Archief juni 2022

atleten-zoeken-wk-en-ek-vorm

Atleten zoeken WK- en EK-vorm

Zaterdag beleeft Heusden-Zolder weer een sportief hoogtepunt met de de 43ste KBC Nacht, die in het teken staat van de voorbereidingen op EK en WK. Eén van de blikvangers wordt Noor Vidts, de regerende wereldkampioene indoor op de vijfkamp en de nummer 4 van de olympische zevenkamp van Tokio . Zij legt de laatste hand aan haar WK-voorbereiding en neemt deel aan de 100 meter horden. Het is haar voorlaatste wedstrijd voor de afreis naar de States. Op de 400 meter horden is het (…) Lees het hele bericht

digibank-voor-betere-toegang-tot-digitale-diensten

Digibank voor betere toegang tot digitale diensten

De gemeente heeft bij de Vlaamse overheid een subsidie gevraagd voor de oprichting van een Digibank. Het project zou moeten helpen om tot een verbeterde toegang te komen tot digitale diensten door de bevolking. Als doelgroep wordt daar op inwoners tussen 55 en 74 jaar gemikt. Daarvoor wordt een samenwerking aangegaan met verschillende diensten zoals onder meer CVO De Verdieping en de VDAB. De gemeente gaat ook een samenwerking aan met Saamo Limburg vzw voor de uitrol van het (…) Lees het hele bericht

woningen-de-rijzillen-zullen-worden-verkocht

Woningen De Rijzillen zullen worden verkocht

Naar aanleiding van het jaarrapport van het intergemeentelijk samenwerkingsverband woonfocus, vroeg Herwig Hermans (N-VA) op de gemeenteraad hoe het nu zit met de planning rond noodwoningen in Heusden-Zolder en wat de plannen zijn met de 30 sociale woningen van De Rijzillen. Volgens schepen Isabelle Thielemans (CD&V) is het budget voor de noodwoning er nog steeds, maar de gemeente wilde een woning van de Kantonnale Bouwmaatschappij kopen, maar daar kwam bezwaar tegen vanuit de hogere overheid, zogenaamd omdat de woning niet uit het sociaal patrimonium mocht verdwijnen. De gemeente zal nu wellicht naar een andere woning uitkijken. Wat De Rijzillen betreft, antwoordde schepen Thielemans dat het dossier in een vergevorderd stadium is om inderdaad tot een verkoop aan de toekomstige woonmaatschappij over te gaan.

linda-graulus-is-nieuwe-lid-bcsd

Linda Graulus is nieuw lid BCSD

Bij het begin van de OCMW-raad legde Linda Graulus (N-VA) de eed af als nieuw lid van het bijzonder comité voor de sociale dienst. Zij volgt haar partijgenote Lut Blanquaert op, die na heel wat jaren op eigen verzoek de fakkel heeft doorgegeven.

historic-grand-prix-de-eerste-toppers-zijn-er

Historic Grand Prix: de eerste toppers zijn er

Volgend weekend vindt op Circuit Zolder de Historic Grand Prix plaats met een heel aantal races met oude gloriën - tenminste toch de wagens - uit verschillende categorieën. Er komen ook vroegere formule 1-wagens en een aantal van die bolides zijn vandaag al neergestreken. Zo kon de F5A-03 van Emmerson Fittipaldi uit 1977 bewonderd worden, maar ook de Arrows A6 van Marc Surer uit 1983. En er is de Jordan waarmee Thierry Boutsen weleer de Belgische hoop hoog hield. Enkele bolides stonden nog afgedekt en zullen ons de komende dagen misschien aangenaam verrassen. 

vandaag-gezien-390

Vandaag gezien

Bunyamin Bicer spotte vandaag deze libel in Heusden.

de-brug-wuift-drie-leerkrachten-uit

De Brug wuift drie leerkrachten uit

Een extra feest vandaag in de vrije lagere school De Brug. Niet alleen werd daar het schooljaar uitgewuifd maar ook liefst drie leerkrachten die met pensioen gaan. Jufrouw Ria Put, meester Eric Vanderbiesen en meester Chris Dewit hebben een hele loopbaan achter de rug en mogen nu dus met welverdiend pensioen. De leerlingen lieten hen evenwel niet gaan zonder de nodige verrassingen. 

het-doel-is-gevallen-over-beekbeemden

Het doek is gevallen over Beekbeemden

De laatste schooldag is altijd een bijzondere dag waar vreugde en heimwee dicht bij elkaar liggen. Maar in de gemeentelijke basisschool Beekbeemden was het een ronduit historische dag. Samen met alle kinderen en personeelsleden werd afscheid genomen van de oude school. Maar dat ging niet zonder slag of stoot, de kinderen kregen als uitdaging een zoektocht naar de sleutels van de nieuwe school, die zouden gestolen zijn. Met een heleboel opdrachten zoals een muur van herinneringen (…) Lees het hele bericht

muggen-terroriseren-buurt-in-zolder

Muggen terroriseren buurt in Zolder

Het huis van van Valerie Vanden Eynde en haar gezin in de buurt van Vogelsanckbos, en nog van andere bewoners daar, wordt geteisterd door gigantische muggenzwermen. Het was in die buurt nog nooit zo erg nabij het natuurgebied. De zachte winter en de afwisseling van kletsnat en warm weer geeft de muggen vrij spel. Op VRTNWS kun je het hele verhaal lezen en beluisteren.

waterballonnengevecht-is-losgebarsten

Waterballonnengevecht is losgebarsten

Als apotheose van de party is kort voor de middag op de speelplaats van het Sint-Franciscuscollege een gigantisch waterballonnengevecht losgebarsten. Gelukkig was gekozen voor behoorlijk sterke ballonnen die een aantal keren heen en weer gegooid konden worden alvorens te barsten en het slachtoffer op een douche te trakteren. (video en foto's Marina Poelmans)

een-feestelijk-einde-van-het-sfc-schooljaar

Een feestelijk einde van het SFC-schooljaar

Op de speelplaats van het Sint-Franciscuscollege ontploft de ambiance donderdagvoormiddag. Daar kan eindelijk nog eens een volwaardige Bye Bye School Party gehouden worden met optredens en veel sfeer. Zo waren er dj's en een demo van freestyle voetballer Abel Bazouz. Het eindigt straks met een waterballonnengevecht tussen leerlingen, leerkrachten en directie en daar is nog een goed doel aan gekoppeld, namelijk Oekraïne. (foto's Marina Poelmans)

onze-vakantiefotowedstrijd-gaat-van-start

Onze vakantiefotowedstrijd gaat van start

We staan aan de vooravond van de vakantie en dat betekent dat we naar aloude traditie onze vakantiefotowedstrijd weer lanceren. Ook deze keer ligt weer een fantastisch pakket met waardevolle prijzen klaar van restaurant La Passione, Visit Limburg, Auva, Visit Heusden-Zolder, Dranken Bartels en Bloemenatelier Bopha. Daarover later meer details.
- Er zijn drie categorieën: vakantiefoto's uit Heusden-Zolder, uit Limburg en uit België en de wereld.
- Per (…) Lees het hele bericht

afscheid-van-de-lagere-school-21-22-slot

Afscheid van de lagere school 21-22 (slot)

In de school Heideland nemen de juffen Kristel Clerix, Julie Loix en Annelies De Koninck en meester Jannes Lijnen afscheid van hun pupillen. Het zijn Maysa Barka, Genca Heli, Azarja Gijbels, Brenthe Landmeters, Wout Breugelmans, Duygu Deniz, Jayden Simons, Jayden Van Gossum, Gulchin Halilova, Buba Bajrami en Demailj Gasi. (foto Marina Poelmans)

afscheid-van-de-lagere-school-21-22-18

Afscheid van de lagere school 21-22 (19)

In Sint Jan Berchmans zwaait juffrouw Myriam Orens haar 18 leerlingen van de zesde klas uit richting middelbaar. Het zijn Rube Boogaerts, Kenzo Cams, Maud Ceunen, Axl Corvers, Kaat Cuyvers, Eline Daemen, Lars Grootjans, Emma Hermans, Alejandro Isla Romero, Niel Iwankiw, Luka Lin, Helena Maris, Gwendolyn Put, Estelle Quintens, Roos Rayen, Owen Schepers, Miel Snyers en Julian Willems. (foto Marina Poelmans)

premiere-van-de-tv-reeks-koolputters-in-muze

Première van de tv-reeks Koolputters in Muze

30 jaar mijnsluiting zal ook op televisie niet ongemerkt voorbijgaan. Productiehuis ‘de chinezen’ - bekend van ‘De kemping’, ‘Iedereen beroemd’ en de wandelavonturen van Arnout Hauben maakte met regisseur Steven Crombez een TV-reeks met verhalen van Limburgse mijnwerkers en hun familie: Koolputters. Drie afleveringen behandelen het werk in de ondergrond, een vierde zoomt in op de bovengrond en een vijfde schetst de sluiting van de mijnen. MIJN|KRACHT vertoont in première die (…) Lees het hele bericht

afscheid-van-de-lagere-school-21-22

Afscheid van de lagere school 21-22 (18)

In de gemeentelijke school Beekbeemden zwaaien juffen Els Baert en Ann Gijbels de leerlingen van het zesde leerjaar uit. Het zijn Joshua Ariën, Senne Beerts, Mats Claes, Muhammed Degirmen, Kübra Degirmen, Açelya Demirci, Esra Demirel, Melisa Dogan, Metehan Erdogan, Esila Erkol, Elena Gijbels, Esila Karki, Amber Laenen, Lune Mignolet, Oguzhan Oguz, Pieter Poelmans, Lander Schillebeeks, Ela Toksoy, Matthias Trincas, Elien Vandecruys en Ferre Verheyen. (foto Marina Poelmans)

vrijdag-openen-twee-expo-s-van-mijn-kracht

Vrijdag openen twee expo's van Mijn-Kracht

De herdenking van 30 jaar mijnsluiting Zolder zorgt dit weekend al meteen voor een volle agenda in CC Muze. Vrijdagavond is ZLDR Luchtfabriek the place to be want daar openen om 20 uur twee tentoonstellingen. Er is de zomerexpo Kunst|Mijn van de academie (foto onder). Omwille van de grote invloed van de mijnen op de streek lieten de leerlingen zich inspireren door het leven in de koolmijn. Jong en oud, leerlingen van de academie in Heusden-Zolder maar ook van de vestigngen in (…) Lees het hele bericht

radio-2-limburg-vrijdag-live-vanop-het-muzeterras

Radio 2 Limburg vrijdag live vanop het Muzeterras

Dit jaar is het 30 jaar geleden dat de mijn van Zolder als laatste steenkoolmijn van de Benelux de deuren sloot. Dat zal niet ongemerkt voorbijgaan, van 1 juli tot 31 december krijgen we een groot aantal activiteiten, muziek, theater, tentoonstellingen, enz. onder den noemer Mijn-Kracht. Nu vrijdag tussen 12 en 13 uur wordt de aftrap gegeven met een live-uitzending van Radio 2 Limburg. Op het terras van (…) Lees het hele bericht

raam-stuk-gegooid-in-ernest-claeslaan

Raam stuk gegooid in Ernest Claeslaan

De politie kreeg gisteravond laat een oproep vanuit de Ernest Claeslaan. Daar hadden onbekenden iets door het raam van een woning gegooid. Op de grond werd alleszins een schroef teruggevonden. De bedoeling van de daders is niet duidelijk.

de-kijk-van-richie-828

De kijk van Richie

Besparen kan op veel manieren.

