zolder

Kelly Vanbilsen kiest voor vakantie in eigen land en nam deze foto van dochters Noa en Ella op hun favoriete wandelplekje: Bovy.


meer-nieuwe-positieve-gevallen-de-voorbije-week

Meer nieuwe positieve gevallen de voorbije week

Het aantal positieve testen is nu ook in Heusden-Zolder opnieuw gestegen de voorbije week. Dat kan enerzijds te maken hebben met de globale trend die opnieuw licht aan het toenemen is, maar anderzijds ook met het feit dat er meer getest wordt omdat mensen naar het buitenland willen vertrekken. Alleszins zijn er de voorbije 7 dagen 17 nieuwe besmettingen vastgesteld, het gemiddelde stijgt daarmee weer naar 50 per 100.000 inwoners. Het is ook 12 dagen geleden dat we nog een dag zonder positieve gevallen hadden. Het totaal aantal inwoners van Heusden-Zolder dat tussen maart vorig jaar en nu een besmetting opliep, staat op 2943.

zomertip-van-de-bib-ruth-ware

Zomertip van de bib: Ruth Ware

Vanuit je binnenlandse vakantiebubbel neemt de bib je deze zomer mee op reis. Vandaag trekken we naar de Franse Alpen met 'Een voor een' van Ruth Ware.

Korte inhoud

In het exclusieve alpineskigebied Saint-Antoine komen aandeelhouders en directeuren van Snoop, een ultra-populaire app voor muziek, samen om de deal van hun leven te sluiten. Zal de samenhorigheid overeind kunnen blijven als er zoveel geld op tafel ligt? Zullen ze (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-oostende-8

Vakantiegroeten uit Oostende

De kust is blijkbaar erg populair als binnenlandse bestemming deze zomer, Clara Custermans trok met zoontje Finn voor het eerst naar zee, ook al in Oostende. Finn vond het duidelijk prettig.


mangelbeek-is-geruimd

Mangelbeek is geruimd

De Mangelbeek in Zolder, die vorige week nog vol met takken en andere obstakels lag waardoor het water bij de hevige regenval niet kon doorstromen, is ondertussen opgeruimd. Het water - weliswaar met aanzienlijk lager debiet - stroomt nu weer vlot door binnen de oevers. (foto Tony Lespoix)

skatepark-nu-al-razend-populair-bij-de-jeugd

Skatepark nu al razend populair bij de jeugd

Het skatepark op de Vrijheidsite is afgewerkt maar nog niet officieel geopend en ook de aanleg errond moet nog gebeuren, maar nu al is het bijzonder populair. Dagelijks komen tientallen jongeren met skateboards en steps zich uitleven . Voor sommigen is het nog voorzichtig proberen, anderen proberen al stevig van de hellingen te rijden en wagen zich aan wat sprongen. (foto's Marina Poelmans)

uitzonderlijke-monarchvlinder-gespot-in-heusden

Uitzonderlijke monarchvlinder gespot in Heusden

Uitgerekend op de dag dat Natuurpunt de resultaten bekendmaakt van de vlindertelling, komt Wim Goris met een uitzonderlijke waarneming in zijn tuin in Heusden: een monarchvlinder (Danaus plexippus). Wim kon eerst zijn ogen niet geloven en heeft dan enkele specialisten van Limburgs Landschap en Natuurpunt geraadpleegd, en ze bevestigden allen dat dit een monarchvlinder is. Vergelijkingen met allerlei websites tonen dat trouwens ook aan.Het is een Amerikaanse trekvlinder die net zoals de (…) Lees het hele bericht

zomer-in-de-natuur

Zomer in de natuur

In de zomer loont het altijd de moeite om eens rond te kijken in de tuin en de natuur. De bloemen tonen dan hun kleurenpracht en allerlei dieren zijn dan erg actief. Sommige werken ook volop aan hun nageslacht ... (foto's Jan Leijskens)

vakantiegroeten-uit-oostende-7

Vakantiegroeten uit Oostende

Op het eerste gezicht lijkt het op een vakantiefoto aan de noordpool. Toch heeft Lieve Goemaere die gewoon in Oostende genomen. Weliswaar in de tentoonstelling 'Meer weer' die Eén daar heeft opgebouwd in het Casino. Ze maakten een uitstapje tijdens hun vakantie in Bredene.


zondagse-bluesavonden-zijn-schot-in-de-roos

Zondagse bluesavonden zijn schot in de roos

Een sfeervol Muzecafé baadde zondagavond weer in een gezellige bluessfeer tijdens de derde Sunday Evening Blues. Deze keer stonden - of zaten - Kiri Valvekens & Mario Pesic op het podium . Het talrijke publiek kon hun muziek bijzonder appreciëren en liet dat ook merken. (foto's Ann Jordens)

bijna-de-helft-12-plussers-volledig-gevaccineerd

Bijna de helft 12-plussers volledig gevaccineerd

23.987 inwoners van Heusden-Zolder boven de 12 jaar zijn op dit moment minstens één keer gevaccineerd, dat is 70,12 % van die doelbevolking. Als we kijken naar de volledig gevaccineerden dan zijn er dat 16.795 of 49,10 %. Van alle volwassenen is zelfs al 61,15 % volledig gevaccineerd. Bij de 65-plussers is nu 93,23 % volledig gevaccineerd. 

vakantiegroeten-uit-stokrooie-2

Vakantiegroeten uit Stokrooie

Ineke Vlaeminck ging even ontspannen in de Lavendelhoeve in Stokrooie waar je ook van een mooie rozentuin kunt genieten.

razendsnelle-miniaturen-flitsen-over-hun-circuit

Razendsnelle miniaturen flitsen over hun circuit

Wie eens een heel andere activiteit dan klassieke raceauto's, wielrenners of BMX-ers wilde zien, kon vandaag binnen het domein van Circuit Zolder de radio controlled buggy's aan het werk zien. Die reden op hun eigen mooie parcours - dichtbij de BMX en het café - een clubrace. Die kleine bliksemsnelle auto's zoemen over het parcours,klieven door de lucht en moeten af en toe weer eens op hun vier wielen gezet worden, terwijl hun bestuurders op een hoog podium staan. Er waren meer dan 50 deelnemers, in de twee- en vierwielaandrijving en de truckklasse. Hier vind je alle info over de club.

schitterende-prijzenpot-wacht-op-uw-vakantiefoto

Schitterende prijzenpot wacht op uw vakantiefoto

Ondertussen hebben al heel wat lezers hun vakantiefoto van deze zomer ingestuurd. Het is dan ook zeer de moeite want in onze prijzenpot van ver 1.000 euro zitten een verwenarrangement voor twee bij Wellux, een Altijd Limburgcheque van 250 euro, een volledig verzorgd zesgangendiner voor twee bij La Passione, een 10" tablet van Auva, twee mandjes drank en lekkers van Dranken Bartels, een prachtig bloemstuk van bloemenatelier Bopha, pakketjes met lekkers en kaarten van Visit Heusden-Zolder. We zien graag één liggende foto per vakantiereis of uitstap komen, die niet op een andere website verschijnt. Stuur die met wat info over de bestemming mét je naam en adres naar internetgazet[!]heusden-zolder.eu

extra-vlaams-geld-voor-vzoc

Extra Vlaams geld voor VZOC

Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum in Heusden-Zolder krijgt een extra structurele steun van bijna 21.000 euro van Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA).  Vorig jaar al kon elke erkend dierenasiel rekenen op een eenmalige steun van 3.000 euro maar toen al liet de minister uitschijnen dat naar structurele steun gezocht werd. In het totaal wordt er nu jaarlijks 1,2 miljoen euro voorzien voor de opvangcentra: de helft op basis van de (…) Lees het hele bericht

de-kijk-van-richie-688

De kijk van Richie

Het circus is in 't dorp.

hje-winkt-noa-mich

Hjê winkt noa mich

Djê mins winkt noa mich, mèr ich weet nie van moe hjê mich kint. Winken is hetzelfde als wuiven, en als plots iemand dat naar u doet, dan vraag je je wel eens af vanwaar die persoon u kent. 

wie-kent-deze-spin-1

Wie kent deze spin?

't Was even verschieten voor Anil Cetin toen deze spin plots opdook op de kast. En 't is nog een snel exemplaar ook. Kent iemand deze spin? Internetgazet[!]heusden-zolder.eu. UPDATE Verschillende lezers zijn het er ondertussen over eens dat het de platte wielwebspin is.

vakantiegroeten-uit-genk-1

Vakantiegroeten uit Genk

C-Mine in Genk is een trekpleister in de streek en als je naar het platform van één van de schachtbokken klimt, dan heb je een prachtig uitzicht over de streek, zoals ook Maria Claes genoot. 

belgische-vlaggen-doen-het-nog-steeds

Belgische vlaggen doen het nog steeds

Tijdens het EK voetbal hingen er overal Belgische vlaggen. Die zijn nadien weer binnengehaald op de meeste plaatsen, enkele zijn blijven hangen of opnieuw buitengezet. Om verschillende redenen of aanleidingen. Vorig dinsdag verschenen vlaggen naar aanleiding van de dag van nationale rouw. Mensen zoals bijvoorbeeld Raymond Wijnen in Schreverland zetten woensdag op de nationale feestdag de vlag buiten ten teken van solidariteit en als blijk van getrouwheid aan het land. Anderen lieten dan weer hun vlag hangen als steun aan de Belgische atleten in Tokyo. "En terecht, want onze eerste medaille is binnen", juicht de familie Beutels-Coomans

kleur-in-de-licht

Kleur in de lucht

Nog een mooi prentje van gisteravond laat, rond half 12, de maan kleurde toen rood laag boven de zuidoostelijke horizon. 

de-kijk-van-richie-687

De kijk van Richie

Met de weersvoorspellingen in het achterhoofd, zijn er wellicht meer vlinders te voelen dan te tellen. 

jelle-geens-kan-deelnemen-aan-mixed-relay

Jelle Geens kan deelnemen aan mixed relay

Jelle Geens heeft groen licht gekregen om toch naar Tokio af te reizen nadat hij een tweede negatieve coronatest aflegde. Helaas is dat te laat voor de individuele triatlon van maandag; Maar hij kan daardoor toch nog volgende vrijdag deel uitmaken van de Belgian Hammers, die de mixed relay betwisten met twee vrouwelijke en twee mannelijke triatleten.

berenhuis-zorgt-voor-ontspanning-in-de-bark

Berenhuis zorgt voor ontspanning in De Bark

De medewerkers van Het Berenhuis waren deze week te gast in Rode Kruisopvangcentrum De Bark. Ze boden er vrijetijdsactiviteiten aan. Naast workshops djembé en Bollywooddancing, werd ook samengewerkt met sportverenigingen uit de gemeente. Zo verzorgde turnkring Moed en Volharding een workshop gymnastiek in de sporthal van Berkenbos. Vandaag kregen de bewoners een introductie in tennis en padel, aangeboden door TC Heusden. De sportactiviteiten zullen op regelmatige basis worden verder gezet.  (foto's Gerlinde Gilissen)

zoek-het-plekje-sint-barbarabeeld

Zoek het plekje: Sint-Barbarabeeld

De tweede fototip was voor heel veel lezers de doorslaggevende: het was inderdaad het Sint-Barbarabeeld op het gelijknamige plein langs de Koolmijnlaan. De prijzen zijn ook deze keer voor de snelste juiste antwoorden: Chris Dumez (fotoboek 'Limburg Ongefilterd'), Kris Vanbilsen (boek 'Limburg in negen vragen') en Raymond Beliën (fietskaart Limburg). Volgende week volgt een nieuwe opgave.

onverwachte-pastaschotels-voor-sint-vincentius

Onverwachte pastaschotels voor Sint-Vincentius

Stefan Was, de voorzitter van Sint-Vincentius, kreeg vandaag een telefoontje van Chris, Tanja en Tommy die met een lading verse pasta gemaakt door iemand uit Houthalen-Helchteren naar Pepinster waren gereden. Maar de instanties ginder waren blijkbaar niet zo coöperatief waardoor ze veel mensen niet konden bereiken. Dus hebben ze de pastaschotels aan Sint-Vincentius geschonken voor de volgende openwinkeldagen.


verdachten-van-schoten-in-de-lucht-geidentificeerd

Verdachten van schoten in de lucht geïdentificeerd

De politie heeft twee verdachten geïdentificeerd van de schoten die op 14 juli werd gelost vanuit een rijdende auto in de Mijnwerkerslaan. Die nacht rond 10 over 2 kreeg de politie een oproep in verband met schoten in de lucht. Er werden kogelhulzen teruggevonden en onderzocht door het lab. Een kort onderzoek leidde de politie naar twee verdachten. Die werden uitgenodigd voor verhoor, het onderzoek loopt nog.

morgen-code-oranje-voor-onweer

Morgen code oranje voor onweer

Het KMI heeft voor morgen code oranje afgekondigd voor 6 Belgische provincies, ook voor Limburg. Er worden plaatselijke, felle onweersbuien met veel neerslag in korte tijd, hagel en windstoten, die zullen zich vooral voordoen tussen zaterdagmiddag en middernacht. Maar zoals steeds kan de intensiteit sterk verschillen van plaats tot plaats.

vuilnisophaler-uit-heusden-zolder-gewond

Vuilnisophaler uit Heusden-Zolder gewond

Een man van 33 uit Heusden-Zolder is vanmorgen vroeg rond half 7 gewond geraakt bij een verkeersongeval in Diest. De man is arbeider van een firma die het huisvuil ophaalt. Hij stond achter op de vuilniswagen toen een vrouw met haar auto achterop botste in de Blanklaerstraat in Schaffen. De man raakte gewond en is naar het ziekenhuis overgebracht.