585-gsm-overtreders-betrapt-in-limburg

585 gsm-overtreders betrapt in Limburg

Tussen 16 mei en 12 juni hielden politie en parket in Limburg een actie tegen het gsm-gebruik achter het stuur. Wie betrapt werd, moest meteen zijn rijbewijs inleveren. In het totaal zijn in Limburg 585 bestuurders tegen de lamp gelopen, van wie een aantal in Heusden-Zolder. Maar het blijft niet bij die tijdelijke intrekking van hun rijbewijs. In september en oktober moeten al die 585 bestuurders voor de politierechter verschijnen. Ze riskeren daar boetes tussen 240 en 4.000 euro (…) Lees het hele bericht

2-wagens-reden-op-rode-diesel

2 wagens reden op rode diesel

Samen met de dienst Douane & Accijnzen hield de politie gisteren controles op 3 plaatsen in Heusden-Zolder. De douane betrapte twee bestuurders met rode diesel in hun auto. Zij kregen samen voor 1750 euro boetes. Daarnaast kon de doaune ook een openstaande boete van 930 euro innen. De politie schreef een 14-tal pv's uit: gordeldracht (6), gsm (1), vrachtwagen met lading niet correct gezekerd (2), motorrijder zonder correcte kleding, wagen technische niet in rode, bestuurder met onverantwoorde en onaangepaste snelheid, overlast door veel te luide uitlaat (2). Niemand van de 79 gecontroleerde bestuurders had teveel gedronken.

afscheid-van-de-lagere-school-21-22-17

Afscheid van de lagere school 21-22 (17)

In de vrije basisschool Boekt vormen de leerlingen van het zesde leerjaar één grote groep. Maar de leden van die groep zwerven de komende periode uit naar een aantal scholen in het middelbaar onderwijs. Het zijn Nathoo Dodden, Maya Cornelissen, Yigit Dalkilic, Febe Deferm, Wolf Gielis, Zian Henrix, Dylano Jeunen, Taylan Kenens, Melike Kurumeydan, Lander Latet, Emefua Keyla Leke Akem, Tuur Lemmens, Sterre Martens, Berke Misirli, Kayra Misirli, Ersilia Ninicato, Philine Organe, Marit Poels, Kiara Quetin, Charlotte Reyskens, Yigit Sahin, Deni Saoutiev, Emily Schroven, Elia 'S Jongers, Thomas Snoekx, Tjeu Snyers, Luca Soeffers, Lovely Tielemans, Wout Van Samang, Davina Wetzels en Lars Wilmans. (foto Marina Poelmans)

zo-kan-het-ook-bluebikes

Zo kan het ook: Bluebikes

Sinds midden vorig jaar staan de blue-bikes aan de stations van Heusden en Zolder ter beschikking van de reizigers. Handig voor personen die aankomen en iemand gaan bezoeken in onze gemeente. Vanuit Heusden (19 minuten’) en Zolder (15 minuten) ben je - normaal gezien snel in Hasselt waarna je ook daar een blue-bike kan nemen. Ook Antwerpen-Centraal en Berchem - in de andere richting - kan dat. 

auto-botst-tegen-vrachtwagen-op-e314

Auto botst tegen vrachtwagen op E314

Vanmorgen rond 4.30 uur is op de E314 ter hoogte van Terlaemen een auto achterop een vrachtwagen gebotst. Er raakte niemand gewond, de auto werd daarbij volledig vernield, de vrachtwagen raakte lichtbeschadigd. Er lagen brokstukken verspreid over het rijvak, zodat het verkeer een tijdje trager verliep, tot de wagen getakeld en alles opgeruimd was.  (foto's Geert Schops)

coronacijfers-stijgen-maar-binnen-de-perken

Coronacijfers stijgen, maar binnen de perken

Ook in Heusden-Zolder blijft het aantal coronagevallen toenemen, maar op dit moment vallen de cijfers nog mee. De afgelopen week hebben 60 inwoners een positieve test afgelegd, dat is een gemiddelde van 177 per 100.000 inwoners. Dat is weliswaar het hoogste cijfer in een maand, maar het verzinkt in het niets in vergelijking met de piek van 5 maanden geleden. Sinds de uitbraak van de pandemie zijn er iets meer dan 13.000 positieve testen geregistreerd. 

iedereen-toonde-dit-jaar-talent-bij-pagadder

Iedereen toonde dit jaar talent bij Pagadder

Na een talentvol jaar in kleuterschool Pagadder bracht clown Trijn een demonstratie van de artiesten die dit schooljaar op bezoek zijn geweest. Zo speelde ze samen met enkele kleuters muziek, er werd geteld tot tien, met water en penselen toverden ze kunstwerken op de grond, circustechnieken kwamen ook aan bod,… er volgden nog enkele spelletjes en clown Trijn toverde zichzelf weg. Na een lied kwamen er op magische wijze letterkoekjes uit haar kookpot.  De conclusie na (…) Lees het hele bericht

kameleon-huis-van-het-kind-is-geopend

Kameleon, Huis van het Kind, is geopend

Onder erg grote belangstelling had deze namiddag de officiële opening plaats van Kameleon, het Huis van het Kind. In het Rode Kruisgebouw - dat volledig uitgebreid, gemoderniseerd en verduurzaamd is, vinden ouders voortaan alle ondersteunende diensten onder één dak. Het gaat om Spelotheek Patapoef, het consultatiebureau van Wiegwijs vzw en Kind en Gezin, het medisch schooltoezicht van het Vrij CLB Midden-Limburg, het Rode Kruis, Kind en Taal vzw en het (…) Lees het hele bericht

schoolkinderen-genieten-met-volle-teugen

Schoolkinderen genieten met volle teugen

Het openlucht zwembad Terlaemen heeft vandaag honderden schoolkinderen ontvangen om te komen zwemmen. En die genoten bij dit weer met volle teugen van een verfrissende duik in het water, maar ze amuseerden zich ook te pletter op de weide en de sportinfrastructuur. Het is ondertussen al een oude traditie dat de lagere scholen van Heusden-Zolder aan het eind van het schooljaar gratis naar het zwembad mogen komen. En meteen komen ze dan met zijn allen in vakantiesfeer. Morgenvoormiddag wordt nog een groep verwacht. (foto's Ann Jordens)

grote-opbrengst-van-expeditie-natuurpunt

Grote opbrengst van Expeditie Natuurpunt

338.581 euro. Dat is de opbrengst van Expeditie Natuurpunt die het afgelopen weken werd georganiseerd. 122 teams trokken kanoverend, wandelend of fietsend door de natuur in Vlaanderen. Elk team probeerde zoveel mogelijk in te zamelen voor een natuurgebied naar keuze, enkele teams hadden zelfs meer dan 10.000 euro bijeengesprokkeld. Natuurpunt Heusden-Zolder organiseerde samen met de collega's van NP Hasselt-Zonhoven een camping voor 280 deelnemers. Vanaf Diest (…) Lees het hele bericht

afval-in-oude-baan-vandaag-opgehaald

Afval in Oude Baan vandaag opgehaald

Gisteren zijn in de Oude Baan heel wat vuilniszakken blijven staan. Het gaat blijkbaar om een vergissing bij de ophalers. Limburg.net heeft al laten weten dat ze vandaag opnieuw zullen langskomen en de zakken meenemen.

afscheid-van-de-lagere-school-21-22-16

Afscheid van de lagere school 21-22 (16)

Nog in Berkenbos moet ook juffrouw Sofie Rombouts zeer binnenkort haar leerlingen van 6S uitwuiven. Het zijn Asenat Zeynep Akçay, Alperen Basoglu, Esad Bogutekin, Celil Bulut, Stiene Claes, Raf De Cat, Eslem Dogru, Elisa Gonzalez-Bernez, Zehra Güldal, Ceren Karaca, Abdeljallil Mazyane, Dila Surmeli, Ediz Tuncer, Dennis Üstoglu, Lotte Vanherck, Anouk Van Oeveren, Roos Versele en Rune Notermans Yasuo. (foto Marina Poelmans)

afscheid-van-de-lagere-school-21-22-15

Afscheid van de lagere school 21-22 (15)

In de vrije lagere school in Berkenbos tellen de leerlingen van 6J samen met meester Jurgen Houben de laatste dagen van het schooljaar en het lager onderwijs af. Het zijn Erva Altun, Dilay Al, Anass Azaigou, Yassine Azaigou, Julia Boutsen, Keano Brepoels, Fraukje Cuppens, Eda Minure Demirci, Ensar Korkmaz, Azra Elif Kurban, Francesca Mitrovoltsis, Ali Naim Özdemir, Dante Pascual, Live Pascual, Ebrar Top, Alessia Vranken en Enes Yavuz. (foto Marina Poelmans)

tip-van-de-bib-ephameron-1

Tip van de bib: Ephameron

Bibmedewerkster Carla tipt ons vandaag 'Nooit meer alleen' van Ephameron

Korte inhoud

Het boek bundelt impressies over het krijgen van een kind, het moederschap en de veranderende relatie tussen de ouders na de geboorte van het eerste kind. In zeven hoofdstukken weeft Ephameron de ervaringen van ouders samen in een gevoelig beeldverhaal.

vandaag-gezien-389

Vandaag gezien

Jan Leijskens is er in Bolderberg nog eens op uitgetrokken met zijn macro- en supermacrolens. De resultaten zijn erg kleurrijk. 

beekbeemden-in-de-bres-voor-sint-vincentius

Beekbeemden in de bres voor Sint-Vincentius

In maart dit jaar hebben de leerlingen van de lagere school Beekbeemden tijdens een interlevensbeschouwelijk project gewerkt rond het thema “solidariteit”. Als afsluiter volgde een sponsorloop waar kleuters en leerlingen zich uit de naad liepen voor het goede doel. En als goed doel kozen ze Sint-Vincentius om op die manier Oekraïense en plaatselijk gezinnen die het nodig hebben te kunnen helpen. In overleg met Sint-Vincentius werden fietstassen en (…) Lees het hele bericht

wateroverlast-na-wolkbreuk

Wateroverlast na wolkbreuk

De wolkbreuk met onweer die deze namiddag over Heusden-Zolder trok, heeft plaatselijk voor wateroverlast gezorgd. Onder meer in de Stationsstraat gutste het water uit de riolering en zette de straat blank. 

miljoenenfraude-in-de-mijnstreek-blootgelegd

Miljoenenfraude in de Mijnstreek blootgelegd

De Federale Gerechtelijke Politie Limburg heeft een grootschalige  faillissementsfraude blootgelegd. Daarbij werden meerdere vennootschappen misbruikt, aan het hoofd van die bedrijven stonden stromannen. De fraude gebeurde tussen 2017-2020. De fraudeurs zouden daarbij voor meerdere miljoenen euro achterover hebben gedrukt. Na een vooronderzoek zijn de speurders vorige dinsdag gelijktijdig binnengevallen op 14 plaatsen, vooral (…) Lees het hele bericht

die-van-de-brug-laten-zich-niet-afschrikken

Die van De Brug laten zich niet afschrikken

Geen weer om te zwemmen in openlucht vandaag? Ga dat maar eens vertellen aan de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar van De Brug. Zij lieten zich niet afschrikken om toch een duik te gaan maken in het zwembad van Terlaemen. En ze beleefden daar enorm veel plezier aan.  Morgen en overmogen komen nog heel wat andere lagere scholen langs. (foto's Inge Vreys)

weinig-dronken-bestuurders-1-bromfiets-in-beslag

Weinig dronken bestuurders, 1 bromfiets in beslag

Ook in Heusden-Zolder nam de politie deel aan het 'weekend zonder alcohol' met zaterdag alcoholcontroles op verschillende plaatsen. Slechts 5 van de 1154 bestuurders hadden teveel gedronken. Drie moesten hun rijbewijs voor drie uur inleveren, één voor zes uur en één voor 15 dagen. Daarnaast zijn nog een boel overtredingen vastgesteld: fout parkeren, gordeldracht (8), op fietspad rijden, vervallen keuring (3), gsm aan het stuur (16) en technische (…) Lees het hele bericht

afscheid-van-de-lagere-school-21-22-14

Afscheid van de lagere school 21-22 (14)

In De Springplank moeten ook de juffen Ellen en Romina over enkele dagen afscheid nemen van hun leerlingen van 6B. Het zijn Adil Abdelmalki, Lon Agten, Muhammed Alakay, Fien Buyvoets, Tuana Cakmak, Janne Custers, Merza Eren, Nisa Eren, Jasper Kennes, Lukas Leten, Marie Moesen, Senna Pizzato, Sem Scheider, Sterre Timmers, Lene Troonbeeckx, Senne Tutelaars, Lüna Vanderhoydonck, Maarten Van Hove, Quin Vanzonhoven en Jessy Verjans. (foto Marina Poelmans)

afscheid-van-de-lagere-school-21-22-13

Afscheid van de lagere school 21-22 (13)

In de Springplank tellen de juffen Marijke Vaes en Hanne Put - met een beetje een klein hartje toch - af naar het afscheid van hun leerlingen van het zesde leerjaar. Het zijn Lio Alberghs, Esila Beserek, Mathias Claes, Robbe Erregeerts, Miray Kayhan, Emilia Kovacs, Batuhan Kumas, Yaro Mertens, Eva Onica, Zoë Postelmans, Gaëlle Reynders, Yalenka Schoofs, Warre Schuer, Ferre Vanbroeckhoven, Max Vanhemel, Sam Vanhemel, Camie Vanrompaey, Luna Vanswijgenhoven, Sien Vinck, Yusuf Yigit en Damier Grinchenko. (foto Marina Poelmans)

nolan-huysmans-is-de-beste-van-113-renners

Nolan Huysmans is de beste van 113 renners

Aan de inschrijvingstafel van de U17 jongens mocht Berg Op Eversel zich in de handen wrijven want er daagden liefst 113 renners op. Het werd een snelle wedstrijd over een uur en 38 minuten waarbij 32 renners de eindstreep niet bereikten. Het was Nolan Huysmans (Avia Rudyco Cycling Team) die het in een spurt met twee haalde voor Cisse Pauwels ((Acrog Tormans). De derde bos bloemen ging naar Brend Van Aerschot van Maes CT Glabbeek. (foto's Ann Jordens)

belgische-kampioene-ella-hermans-is-de-sterkste

Belgische kampioene Ella Heremans is de sterkste

Voor de wedstrijd van de jongedames in Heusden-Centrum mocht wielerclub Berg Op Eversel deze namiddag 54 rensters verwelkomen. 40 van hen overleefden de 71 km waarin het er erg pittig aan toeging. Maar het was Belgisch nieuwelingenkampioene Ella Heremans van Maes CT Glabbeek die in de spurt haar ploeggenote Jill Ramaekers nog 3 seconden aansmeerde. De derde podiumplek was voor Fleur Moors. (foto's Ann Jordens)

veel-belangstelling-voor-opendeur-van-de-brandweer

Veel belangstelling voor opendeur van de brandweer

De opendeurdag van de brandweer was over de hele lijn een succes vandaag. 't Was dan ook alweer even geleden dat het publiek de kazerne nog eens kon bezoeken. Alles zat ook mooi in elkaar met heel veel aandacht voor de kinderen, die bijvoorbeeld zelfs auto's konden stukknippen als een echt bevrijdingsteam. Maar de bezoekers staken er heel wat van op zoals hoe een brandende frietketel veilig kan gedoofd worden, hoe een efficiënte noodoproep naar de 112 kan gebeuren, ze konden (…) Lees het hele bericht

speedway-masters-bood-toeschouwers-spektakel

Speedway Masters bood toeschouwers spektakel

Drie keer per jaar kan de Speedwayclub Helzold als enige in ons land een speedway-event organiseren. Telkens met andere accenten, maar de gemene deler is wel telkens het spektakel en de sensatie waarop de toeschouwers getrakteerd worden. Ook vandaag had de Speedway Masters weer alle ingrediënten van een spannende namiddag in petto, daarvoor tekende het internationale deelnemersveld en als daar nog enkele Belgen tussenzitten, verhoogt dat alleen maar de betrokkenheid van het (…) Lees het hele bericht

100-tal-deelnemers-aan-heusden-zolderse-bosloop

100-tal deelnemers aan Heusden-Zolderse bosloop

De Heusden-Zolderse bosloop aan De Veen kreeg vanmorgen een 100-tal deelnemers aan de start. Dat is niet bepaald een overrompeling maar gezien de onderbreking van de voorbije jaren en de kwakkelweersvoorspellingen, moesten de verwachtingen ook niet te hoog gespannen zijn. Het ging ook om een recreatieve loop, enkele deelnemers lieten zich uitdagen op Strava, anderen maakten er een onderlinge competitie van met vrienden. Ook opvallend, er waren deelnemers van alle leeftijden, zelfs een blinde (in duoloop) en enkelen hadden hun hond meegebracht. (foto's Ann Jordens)

harvest-muzikaal-geeerd-door-lenoise

Harvest muzikaal geëerd door LeNoise

Gisteravond vierde 'LeNoise' in CC Muze met een muzikaal feestje de 50ste verjaardag van Harvest, het album van Neil Young. Maar ook het stevige werk van Crazy Horse, normaal de rode draad door de optredens van LeNoise, was nooit ver weg. (foto's Herman Eerdekens)

opgepast-voor-oplichting-via-snelheidsboetes

Opgepast voor oplichting via 'snelheidsboetes'

Dezer dagen ontvangen nogal wat mensen een zogenaamde betalingsherinnering voor een openstaande snelheidsboete in Nederland. Het bedrag is ondertussen -zogenzegd na herinneringen - al flink opgelopen. Het moet meteen betaald worden en er wordt onder meer gedreigd met blokkering van uw bankrekening. Allemaal bullshit natuurlijk en een zoveelste poging tot oplichting. Dat blijkt onder meer uit het feit dat noch uw naam noch uw nummerplaat vermeld staan. Maar het meest duidelijke is het (…) Lees het hele bericht

jelle-geens-vierde-op-wk-supersprint

Jelle Geens vierde op WK supersprint

Jelle Geens is vierde geworden in de finale van het WK supersprint Triatlon in het Canadese Montréal.Die finale verliep heel apart, in etappes. Het eerste deel startte met 30, daarvan mochten er 20 naar de volgende ronde om vervolgens met 10 te strijden om de wereldtitel. Telkens moesten ze 300 meter zwemmen, 6,6 km fietsen en 2 km lopen. Jelle Geens won de eerste manche, werd vijfde in de tweede om vervolgens in de finale op de meest ondankbare plaats te eindigen, net naast (…) Lees het hele bericht

ferdy-geraerts-is-de-beste-schremke-schieter

Ferdy Geraerts is de beste schremke schieter

Na 2 jaar kon Veenbonk weer zijn kampioenschap 'schremke schieten' aan De Zandloper organiseren. Op de petanquebanen daar werd de 'Grote prijs Schrem 2022 Petrichor' betwitst. En nogmaals werd bewezen dat echt talent niet verglijdt met de jaren want Ferdy Geraerts kroonde zich tot kampioen voor Theo Tielens en Eddy Stas. De al even begeerde rode lantaarn was voor Rita Claes.