de-veen-wordt-thuisbasis-voor-skeleton-en-bobslee

De Veen wordt thuisbasis voor skeleton en bobslee

De Veen krijgt van Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) een subsidie van liefst 625.000 euro. Er liggen immers ambitieuze plannen klaar voor De Veen. Zo zal er een volledig nieuwe bovenlaag komen op de piste, ook de nutsvoorzieningen errond zullen vernieuwd worden. Achter de staantribune - kant Bouworde - komt een heuvel waartegen de sprintatleten kunnen trainen, daar was behoefte aan, zeker ook voor (…) Lees het hele bericht

pukkelpop-gaat-niet-door

Pukkelpop gaat niet door

Jammer voor de vele jongeren uit Heusden-Zolder die al een ticket hadden voor Pukkelpop en ook voor de verschillende artiesten afkomstig uit Heusden-Zolder die op de affiche stonden, maar het festival is afgeblazen. Dat heeft de organisatie zojuist bekendgemaakt. Ze zegt dat de nieuwe richtlijnen van de federale overheid niet uitvoerbaar zijn. Wie een ticket heeft, kan kiezen tussen overzetting naar volgend jaar of terugbetaling. En voor de artiesten ... ook alweer een klap.

olympisch-drama-voor-jelle-geens

Olympisch drama voor Jelle Geens

Een drama voor triatleet Jelle Geens uit Viversel. Hij testte positief op corona en is niet afgereisd naar Tokio. De positieve test legde hij al af tijdens zijn voorbereidingscampagne, ondertussen heeft hij wel al een eerste keer negatief getest. Maar er is nog een tweede negatieve test nodig om alsnog te mogen deelnemen. De individuele triatlon van maandag mist hij sowieso al, er is nog een kansje dat hij volgene week zaterdag aan de gemengde aflossing kan deelnemen. Jelle Geens had zich intens (…) Lees het hele bericht

de-kijk-van-richie-686

De kijk van Richie

De Olympische Spelen gaan van start. 

kinderopvang-in-zolder-dicht-door-corona

Kinderopvang in Zolder dicht door corona

De buitenschoolse kinderopvang van 't Klim-op-ke aan het Beekbeemdenhof in Zolder is gesloten wegens een coronabesmetting. De betrokken ouders zijn verwittigd en aan de poort hangt een mededeling. Het gaat om drie besmette personen. Op dit moment is een sluiting van een week voorzien, vanaf vandaag tot en met volgende week woensdag. Het is overigens al een hele tijd geleden dat in Heusden-Zolder nog een kinderopvang of school dicht moest wegens COVID-19.

winnen-regi-en-niels-de-zomerhit-2021

Winnen Regi en Niels de Zomerhit 2021?

Net als de voorbije jaren zijn Niels Destadsbader en Regi Penxten in de running voor de Zomerhit van Radio 2. Vandaag zijn daarvoor de genomineerden bekendgemaakt. Alleen ... deze keer zijn Regi en Niels samen genomineerd met 'De wereld draait om jou', waarmee hun kansen wellicht nog een extra boost krijgen. Hun opponenten zijn Bazart (Anders), Camille (Vuurwerk), Isabelle A feat. Tim Akkerman (Ik denk te veel), Metejoor en Emma Heesters (Rendez-vous), Milow (ASAP), Olivia (…) Lees het hele bericht

ook-speciale-vlindersoorten-laten-zich-zien

Ook speciale vlindersoorten laten zich zien

Het is de voorbije dagen al duidelijk geworden dat we momenteel een bijzonder boeiend vlinderseizoen beleven. Buiten de veel voorkomende exemplaren duiken er ook minder frequente vlindersoorten op in de tuinen. Gust Put kreeg een koninginnepage op bezoek (foto boven), Karin Cerstelotte kon een keizermantel (links) vastleggen en in de tuin van Tiny Buijs dook een Spaanse vlag op.

twee-inwoners-gewond-bij-ongevallen

Twee inwoners gewond bij ongevallen

Vandaag zijn twee inwoners van Heusden-Zolder gewond geraakt bij verkeersongevallen. Een vrouw van 54 liep deze namiddag lichte verwondingen op bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt van de Industrieweg en Tervantstraat in Paal. Even later kwam in de Valentinusstraat een fietser ten val. Ook hij liep verwondingen op. 

zoek-het-plekje-derde-opgave-2

Zoek het plekje: derde opgave (2)

We tonen vandaag een tweede foto van ons plekje van deze week. Begint het al ergens te dagen? Stuur je antwoord met naam en adres naar internetgazet[!]heusden-zolder.eu, wie gisteren al antwoordde, kan dat vandaag niet meer doen. 

wiener-circus-brengt-7-voorstellingen-in-heusden

Wiener Circus brengt 7 voorstellingen in Heusden

Het Wiener Circus is neergestreken op het Koning Boudewijnplein. Het reist al sinds 1965 rond in België en is daarmee het oudste rondreizend circus in ons land. Door de coronamaatregelen lag het circus van oktober vorig jaar tot vorige maand stil en verbleef het samen met zijn artiesten op een terrein in Kuringen. De afgelopen dagen moesten dan weer voorstellingen worden geannuleerd omdat het terrein onder water was gelopen. Maar nu kunnen er geen stokken meer in de wielen (…) Lees het hele bericht

de-kijk-van-richie-685

De kijk van Richie

De solidariteit zal langer nodig zijn dan enkele dagen. 

fabio-jabobsen-wint-op-zolder

Fabio Jacobsen wint op Zolder

De Nederlander Fabio Jacobsen van het Belgische team Deceuninck Quick Step heeft op Circuit Zolder de tweede rit in de Ronde van Wallonië gewonnen. Voor de sprinter was het zijn eerste overwinning na zijn horrorcrash in Polen vorig jaar waarbij hij ei zo na het leven liet. 

de-waalse-koers-is-voor-een-dag-van-ons

De (Waalse) koers is voor één dag van ons

Een blik op de start van de tweede rit van de Ronde van Wallonië op Circuit Zolder. De renners leggen 30 rondes van 4 km af. Daardoor kunnen de volgwagens niet meerijden, maar ze staan opgesteld in twee materiaalposten, onder meer bij het ingaan van de kanaalbocht zoals blijkt uit het filmpje. 

zoek-het-plekje-derde-opgave

Zoek het plekje: derde opgave

Tijd voor het volgende plekje in Heusden-Zolder waarnaar we op zoek gaan. Het eerste juiste antwoord krijgt van ons het fotoboek 'Limburg Ongefilterd',voor de tweede ligt het interessante boek 'Limburg in negen vragen' klaar en voor de derde de felbegeerde kaart met het volledige fietsnetwerk van Limburg. Al enige idee? Stuur uw oplossing naar internetgazet[!]heusden-zolder.eu met naam en adres.


honden-en-hun-baasjes-tonen-hun-kunnen

Honden en hun baasjes tonen hun kunnen

Hondenliefhebbers worden vandaag op hun wenken bediend op de Helzoldterreinen. Kringgroep 14 Onze Trouwe Vriend organiseert daar een Belgische Siegershow. Herdershonden uit ons land en verschillende andere Europese landen komen  daar voor een show met keuring door internationale keurders en daarnaast moeten ze ook hun vaardigheden en gehoorzaamheid tonen tijdens een aantal werkproeven. Hondenliefhebbers keken er zich de ogen uit. (foto's Ann Jordens)

teams-hebben-zich-aan-het-circuit-geinstalleerd

Teams hebben zich aan het circuit geïnstalleerd

Een dik uur voor de start van de tweede rit van de Ronde van Wallonië op Circuit Zolder hebben alle wielerteams zich geïnstalleerd. Vooral het wagenpark van de World Teams maakt indruk. Ook het podium staat ondertussen klaar. Overigens worden de renners en hun entourage strikt gescheiden gehouden van de toeschouwers die dit evenement gratis kunnen bijwonen. Hou er alleen rekening mee dat je best met de fiets komt. 

wielercircus-in-ijltempo-opgebouwd

Wielercircus in ijltempo opgebouwd

Op Circuit Zolder wordt vanochtend koortsachtig gewerkt om de start- en aankomstzone voor de tweede rit van de Tour de Wallonie klaar te krijgen. Gelukkig beschikken ze daar over een hele basisinfrastructuur én tonnen ervaring zodat dat allemaal geen probleem vormt.

neos-fietste-door-de-bomen

Neos fietste door de bomen

Toen de zon weer tevoorschijn kwam, waren die van Neos Heusden-Zolder niet meer te houden. Ze haalden de fietsen van stal en maakten samen een fietstocht die hen onder meer door de bomen leidde. (foto Trudo Groffi)

vakantiegroeten-uit-heusden-zolder-33

Vakantiegroeten uit Heusden-Zolder

Voor een vakantiefoto uit eigen dorp hoef je soms niet eens je tuin te verlaten, maar je moet dan wel vroeg uit de veren. Christina Put zag om 6 uur vanochtend deze ballon al door het Heusdense luchtruim zweven.

de-kijk-van-richie-684

De kijk van Richie

Nationale feestdag na de zondvloed.

nog-3-namen-in-de-running-voor-gemeenteschool

Nog 3 namen in de running voor gemeenteschool

Voor de nieuwe naam van de gemeentelijke basisschool gaat het nog tussen drie mogelijkeheden GBS Pienterpad, GBS Biezolder en GBS De Leerplaneet. Wanneer de school over afzienbare tijd verhuist naar haar nieuwe gebouwen tussen de Ringlaan, Dekenstraat en Dorpsstraat, heeft ze ook een nieuwe naam nodig. De verwijzing naar de Beekbeemden is dan niet meer relevant. Dat zal niet met de natte vinger gebeuren. Elke leerkracht kon vanuit de visie van de school een (…) Lees het hele bericht

alsmaar-meer-vlinders-gespot

Alsmaar meer vlinders gespot

Het lijkt wel of nu iedereen massaal vlinders aan het tellen en spotten is in Heusden-Zolder. Veel voorkomende exemplaren zijn de dagpauwoog, atalanta, koolwitje en gehakkelde aurelia, maar er zijn natuurlijk ook nog heel wat andere soorten, zeker in natuurrijke gebieden. (foto's Leen Beunens)


bevestigd-ronde-van-wallonie-morgen-op-circuit

Bevestigd: Ronde van Wallonië morgen op circuit

De knoop is doorgehakt, nu heeft ook de organisatie bevestigd dat de tweede rit in de Ronde van Wallonië morgen op Circuit Zolder wordt gereden. Het oorspronkelijke parcours tussen Verviers en Herve is grotendeels onberijdbaar door de overstromingen. De start wordt gegeven om 15 uur op het circuit en de renners moeten 30 rondes rijden, 120 km in het totaal dus. De volgwagens blijven langs de kant. Er is publiek toegelaten maar iedereen wordt aangeraden met de fiets te komen. De enige toegang (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-kusadasi-4

Vakantiegroeten uit Kusadasi

Gilbert Vanutte houdt van verse vis en wordt in het Turkse Kusadasi op zijn wenken bediend. Een uur nadat de vissen nog zwommen in de Egeîsche zee, liggen ze te koop in de kleine maar gezellige vismijn en nog even later ligt een aantal van hen te sudderen in de pan. En het vervolg kun je wel raden zeker?


komt-de-tour-de-wallonie-morgen-naar-zolder

Komt de Tour de Wallonie morgen naar Zolder?

De kans is groot dat de Tour de Wallonie morgen naar Circuit Zolder komt. Door de schade van de zware overstromingen zal de rit van morgen geannuleerd worden en mogelijk georganiseerd worden binnen het domein Circuit Zolder. Het Circuit - met zijn eigen wielertraditie - heeft zich meteen bereid getoond als alternatief zodat de rittenkoers toch nog een volwaardig verloop kan kennen. In de loop van deze namiddag zal finaal beslist worden als het wel of niet kan doorgaan. Uiteraard zullen er in dat geval beperkingen zijn zoals geluid en de COVID regels, waarop streng zal toegezien worden.

ook-brandweer-hield-herdenkingsmoment

Ook brandweer hield herdenkingsmoment

Ook aan de brandweerkazerne in Heusden-Zolder is vanmiddag een kort herdenkingsmoment gehouden voor de slachtoffers van de watersnood. Tegen 12 uur vatten brandweermannen en ambulanciers buiten aan de vlag post. Eerst loeide de sirene een minuut lang en daarna werd een minuut stilte gehouden. Ook vanuit brandweerpost Heusden zijn de afgelopen dagen voortdurend manschappen in de weer geweest bij pompwerken, niet alleen in Heusden-Zolder en omgeving maar ook in Halen. (video Marina Poelmans)

coronabesmettingen-nog-onder-controle

Coronabesmettingen nog onder controle

De coronabesmettingen blijven in Heusden-Zolder nog altijd binnen de perken. De afgelopen week zijn er 10 bijgekomen, dat is gemiddeld 30 per 100.000 inwoners. Daarmee blijven we wel boven het alarmpeil. Het totaal staat nu op 2926 sinds maart 2020. 

zomertip-van-de-bib-elin-hilderbrand

Zomertip van de bib: Elin Hilderbrand

Wie zoekt naar een zomerboek of een (virtuele) reisbestemming wordt deze week door de bib verwezen naar Zomerzusjes van Elin Hilderbrand dat zich afspeelt in Nantucket en Martha’s Vineyard, VS.

Korte inhoud

Harper Frost fladdert door het leven en trekt zich van niets of niemand iets aan. Haar tweelingzus Tabitha is elegant en beschaafd, en doet alles volgens de regels. Ze lijken uiterlijk dan misschien als twee druppels water op elkaar, hun (…) Lees het hele bericht

morgen-dag-van-nationale-rouw

Morgen dag van nationale rouw

Ook Heusden-Zolder neemt morgen deel aan de dag van nationale rouw. Dat is een dag om stil te staan bij het grote menselijke verlies dat de waterramp heeft teweeggebracht en om blijk te geven van solidariteit. Morgen wordt de Belgische vlag aan alle openbare gebouwen halfstok gehangen . Om 12 uur zullen politie, brandweer, ziekenwagens de sirenes van hun interventievoertuigen een minuut lang laten loeien gevolgd door een minuut stilte. De federale regering roept alle inwoners op om tussen 12.01 en 12.02 uur ook een moment van stilte in acht te nemen.

heb-jij-de-vlinders-al-geteld

Heb jij de vlinders al geteld?