heusden-bolt-buiten-gietende-regen-binnen-sfeer

Heusden Bolt: buiten gietende regen, binnen sfeer

Heusden Bolt was zaterdagavond een meevaller, ondanks het weer. Het publiek kon gelukkig droog schuilen in het tentencomplex want in de loop van de avond gingen de hemelsluizen volop open. Daar was binnen niet zoveel van te merken want zowel Laura Lynn als Sam Gooris kregen het publiek op hun hand met hun eigen hits en een aantal covers. Het optreden van Gooris viel wel relatief kort uit. Tussendoor hield Riet - Uw Gastvrouw - Verheyen de muzikale (…) Lees het hele bericht

speedwayrijders-trainden-volop-voor-morgen

Speedwayrijders trainden volop voor morgen

Op Helzold hadden vandaag de vrije trainingen plaats voor de speedwayraces van morgen. Tussendoor werd ook veel gesleuteld aan de motoren. Naast de klassieke machines, kwamen ook de zijspannen en de karts in actie, elk heeft zijn eigen spektakelwaarde. Trouwens, onze dorpsgenoot Michaël Bervoets kroop er voor het eerst in de bak van een zijspan (foto boven). Morgen in de voormiddag beginnen de kwalificaties, op het middaguur starten de eerste heats. 

bmw-twee-dagen-centraal-op-circuit-zolder

BMW twee dagen centraal op Circuit Zolder

Vandaag en morgen lijkt Circuit Zolder BMW-land, want het merk viert zijn 50ste verjaardag met fandays. Er worden de mooiste BMW's uit de geschiedenis geëtaleerd, bezoekers konden naast een instructeur plaatsnemen in een driftende wagen of deelnemen aan een rijvaardigheidstraining. 9 van 19 originele BMW Art Cars zijn aanwezig. De kids konden zich uitleven op mini-bmw's. Maar er werd toch vooral gekeken naar het vele fraais dat de liefhebbers de ogen uitstak.

heusden-kermis-is-geopend-1

Heusden-kermis is geopend

In de vooravond is Heusden-kermis officieel geopend. Dat gebeurde in de feesttent terwijl buiten de regen neerpletste. Burgemeester Mario Borremans knipte het lint door in aanwezigheid van zijn collega's Isabelle Thielemans en Engin Özdemir. De burgemeester had lof voor voor handelaarsvereniging HHD die weer een gratis artiestenparade organiseert en daarmee de kermis een feestelijk cachet geeft. Namens de HHD dankte Fernand Claes de gemeente voor de steun en de vrijwilligers die heel het event mogelijk maken. Straks kan het feest helemaal losbarsten met dj en presentatrice Uw Gastvrij, Laura Lynn, Sam Gooris en Boulevard Vinyl.

vandaag-gezien-388

Vandaag gezien

Seppe Mues spotte vandaag een kolibrievlinder in de tuin. Altijd spectaculair, niet alleen omwille van zijn lichaam, maar ook om de razendsnelle vleugelslag en zijn lange 'slurf'. 

het-zwemseizoen-is-nu-officieel-gestart

Het zwemseizoen is nu officieel gestart

Vanmorgen heeft het openlucht zwembad Terlaemen zijn poort geopend. Tot vreugde en opluchting van de vrijwilligers die zware weken achter de rug hebben. Er was tegelijk de aanslepende onzekerheid over de beschikbare redders en ook het vele werk om het zwembad en de infrastructuur in orde te krijgen. Maar alles ligt er piekfijn bij, ook de ligweide. Naast de andere sportmogelijkheden is daar nu ook een pingpongtafel geïnstalleerd. Ondanks de wat twijfelachtige weersomstandigheden zijn de eerste zwemmers al gepasseerd vanmiddag. En nu maar hopen op een mooie zomer.

eric-en-sonja-nemen-afscheid-van-bij-poel

Eric en Sonja nemen afscheid van 'Bij Poel'

Langs de Beringersteenweg is vandaag weer een stukje handelaarsgeschiedenis afgerond: 'Bij Poel' heeft de deuren gesloten. Eric en Sonja hebben nog een laatste keer broodjes en bicky's klaargemaakt, de lottomachine laten klinken, dranken en snoepen afgerekend, ... het was nog een ware stormloop van klanten die afscheid kwamen nemen. Eric begon er eerst met een garage die opende in 1988. In 2004 werd het dan de Fruitpomp, samen met de krantenwinkel om nadien omgevormd (…) Lees het hele bericht

voor-het-eerst-mx-for-kids-op-helzold

Voor het eerst MX for Kids op Helzold

Een nieuwigheid vandaag op Helzold in aanloop naar het speedwaygebeuren. Daar streek MX for Kids neer. Dat is een opleiding die kinderen tussen 6 en 12 jaar op een speelse en verantwoorde manier laat proeven van motorcross. Daarvoor worden elektrische motoren voor beginnertjes ingezet. Voor gevorderden zijn ook halfautomaten en competitie jeugdmotoren ter beschikking. 

dapne-op-t-eynde-maakt-kinderdroom-waar

Daphne Op 't Eynde maakt kinderdroom waar

In de bibliotheek stelde Daphne Op ’t Eynde, afkomstig uit Heusden-Zolder, vanmorgen haar eerste prentenboek “Babywortel gaat op avontuur” voor. Daarmee maakt ze een jeugddroom waar, ze schreef het verhaal als 11-jarige en werkte het nu verder uit. Buurman Nico Simons - beiden wonen in Koersel - zorgde voor de illustraties. 't Was een leuke voorstelling met kinderspelletjes en een kleurwedstrijd. (foto's Julien Maebe)

morgen-twee-wielerkoersen-in-heusden-centrum

Morgen twee wielerkoersen in Heusden-Centrum

Sint-Janskermis is in Heusden zowat ondenkbaar zonder wielerwedstrijden. Ook morgen organiseert wielerclub Berg Op Eversel twee koersen in het centrum.  Om 14 uur starten de meisjes individuelen, junioren en +17 voor een wedstrijd over 70 km. Om 16.30 uur is het aan de jongens, de U17 starten dan voor 19 plaatselijke ronden. (foto Stephan Volders)

de-kijk-van-richie-827

De kijk van Richie

En de grote besparingen moeten nog komen ...

avond-rond-het-land-van-vogelsanck-in-het-kasteel

Avond rond het Land van Vogelsanck in het kasteel

Een uitzonderlijke bijeenkomst vrijdagavond in het kasteel Vogelsanck. Daar had baron de Villenfagne leden van de heemkundige kringen van Heusden, Houthalen, Zolder en Zonhoven uitgenodigd voor een avond rond het 'Land van Vogelsanck'. Nadat de baron zelf het belang van de geschiedenis had benadrukt, gaf rijksarchivaris Rombout Nijssen een deskundige uitleg over de schepenbanken in het Land van Vogelsanck en hoe je opzoekingen kunt doen in het Rijksarchief. Hij kreeg daarover een aantal vragen voorgelegd door presentator Rick De Leeuw. Nadien werd bij een drink nog wat nagepraat over historische wetenswaardigheden. (foto's Theo Houben)

morgen-ambiance-met-sam-gooris-en-laura-lynn

Morgen ambiance met Sam Gooris en Laura Lynn

Bovenop alle andere activiteiten is het dit weekend in Heusden-Centrum Sint-Janskermis en dat brengt nog een heleboel activiteiten mee. De kermis wordt morgen om 18 uur officieel geopend. Terwijl de attracties op volle toeren draaien, verplaatst het muzikaal gebeuren zich naar het tentencomplex in de Pastorijstraat waar de Handelaars Heusden Dorp uitnodigen voor Heusden Bolt . Daar zorgt DJ Riet Uw Gastvrouw vanaf 19.30 uur voor ambiance, om 21.45 uur treedt Laura Lynn op, omstreeks 22.30 uur doet Sam Gooris de boel ontploffen en vanaf 23 uur zorgt Boulevard Vinyl voor swingende covers. (foto SamGooris.com)

vandaag-gezien-387

Vandaag gezien

De snelle afwisseling van zomerzon, regen- en onweersbuien zorgde ook deze namiddag weer voor spectaculaire luchtbeelden, er tekende zich ook weer een bijzon af. 

cbos-noord-steunt-heideland-en-de-schans-1

CBOS Noord steunt Heideland en De Schans

De school Heideland in Viversel en dagactiviteitencentrum De Schans in Berkenbos mochten vandaag elk een cheque van 2.000 euro in ontvangst nemen van het Militaire Centrum Voor Basisopleiding en Scholing Noord in Leopoldsburg. CBOS Noord steunt al jaren beide organisaties in de vorm van een peterschap. Hoofdbrok van het sponsorgeld komt van een fietshappening, die - na twee jaar corona-onderbreking - weer georganiseerd kon worden (…) Lees het hele bericht

neos-op-wandel-in-de-wijers

Neos op wandel in De Wijers

Om het werkjaar af te sluiten wandelde Neos Heusden-Zolder door De Wijers, of het land van de 1001 vijvers.  Ondanks de sombere weersvoorspellingen werd het een aangename zomerwandeling. De riem gaat er nu even af, maar op maandag 22 augustus komen de wandelaars alweer samen voor een bezoek aan Gors we het nieuwe werkjaar in op bezoek in Gors Opleeuw. (foto Trudo Groffi)

aftellen-naar-de-bosloop-zondagmorgen

Aftellen naar de bosloop zondagmorgen

De lopers zijn wellicht opgelucht dat de hitte voorbij is, zo kunnen ze nu zondag in ideale omstandigheden deelnemen aan Heusden-Zolderse Bosloop. Het is de derde van vijf boslopen, die in Leopoldsburg en Ham liggen achter de rug, Beringen en Halen volgen nog. Zondag kun je kiezen tussen 4, 8 of 12 kilkometer. Zowel beginners als getrainde lopers komen dus aan hun trekken. Je kan je registreren op STRAVA indien je graag opgenomen wordt in het klassement. Vertrek en aankomst liggen aan atletiekstadion De Veen (dus niet aan de fit-o-meter zoals eerst gepland). Inschrijven kan zondag ter plaatse vanaf 9.30 uur en kost slechts 2 euro. De start wordt om 10.30 uur gegeven.

kwb-berkenbos-bereidt-zich-voor-op-nieuw-werkjaar

KWB Berkenbos bereidt zich voor op nieuw werkjaar

Gisteravond trokken de bestuursleden van KWB Berkenbos op bezinning naar 't Koersels Kapelleke en dat als afsluiter van het werkjaar. Nadien kwamen ze in Ons Huis samen voor een brainstorm over het werkjaar 22-23. Ze zochten onder meer inspiratie in het nationaal KWB-aanbod en willen activiteiten aanbieden aan leden en niet-leden.

dac-bac-en-tt-ruimen-straten-op

DAC, BAC en TT ruimen straten op

Vandaag trokken DAC (Dynamisch ActiviteitenCentrum) en BAC (Berings ActiviteitenCentrum) van 't Weyerke, samen met Toekomst Telt de straten van Heusden-centrum door om als Mooimakers zwerfvuil te verzamelen. Op die manier kan de kermis in Heusden alvast proper starten. DAC wil geregeld zulke activiteiten op het getouw zetten om mensen samen te brengen en een steentje bij te dragen aan een mooie en warme buurt. 

fotoproject-wordt-uitgebreid-naar-alle-mijnzetels

Fotoproject wordt uitgebreid naar alle mijnzetels

Het fotoproject 'De Profundis' naar aanleiding van 30 jaar mijnsluiting Zolder wordt nog uitgebreid. Zoals bekend was er een oproep gedaan tot mijnwerkers die destijds in de mijn van Zolder hebben gewerkt om te poseren voor een tentoonstelling van topfotograaf Stephan Vanfleteren. Op vraag van de fotograaf zelf en na reacties van enkele stakeholders is het project ondertussen opengetrokken naar alle Limburgse mijnzetels. Er zijn ondertussen al kandidaturen (…) Lees het hele bericht

afscheid-van-de-lagere-school-21-22-12

Afscheid van de lagere school 21-22 (12)

Ook in 6B van 't Molenholleke tellen de leerlingen van juffrouw Laudine Laenen af naar het einde van 't schooljaar, met gemengde gevoelens, want dat betekent ook hun vertrek naar de middelbare school. Het zijn Yanaika Aerts, Eray Altuntas, Ilena Boeckmans, Aurora Calchi, Nicolas Caluwaerts, Evrim Celik, Bjarne Cupers, Zoë D'Anna, Lindsay Hendrikx, Erik Hören, Cas Jammaers, Timo Jans, Lore Lynen, June Maertens, Jade Mentens, Yigit Ozer, Ilano Pedrosa, Doriano Pinna, Airon Quetin, Gwen Reijnders, Ella-June Smeets, Liene Vanderspikken en Gabriel Van Elsen. (foto Marina Poelmans)

afscheid-van-de-lagere-school-21-22-11

Afscheid van de lagere school 21-22 (11)

In 't Molenholleke zwaait juffrouw Pam Princen volgende week haar kapoenen van 6A uit. Het zijn Mirac Altiner, Busenur Ansin, Havin Baki, Devran Balaban, Lily Callan, Jayden Celik, Levi Claes, Rane Decoutere, Aras Ergezer, Siebe Hamaekers, Juliette Hermans, Bojan Hoogewijs, Eric Kovari, Selin Kurtulus, Sem Lambrichts, Colin Lewkin, Hüseyin Mert, Lennert Myny, Semih Ozcan, Stig Vanbilsen, Lotta Vervloesem, Kobe Willems en Nil Yesilyurt. (foto Marina Poelmans)

vanavond-gezien-125

Vanavond gezien

Er zijn extra spots aangebracht bij de kerk van Zolder en daardoor wordt ze letterlijk en figuurlijk extra in het licht gezet. (foto Jean Davidts)

lenoise-viert-50-jaar-harvest

LeNoise viert 50 jaar Harvest

Op zaterdag 25 juni om 20.15 uur kun je in de Zwarte Zaal van CC Muze naar 'LeNoise viert 50 jaar Harvest'. Al zowat vijf jaar puttlen de heren van LeNoise hun inspiratie uit Crazy Horse. Maar dit jaar gooit de band het over een andere boeg, want 'Harvest', één van Neil Young's meest iconische platen, wordt 50 jaar. Dus trekt LeNoise vanaf nu in een XL-bezetting naar Belgische, Nederlandse en Duitse Podia. Om het geluid van Young's begeleidingsband, The Stray (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-386

Vandaag gezien

Geloof het of niet maar dit is een ei. Amber Wellens vond het vandaag in het hok waar kippen en eenden samenzitten. Een kippenei kan het bijna niet zijn, want de kippen van de familie Wellens leggen alleen maar bruine eieren. Vermoedelijk is het dus een eendenei, geregeld vinden ze trouwens ook een klein eitje in de nestbakken, maar dit is wel heel apart. Nog iemand zoiets meegemaakt? Internetgazet[!]heusden-zolder.eu.

in-eversel-denken-ze-aan-de-mantelzorgers

In Eversel denken ze aan de mantelzorgers

Vandaag is het de Dag van de Mantelzorger. Voor Samana Eversel een gelegenheid om de mantelzorgers - de leden die als dusdanig geregistreerd zijn - een kleine attentie te bezorgen. Wie ook mantelzorger is of lid wil worden van Samana, kan contact opnemen met Mieke Swerts, Bovenstraat 42, 011 42 30 97.

samana-heusden-samen-op-bedevaart

Samana Heusden samen op bedevaart

De Samana-afdelingen van Heusden-Centrum, Berkenbos en Eversel trokken met een 80-tal leden samen op bedevaart naar Lommel-Werkplaatsen voor een speciale Mariaviering. Ze kregen onder meer de geschiedenis van de Mariagrot toegelicht, waarna de viering in de kerk volgde opgeluisterd door Koen en Elly van GeBak. In het Mariapark werd nadien nog menig kaarsje gebrand. En na de geestelijke honger werd ook de knagende maag gestild, waarna de bussen weer Heusdenwaarts reden. (foto Jeanine Eerdekens)

motorrijder-zwaargewond-bij-val-op-de-ringlaan

Motorrijder zwaargewond bij val op de Ringlaan

Aan de rotonde van het kruispunt Ringlaan-Molenstraat is gisteravond een motorrijder ten val gekomen. De bestuurder van de motorfiets - een man uit Heusden-Zolder - raakte daarbij ernstig gewond aan de benen. Hij kreg ter plaatse de eerste zorgen van de MUG en werd nadien naar het ziekenhuis overgebracht. De politie sloot een tijdlang de Ringlaan af voor de hulpverlening en om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken. 

ecru-dag-over-cultuur-en-erfgoed-in-de-mijnstreek

ECRU-dag over cultuur en erfgoed in de Mijnstreek

In Casino Modern in Genk had gisteren een ECRU-dag plaats. Onder de naam ECRU werken de bovenlokale cultuurwerking en erfgoedcel Mijn-Erfgoed samen om meer ruimte te creëren voor erfgoed- en cultuurpotentieel in de regio As, Beringen, Genk, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Leopoldsburg en Maasmechelen. Voortaan gaan dit onder de naam van ECRU Cultuur en ECRU Erfgoed. Via een netwerkmoment, toonmomenten en een inspiratiemarkt kwamen cultuurmakers, (…) Lees het hele bericht

afscheid-van-de-lagere-school-21-22-10

Afscheid van de lagere school 21-22 (10)

Meester Stijn Van Herck, van het zesde leerjaar van de Luchtballon, zwaait de komende dagen zijn leerlingen uit als ze het lager onderwijs afronden. Het zijn Kivanc Ada, Kevin Asev, Sinem Bostanci, Fazli Cakmak, Adbula Gashi, Gizem Gokceoglu, Axseniya Hristova, Ibrahim Ibraimoski, Hazal Karakoc, Jana Karremans, Yaren Okutan, Ayse-Gul Ozkocak, Ceyhun Ozkucak, Zeynep Ozturk, Hadia Qorbani, Belinay Sahin, Ibrahim Semi, Zehra Senturk, Hiranur Ulvan, Mohammed Mansour, Naod Jeme. (foto Marina Poelmans)

afscheid-van-de-lagere-school-21-22-9

Afscheid van de lagere school 21-22 (9)

In De Schans ziet juf Yeter Demirci haar leerlingen van het zesde leerjaar met lede ogen vertrekken richting middelbaar. Het zijn Gokhan Taif Albayrak, Irem Arat, Ela Aydin, Kerem Balci, Ummu Gulsum Baloglu, Kerem Bayram, Salsabil Bouhamed, Emine Sevval Can, Zehra Can, Harun Catal, Mirac Celik, Duru Dogan, Azra Durmus, Erdem Goktas, Semih Korkmaz, Saliha Kücük, Mustapha-Hilal Mokhfi, Hale Simsek, Tuana Tasci, Rabia Tekin, Beray Türkmen, Baran Ulgar en Nadiye Unsal. (foto Marina Poelmans)

volgend-jaar-opnieuw-the-beer-experience

Volgend jaar opnieuw The Beer Experience

Er komt volgend jaar een nieuwe editie van het bierfestival The Beer Experience in Heusden-Zolder en wel op 18 en 19 maart. Dat hebben de organisatoren vandaag bekendgemaakt. Het zal zich opnieuw afspelen in CC Muze, MuzeCafé en ZLDR Luchtfabriek. De succesformule van dit jaar zal herhaald worden, dus met een pak bieren te proeven, brouwerijen die zich voorstellen workshops rond bier en koken, lezingen en verschillende optredens. (foto Ann Jordens)

somers-wil-burgemeesters-spreken-over-diyanet

Somers wil burgemeesters spreken over Diyanet

Volgens Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open VLD) moeten de Diyanet moskeeën hun banden met de Turkse overheid doorknippen als ze hun erkenning willen behouden. Eerder al heeft de minister aangekondigd dat op te nemen in een nieuw erkenningsdecreet. Onder meer de Diyanet moskeeën stappen naar het Grondwettelijk Hof tegen het nieuwe decreet omdat het volgens hen strijdig is met het principe van de scheiding tussen kerk en staat en de (…) Lees het hele bericht

inbrekers-op-drie-plaatsen

Inbrekers op drie plaatsen

Gisteren in de vooravond is een inbraak vastgesteld in een woning in het Kolderhof. Vandaag kort na de middag werd de politie op de hoogte gebracht van een inbraak in een vrachtwagen in de Dellestraat. En deze namiddag is een inbraak ontdekt in een woning in de Pironlaan. De eventuele buit op die plaatsen is niet meegedeeld. 