Hoe mooi de kunstbloem van Marleen Jacobs ook is, deze vlinder trapt er niet in en kiest voor de echte bloem. Is het trouwens al opgevallen hoeveel vlinders er rondfladderen sinds het enkele dagen geleden gestopt is met regenen? Ideaal dus om deel te nemen aan de grote vlindertelling van Natuurpunt. Dat kan nog tot 25 juli via deze website

5-hardrijders-mogen-hun-rijbewijs-klaarleggen

5 hardrijders mogen hun rijbewijs klaarleggen

De politie heeft de flitsauto het afgelopen weekend op 9 plaatsen in Heusden-Zolder gezet. 332 van de 1764 bestuurders liepen tegen de lamp, dat is net geen 19 %.  5 bestuurders zullen hun rijbewijs mogen inleveren. Drie van hen reden vrijdagavond tussen 127 en 130 in de Meylandtlaan waar 70 het maximum is. Een vierde reed tussen 121 en 126 op de Beringersteenweg, waar ook maar 70 is toegelaten. En de laatste haalde zaterdagnamiddag tussen 97 en 100 in de (…) Lees het hele bericht

diyanet-houdt-geldinzameling-voor-watersnood

Diyanet houdt geldinzameling voor watersnood

Binnen de Turkse gemeenschap wordt ook een inzamelactie georganiseerd voor de slachtoffers van de watersnood. Die wordt opgezet door de Diyanet van België die daarvoor het rekeningnummer BE39 7330 5643 3519 heeft gelanceerd, stortingen met vermelding noodweer. De actie wordt extra in de verf gezet naar aanleiding van het Offerfeest. Morgenvroeg, bij het ochtendgebed voor het Offerfeest, zal in de Selimiyemoskee ook een geldinzameling worden gehouden.

vakantiegroeten-uit-heusden-zolder-32

Vakantiegroeten uit Heusden-Zolder

Je moet niet altijd ver weg gaan om met de kinderen leuke avonturen te beleven, de mijnterril in Heusden-Zolder is alvast een mooi plekje, vindt Martine Hermans-Coenen

bijna-70-minstens-een-keer-gevaccineerd

Bijna 70 % minstens één keer gevaccineerd

23.824 inwoners van Heusden-Zolder hebben op dit moment minstens één vaccin gehad, dat is 69,65 % van de totale bevolking. 14.827 18-plussers zijn ondertussen volledig gevaccineerd, dat is 52,10 % van de doelgroep. Bij de 65-plussers is 87,97 % volledig gevaccineerd. 

vakantiegroeten-uit-andocs

Vakantiegroeten uit Andocs

De familie Liesens-Vanrusselt bekeek in Andocs Hongarije de zonsondergang.

circuit-kende-nog-eens-een-drukke-dag

Circuit kende nog eens een drukke dag

Het was lang geleden dat Circuit Zolder nog eens heel wat volk over de vloer kreeg, maar de Supercar Madness was op dat vlak een schot in de roos. Tom Boonen was vandaag in de Supercar Challenge de snelste in zijn Deldiche Racing voor ploegmaat Piessens-De Jonghe en Joosen-de Cock, een compleet Norma-festival dus. Gisteren waren Piessens-De Jonghe ook al de snelsten in race 1. De BMW 2 cup werd vandaag gewonnen door Caresani Colin, het hoogste schavotje in de Mazda MX 5 was voor (…) Lees het hele bericht

we-kregen-deze-maand-al-150-liter-regen

We kregen deze maand al 150 liter regen

De wateroverlast ligt in Heusden-Zolder, op het oppoetswerk na, achter de rug. Tijd voor een korte balans wat de overvloedige regen betreft. Meteo Obbeek heeft de voorbije week, vanaf maandag, 98 liter neerslag per vierkante meter geteld. De grootste hoeveelheid viel op 15 juli: liefst 60 liter in 24 uur. Deze maand zitten we nu al aan 150 liter per vierkante meter in Heusden-Zolder, het normale gemiddelde is 80 liter voor heel de maand juli.

vandaag-gezien-290

Vandaag gezien

Nu de zon schijnt krijgen de bloemetjes volop de bijtjes op bezoek, zoals hier in Bolderberg. (foto Denise Greunlinx)

mangelbeek-gestremd-op-enkele-plaatsen

Mangelbeek gestremd op enkele plaatsen

De wateroverlast is uiteraard veroorzaakt door de zware regen, maar mogelijk één van de bijkomende oorzaken van de problemen in de omgeving van 't Wiek en de Stationsstraat is de Mangelbeek die op enkele plaatsen gestremd is door onder meer bomen, takken en andere spullen. (foto's Tony Lespoix)

pompwerken-worden-na-meer-dan-3-dagen-afgerond

Pompwerken worden na meer dan 3 dagen afgerond

Het ziet er naar uit dat de brandweer vanavond kan stoppen met pompen op de hoek van de Roosterstraat en Boekterheide. Sinds donderdag werden daar permanent vele duizenden liters per uur overgepompt vanuit de riolering waarin de Ambachtlaan uitkomt naar een ander rioleringsstelsel in de Heikant. Alleen 's nachts werd de pomp stilgelegd voor de nachtrust van de buurtbewoners. Om de twee uur moet de zware debietpomp gesmeerd worden. Wanneer straks het pompen stopt, is het werk nog niet gedaan (…) Lees het hele bericht

doorprikt-golf-van-water-en-van-solidariteit

DOORPRIKT: Golf van water én van solidariteit

Solidariteit, Solidarité, Solidarität, ... in de drie landstalen en de drie talen van de Euregio Maas-Rijn wordt het bijna hetzelfde geschreven en uitgesproken. Taalkundig alleen in het Duits met een hoofdletter, maar vandaag schrijven we het in alle talen met een hoofdletter. Want de watergolf had amper zijn vernietigende kracht over delen van het land laten beuken, of er spoelde een nieuwe golf over ons, eentje van solidariteit en samenhorigheid. De beelden van weggespoelde (…) Lees het hele bericht

ambachtlaan-bijna-droog

Ambachtlaan bijna droog

In de buurt van de Ambachtlaan is de brandweer ook vandaag nog altijd aan het pompen. Ondertussen resulteert de langdurige inzet van die zware pomp gecombineerd met het terugtrekkende water erin dat de straat bijna droog is. Alleen het achterste deel staat op dit moment nog blank. Achteraf zal wel nog een poetsbeurt nodig zijn. 

op-en-afrit-voorlopig-nog-afgesloten

Op- en afrit voorlopig nog afgesloten

Op zondagmorgen is de op- en afrit 28 richting Lummen nog altijd afgesloten door de wateroverlast. Wel ziet het ernaar uit dat de oprit in de komende uren weer open kan omdat daar het water bijna weggetrokken is. 

polle-geusens-wint-eerste-race-supercar

Polle Geusens wint eerste race Supercar

Op Circuit Zolder had vandaag de eerste dag plaats van de Supercar Madness. Echt een spektakelstuk waarbij liefhebbers van snelle bolides duimen en vingers konden aflikken. Prototypes die het tegen andere snelle bolides opnamen, prachtige historic wagens. Maar in de hoofdrace waren het Philippe Huart en Kenny Herremans die de eerste manche domineerden.  En toch was het Polle Geusens die in de Ford Peerlings won en dat in zijn eerste circuitrace. Tweede werd Nathan Vanspringel voor Maxim De (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-blankenberge-4

Vakantiegroeten uit Blankenberge

Cedric Vancluysen zag een mooie zonsondergang in Blankenberge. 

rode-kruis-stuurt-actie-bij-door-vele-inzamelingen

Rode Kruis stuurt actie bij door vele inzamelingen

Het Rode Kruis Heusden-Zolder gaat zijn actie voor de getroffenen van de watersnood anders organiseren. Dat is het gevolg van de gigantische eerste golft van solidariteit die spontaan op gang gekomen is. Er is nu al meer ingezameld dat voor deze crisis nodig is, wat uiteraard iedereen toejuicht. Maar de geplande inzameling gaat dus niet in die vorm door. Het Rode Kruis blijft ter plaatse op meerdere manieren steunen, met medische en psychologische ondersteuning, ook met de nodige logistiek. (…) Lees het hele bericht

mijnwerkers-opgeroepen-tot-solidariteit

Mijnwerkers opgeroepen tot solidariteit

De KS-Vriendenkring heeft naar aanleiding van de dramatische watersnood met zware gevolgen, zeker in het zuiden van het land, haar leden en de ex-mijnwerkers opgeroepen tot steun en solidariteit. "Wij roepen op om als mijnwerkers, de eerste burgers van het land, ons hart te laten spreken. Solidariteit, dat is wat ons mijnwerkers kenmerkt, dat is waar velen ons voor benijden.We kunnen niet zomaar aan de kant blijven staan en roepen daarom op om actief deel te (…) Lees het hele bericht

t-wiek-is-nog-niet-droog

't Wiek is nog niet droog

Hoewel de ergste wateroverlast in 't Wiek weg is, blijven de achtertuinen van de buurtbewoners nog onder water staan.

inzamelactie-in-harmoniezaal-gigantisch-succes

Inzamelactie in Harmoniezaal gigantisch succes

De inzamelactie voor de getroffen bevolking in Wallonië in de Harmoniezaal in Zolder is een onwaarschijnlijk succes geworden. Urenlang stonden mensen letterlijk aan te schuiven om allerlei goederen af te leveren. Binnen had een team vrijwilligers de handen vol om alles te sorteren en vervolgens in te laden in bestelwagens en vrachtwagens. De zaal is ongeveer twee keer volledig volgestouwd geweest. Er is in de loop van de dag een groot aantal transporten richting Wallonië vertrokken. (foto Michiel Reynders)

toestand-verbetert-problemen-nog-niet-voorbij

Toestand verbetert, problemen nog niet voorbij

De op- en afrit 28 richting Lummen van de E314 blijft nog altijd afgesloten wegens de wateroverlast. In de Ambachtlaan is het waterpeil ondertussen aan het dalen maar de straat nog steeds blank. 

rode-kruis-coordineert-acties-in-heusden-zolder

Rode Kruis coördineert acties in Heusden-Zolder

De Rode-Kruisafdeling Heusden-Zolder is in overleg met de gemeente gestart met de coördinatie van de inzameling van hulpgoederen voor families die door de wateroverlast zijn getroffen. Daarvoor wordt ook samengewerkt met Rode Kruis Vlaanderen. Het bedrijf Storebox stelt gratis ruimte ter beschikking. Storebox (in de vroegere 'champignonfabriek') is te bereiken via de Melkerijstraat (zijstraat van de Kanaalweg vlakbij Suskaberg), je kunt daar met (…) Lees het hele bericht

supercar-maddness-op-circuit-dit-weekend

SuperCar Maddness op circuit dit weekend

De zon is net op tijd opnieuw tevoorschijn gekomen want dit weekend heeft op Circuit Zolder de  Supercar Madness plaats. Vooral uit België en Nederland komen wagens met zeer verschillende motorvermogens aan de start. Zo zie je de GT&Prototypes, de Mazda MX-5 Cup, de Ford Fiesta Cups NL en BE en de nieuwe VRM-BMW M2 Cup aan de start verschijnen. Daarnaast zijn er nog twee mooie historische raceklassen, de Monoposto’s en het NK HTGT uit (…) Lees het hele bericht

water-zakt-langzaam-in-de-beemdenstraat

Water zakt langzaam in de Beemdenstraat

In de Beemdenstraat is het waterpeil wat gedaald, maar de bodem is volledig verzadigd waardoor tuinen nog onder water staan en de kippen voorlopig in hun geïmproviseerd hok blijven. Bewoners zijn er nu ook gestart met het leegpompen van (kruip)kelders. (foto's Lieve Gybels)

ook-inzameling-in-harmoniezaal-zolder

Ook inzameling in Harmoniezaal Zolder

Ook in de Harmoniezaal van De Ware Vrienden in Zolder (Dorpsstraat) kun je nog tot 14 uur spullen binnenbrengen voor de mensen die in Wallonië getroffen zijn door de wateroverlast. Kleding en schoenen zijn er op dit moment genoeg. Er is wel nog nood aan onder meer babyspullen en verzorgingsproducten. UPDATE Het was daar een behoorlijke overrompeling, langs de twee ingangen stonden mensen aan te schuiven. Er zijn ondertussen al drie vrachtwagens met goederen richting Theux, al zal het even uitkijken zijn om ter plaatse te geraken. (foto's Gust Put) UPDATE Ondertussen is het compleet volzet, er moeten geen bijkomende spullen meer gebracht worden, om 14 uur gaan de deuren effectief dicht.

de-kijk-van-richie-682

De kijk van Richie

Nochtans valt over smaken niet te twisten ....

zoek-het-plekje-domherenhuis

Zoek het plekje: Domherenhuis

Een iets grotere detailfoto heeft bij vele lezers een belletje doen rinkelen, hoewel er ook nog heel wat de bal missloegen. Maar het was inderdaad het Domherenhuis dat wij zochten. En dus niet het Domherenhof, want dat is het park dat daarbij hoort. Hierbij vind je nog de andere foto's uit de reeks. De winnaars wiens juiste antwoord ons het eerst bereikten zijn: André Symons (boek 'Limburg in negen vragen'), Johan Verhagen (boek 'Strijdtoneel Limburg') en Tony Vogels (luxekaart fietsroutenetwerk Limburg). Proficiat, en voor de anderen ... blijven proberen. 


situatie-verschilt-over-de-gemeente

Situatie verschilt over de gemeente

Terwijl in de Laambroekstraat en de Stenen Brug het grootste deel van het water ondertussen is weggepompt of weggetrokken, staat het waterpeil op de beek in Viversel nog altijd op piekniveau. Ook in de Ambachtlaan is het nog altijd pompen geblazen. 