louis-tielens-is-al-50-jaar-lid-van-kwb-berkenbos

Louis Tielens is al 50 jaar lid van KWB-Berkenbos

De 75-jarige Louis Tielens is vandaag gehuldigd omdat hij al 50 jaar lid is van KWB Berkenbos. Een kleine delegatie zocht hem op met een cadeaubon en enkele flessen goeie wijn. (foto Ludo Vanherle)

verkeersproblemen-door-defecte-vrachtwagen

Verkeersproblemen door defecte vrachtwagen

In Berkenbos is op de Koolmijnlaan ter hoogte van het Rond Punt deze namiddag een vrachtwagen midden op de rijweg in panne gevallen. Op die plaats liggen ook middengeleiders in de weg, daardoor ontstonden heel wat verkeersproblemen.

vlaams-geld-voor-wandelnetwerk-in-de-wijers

Vlaams geld voor wandelnetwerk in De Wijers

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) keurde onlangs 66 nieuwe plattelandsprojecten goed, voor een bedrag van 4.000.000 euro. Daarmee versterkt ze de sociale leefbaarheid op het platteland, de lokale economie en de landschapskwaliteit. 5 van die projecten liggen in Limburg, daarbij ook het wandelnetwerk in Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Zonhoven, Lummen, Herk-de-Stad en Diepenbeek. De gemeenten willen samen met het Regionaal Landschap Lage Kempen (…) Lees het hele bericht

gemeente-heeft-klimaatspecialiste-en-label

Gemeente heeft klimaatspecialiste en -label

Sinds enkele maanden is energie- en klimaatspecialiste Machteld Lambrichts het aanspreekpunt over klimaat, zowel voor de inwoners als de gemeentediensten van Heusden-Zolder. Ze wil met grote en kleine acties het verschil maken. "We hebben de doelstellingen van het Burgemeestersconvenant omgevormd naar ons eigen lokale ‘Klimaatplan 2030’ met 79 uitgewerkte maatregelen. Het is mijn taak erop toe te zien dat we deze maatregelen naleven en klimaat steeds in het achterhoofd (…) Lees het hele bericht

de-kijk-van-richie-826

De kijk van Richie

De benzine is te duur om de grasmaaier te gebruiken ... 

zwembad-kan-zaterdag-openen

Zwembad kan zaterdag openen

Goed nieuws voor de zwemmers want het openlucht zwembad Terlaemen kan nu zaterdag effectief open. Er waren al redders gevonden voor de meeste dagen, maar de openingsdag was nog lange tijd een twijfelgeval. Ook dat is nu opgelost, net als alle dagen van juli en augustus. Nu is het afwachten of ook de weergoden zwemlustig zijn, want uiteraard blijft het zwembad dicht op dagen van slecht weer.

afscheid-van-de-lagere-school-21-22-7-1

Afscheid van de lagere school 21-22 (8)

Last but not least is er nog 6C in De Brug, de klas waar meester Dries Aerts afscheid neemt van zijn leerlingen. Beto Solin Haykaz Araz, Hamza Baban, Uneyse Bagci, Yusuf Balci, Emre Bilican, Ceylin Calkap, Noor Ceyssens, Brecht Dillen, Nina Dreezen, Ecrin Elkilic, Jorrit Frederix, Lotte Goossens, Mathis Huybrechts, Lokke Németh, Sevde Oztoprak, Brent Stroobants, Yentho Verslegers en Razvan Vicol. (foto Marina Poelmans)

afscheid-van-de-lagere-school-21-22-7

Afscheid van de lagere school 21-22 (7)

Nog in De Brug zwaaien binnenkort ook de juffen Dorine Snyders en Claudia Aquiliani hun leerlingen van 6B uit. Het zijn Kerem Akkar, Tuana Alakay, Nisa Aydemir, Denley Bilican, Rabia Celik, Leandra Ginel-Munoz, Eray Kartal, Esma Kartal, Ensar Koc, Dion Mulder Ramirez, Kaan Okutan, Hamza Saricam, Alessio Simone, Silke Smulders, Zofia Szostak, Esma Tekin, Liana Vomiero en Yaren Celik. (foto Marina Poelmans)

afscheid-van-de-lagere-school-21-22-6

Afscheid van de lagere school 21-22 (6)

In de vrije lagere school De Brug tellen ze dit jaar drie zesde leerjaren. In 6A neemt juffrouw Sofie Pannemans de komende dagen afscheid van haar pupillen. Het zijn Yusuf Aras, Mustafa Aslan, Ravza Bagci, Emir Demir, Giel Frederix, Aleyna Guijo-Morlesin, Evrim Hüseyin Gundogdu, Eva Hermans, Sefa Kartal, Inci Koçak, Pia Melotte, Mohamadsalim Osta, Tomasz Szostak, Sara Tasci, Faruk Taspinar, Mert Türkili, Ferre Valkenborgs en Hanna Yachou. (foto Marina Poelmans)

fietser-van-de-week-santo

Fietser van de week: Santo

De fietser van de week is Santo. Hij woont in de Dennenweg. Hij heeft er bewust voor gekozen geen auto te bezitten en doet daarom alles in de buurt met de fiets: winkel, bibliotheek, vrijwilligerswerk... Alle verplaatsingen gebeuren dus ecologisch.

vanavond-gezien-124

Vanavond gezien

De eerste zonsondergang van de astronomische zomer van 2022.

neos-blijft-in-beweging-1

Neos blijft in beweging

Blijven bewegen is voor senioren belangrijk. En met die wetenschap in het achterhoofd zette Neos Heusden-Zolder een partijtje mini-golf en trickpin op. Het ‘sportjaar’ wordt volgende vrijdag 24 juni om 14 uur afgesloten met een wandeling doorheen 'het Land van 1000 Wijers’ met vertrek op de parking van camping Heidestrand. Ben je al met pensioen en heb je zin om te wandelen? Dan is dat een kans om met Neos kennis te maken. (foto Trudo Groffi)

mijnmarkt-komt-in-vakantiestemming

MijnMarkt komt in vakantiestemming

De organisatoren van de MijnMarkt doen de komende maanden inspanningen om er nog wat extra’s aan toe te voegen. Morgen luidt het motto ‘Spring richting zomervakantie’. De grote vakantie staat immers voor de deur en om de jongste bezoekers – samen met hun ouders – alvast onder te dompelen in een vakantiegevoel, kunnen ze zich uitleven op springkastelen. Op 13 juli volgt dan een Lazy Summer Beach Edition met cocktails/mocktails, strandstoelen en loungemuziek. Op 14 september staat 30 jaar mijnsluiting centraal en komt de mythe van de Putheks tot leven. Op 26 oktober komt Hodja langs en hij brengt verhalen en veel snoep mee.

de-drij-dreven-7-dagen-lang-afgesloten

De Drij Dreven 7 dagen lang afgesloten

Zoals aangekondigd is vanaf vandaag De Drij Dreven 7 dagen lang afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, zowel aan de kant van Heusden-Zolder - aan de brug - als in Zonhoven. Alleen fietsers, bromfietsers en voetgangers mogen er door. Tijdens die periode voeren beide gemeentebesturen tellingen uit, zowel in de Vogelsancklaan, de wegen in de buurt als de omleidingswegen om het effect van de ingreep te meten. Op basis van de resultaten beslist het gemeentebestuur van Heusden-Zolder of het meegaat in het voorstel van Zonhoven om de knip definitief te maken. (foto Paul Coolen)

passagier-slaat-busruit-in

Passagier slaat busruit in

De politie onderzoekt een incident dat zich maandagavond heeft voorgedaan op een bus van De Lijn. Aan de Koerselsebaan, bij de halte Voortstraat, had een passagier de ruit van een bus ingeslagen. Het is nog niet duidelijk wat de aanleiding was voor de agressie. De bus bleef ter plekke tot de vaststellingen gedaan waren.

vandaag-gezien-385

Vandaag gezien

Geen paniek ... ondanks de rook en de brandweerwagens .... de brandweer gebruikt de vroegere Havana en de leegstaande woning erlangs vandaag om de bestrijding van een binnenbrand te oefenen. Altijd handig in een gebouw dat binnenkort gesloopt wordt om plaats te ruimen voor een nieuwbouw. (foto's Julien Maebe)
 

brandweer-is-klaar-voor-de-opendeurdag-zondag

Brandweer is klaar voor de opendeurdag zondag

De mannen van de brandweer hebben alvast hun 'huisje' klaar dat nu zondag tijdens de opendeurdag moet dienen om een blusdemonstratie te geven. Het is maar één van de vele dingen die tussen 13 en 18 uur te beleven vallen. Zo zal je leren hoe een brandende frituurpan veilig kan gedoofd worden, je kunt een rondleiding volgen door de kazerne, kennismaken met de voertuigen, er is kinderanimatie, er kan een hindernissenparcours afgelegd worden zoals een echte brandweerman. Als kers  op de taart zal er ook een crashtender van de luchtmachtbasis van Kleine-Brogel ter plaatse komen. Er is een groot terras om de dorst te blussen en je hoeft niet met honger naar huis. De toegang is gratis.

de-zomer-is-begonnen

De zomer is begonnen

Zojuist om 11.14 uur is de astronomische zomer officieel begonnen. We zitten nu ook in de langste dagen van het jaar met zonsopgang om 5.25 uur en ondergang om 21.56 uur. Helaas beginnen vanaf overmorgen de dagen ook alweer te korten, zij het heel langzaam. 

afscheid-van-de-lagere-school-21-22-5

Afscheid van de lagere school 21-22 (5)

In De Linde zwaaien juffen Kim Deferme en Patricia Hoekx hun leerlingen uit. Het zijn Mert Aydinli, Nienke Baers, Eymen Bali, Yarno Bloemen, Amine El Jattari, Belinay Erkalkan, Hailey Houben, Anouk Knops, Giovanni Moscatiello, Remzi Resho, Aimée Vos, Mehmet Yilmaz en Batuhan Yildirim. (foto Marina Poelmans)

afscheid-van-de-lagere-school-21-22-4

Afscheid van de lagere school 21-22 (4)

In de GO! Daltonschool neemt juffrouw Romanie afscheid van haar leerlingen van het zesde leerjaar. Het zijn Kato Blomme, Mathis Claes, Trui Doultremont, Lou Janssens, Aron Lucas, Louise Nizet, Milan Nuyts, Rozerin Öncel, Mathiz Tielens, Amber Vanderheyden, Ella Vanderheyden, Daan Vanhove, Dardana Wehenkel en Kyan Wendelen. (foto Marina Poelmans)

tip-van-de-bib-docampo-en-sandron

Tip van de bib: Docampo en Sandron

Deze week is het de beurt aan Inge van de beurt om ons een tip te geven. En zij koos voor een klepper: Alice in Wonderland van Valeria Docampo en Emmanuèle Sandron, naar het werk van Lewis Carroll.

Korte inhoud

Hoogtepunten uit de wereldliteratuur vertalen naar de 21ste eeuw: topillustrator Valeria Docampo is er haar handelsmerk van aan het maken. Haar herinterpretatie van Alice in Wonderland brengt dit absurdistische verhaal helemaal tot leven. Maak (opnieuw) kennis met het gehaaste konijn, de waterpijprokende rups, de gekke hoedenmaker en de Hartenkoningin. Valeria Docampo brengt deze iconische personages op haar eigen, unieke manier tot leven voor een nieuwe generatie lezers.

zondag-speedway-op-helzold-in-vijf-klassen

Zondag speedway op Helzold in vijf klassen

Dit weekend organiseert SpeedwayClub Helzold de Speedway Masters, het tweede event van dit jaar. En het zal druk worden, want er zijn liefst 38 rijders ingeschreven, de meesten komen zelfs uit het buitenland. De Speedwayclub is er in geslaagd om rijders in zowat alle klassen aan de start te brengen. Naast de internationalen zien we Belgen aan het werk in de klassen nationalen en zijspannen. Twee Belgische teams, vader (…) Lees het hele bericht

de-berentuin-maakt-zich-op-voor-de-zomer

De Berentuin maakt zich op voor de zomer

Met het bezoek  van de zesdeklassers van de Vrije Basisschool Berkenbos, zijn de laatste klasbezoeken voor dit schoojaar aan De Berentuin afgerond. Maar daarmee valt het niet stil voor de beren, in tegendeel. Nog tot en met zondag loopt de expo Midzomernachtdroom in de Kleuterweg 18. En daarna start de voorbereiding van de zomervakantie. Er zullen liefst 5 kampen van een week plaatsvinden waarin telkens 'al spelend Nederlands leren' centraal staat.

diabetes-liga-west-limburg-vierde-40ste-verjaardag

Diabetes Liga West-Limburg vierde 40ste verjaardag

De Diabetes Liga afdeling West-Limburg vierde haar 40ste verjaardag in de lokalen van de Sint-Sebastiaansgilde in Beringen. De liga telt leden in Beringen, Ham, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Leopoldsburg, Lummen en Tessenderlo. Het is één van de 18 afdelingen in Vlaanderen, samen kunnen die rekenen op 350 vrijwilligers. Hun engagement is duidelijk: het taboe rond diabetes doorbreken én diabetes een halt toe roepen. Het aantal mensen met diabetes neemt immers (…) Lees het hele bericht

slechts-enkele-overtreders-bij-tuning-event

Slechts enkele overtreders bij tuning-event

Zoals we gisteren al meldden, werd het tuning-event op het Marktplein erg druk bezocht. De politie stond in voor de begeleiding, en is zeer te spreken over het verloop en de organisatie.  Er zijn geen gevaarlijke of onverantwoorde rijgedragingen vastgesteld en er kwamen geen meldingen van overdreven lawaai of onverantwoord gas geven. Op de in- en uitvalswegen zijn evenwel enkele auto’s aan de kant gehaald en gecontroleerd op hun keuring. Er zijn 3 processen-verbaal opgesteld voor tuningonderdelen die niet door de beugel kunnen en een direct gevaar oplevere. Heel wat deelnemers moesten ook een alcoholtest afleggen, niemand blies positief.

politie-bekeurt-een-resem-overtreders

Politie bekeurt een resem overtreders

Zaterdag hield de politie in Heusden-Zolder een verkeersactie naar aanleiding van verschillende klachten over onverantwoord rijgedrag en geluidsoverlast. De patrouilles konden verschillende overtreders betrappen. 3 bestuurders met  onverantwoord rijgedrag op de Koolmijnlaan, één van hen krijgt nog een bijkomend pv wegens bumperkleven. 3 haalden een gevaarlijk inhaalmaneuver uit. 4 bestuurders droegen geen gordel, liefst 13 gebruikten hun gsm. 4 voertuigen stonden (…) Lees het hele bericht

afscheid-van-de-lagere-school-21-22-3

Afscheid van de lagere school 21-22 (3)

In de vrije lagere school van Bolderberg is er nog een derde zesde leerjaar. Daar neemt meester Kristof Meykens afscheid van zijn 19 pupillen. Het zijn Dario Andronico, Sophia Ceyssens, Mirthe Claes, Charlize Degens, Sander Dullers, Aureline Gerets, Charlotte Gijbels, Mare Hermans, Toon Martens, Alexia Mesotten, Britt Paulus, Olivia Stulens, Floore Vandereyken, Kobe Vangeel, Mathias Van Herck, Rens Van Mol, Jarne Vranken, Rune Vranken en Kaat Winters. (foto Marina Poelmans)

afscheid-van-de-lagere-school-21-22-2

Afscheid van de lagere school 21-22 (2)

Nog in Bolderberg zwaait juffrouw Elien Steukers van 6B haar kapoenen uit richting middelbaar onderwijs. Het zijn Myrthe Beets, Shyne Bruyninckx, Elias Garcia-Vounckx, Rémy Geurts, Fréderic Grossar, Amberlé Horemans, Sen Jeuris, Sam Mangelschots, Matthias Maseroli, Seanan Mignolet, Olivia Noé, Alix Nulens, Yoshi Paulissen, Maya Rosseel, Kaat Swinnen, Virginie Thiel, Fien Tielens en Anna Willems. (foto Marina Poelmans)

afscheid-van-de-lagere-school-21-22-1

Afscheid van de lagere school 21-22 (1)

In Bolderberg nemen de leerlingen van 6A afscheid van het lager onderwijs en hun juf Annelies Renders. Het zijn Wout Appermont, Andreas Cuppens, Simon Denys, Mila Giacomini, Sara Hulsmans, Febe Kuppens, Maarten Leeten, Pien Lemmens, Kyano Liefsoens, Saverio Lo Savio, Julie Mangelschots, Noor Nouwen, Louise Schillebeeks, Lucas Vandereyken, Lorin Vanderhoydonck, Emma Vanherck, Dries Van Langendonck en Vince Vanschooren. (foto Marina Poelmans)

bus-nodig-vooraf-online-checken

Bus nodig? Vooraf online checken

Wie vandaag een bus van De Lijn wil nemen, checkt best vooraf online of die ook effectief rijdt. De vakbonden houden een nationale actiedag die ook bij De Lijn impact zal hebben. Vanochtend konden ze bij De Lijn nog moeilijk inschatten waar de hinder het grootst zal zijn, maar ze spreken wel van een zware verstoring van de dienstverlening. De treinen zullen vandaag wel zo goed als normaal rijden. UPDATE 55 % van de bussen is uitgereden.

geen-dtm-punten-voor-laurens-vanthoor

Geen DTM-punten voor Laurens Vanthoor

Laurens Vanthoor (Porsche 911 GT3 R SSR Performance) keert niet terug van een prettig weekend in het Italiaanse Imola waar de derde manche van het DTM-kampioenschap plaatsvond. Gisteren kwam hij niet verder dan een dertiende plaats en vandaag moest hij opgegeven. Dat betekent geen enkel kampioenschapspunt, waardoor hij wegzakt naar een 14de plaats met 18 punten.

vanthoor-weerts-vandaag-tweede-in-zandvoort

Vanthoor-Weerts vandaag tweede in Zandvoort

Op de tweede dag van GTWC EU Sprintraces in Zandvoort zijn Dries Vanthoor en Charles Weerts tweede geëindigd, nadat ze gisteren wonnen. Vandaag moesten ze het Mercedes-duo Raffaele Marciello en Timur Boguslavskiy laten voorgaan. Maar uiteraard blijft dit weekend in Nederland een uitstekende zaak voor onze landgenoten in het klassement. 

massa-tuning-cars-verzamelen-op-marktplein

Massa tuning cars verzamelen op Marktplein

Liefhebbers van tuning cars zakten vandaag af naar het Marktplein voor het Dropped-Slammed Car Event 2022. Het plein stond werkelijk tot in het kleinste hoekje volgestouwd met getunede auto's. Van dure exclusieve sportwagens, tot bescheiden 2 pk's of oldtimers, ... Ook wielvelgen en andere attributen konden er op de kop getikt worden. De deelnemers kwamen er letterlijk uit alle windhoeken. (foto's Ann Jordens)

eerste-buurtfeest-in-de-sint-rochusstraat

Eerste buurtfeest in de Sint-Rochusstraat

Er was al jarenlang over gesproken, maar gisteren hebben de bewoners van de Sint-Rochusstraat eindelijk hun eerste straatontmoeting gehouden. De opkomst overtrof de verwachtingen: 27 volwassenen en 4 kinderen. Onder de bijna 100-jarige walnotenboom werd heel at gekletst en gelachen, met de nodige hapjes en drankjes erbij. 

ronde-van-belgie-doorkruiste-heusden-zolder

Ronde van België doorkruiste Heusden-Zolder

De renners en de karavaan van de Ronde van België zijn deze namiddag dwars door Heusden-Zolder gereden. Nogal wat mensen hadden langs de weg postgevat om een glimp op te vangen van de voorbijzoevende renners. Aan de rotondes en middengeleiders was signalisatie geplaatst en stonden seingevers. Overigens was de live-uitzending op tv net op tijd begonnen om de doortocht door Heusden-Zolder weer te geven. En zo kwam ook de brandweer goed in beeld die met twee wagens voor de kazerne had postgevat, en met een Belgische vlag vanuit de korf van de elevator de renners begroette.

inbrekers-op-pad-8

Inbrekers op pad

Er zijn dit weekend minstens twee inbraken gebeurd, die zijn alletwee vrijdagavond gepleegd. De eerste werd ontdekt in De Nieuwe Dijk, waar de daders het hele huis doorzochten. En ook in de Oude Baan werd ingebroken. Mogelijk ging het om dezelfde daders. Het is niet duidelijk of op beide plaatsen buit is gemaakt.

vanaf-morgen-afscheid-van-de-lagere-school-3

Vanaf morgen: afscheid van de lagere school

Voor de leerlingen van de 6de leerjaren in Heusden-Zolder zijn het spannende dagen, zeer binnenkort nemen ze immers afscheid van de lagere school om na de grote vakantie de stap te zetten naar het middelbaar onderwijs. Dus gaat onze fotografe traditiegetrouw en dat voor het vijftiende jaar op rij langs in alle lagere scholen om de leerlingen samen met hun leerkracht(en) op de foto te zetten. Een mooi souvenir aan hun laatste dagen in de lagere school. Vanaf morgen op Internetgazet Heusden-Zolder.

johan-verminnen-viert-samen-met-pauline

Johan Verminnen viert samen met Pauline

Johan Verminnen vierde samen met zijn band - met vertraging - zijn 70ste verjaardag in CC Muze. Op de verjaardagstaart stonden zijn klassiekers, nieuwe nummers en enkele covers van artiesten die hij zelf bewondert. Lekkernij voor de fans. En ook dochter Pauline, ja die uit het gelijknamige nummer, deed haar duit in het zakje. (foto's Ann Jordens)

vandaag-gezien-384

Vandaag gezien

In Zolder-Centrum is Bert Rodiers best tevreden met zijn nieuwe achterburen. 