inzamelactie-voor-theux-is-groot-succes

Inzamelactie voor Theux is groot succes

In Heusden-Zolder is een inzamelactie gestart voor de inwoners van het Waalse Theux die alles zijn kwijtgeraakt bij de overstromingsramp. Het initiatief daartoe is genomen door Alexandra Carion uit Heusden. Geen toeval dat ze specifiek voor Theux een actie houdt, want het is de geboortestad en rustplaats van haar oma. Na contact met Theux heeft ze een lijst met spullen die dringend nodig zijn. Haar oproep is ondertussen massaal gevolgd en de actie is een enorm succes. Ook vanavond nog is het (…) Lees het hele bericht

op-en-afrit-28-richting-lummen-weer-dicht

Op- en afrit 28 richting Lummen weer dicht

Het water heeft opnieuw - zoals enkele weken geleden - op- en afrit 28 Heusden-Zolder op de E314 overstroomd. Richting Lummen kun je er dus niet oprijden en de snelweg verlaten moet ook wat verder ter hoogte van Terlaemen. UPDATE Ondertussen is het water verder de Meylandtlaan aan het opstromen. En ook delen van de fietspaden in de buurt van Vogelsanck staan onder water en zijn onberijdbaar.  

ann-reymen-stapt-van-mnm-over-naar-radio-2

Ann Reymen stapt van MNM over naar Radio 2

Ann Reymen, afkomstig van Bolderberg, neemt na twaalf jaar afscheid van MNM en stapt deze zomer over naar Radio 2. Achter de schermen steken ze daar al volop de koppen bij elkaar over wat ze precies zal doen, details over concrete plannen volgen later. "Twaalf jaar bij MNM. Twaalf jaar lang met veel plezier in de studio gestaan. Veel bijgeleerd over sport en gezondheid. Elke dag gelachen. Vrienden voor het leven gemaakt. Alleen maar liefde voor de zender (…) Lees het hele bericht

de-berenkrant-verschijnt-weer

De Berenkrant verschijnt weer

Tijdens de lockdown vorig jaar startte Het Berenhuis met de wekelijkse uitgave van een krant om zo contact te houden met kinderen en hun families. In de schoolvrije periode is het immers belangrijk speelse oefenkansen Nederlands aan te bieden. Op vraag van de jonge lezers is de tweede editie nu van start gegaan.
Ongeveer 30 kinderen krijgen deze zomer wekelijks de krant aan de deur bezorgd. Door interactieve spelletjes wordt de krant in de vakantieweken een stukje door henzelf geschreven.


bewoners-van-stationsstraat-nog-in-t-water

Bewoners van Stationsstraat nog in 't water

Terwijl vanmorgen in t Wiek het water al volop aan het wegtrekken was, zit de bewoonster van een nabijgelegen huis in de Stationsstraat nog met een pak overlast. Niet alleen staat haar hele tuin onder water, het is ook de ondergrondse garage binnengestroomd en daar lijkt de schade aanzienlijk. Heel wat spullen drijven in het rond. De brandweer probeert al een hele tijd het water weg te pompen en tegelijk te voorkomen dat ander water bijstroomt. (foto's Marina Poelmans)

hoge-waterstand-weinig-schepen-op-het-kanaal

Hoge waterstand, weinig schepen op het kanaal

Het waterpeil van het Albertkanaal staat een stuk hoger dan normaal. Op dit ogenblik zijn er geen problemen, die komen er alleen maar wanneer de sluizen van de stuwdam in Monsin bij Luik het zouden begeven. Dan zou er zo'n gigantische hoeveelheid water in de Maas en Albertkanaal terechtkomen dat beide op verschillende plaatsen buiten de oevers zouden treden. Het zal passanten wellicht opvallen dat er weinig boten passeren op het Albertkanaal in Heusden-Zolder. Ze kunnen nog (…) Lees het hele bericht

water-in-t-wiek-loopt-weer-weg

Water in 't Wiek loopt weer weg

In 't Wiek is het water vanochtend langzaam aan het wegtrekken, het stroomt nu ook volop in de riolering. Gisteravond laat stond het water hoog in de straat nadat de beek was overgelopen. Het water is ook binnengestroomd in enkele huizen waar kelders onder water liepen.  

waterpeil-in-de-ambachtlaan-nog-steeds-hoog

Waterpeil in de Ambachtlaan nog steeds hoog

De toestand in de Ambachtlaan is in de loop van de dag amper gebeterd, ondanks het voortdurende pompwerk. De brandweer stuurt vanavond nog versterking naar ginder. Ondertussen blijkt uit deze foto dat de hele straat volledig onder water blijft staan. UPDATE De brandweer heeft ondertussen een tweede grote lijn aangelegd om de pompcapaciteit nog te vergroten. 

stenen-brug-volledig-onder-water

Stenen Brug volledig onder water

De Stenen Brug is een pittoreske straat met een mooie natuuromgeving rond de beek. Maar bij zware regenval klimt de beek uit haar oevers. En zoals enkele weken geleden stond de straat vandaag volledig blank. 


ook-in-de-nieuwstraat-veel-water

Ook in de Nieuwstraat veel water

Net als enkele weken geleden kon ook vandaag het water in de Nieuwstraat niet weg en stroomde de weg en de inritten op. 

opvangbekken-in-beemdenstraat-loopt-over

Opvangbekken in Beemdenstraat loopt over

In de Beemdenstraat is het opvangbekken overgelopen. In de loop van de dag en vooravond bleef het water stijgen. In de tuinen van de buurtbewoners loopt het water letterlijk langs voor en achter binnen. (foto's Lieve Gybels)

viversel-beek-loopt-over-spaarbekken-staat-vol

Viversel: beek loopt over, spaarbekken staat vol

Ook in het centrum van Viversel krijgen ze een heleboel water te slikken. De beek loopt overal over. Het spaarbekken heeft tot nu toe de woningen in de buurt beschermd, hopelijk blijft de hoeveelheid water beperkt tot wat er nu staat. Het wandelpad ´Kerkendries´ is overstroomd door de beek. (foto's Lode Beylemans)


zoek-het-plekje-tweede-opgave-2

Zoek het plekje: tweede opgave (2)

Veel lezers zijn koortsachtig op zoek naar oplossing voor ons plekje van deze week. Maar de juiste oplossing is nog altijd niet binnengekomen. Daarom laten we vandaag iets meer zien. Enige idee? Stuur met je naam en aders naar internetgazet[!]heusden-zolder.eu.

laambroekstraat-loopt-weer-onder-water

Laambroekstraat loopt weer onder water

Zoals telkens bij waterloverlast is ook nu de Laambroekstraat in de omgeving van de snelwegbrug weer aan het onderlopen. Eerst loopt de beek over en overstroomt het natuurgebied en dan komt het water de weg op. Het verkeer kan momenteel nog door, maar 't is wel opletten geblazen. 

brandweer-zet-zware-pomp-in

Brandweer zet zware pomp in

De brandweer heeft op de hoek van de Roosterstraat en de Boekterheide een zware pompwagen ingezet. Het is de bedoeling om met groot debiet water weg te pompen en zo het waterpeil in de Ambachtlaan te doen zakken. Ondertussen kwam ook de burgemeester ter plaatse poolshoogte nemen. 

b2-broekmans-wint-zilver-met-groenteaanbod

B2 Broekmans wint zilver met groenteaanbod

B2 Supermarkt Broekmans heeft zilver gewonnen in de wedstrijd 'Groentevakman' van VLAM, het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing. Met die wedstrijd wil de VLAM de versverantwoordelijken en hun team motiveren en hen belonen voor hun dagelijkse inspanningen om groenten van bij ons in de kijker te zetten. "Een uitnodigende versrayon is immers het beste lokmiddel voor een zelfstandige onderneming, want consumenten associëren kwalitatieve versproducten met (…) Lees het hele bericht

ambachtlaan-staan-blank

Ambachtlaan staat blank

Het is ondertussen al jaren geleden dat de Ambachtlaan door echt zware wateroverlast werd getroffen, maar vandaag hebben de bewoners weer prijs. De straat is helemaal onder gelopen. (foto Frans Morawski)

stuur-uw-foto-s-van-wateroverlast

Stuur uw foto's van wateroverlast

De aanhoudende regen doet het waterpeil in beken en grachten opnieuw stijgen zodat die op verschillende plaatsen weer dreigen over te lopen, net als ruim twee weken geleden. Loopt ook uw straat onder water? Stuur ons foto's door op internetgazet[!]heusden-zolder.eu. De eerste meldingen lopen ondertussen binnen. In de Koolmijnlaan ter hoogte van het voormalige recyclagepark, komt het water al volop omhoog uit de riolering. De Industriestraat - tussen Eversel en het kanaal - is net als enkele weken geleden aan het overstromen. 

verkeersproblemen-door-wateroverlast

Verkeersproblemen door wateroverlast

Hou vanmorgen rekening met verkeersproblemen door de hevige regen en wateroverlast. Er staat onder meer veel water op de E 314 ter hoogte van Circuit Zolder, richting Nederland, daar is de weg ondertussen afgesloten. Op het Klaverblad in Lummen is de weg volledig versperd voor wie van de 313 uit Hasselt komt en de E314 op wil. Ook in Maasmechelen is de E314 volledig afgesloten. Daarnaast moet je opletten voor wateroverlast op lokale wegen door grote plassen en doordat beken weer beginnen over te lopen. 

vakantiegroeten-uit-ile-d-oleron

Vakantiegroeten uit île d'Oléron

Wendy en Kurt Bielen gingen op vakantie naar Frankrijk, naar de streek van de Charente-Maritieme. Op het eiland île d'Oléron bekeken ze de oude vissershuisjes die tegenwoordig gebruikt worden door kunstenaars en daarom Les cabanes des Créateurs genoemd worden.


vandaag-gezien-289

Vandaag gezien

't Is geen komkommertijd maar bloemkooltijd. Omdat volgens sommige legendes kindjes uit de bloemkool komen en onze bevolking nog een extra impuls nodig heeft, teelde Karel Smeets dit exemplaar in de dorpstuintjes. Netto gewicht 3,660 kg. (foto Julien Maebe)

regi-en-luna-lanceren-olympische-hymne

Regi en Luna lanceren Olympische hymne

Vandaag is 'Now's The Time' gelanceerd, het Belgische anthem voor de Olympische Spelen. Het is een co-cretatie van Regi Penxten en Mademoiselle Luna. Zij maakten een hymne vol opzwepende beats en positieve vibes die de Borlée-broers, Nafi Thiam en Nina Derwael richting medailles zouden moeten drijven. Regi:  “Het is een hele eer dat het BOIC Delphine en  mij gevraagd heeft om het campagnelied te maken voor de (…) Lees het hele bericht

zoek-het-plekje-tweede-opgave

Zoek het plekje: tweede opgave

Ook deze week zoeken we weer een plaats ergens in Heusden-Zolder. Enig idee aan de hand van deze detailfoto? Stuur dan je antwoord met naam en adres naar Internetgazet[!]heusden-zolder.eu. Er zijn ook nu weer mooie prijzen te winnen van de provincie Limburg: het boek 'Limburg in negen vragen' waarin een heleboel historische wetenswaardigheden uit de doeken worden gedaan, het boek 'Strijdtoneel Limburg' met verhalen over ons rijke militaire verleden door Rombout Nijsen en Rick de Leeuw, en een luxueuze kaart met het fietsroutenetwerk van heel Limburg

schoten-gelost-in-de-mijnwerkerslaan

Schoten gelost in de Mijnwerkerslaan

De politie voert een onderzoek naar schoten die vannacht gelost zijn in de Mijnwerkerslaan. Getuigen die zich op afstand bevonden hadden de schoten gehoord en verwittigden de politie. Die vond ter plaatse enkele kogelhulzen. Daarop is de plaats afgezet en werd het lab van de gerechtelijke politie gevraagd voor een onderzoek. Dat moet uitwijzen welk wapen gebruikt is. Mogelijk kan het onderzoek ook bevestigen dat de schoten vanuit een rijdende auto zijn gelost.


de-kijk-van-richie-683

De kijk van Richie

En dan maar hopen dat het niet regent terwijl je aanschuift ...

meteen-een-stormloop-op-nieuwe-jumbo

Meteen een stormloop op nieuwe Jumbo

In de Koolmijnlaan is vanmorgen de nieuwe Jumbo supermarkt geopend, de elfde in België, de vijfde in Limburg. De Nederlandse keten zet daarmee zijn verovering van de Belgische markt verder, want ze wil tegen 2025 100 winkels hebben in ons land. Het famiiebedrijf ontstond 100 jaar geleden in Nederland uit een handel in koloniale waren. Ondertussen bestaat het door opening van nieuwe vestiging en een aantal overnames uit bijna 700 supermarkten. Zelf schuift het bedrijf als troeven een goede (…) Lees het hele bericht

de-koersbus-komt-donderdag-naar-zolder

De Koersbus komt donderdag naar Zolder

De Koersbus van Koers, het museum van de wielersport in Roeselare, strijkt donderdag neer op Circuit Zolder. De bus is naar aanleiding van het wereldkampioenschap wielrennen dat dit jaar in Vlaanderen plaatsvindt, speciaal ingericht met een expo rond de wereldkampioenschappen. Ze is eergisteren gestart aan een tournée langs steden en gemeenten die iets te maken hadden met (…) Lees het hele bericht

nog-maar-eens-een-veroordeling-voor-20-jarige

Nog maar eens een veroordeling voor 20-jarige

Een man van 20 uit Heusden-Zolder is vandaag door de rechter in Hasselt opnieuw tot een celstraf van 30 maanden veroordeeld omdat hij tijdens Hasselt-kermis vorig jaar een meisje van 15 had verkracht. Hijzelf beweerde dat het meisje toestemming had gegeven om op het toilet van een café seks met hem te hebben, maar ze had volgens de rechters een volledige fles vodka uit waardoor ze compleet van de wereld was. Hij moet ook 4.150 euro schadevergoeding betalen. De man was eind (…) Lees het hele bericht

code-oranje-voor-zware-neerslag

Code oranje voor zware neerslag

Het KMI heeft code oranje afgekondigd vanaf nu tot en met donderdag en dat omwille van de verwachte zware regenval. De waarschuwing geldt voor Limburg, Luik, Luxemburg en Namen. Volgens het KMI kan er tot 100 liter water en meer per vierkante meter vallen en kan dat zorgen voor wateroverlast en hinder voor het verkeer. 

vakantiegroeten-uit-mallorca-7

Vakantiegroeten uit Mallorca

Kevin Smeets legde dit pittoreske straatje op Mallorca vast. 

aantal-vacatures-daalde-het-afgelopen-jaar

Aantal vacatures daalde het afgelopen jaar

Een tijdje na de werkloosheidscijfers publiceert de VDAB ook maandelijks de vacatures. Zo stonden er alles samen einde juni in Heusden-Zolder 1.166 vacatures open. Dat cijfer wordt wel wat genuanceerd als je de aard van de vacatures bekijkt: bij de VDAB zijn er 255 gemeld waarvan 153 vaste en 102 tijdelijke, de wervings- en selectiekantoren hebben 64 vaste jobs in petto, daarnaast zijn er 804 uitzendopdrachten en 43 studentenjobs in te vullen. Voor het overgrote deel van de jobs (…) Lees het hele bericht

de-kijk-van-richie-681

De kijk van Richie

't Zijn barre tijden voor sporthaters.

coronasituatie-in-heusden-zolder-onder-controle

Coronasituatie in Heusden-Zolder onder controle

Ondanks dat er op een aantal plaatsen sprake is van een heropflakkering van het coronavirus is de toestand in Heusden-Zolder momenteel onder controle. De afgelopen week zijn er maar 7 inwoners positief bevonden, en dat ondanks het groter aantal testen. Gemiddeld zitten we nu aan 21 besmettingen per 100.000 inwoners, nog net boven het alarmpeil. 2915 inwoners zijn sinds maart 2020 positief getest.

zomertip-van-de-bib-anne-downes

Zomertip van de bib: Anne Downes

De zomerse boekentip van de bib stuurt ons deze week naar Frankrijk, naar Het veilige huis van Anne Downes

Korte inhoud

Het leven van Emily is op een dieptepunt beland, maar dan krijgt zij de kans van haar leven. Haar baas Scott vraagt haar als nanny aan de slag te gaan op het Franse landgoed waar zijn vrouw en dochtertje wonen. Emily wordt erheen gevlogen in een privéjet en is gecharmeerd van Scotts vrouw Nina en hun dochtertje. Ze leiden een (…) Lees het hele bericht

pitbull-bijt-teckel-dood

Pitbull bijt teckel dood

In de Kerkenblookstraat heeft gisteravond een pitbull een teckel doodgebeten. De eigenares was erbij toen het hondje in de eigen tuin onder de draad werd doorgesleurd door de pitbull van de buren. De hond loste niet meer, de andere teckels van het gezin konden ondertussen in veiligheid worden gebracht.  De teckel werd zo zwaar toegetakeld dat hij overleed op weg naar de dierenarts. Het gaat om het hondje van Benni Smulders, één van de twee (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-argeles-sur-mer

Vakantiegroeten uit Argeles-sur-Mer

Serge Bernier stuurt vakantiegroeten met zicht op een zonsopgang in Argeles-sur-Mer in de Pyrénées-Orientales.

vrijdag-open-prikdag-voor-wie-geen-vaccin-kreeg

Vrijdag open prikdag voor wie geen vaccin kreeg

Het vaccinatiecentrum in Watt17 organiseert nu vrijdag 16 juli van 17 tot 18 uur een open prikdag. Dat wil zeggen dat iedere inwoner van Heusden-Zolder en Lummen die 18 jaar of ouder is en nog geen prik kreeg, zich kan laten vaccineren met het Johnson & Johnson vaccin. Een afspraak maken is niet nodig, alleen maar je identiteitskaart meebrengen. Er is ook geen probleem voor wie al een afspraak had op een later tijdstip, die wordt na de prik (…) Lees het hele bericht

bezoekregeling-in-sfz-nog-wat-versoepeld

Bezoekregeling in SFZ nog wat versoepeld

In het Sint-Franciscusziekenhuis wordt de bezoekregeling met ingang van vandaag nog iets meer versoepeld. Belangrijkste aanpassing is dat op alle afdelingen bezoek toegelaten is voor één persoon boven de 18 jaar uit de vaste bubbel van de patiënt. Die mag dagelijks langskomen gedurende maximaal één uur tussen 16 en 19 uur. De verplichte registratie van elke bezoeker in de inkomhal blijft behouden. Er gelden aangepaste richtlijnen voor de kraamafdeling, kind- en jeugdgeneeskunde en de afdeling intensieve zorgen. Details daarover op de website van het ziekenhuis. 

oplichters-proberen-iedereen-en-alles

Oplichters proberen iedereen en alles

Het aantal oplichtingspogingen blijft maar aanhouden en de criminelen mikken daarbij op een breed publiek. Zo krijgen mensen nog steeds mails en sms-en zowel vanuit zogenaamde de FOD-financiën over belastingtegoeden en coronatussenkomsten, maar ook dat ze nog een openstaande boete hebben, of van Proximus dat nog een deel van de rekening moet betaald worden, ... Nu blijken ook mailadressen van deurwaarderskantoren gehackt te zijn, waarmee mensen afgedreigd worden om betalingen te doen zoniet (…) Lees het hele bericht

de-kijk-van-richie-680

De kijk van Richie

Veel Engelsen hebben vannacht nachtmerries over strafschoppen gehad. 

ek-bmx-was-gezien-de-omstandigheden-een-succes

EK BMX was gezien de omstandigheden een succes

De Europese kampioenschappen BMX liggen achter de rug. Ondanks de beperkingen - met als gevolg minder rijders en minder toeschouwers - waren het op sportief vlak toch mooie kampioenschappen waar de aanwezigen zich bovendien geen minuut verveeld hebben. BMX Zolder heeft zich weer op een positieve manier in de internationale kijker gezet. Fotograaf Stephan Volders biedt ons nog een terugblik, met ook de podiumceremoniën voor de kersverse kampioenen.


ultiem-italiaans-feest-na-de-strafschoppen

Ultiem Italiaans feest na de strafschoppen

Het zag er lang bekaaid uit en de massa Italiaanse supporters aan La Baracca vreesden dat er deze keer geen feestje inzat. Maar eindelijk besliste de laatste penalty over Europese winst voor de Azzurri. Voor de Belgen één troost: ze zijn uitgeschakeld door de Europese kampioenen. Maar op Lindeman barstte het feest los en dat zal nog wel een hele tijd voortduren. (Foto's David Amgad)

vandaag-gezien-288

Vandaag gezien

Misschien heb je het ook al gezien, de massale regenval en vochtige ondergrond zorgen de jongste dagen voor heel wat paddenstoelen, en dat midden juli. Guy Dillen trof deze exemplaren in Boekt. 

gigantische-opkomst-voor-vergadering-ks-ers

Gigantische opkomst voor vergadering KS-ers

Een grote massa ex-mijnwerkers verzamelde zaterdag in de schaduw van de schachtbokken van Houthalen. De KS-Vriendenkring gaf daar een stand van zaken bij het pensioendossier. Zoals bekend zijn de meeste achterstallen uitbetaald en zijn ook de maandelijkse pensioenuitkeringen opgetrokken. Alleen blijft nog het grote discussiepunt over de bedrijfvoorheffing op die achterstal. Specialisten gecontacteerd door de KS-Vriendenkring beweren dat daar geen wettelijke basis voor is, bij de (…) Lees het hele bericht

tweemaal-zilver-voor-belgen-in-ploegentijdrit

Tweemaal zilver voor Belgen in ploegentijdrit

Het EK BMX kon vandaag heel de dag rekenen op stralend weer, er waren dan ook heel wat toeschouwers opgedaagd.  En die kregen waar voor hun geld. Zo werd vandaag een jonge discipline opgevoerd: de ploegentijdrit. Daarin nemen telkens drie renners per land het tegen elkaar op. En Belgie mocht juichen, want zowxel de dames als de heren behaalden zilver. Bij de vrouwen verdedigden Elke Vanhoof, Aiko Gommers en Robyn Gommers de Belgische kleuren. Bij de mannen was gekozen voor (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-vresse-sur-semois

Vakantiegroeten uit Vresse-sur-Semois

Gilbert Claes genoot van het klaterende riviertje in Vresse-sur-Semois, dat een eind verder in de grote Semois uitmondt. 

ook-vandaag-nog-ek-bmx

Ook vandaag nog EK BMX

Een aparte blik op de Europese BMX-kampioenschappen op de BMX-track van Circuit Zolder, waar ook vandaag nog races worden betwist. Inwoners van Heusden-Zolder mogen overigens met hun eid gratis binnen.

aantal-volledig-gevaccineerden-groeit

Aantal volledig gevaccineerden groeit

22.958 inwoners van Heusden-Zolder boven de 18 jaar kregen tot nu toe minimaal één vaccin, dat is 83,72 % van die doelgroep. 12.548 inwoners zijn ondertussen volledig gevaccineerd, dat is 45,76 % van de volwassen bevolking. Er zijn de afgelopen dagen heel wat mensen gepasseerd voor hun tweede vaccin.  

dan-toch-nog-een-zomerfeest-voor-neos

Dan toch nog een zomerfeest voor NEOS

Na een lange periode waarbij alleen wat wandelingen mogelijk waren, konden de leden van NEOS Heusden-Zolder dan toch samenkomen voor een zomerfeest aan de vooravond van 11 juli. Zo werd de zomer dan toch nog feestelijk ingezet. (foto Trudo Groffi)

de-kijk-van-richie-679

De kijk van Richie

Vlaamse feestdag vandaag, maar zullen vanavond laat de Italiaanse gezangen domineren?

binnenkort-snuisteren-in-boeken-en-platen-op-bovy

Binnenkort snuisteren in boeken en platen op Bovy

Vorig jaar was ook al een boeken- en vinylbeurs gepland op Domein Bovy. Maar door de coronabeperkingen moest die worden afgevoerd. De komende periode staan er opnieuw een aantal op stapel: 14 augustus, 11 september en 9 oktober. De binnenkoer zal dan hopelijk gevuld zijn met standhouders die interessante boeken te koop hebben of vinyplaten die misschien nergens meer te vinden zijn. Telkens van 12 tot 18 uur. Geïnteresseerde standhouders nemen contact op via boekenmarktbovy[!]dewinning.be.

slechts-1-finaleplaats-en-medaille-voor-de-belgen

Slechts 1 finaleplaats en medaille voor de Belgen

Voor de Belgische BMX-ers was het niet echt een topdag vandaag, op de eerste dag van de Europese kampioenschappen bij Circuit Zolder. Elke Vanhoof en Ruben Gommers, onze toppers bij de elite, werden uitgeschakeld in de halve finales. Elke Vanhoof werd vijfde in de halve finales, terwijl alleen de eerste vier van elke reeks naar de finale mochten. Eén troost, onlangs heeft ze zich wel voor de Olympische Spelen geplaatst. Ruben Gommers raakte in de halve (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-eben-emael

Vakantiegroeten uit Eben Emael

Een bezoek aan het fort van Eben Emael is altijd indrukwekkend. Vanop het platform maakte Sonja Jacobs deze foto richting koepel. Maar het grootste deel ligt dus onder de grond. 

hoe-een-ongeval-het-leven-van-mieke-veranderde

Hoe een ongeval het leven van Mieke veranderde

Altijd onderweg. Verder met een hersenletsel' is het meeslepende verhaal van Mieke Claes. Zij woont nu in Koersel maar groeide op in Heusden-Zolder. Tot haar 23ste is haar leven zoals alle jongeren: onbekommerd, genieten op festivals, uitjes met vrienden, studeren en plannen maken voor de toekomst als kinderverzorgster. Maar dan slaat het noodlot toe: een zwaar auto-ongeval verandert alles. Mieke ligt een tijdje in coma en krijgt een zwaar verdict: een (…) Lees het hele bericht

de-kijk-van-richie-678

De kijk van Richie

Dames met pit.

vandaag-gezien-287

Vandaag gezien

Jan Leijskens is nog eens op zoek gegaan naar wat zomerverschijnselen in zijn omgeving, hij vond die onder meer in kamperfoelie. 

renners-verkennen-volop-de-bmx-track

Renners verkennen volop de BMX-track

Vandaag is al volop getraind op de BMX-track voor de Europese kampioenschappen die daar de komende twee dagen gereden worden. Het zullen ongetwijfeld zoals steeds boeiende en spectaculaire races worden, ondanks dat het eigenlijke afgeslankte kampioenschappen zijn. "We hebben een pittige maand achter de rug, doordat het licht voor deze organsatie laattijdig op groen is gezet. Daarenboven hebben we de kids en de cruisers niet uitgenodigd omwille van de maatregelen. Daardoor hebben we maar een (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-stokrooie-1

Vakantiegroeten uit Stokrooie

Zoals heel wat anderen waant ook Stefaan Bervoets zich even in de Provence als hij aande Lavendelhoeve in Stokrooie rondkuiert. 

boze-hond-belaagt-fietsende-politiemannen

Boze hond belaagt fietsende politiemannen

Met de fiets naar het werk rijden is gezond, maar niet altijd zonder gevaar. En dat gevaar spruit niet altijd uit het reguliere verkeer voort, dat hebben zelfs twee politiemensen van Heusden-Zolder vanmorgen ondervonden. Aan gezapig tempo fietsten ze naar het werk, maar op amper een kilometer van het commissariaat terwijl ze nog een laatste stuk bos doorkruisten en al naar de douche verlangden, werd op het nippertje een omweg via het ziekenhuis vermeden. SC meende plots een zwaar geblaf achter (…) Lees het hele bericht

griekse-lord-byron-award-voor-theo-dirix

Griekse Lord Byron Award voor Theo Dirix

Heusdenaar Theo Dirix (op de foto links in 't midden) kreeg deze week in de Griekse hoofdstad Athene de Lord Byron Award van de Society for Hellenism & Philhellenism. Dat is een jaarlijkse prijs die wordt toegekend aan mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt in de studie van de buitenlandse strijders, zogenaamde filhellenen, die tussen 1821 en 1826 deelnamen aan de Griekse Onafhankelijkheidsstrijd. Dit jaar wordt dus de 200ste (…) Lees het hele bericht

de-kijk-van-richie-677

De kijk van Richie

't Zit allemaal in 't eten ...

rund-redde-zichzelf-van-de-slacht

Rund redde zichzelf van de slacht

Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum pakt vandaag weer uit met een apart verhaal. Op 14 mei moest het op vraag van de politie in Heusden-Zolder een ontsnapt rund gaan vangen. Uit de oormerken bleek dat het die dag werd gekocht in Zonhoven, volgens de nieuwe eigenaar om het vet te mesten voor de slacht. Volgens de VZOC-verantwoordelijke voldeed de eigenaar niet aan de strenge voorwaarden verbonden aan het aanschaffen en houden van runderen. Uiteindelijk deed hij afstand van het (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-leysin

Vakantiegroeten uit Leysin

De familie Poel-Aerts verblijft met Intersoc in het mooie Leysin in Zwitserland. Het is hun eerste bergvakantie als gezin en 't is een aanrader. Deze foto namen ze nam een klimwandeling met 1.000 hoogtemeters.

zoek-het-plekje-sint-janskapel

Zoek het plekje: Sint-Janskapel

We hebben onze lezers weer maar eens onderschat. De eerste opgave van 'Zoek het plekje' stond gisteravond nog maar amper online en de juiste antwoorden begonnen al binnen te stromen. Het was inderdaad de Sint-Janskapel in Heusden. We tonen hierbij ook de volgende foto's die als bijkomende tips hadden moeten dienen. De snelste juiste inzenders en dus winnaars zijn Kurt Vanvelk (boek Limburg Ongefilterd), Johan Snyders (boek Strijdtoneel Limburg) en Jef Put (fietskaart Limburg).  Proficiat, volgende week is er een nieuwe opgave.

aan-t-weyerke-wordt-volop-aan-topsport-gedaan

Aan 't Weyerke wordt volop aan 'topsport' gedaan

De zorggebruikers van 't Weyerke genieten momenteel van een onvergetelijk week. Ze mogen immers gebruik maken van de 'Sport in ons kot' container die Rotary Club Tessenderlo daar heeft neergezet. Het is een variatie op de containercup en per huis mogen de gasten zich daar op allerlei proeven komen meten. De inzet laat in ieder geval niet te wensen over. De aanloop naar de Olympische Spelen is genomen.

20-wagens-van-6-merken-komen-aan-start-dtm

20 wagens van 6 merken komen aan start DTM

Op Circuit Zolder is vandaag de DTM 2021 voorgesteld, het Duitse Touringkampioenschap komt op 7 en 8 augustus voor het derde jaar op rij naar hier. "Twee jaar geleden was het open huis, vorig jaar helaas met gesloten deuren wat niet prettig was. Dit jaar mogen we in augustus 5.000 toeschouwers per dag toelaten. We gaan dat doen in 'bubbels' van 400, wat niet moeilijk is op zo'n groot terrein als het onze. 't Zal één van de eerste grote evenementen (…) Lees het hele bericht

kassa-weg-bij-inbraak-in-winkel-van-bouwmaterieel

Kassa weg bij inbraak in winkel van bouwmaterieel

Bij Mega-Mat, de verdeler van bouwmaterieel in de Bieststraat is afgelopen nacht ingebroken.  Vanmorgen werd vastgesteld dat een deur was opengebroken. De inbrekers hebben de kassa meegenomen, maar het is niet bekend of daar geld in zat. UPDATE De inbraak zou gebeurd zijn omstreeks kwart over één. Er zouden drie daders gezien zijn, die achteraf zijn gevlucht in een BMW.

geen-parochiefeesten-wel-zoektocht-in-eversel

Geen parochiefeesten, wel zoektocht in Eversel

Taferelen zoals op de foto hierboven zullen er ook deze zomer niet te zien zijn in Eversel, want voor het tweede jaar op rij kunnen de parochiefeesten niet doorgaan. Daarvoor was de voorbereidingstijd te kort en zijn de regels onduidelijk. De fotozoektocht, een wandel- en fietszoektocht, zal wel plaatsvinden. Formulieren daarvoor kunnen elke maandag en woensdag tussen 19 en 20 uur  tot en met 4 augustus afgehaald worden in Sint-Baaf. De oplossingen worden tot 31 augustus in de brievenbus van de vzw Sint-Baaf verwacht.

de-mijlpaal-toont-werk-van-collagisten

De Mijlpaal toont werk van collagisten

In de zomer zal het dan toch niet helemaal stil zijn in kunstgalerij De Mijlpaal in de Brugstraat. Onder de noemer 'Collage en assemblage, knippen en plakken, met schaar en lijm, tovenarij overbrengen in beeld'  is het werk van drie collagisten te zien van nu tot 17 oktober. Het gaat om Andrée Arty, stichter van de Andrée en Pierre Arty Prijs en Foundation, Emelyne Duval, winnaar prijs Andrée en Pierre Arty Foundation 2016 en (…) Lees het hele bericht

laat-forza-azzurri-overal-klinken

'Laat Forza Azzurri overal klinken'

Voor het EK 2012 schreven Carlo Verienti en Giuliano Gatto uit Beringen een liedje voor de Italiaanse nationale voetbalploeg: Forza Azzurri. Het liedje werd ingezongen door We Two, de bekende band van Arturo Bellini en Rocco Di Turi uit Heusden-Zolder. Forza Azzurri zou in heel België en Italië klinken bij een overwinning maar Spanje gooide toen roet in het eten en won met 4-0. Italië krijgt nu zondag een nieuwe kans op de Europese titel tegen Engeland. Daarom (…) Lees het hele bericht

werkloosheid-blijft-dalen-in-heusden-zolder

Werkloosheid blijft dalen in Heusden-Zolder

Heusden-Zolder telde einde juni  835 werklozen, dat zijn er 234 of 21,9 % minder dan een jaar eerder. In vergelijking met mei zijn er een kleine 60 minder. 606 werklozen zijn in bemiddeling, 148 in voortraject of opleiding en 81 zijn niet inzetbaar op lange termijn. 

8-academies-exposeren-in-begijnhofkerk-st-truiden

8 academies exposeren in Begijnhofkerk St-Truiden

De academie van Heusden-Zolder pakt geregeld uit met eigen tentoonstellingen, maar slaat ook af en toe de handen in elkaar met andere academies. Zo neemt ze vanaf vandaag deel aan de VEBEM expo in de Begijnhofkerk in Sint-Truiden. Ze gaan de uitdaging aan om binnen het unieke historische interieur hedendaagse kunst te presenteren. Curator van de tentoonstelling is Herman Maes, leraar schilderkunst en project atelier aan de academie in Heusden-Zolder. Hij (…) Lees het hele bericht

op-zoek-naar-de-beachvlag-van-ferm-eversel

Op zoek naar de beachvlag van Ferm Eversel

Als zomeractiviteit bouwt Ferm Eversel dit jaar geen vogelverschrikkers, maar organiseert wel een zoektocht naar de Ferm beachflag. Vijf weken lang  - van 12 juli tot en met 15 augustus - zal de Ferm beachflag opduiken in een straat, bos of ander plekje in Eversel. Elke maandag verschijnt op de facebookpagina van Ferm Eversel een tip, warmee je een week de tijd krijgt om de locatie te (…) Lees het hele bericht

zoek-het-plekje-eerste-opgave

Zoek het plekje: eerste opgave

Het is tijd voor de eerste opgave van Zoek het Plekje, de zomerspeurtocht van Internetgazet Heusden-Zolder. We tonen je een detailfoto van een plek in Heusden-Zolder. Heb je enig idee? Stuur zo snel mogelijk je oplossing met je naam en adres naar internetgazet[!]heusden-zolder.eu. Voor de drie snelste juiste inzenders hebben we mooie prijzen van de provincie Limburg: het prachtige fotoboek 'Limburg (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-dilsen-stokkem-1

Vakantiegroeten uit Dilsen-Stokkem

Julien Maebe is met vakantie in het pas geopende Terhills Resort in Dilsen-Stokkem, daar waar naar eigen zeggen de dennen fluisteren en buigen kruin aan kruin. 

vernieuwde-kanaalbrug-gaat-vrijdagmorgen-open

Vernieuwde kanaalbrug gaat vrijdagmorgen open

Vrijdagmorgen gaat de brug op de E314 over het Albertkanaal in Viversel open. Dan kan het verkeer over de vernieuwde zuidelijke kanaalbrug rijden in de richting Nederland. In de andere richting was ze al eerder verhoogd en afgewerkt. Na het succesvol aanbrengen van de waterdichting, werd de afgelopen weken het nieuwe wegdek in asfalt aangelegd. Het omzetten van het verkeer naar de nieuwe brug gebeurt gefaseerd tijdens 2 nachten vanaf vanavond. (…) Lees het hele bericht

een-attentie-voor-de-dag-van-de-gebruiker

Een attentie voor de 'Dag van de Gebruiker'

Ieder jaar organiseert het Team Thuis-, Woon- en Dagzorg van het Sociaal Huis de ‘Dag van de gebruiker’, een ontspannende muzieknamiddag. Die zou voor de 15de keer hebben plaatsgehad, maar net als vorig jaar stak corona stokken in de wielen. Er werd gelukkig een alternatief bedacht. Het Sociaal Huis trakteerde elke gebruiker van de diensten voor gezinszorg, poetsdienst, het Centrum voor Dagverzorging De Brug en de bewoners van seniorenwoningen De Rijzillen en serviceflats Carpe (…) Lees het hele bericht

broers-vanthoor-elk-in-porsche-op-le-mans

Broers Vanthoor elk in Porsche op Le Mans

Dries Vanthoor neemt dit jaar deel aan de 24 uur van Le Mans met een Porsche 911 RSR van het team HubAuto Racing (zie illustratie). Zijn teamgenoten zijn landgenoot Maxime Martin en de Portugees Alvaro Parente. Ze komen uit in de categorie GTE-Pro. In 2017 won Dries Vanthoor in Le Mans in de categorie GTE-Am. Broer Laurens start ook in een Porsche 911 RSR van het team Weather Tech Racing samen met Earl Bamber en Cooper Mac Neil.  De uithoudingsrace wordt gereden op 21 en 22 augustus. 

de-kijk-van-richie-676

De kijk van Richie

Ze kruisen de degens ...

zoek-het-plekje-zomerspeurtocht-van-internetgazet

Zoek het plekje: zomerspeurtocht van Internetgazet

Vandaag lanceren we een nieuw initiatief: Zoek het plekje, de zomerspeurtocht van Internetgazet Heusden-Zolder. Heel de zomer lang tonen we wekelijks een detailfoto van een plek in Heusden-Zolder, de lezers die het snelst de plek ontmaskeren, winnen. Zijn er na 24 uur geen winnaars, dan volgt een wat grotere foto, enz. We hebben een prachtig prijzenpakket van de provincie met waardevolle boeken en luxueuze fietskaarten. Eén addertje onder het gras ... de eerste opgave wordt telkens op woensdag gelanceerd, maar niemand weet vooraf hoe laat ... Veel speurplezier.

italianen-dan-toch-opnieuw-aan-het-feest

Italianen dan toch opnieuw aan het feest

Vanavond konden de Italiaanse voetbalsupporters opnieuw een feestje bouwen aan La Baracca, nadat hun ploeg de strafschoppen gewonnen had. Eerder op de avond zat de sfeer er ook goed in, zeker toen de Azzurri op voorsprong kwamen. Maar de spanning steeg wel en maakte enkele keren plaats voor de wanhoop toen de Spanjaarden bleven opzetten en terecht tegenscoorden. Maar de strafschoppen beslisten er anders over, er bleef op de Lindeman nog voldoende energie over om te feesten na een lange voetbalavond. En de apotheose moet nog komen. (foto's David Amgad)

vzoc-overrompeld-na-gigantische-inbeslagname

VZOC overrompeld na gigantische inbeslagname

Het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum is overrompeld met liefst 425 dieren na een inbeslagname in Bocholt. De politie van de zone Carma had daar de verwaarloosde dieren aangetroffen en het VZOC opgeroepen. Het gaat om een hond, parkieten en papegaaien, en grote aantallen kippen, konijnen en cavia's. Ze leefden in erbarmelijke omstandigheden, sommige waren ziek of geplaagd door parasieten, enkele waren overleden. In het opvangcentrum zullen de medewerkers nu de handen vol (…) Lees het hele bericht

het-berenhuis-is-gestart-met-zijn-zomerkampen

Het Berenhuis is gestart met zijn zomerkampen

Het Berenhuis organiseert ook dit jaar weer een aantal zomerkampen. Zo zijn de beren deze week te gast bij wijkwerking Lindeman. Vandaag is de groep heerlijk gaan uitwaaien op de mijnterril. Daarna kon het schildertalent komen bovendrijven. Er volgen nog 3 kampjes in De Berentuin en 1 in het Rode Kruisopvangcentrum De Bark. 


vakantiegroeten-uit-punta-prima

Vakantiegroeten uit Punta Prima

Zonnige vakantiegroeten krijgen we van aan de Costa Blanca, Cindy Geunens vertoeft er in Punta Prima, in de buurt van Torrevieja.

feestelijke-dag-voor-100-jarige-florentine

Feestelijke dag voor 100-jarige Florentine

In Heusden viert vandaag Florentine Elias haar 100ste verjaardag. Ze kan dat doen tussen veel kaartjes, want nogal wat lezers gaven gehoor aan de oproep om haar een kaartje te sturen. Florentine is geboren in Frankrijk maar woont hier ondertussen al 40 jaar, samen met haar zoon.  Ze heeft wat last van enkele kwaaltjes en is wat minder mobiel maar voor de rest is ze nog helder van geest en rad van tong. Burgemeester Mario Borremans kwam haar vanmiddag namens gemeentebestuur en (…) Lees het hele bericht

beperkte-toename-van-aantal-coronagevallen

Beperkte toename van aantal coronagevallen

De voorbije week hebben 8 inwoners van Heusden-Zolder een positieve coronatest afgelegd, het zijn er nu in het totaal 2910 sinds maart vorig jaar. Gemiddeld zijn de voorbije week 24 inwoners per 100.000 besmet geraakt, dat is nog altijd iets boven het alarmniveau. 

zomertip-van-de-bib-erica-james

Zomertip van de bib: Erica James

Op zoek naar de perfecte reisbestemming/het perfecte boek? De bib helpt je deze zomer op weg!
Deze week bijvoorbeeld met Zomerliefde van Erica James (Corfu, Griekenland). 

korte inhoud

Izzy zit er even helemaal doorheen. Haar baan gaat nergens heen, haar vriend heeft haar gedumpt, en ze weet eigenlijk nog steeds niet wat ze wil met haar leven, ook al is ze nu 31. Als vrienden haar uitnodigen om de zomer door te brengen in hun (…) Lees het hele bericht

sinner-s-day-in-the-max-stranglers-gary-numan

Sinner's Day in The Max:Stranglers - Gary Numan

Sinner's Day, het festival opgebouwd rond de grote namen uit de periode van de punk en new wave komt dit najaar naar Heusden-Zolder. Meer bepaald vindt het van 30 oktober tot en met 1 november plaats in The Max, zeg maar het Centraal Magazijn van de mijn. De voorbije jaren had het festival telkens plaats in de Ethias Arena in Hasselt. Deze zomer, op 25 augustus, vindt ook al een openluchteditie plaats op het Klein Strand in Oostende. De (…) Lees het hele bericht

badmintonschool-start-in-september-in-eversel

Badmintonschool start in september in Eversel

Als het op badminton aankomt, dan is Heusden-Zolder gekend in Limburg en ver daarbuiten. Enerzijds is er Hebad Heusden dat competitie speelt op het allerhoogste niveau in ons land. Daarnaast heb je Smash Berkenbos dat een toplabel draagt voor zijn jeugdwerking en enorme inspanningen levert voor het G-badminton. Gisteren was er dan ook nog het eerste airbadmintontornooi in Eversel. Maar er is meer: in september starten beide clubs samen met een badmintonschool in (…) Lees het hele bericht

dealer-uit-heusden-zolder-is-aangehouden

Dealer uit Heusden-Zolder is aangehouden

Een man uit Heusden-Zolder zit sinds vorige week in de gevangenis nadat hij in Hasselt betrapt was op dealen. Woensdag in de late namiddag merkten enkele inspecteurs de 41-jarige man op in de Hasseltse stationsbuurt. Bij een controle bleek dat hij een kleine 50 gram speed bij zich had. Die was duidelijk bedoeld voor de verkoop. Hij is voor de onderzoeksrechter voorgeleid en die heeft hem in de gevangenis laten opsluiten.

vakantiegroeten-uit-altinoluk

Vakantiegroeten uit Altinoluk

Selma Aras maakte deze vakantiefoto in Altinoluk, in het westen van Turkije, in het Edremit-district.

media-service-grote-opdracht-van-associatie-kul

Media Service: grote opdracht van Associatie KUL

Media Service België, met vestigingen in Heusden-Zolder en Antwerpen, heeft de aanbesteding voor een raamovereenkomst van de Associatie KU Leuven gewonnen. Daardoor mag het bedrijf zorgen voor het ontwerp, levering en installatie van audiovisuele installaties in leslokalen en auditoria, met ook het onderhoud en de service. Gedurende 4 jaar zullende leslokalen en auditoria - à rato van een 30-tal per jaar - een volledig nieuwe audiovisuele uitrusting (…) Lees het hele bericht

inbrekers-richten-ravage-aan-bij-sk-heusden-06

Inbrekers richten ravage aan bij SK Heusden 06

Inbrekers zijn binnengedrongen in de kantine van SK Heusden 06 aan de Noordberm. Ze waren blijkbaar op zoek naar geld want ze hebben alles overhoop gehaald. Buit hebben ze niet kunnen maken, want in geen enkel lokaal wordt geld achtergelaten. Ze zorgden wel voor een enorme ravage, deuren werden opengebroken, glas gebroken en ook het secretariaat is helemaal overhoop gehaald. Vermoedelijk is de inbraak afgelopen nacht gebeurd.

europese-bmx-kampioenschappen-komen-eraan

Europese BMX-kampioenschappen komen eraan

Volgend weekend hebben op de BMX-track van Circuit Zolder de Europese kampioenschappen BMX plaats. Die komen overigens voor het eerst naar Heusden-Zolder. Na de afgelasting van andere activiteiten door de COVID-beperkingen was er in de lente nog twijfel of het zou kunnen doorgaan, maar het kan dus. Wel mogen alleen de renners vanaf 13 jaar deelnemen, er zullen dus geen jongerenraces zijn. Voor deEuropean Challenge zijn er races voor meisjes 13, 14, jongens 13, 14, mannen 17-24, (…) Lees het hele bericht

de-kijk-van-richie-675

De kijk van Richie

Er is nog leven na het voetbal. 

regen-betekende-vroegtijdig-einde-van-airbadminton

Regen betekende vroegtijdig einde van airbadminton

Smash organiseerde vandaag samen met Badminton Vlaanderen voor het eerst een airbadmintonhappening in Eversel. 42 spelers van alle leeftijden wilden wel eens komen proeven van deze nieuwe discipline in openlucht, bij hen zowel ervaren als onervaren spelers. Maar meteen werden de organisatoren ook geconfronteerd met de nadelen van spelen in openlucht ... na de middag brak een onweer los, de regen viel met bakken uit de lucht. Daarop hebben ze het evenement vroegtijdig stopgezet. Maar de smaak hebben ze wellicht te pakken.


vakantiegroeten-uit-lanaken-1

Vakantiegroeten uit Lanaken

Leen Beunens maakte deze foto op het fietsroutenetwerk, tussen knooppunt 559 en 53, aan de Geulerweg bij de Maas in Lanaken

schoorsteenbrand-in-bolderberg

Schoorsteenbrand in Bolderberg

De brandweer is vanmorgen opgeroepen voor een schoorsteenbrand in de Kluisstraat in Bolderberg. De toestand was vrij snel onder controle zodat de schade beperkt bleef. 

82-60-kreeg-minstens-prik-in-heusden-zolder

82,60 % kreeg minstens prik in Heusden-Zolder

Op dit ogenblik hebben  22.650 volwassen inwoners van Heusden-Zolder minstens één vaccinatie gehad, dat is 82,60 % van de doelgroep. 10.581 inwoners zijn volledig gevaccineerd. Bij de 65-plussers is ondertussen 78,43 % van het totaal volledig gevaccineerd. De komende weken zullen er nog heel wat volledig gevaccineerden bijkomen, omdat veel inwoners die Pfizer kregen nu aan hun tweede dosis toe zijn, en de groep die AstraZenica kreeg toegediend, (…) Lees het hele bericht

de-kijk-van-richie-674

De kijk van Richie

Een terugblik op de Nacht van de Atletiek.

noordkaapnummers-in-een-ander-kleedje

Noordkaapnummers in een ander kleedje

Marzo, Meuris, Meersschaert en Van Lierde streken vanavond in de balzaal CC Muze neer voor een tryout van 'Dat het gauw nummer wordt' met nieuwe bewerkingen van nummers die uit het brein van Stijn Meuris zijn ontsproten. (foto's Herman Eerdekens)


fiat-500-s-verzamelen-in-bolderberg-voor-meeting

Fiat 500's verzamelen in Bolderberg voor meeting

Voor wie zich afvroeg waarom er zoveel Fiat 500's rondreden in de streek ... die hadden een meeting met vertrek in Bolderberg. Blijkbaar was er in pre-coronatijd jaarlijks een meeting in Italië. Dit weekend is er voor de allereerste keer overal ter wereld zo'n Fiat 500 meeting. Vandaag zakten daarvoor zowat 35 wagentjes af naar Bolderberg, daar lagen vertrek en aankomst van een rit van 150 km via Hasselt, Diepenbeek, Bilzen, Wellen en dan richting Halen en Diest. Morgen zitten ze aan de kust.


ondanks-de-regen-een-hoogstaande-nacht

Ondanks de regen een hoogstaande nacht

Ondanks het slechte weer in het tweede deel van de meeting is de KBC-Nacht op sportief vlak nog een hoogstaande editie geworden. Er waren niet alleen de tweede plaats van Rani Rosius en het record op de 1000 meter van Elise Vanderelst. Ook Cynthia Bolingo zorgde voor een verrassing door op de kletsnatte piste haar Belgisch record op de 400 meter naar 50.72 te brengen, meteen ook de derde Europese jaarprestatie. In het polsstokspringen, waar vooral de gigantische mat opviel, won de (…) Lees het hele bericht

elise-vanderelst-nieuw-record-na-42-jaar

Elise Vanderelst: nieuw record na 42 jaar

Elise Vanderelst was naar de Nacht gekomen om een aanval te doen op het 42 jaar oude record van Anne-Marie Van Nuffel op de 1.000 meter. Het werd een hoogstaande km gewonnen door Keniaanse Mary Moraa, zij liep de beste wereld jaarprestatie. Tweede werd de Russische kampioene Aleksandra Gulyayeva, ook zij liep een persoonlijke besttijd. Elise Vanderelst werd derde en hield woord: ze verbeterde het Belgisch record met 78 honderdsten, dat staat nu op 2:35.98. Vierde werd Noelie Yarigo uit Benin die ook al een nationaal record liep.


matige-opkomst-door-de-beperkingen-en-het-weer

Matige opkomst door de beperkingen en het weer

De opkomst voor de 42ste Nacht van de Atletiek was niet massaal, dat kon ook niet vermits door de coronamaatregelen maximaal 2500 toeschouwers binnen mochten. Daarbij kwam nog dat er alleen voorverkoop - ook van de gratis tickets - via online registratie mogelijk was en dat die bovendien maar een beperkt aantal dagen heeft gelopen. Het publiek kwam ook wat gespreid doordat veel familieleden van de jonge atleten van in de namiddag 's avonds al weg waren. Er was ook geen publiekscatering (…) Lees het hele bericht

spurtkoningin-rani-rosius-tweede-voor-eigen-volk

Spurtkoningin Rani Rosius tweede voor eigen volk

De meest toegejuichte atlete op de Nacht van de Atletiek was zoals verwacht Rani Rosius in het thuisstadion van haar club AVT. De koningin van de sprint, zoals ze werd aangekondigd, stelde niet teleur: ze werd tweede in 11:44, alleen de Amerikaanse Kiara Parker was op dit moment te snel voor haar, zij liep 11:22. Rani was erg enthousiast over het onthaal en ze bedankte het publiek. Morgen pakt ze haar koffers want maandag vertrekt ze naar het EK voor beloften in Talinn, Estland. (…) Lees het hele bericht

vakantiegroeten-uit-heusden-zolder-31

Vakantiegroeten uit Heusden-Zolder

Stefanie Knabe kwam vanuit Geetbets naar Heusden-Zolder afgezakt om hier te wandelen in de natuur, in het Heusdense groen kwam ze onder meer deze 'kwakjes' tegen. 

een-zomerse-blik

Een zomerse blik ...

Jan Leijskens richtte even zijn lens op een aantal bloemen en laat meteen de zomer in onze woonkamers komen. 

beperkte-brand-veroorzaakt-veel-schade

Brand veroorzaakt veel schade

Een brand aan de achterzijde van pizzeria Sapori del Sud in de Stationsstraat heeft voor veel schade gezorgd. Toen de uitbaters vanmorgen de rook opmerkten, belden ze de brandweer. Die kwam met heel wat middelen ter plaatse, maar moest niet meer blussen. Het vuur was vanzelf gedoofd., maar achteraf bleek dat de brand voordien volop had gewoed. Aan de achterzijde van de zaak is er dan ook heel wat schade, vooral de keuken is getroffen, en in heel het gebouw zit rook en roet. De zaak kan momenteel dan ook niet heropenen tot alles is hersteld en opgepoetst. De brandweer kon niet meer doen dan het gebouw verluchten. 

de-kijk-van-richie-673

De kijk van Richie

Zullen wij dan maar stoppen met dromen en die pizza opeten?

theater-vanuit-de-mobilhome

Theater vanuit de mobilhome

Een speciale theatervoorstelling gisteravond bij Muze, acteur Han Solo had zijn mobilhome geparkeerd op het Marktplein om daar in openlucht een voorstelling te geven die heel toepasselijk ... De Mobilhomeshow  heet en die gesmaakt werd door het publiek. (foto's Herman Eerdekens)

eerst-spanning-dan-ontgoocheling-in-belgie-kamp

Eerst spanning, dan ontgoocheling in België-kamp

Lange tijd zat de sfeer er goed in bij het Buurthuis in Boekt. Daar was dan ook veel volk afgezakt voor de match vanavond. De spanning was in de loop van de wedstrijd te snijden, maar helaas was de stemming bij affluiten bedrukt. Ook de Rode Duivelssupporters moesten toegeven dat de Azzurri terecht hadden gewonnen. (foto's Ann Jordens)

dolle-vreugde-bij-de-italianen

Dolle vreugde bij de Italianen

Bij de Italiaanse supporters die onder meer in La Baracca talrijk waren samengekomen, was de vreugde uiteraard zeer groot na de overwinning en de kwalificatie voor de halve finales van het EK. Een terechte overwinning die met de nodige prosecco en ander vloeibaars werd overgoten en die hen al doet uitkijken naar wat nog komen gaat. Overigens zaten er ook verschillende Belgische supporters tussen bij La Baracca, maar die waren uiteraard tegen het einde niet meer te horen. (foto's David Amgad)

nu-kan-toch-weer-de-prikafspraak-vervroegd-worden

Nu kan toch weer de prikafspraak vervroegd worden

De communicatie rond de vervroeging van de tweede prik met het AstraZeneca vaccin is weer een behoorlijke soep. Vanmiddag vroeg het gemeentebestuur de pers om bij de bevolking aan te dringen om geen contact op te nemen met het vaccinatiecentrum, omdat nog moest afgewacht worden hoeveel vaccins er zouden komen. De inwoners moesten volgende week de website en sociaal media in de gaten houden. Ondertussen heeft datzelfde gemeentebestuur op zijn website de richtlijnen gepubliceerd hoe de inwoners hun (…) Lees het hele bericht

auto-maakt-zware-crash-in-de-westlaan

Auto maakt zware crash in de Westlaan

Vanavond is in de Westlaan in Viversel een BMW zwaar gecrasht. Hij raakte een paal en kwam daarna in de gracht terecht. De brandweer werd erbij geroepen om de inzittenden uit de zwaar beschadigde wagen te helpen. De bestuurder raakte slechts licht gewond. De verlichtingspaal werd neergehaald omdat hij op de weg dreigde te vallen. (foto's Geert Schops)


5-nummers-centraal-op-42ste-kbc-nacht

5 nummers centraal op 42ste KBC-Nacht

De 42ste Nacht van de Atletiek biedt heel wat Belgische atleten morgen in De Veen één van de laatste kansen om de benen te testen voor de Olympische Spelen in Tokio. Toch zal het vooral uitkijken zijn naar 5 disciplines. 
De wedstrijden op de lage en hoge horden beloven spektakel op te leveren. Anne Zagré is sinds enkele dagen zeker van haar ticket naar Tokio op de 100m horden én mag zich meten met Nederlands recordhoudster Nadine Visser. Op de hoge (…) Lees het hele bericht

t-weyerke-gaat-sporten-in-een-container

't Weyerke gaat sporten in een container

De Rotary Club Tessenderlo zorgt voor een bijzondere start van de zomer voor de zorggebruikers van ’t Weyerke: 'Sport in ons kot', een variatie op de containercup. André Oeyen: “We wilden als Rotary Club Tessenderlo iets betekenen voor mensen met een beperking. Vooral ook omdat we 26 jaar lang samen met de Looise Atletiekvereniging en Avalympics een G-atletiekmeeting organiseerden die door corona niet kon doorgaan. Tussen 27 april en 13 juli gaat de (…) Lees het hele bericht

niet-bellen-naar-vaccinatiecentrum-voor-2de-prik

Niet bellen naar vaccinatiecentrum voor 2de prik

Heel wat inwoners hebben vragen in verband met het vervroegen van hun tweede prik van AstraZenica. De gemeente roept op om daarvoor op dit moment niet naar het callcenter te bellen, daar kunnen ze nog niet helpen bij het inplannen van een nieuwe afspraak. Het vaccinatiecentrum wacht op de levering van nieuwe vaccins en zo gauw er voldoende voorraad is, worden de agenda's opengezet. Daarover volgt de komende dagen meer nieuws.

de-kijk-van-richie-672

De kijk van Richie

Iedere suppporter heeft zijn voorkeur, maar een pronostiek lijkt ons erg moeilijk deze keer ...

kbc-nacht-belgische-atleten-op-recordjacht

KBC-Nacht: Belgische atleten op recordjacht

Op de Nacht van de Atletiek morgen zullen enkele nummers bijzondere aandacht krijgen. Eerder liet Elise Vanderelst al weten dat ze een aanval doet op het 42 jaar oude nationaal record op de 1.000 meter. Cynthia Bolingo wil dan weer het meetingrecord op de 400 meter aanvallen dat  Aminatou Seyni drie jaar geleden liep. Bolingo krijgt met Polina Miller een stevige concurrente aan de start. Miller, die onder een neutrale vlag uitkomt, is de regerende Europese (…) Lees het hele bericht

5-spreuken-voor-een-glimlach-zijn-bekroond

5 spreuken voor een glimlach zijn bekroond

De gemeente heeft de winnaars bekendgemaakt van het tweede deel van tegelspreukjes-campagne die recent in gang is gezet. In oktober was er al een eerste oproep aan de bevolking om met spreuken een glimlach te brengen in deze sombere tijden. Daaraan is recent een vervolg gebreid: Leerlingen van het 5de en 6de leerjaar en cursisten van CBE en CVO werden gevraagd om creatieve en positieve spreuken te verzinnen. Daaruit zijn 5 winnaars gekomen
- Wees als een toiletpot en ontvang iedere (…) Lees het hele bericht

ook-e314-oprijden-via-oprit-28-kan-niet-meer

Problemen aan opritten 28

Wie de E314 op wil richting Lummen, moet daarvoor voorlopig naar Terlaemen rijden. Oprit 28 Heusden-Zolder is vanavond volledig afgesloten, nadat ook al de afrit was dichtgegaan. De brandweer heeft vanavond enkele uren gepompt maar het waterpeil is amper gezakt en de situatie blijft dus gevaarlijk. UPDATE Vrijdagochtend is het water gezakt, het is nog niet helemaal weg, maar het verkeer kan weer in beide richtingen over de op- en afrit. UPDATE Ondertussen is vrijdagvoormiddag op de andere oprit, richting Genk, een boom omgevallen. Die verspert voor een deel de weg, ook daar is het opletten geblazen. 

vakantiegroeten-uit-zonhoven-4

Vakantiegroeten uit Zonhoven

Jacqueline Bellinkx ging wandelen aan de Wijers in Zonhoven en zag daar hoe de lucht mooi weerspiegelde in de plas. 

muze-serveert-in-juli-zomerse-voorstellingen

Muze serveert in juli zomerse voorstellingen

In de maand juli heeft cultuurcentrum Muze nog vier activiteiten op het programma staan. Morgen om 19.15 uur brengt Han Solo 'De mobilhomeshow 2.0' (foto). En die titel mag je letterlijk nemen, hij speelt aan de ingang van Muze op het Marktplein vanuit zijn mobilhome. Met rake observaties en eigen nummers neemt hij de Wetstraat onder de loep. Zaterdag geven Gianni Marzo, Stijn Meuris, Bart Van Lierde en Yves Meersschaert een try-out van hun programma 'Dat het (…) Lees het hele bericht

vakantiefotowedstrijd-is-gestart

Vakantiefotowedstrijd is gestart

1 juli, de vakantie is gestart en vanaf vandaag loopt onze vakantiefotowedstrijd. Stuur ons uw mooiste foto's waarmee je prachtige prijzen kunt winnen. We verwachten liggende foto's van een goede kwaliteit, uiteraard van deze zomer die niet op andere websites verschijnen, één foto per reis of uitstap. En de prijzenpot is niet min: een volledig verzorgd zesgangendiner voor 2 personen in restaurant La Passione, een verwenarrangement voor 2 van Wellux, twee mandjes met heerlijke drank en lekkers van Dranken Bartels, een prachtig bloemstuk van Bopha Bloemenatelier, een Altijd Limburgcheque van 250 euro voor de mooiste foto uit Limburg, te spenderen op restaurant of in logies, pakketjes met lekkers en kaarten van Visit Heusden-Zolder voor de origineelste foto's uit eigen gemeente en last but not least een 10" tablet van Auva, Stuur je foto's naar internetgazet[!]heusden-zolder.eu.

vanaf-1-januari-5-verschillende-afvalzakken

Vanaf 1 januari 5 verschillende afvalzakken

Vandaag heeft Limburg.net op een persconferentie nog eens bevestigd dat volgend jaar in Heusden-Zolder en de buurgemeenten het Optimo-systeem wordt ingevoerd. Dat betekent dat we vanaf 1 januari met 5 verschillende afvalzakken gaan werken: 1 voor het huisvuil (grote en kleine), 1 voor PMD, 1 voor tuinafval, 1 voor keukenafval en 1 voor textiel. Die kun je een om de 2 weken allemaal samen voor de deur zetten. Ze worden opgehaald door één vuilniswagen - wat een hele (…) Lees het hele bericht

de-wijers-wil-erkenning-als-landschapspark

De Wijers wil erkenning als landschapspark

De Wijers stelt zich in september bij de Vlaamse regering kandidaat als landschapspark maar vraagt daarbij wel de steun van de inwoners. Meer bepaald roept het land van 1001 vijvers,  iedereen op om de mooiste plekjes van De Wijers op sociale media te delen met de hashtag: #mijnwijer. Zoals bekend situeert de Wijers zich in Hasselt, Genk, Zonhoven, Houthalen-Helchteren, Heusden-Zolder, Lummen en Diepenbeek. Gedeputeerde voor milieu en natuur Bert (…) Lees het hele bericht

dtm-bolides-kwamen-weer-testen-op-zolder

DTM-bolides kwamen weer testen op Zolder

Vandaag streken opnieuw verschillende teams neer die kwamen testen met het hoog op de DTM. Indrukwekkende bolides waaraan tussen de testen door heel wat gesleuteld werd. Het ging om Team Rosberg (Audi) met Nico Muller, ABT racing (Audi) met Kelvin Van Der Linde, GetSpeed (Mercedes) met Arjun Maini, Haupt Racing Team (Mercedes) met Vincent Abril en Maximilian Götz, JP Motorsport (McLaren) met Christian Klien en HTP Motorsport (Mercedes) met Philip Ellis en Lucas Auer. Over 5 weken komen ze met zijn allen terug ... en dan is 't voor echt.

nog-altijd-uitkijken-op-oprit-snelweg

Nog altijd uitkijken op oprit snelweg

Ondanks dat er geen regen meer is bijgevallen, is het nog altijd opletten geblazen aan de op- en afrit 28 op de E 314 richting Lummen. Je kunt er wel de snelweg op, maar de weg staat nog onder water. Precies om dit soort situaties te vermijden is destijds een overstortbuis onder de weg aangebracht. Mogelijk zit die vestopt, het Agentschap Wegen en Verkeer laat dat nu nakijken en indien nodig oplossen. 

werkzaamheden-kanaalbrug-in-laatste-fase

Werkzaamheden kanaalbrug in laatste fase

Op de verhoogde kanaalbrug van de E 314 in Viversel is het momenteel alle hens aan dek. Vrachtwagens en asfaltmachines zijn er druk in de weer met de afwerking van de laatste lagen. De afgelopen tijd was het er rustig omdat resultaten van de folies tegen waterdoorsijpeling en proefstukken asfalt werden afgewacht. Die blijken nu allemaal positief uitgevallen te zijn en dus worden nu de definitieve asfaltlagen aangebracht. Even werd nog gevreesd dat de zware regenval voor vertragingen zou zorgen, (…) Lees het hele bericht

afrit-snelweg-loopt-onder-overstromende-beken

Afrit snelweg loopt onder, overstromende beken

De waterproblemen blijven ook in Heusden-Zolder nog toenemen. Zo komt er meer en meer water op de E314 richting Lummen ter hoogte van Heusden-Zolder. Vooral de afrit van de snelweg is grotendeels ondergelopen, je kunt er nog moeilijk voorbij. Ook het water in een aantal beken blijft stijgen. Dat is onder meer het geval in het natuurgebied in Bolderberg, de paden zijn daar onder water gelopen. Nu het water iets gezakt is, kan de Mangelbeek net onder het brugje doorstromen. (foto's Greta Mullens)

heusden-zolder-krijgt-extra-vlaams-welzijnsgeld

Heusden-Zolder krijgt extra Vlaams welzijnsgeld

Het Huis van het Kind krijgt van Vlaanderen een bijkomende jaarlijkse subsidie van 50.000 euro voor de volgende drie jaar. Het maakt deel uit van 24 vernieuwende projecten die de Vlaamse Regering extra wil ondersteunen. Het Huis van het Kind, waarvoor een nieuwe locatie wordt klaargemaakt in het Rode Kruisgebouw, zorgt dat alle gezinnen goed geïnformeerd zijn over mogelijke rechten en tussenkomsten omdat nog altijd inwoners tussen de mazen van het welzijnsnet glippen. De (…) Lees het hele bericht

parkeerverbod-aan-het-koet

Parkeerverbod aan Het Koet

Ook deze zomer - vanaf nu tot en met 30 september - is het verboden te parkeren in de berm van de Dellestraat tussen de grens met Lummen en de rotonde aan 'Het Koet'. Dat geldt dus voor beide kanten van de weg, aan de rotonde en de op- en afritten. Telkens - toch tenminste bij mooi weer - komen er illegale recreanten en zwemmers naar Het Koet. Dat zorgt voor overlast en het parkeerverbod moet helpen bij de handhaving.

florentine-wil-100-worden-met-veel-kaartjes

Florentine wil 100 worden met veel kaartjes

Volgende week krijgt Heusden-Zolder er weer een eeuweling bij. Florentine Elias wordt op 6 juli 100 jaar. Ze werd een eeuw geleden geboren in Frankrijk, maar ondertussen is ze al bijna 40 jaar inwoner van Heusden-Zolder. Ze geniet nu van de kleine dingen in het leven, samen met haar zoon. Eén van de hoogtepunten van de dag voor Florentine telkens weer is de komst van de postbode, want ze krijgt graag brieven en kaartjes. Haar grootste plezier zou dan ook zijn om heel wat (…) Lees het hele bericht