13de-plek-voor-laurens-vanthoor-in-dtm

13de plek voor Laurens Vanthoor in DTM

In de eerste race van de DTM vandaag op Imola eindigde Laurens Vanthoor in zijn Porsche 13de. Winnaar werd René Rast, een goede bekende op Circuit Zolder. Morgen is er de tweede manche.

winst-en-leiding-voor-dries-vanthoor-in-sprintcup

Winst en leiding voor Dries Vanthoor in sprintcup

Dries Vanthoor en zijn ploegmaat Charles Weerts hebben vandaag in het Nederlandse Zandvoort de eerste manche van de GTWC Sprint gewonnen. Weerts was vanuit de pole vertrokken en ook na de wissel gaf Vanthoor de leiding niet meer uit handen. Het Audi-duo staat aan de leiding in de tussenstand van de sprintcup en zal die positie morgen verdedigen.

2-pk-s-maakten-tour-en-tussenstop-op-circuit

2 pk's maakten tour en tussenstop op circuit

Ook vandaag kon je op de plaatselijke wegen heel wat 2 pk's spotten. Ze verzamelden niet alleen op het terrein in Ubbersel maar maakten ook een rondrit. Daarbij stond onder meer een tussenstop op Circuit Zolder op het programma. 

zwoegen-in-de-12-uren-van-zolder

Zwoegen in de 12 Uren van Zolder

Terwijl de symbolische eerste steen werd geslagen voor de nieuwe wielerpiste, waren enkele meters verder 88 teams en individuen aan het zwoegen voor de 12 Hours Cycling. En dat is in deze weersomstandigheden een zware beproeving. Op goed 2,5 uur van het einde reed HLVWG op kop met 87 rondes, van nabij gevolgd door vier teams. UPDATE De overwinning ging uiteindelijk naar Scorpions Racing Team dat 125 rondes of 600 km aflegde, tweede werd Flandrien Leuven Cycling Team op twee rondes met in zijn slipstream Bikes Claessens Racing Team en Flandrien Leuven Cycling Team 2 en HLVWG.

straatbarbecue-in-de-padbroekweg

Straatbarbecue in de Padbroekweg

Na 2 jaar kon de buurtbewoners van de Padbroekweg eindelijk weer een straatbarbecue organiseren. Die was daarmee aan zijn 39ste editie toe. Door de gezelligheid én het mooie weer bleven velen plakken tot in de late uurtjes.. (foto's Denise Sweelssen)

eerste-spijkers-in-de-wielerpiste-zijn-geslagen

Eerste spijkers in de wielerpiste zijn geslagen

Deze voormiddag had de officiële “eerstesteenlegging” plaats van de nieuwe velodroom, hoewel symbolisch werd gekozen voor het kloppen van de eerste nagel in de wielerpiste. Die klus werd geklaard door Vlaams minister van Sport Ben Weyts, Jan Peumans voorzitter van de vzw Sportcomplex Vlaanderen Heusden-Zolder, Tom Vandeput van de LSM, burgemeester Mario Borremans, Jacques Heynen van de vzw Terlaemen en Marc Wauters van de vzw Cycling Friends. De bouw van het complex ligt nog (…) Lees het hele bericht

wtc-zolder-centrum-heeft-een-keizer

WTC Zolder-Centrum heeft een keizer

De wielerclub WTC Zolder-Centrum heeft na twee jaar onderbreking - door de gekende oorzaak - weer een gezellig samenzijn kunnen organiseren. Samen met hun partners maakten ze een ochtendwandeling in Domein Kelchterhoef met een verpozing in de Abdijhoeve. Ook konden nu pas de kampioenen van de voorbije twee jaren gehuldigd worden. Het gaat om degenen die de meeste ritten reden in één seizoen. En wie dat drie jaar na elkaar presteert, die mag zich keizer noemen. En die eer ging nu naar Roger Schillebeeks, stichtend lid van de groep. Hij kreeg ook een trofee. 

everselse-fietsers-zijn-vertrokken-voor-tweedaagse

Everselse fietsers zijn vertrokken voor tweedaagse

De leden van WTC Sint-Baaf KWB Eversel zijn vamorgen vertrokken voor hun jaarlijkse tweedaagse. Er is een rit van ongeveer 130 km uitgestippeld richting Mechelen, ze zullen vooral langs waterwegen rijden, die zeker vandaag voor de noodzakelijke koelte moeten zorgen. Onderweg zijn de nodige stops voorzien en morgen wacht hen een warm onthaal in Sint-Baaf. (foto Rita Vanhove)

de-kijk-van-richie-825

De kijk van Richie

Wie lost het op?

neos-ontleedde-zes-straffe-boeken

Neos ontleedde zes straffe boeken

Tijdens de laatste leesclub van dit werkjaar bij Neos werd het boek Tsjaikocskistraat 40 van Pieter Waterdrinker besproken. In deze autobiografische roman analyseert de auteur , die een kwarteeuw in Rusland verbleef, snoeihard het Rusland vanaf 1917 tot vandaag. Verder vertelt hij hoe sterk zijn leven, schrijverschap en liefde onder druk stonden. In het totaal hield Neos zes bijeenkomsten rond waardevolle literatuur, die zeker niet saai hoeft te zijn. (foto Trudo Groffi)

2-pk-s-zakken-massaal-naar-ubbersel-af

2 pk's zakken massaal naar Ubbersel af

De vorige twee weekends werd Ubbersel ingenomen door jonge paarden, dit weekend door oude geiten. Daar heeft immers de 12de 2 PK-meeting plaats. Vandaag zijn ze al uit alle windhoeken gearriveerd, de 'geitjes' die verzamelen voor een gezellige bijeenkomst. Morgen gaan ze de baan op voor een rondrit 'bolleke-pijltje' en tussendoor is er heel wat animatie met dj, volksspelen enzovoort.

28-punten-op-de-gemeenteraad

28 punten op de gemeenteraad

Op donderdag 30 juni om 19 uur vergaderen OCMW- en gemeenteraad. De gemeenteraad vermeldt op dit ogenblik 28 punten in openbare zitting. Op de agenda staan grondaangelegenheden en belastingregelementen of retributies. De raad moet ook de samenwerkingsovereenkomst met de vzw Saamo Limburg voor het buurtzorgproject 'Heusden-Centrum verbindt en ontmoet' goedkeuren.  De gemeenteraad wordt ook gevraagd de samenwerkingsovereenkomsten voor de Keytrade Bank Mijnentocht, de KBC Nacht van de Atletiek en de Telenet Superprestige Cyclocross voor de volgende jaren goed te keuren.

johan-verminnen-viert-70ste-verjaardag-in-cc-muze

Johan Verminnen viert 70ste verjaardag in CC Muze

In mei vorig jaar is Johan Verminnen 70 jaar geworden. Zijn verjaardagsconcerten zijn door corona uitgesteld tot nu. Morgen is hij daarmee te gast in CC Muze. Op het podium wordt hij omringd dor zijn vaste begeleiders Bert Candries, Leo Caerts jr., Gert Meert, Paul Flush, Patrick Steenaerts én dochter Pauline. Johan Verminnen geldt na 50 jaar podiumervaring als boegbeeld van het Nederlandstalige chanson. Maar zijn muziek is meer dan pure chanson. Jazz, (…) Lees het hele bericht

morgen-code-oranje-voor-hitte

Morgen code oranje voor hitte

Morgen wordt het warm, erg warm, met in de Limburgse Kempen temperaturen tot 35 graden en mogelijk zelfs meer. Daarom heeft het KMI, alleen voor Limburg, code oranje voor hitte afgekondigd. Dat moet mensen attent maken  voor de gevolgen van de hitte en zeker extra aandacht geven aan kleine kinderen en senioren, niet alleen om ze uit de zon te houden maar ook om ze voor uitdroging te behoeden. 

gezocht-zolderse-mijnwerkers-voor-fotoproject

Gezocht: Zolderse mijnwerkers voor fotoproject

Onder de naam 'De Profundis' - vanuit de diepten - toont de Belgische topfotograaf Stephan Vanfleteren in het najaar in de compressorenzaal van ZLDR Luchtfabriek een reeks van 30 portretten van ex-mijnwerkers uit de steenkoolmijn van Zolder. Hij kreeg daartoe de opdracht van de gemeente Heusden-Zolder naar aanleiding van 30 jaar mijnsluiting en het project MIJN|KRACHT. Hij is nu op zoek naar mijnwerkers die (…) Lees het hele bericht

slang-van-drie-meter-in-het-vzoc

Slang van drie meter in het VZOC

Oehoes, papegaaien,  ... grote en kleine dieren, in het Vogel- en Zoogdierenopvangcentrum zijn ze ondertussen al wat gewoon. Maar een boa-constrictor van 3 meter lang, is toch geen dagelijkse kost. Die zijn ze in Peer moeten gaan ophalen. De imposante slang was gewoon in een bak tegen een woning gedumpt tot ontzetting van de bewoner. Vorige zaterdag heeft het VZOC ook al een ontsnapte korenslang opgehaald in Kuringen.

ziekenhuisnetwerk-heet-voortaan-andreaz

Ziekenhuisnetwerk heet voortaan andreaz

andreaz, dat is de naam waaronder het ziekenhuisnetwerk van Sint-Franciscus Heusden-Zolder, Jessa Hasselt, Sint-Trudo Sint-Truiden en Vesalius Tongeren voortaan door het leven gaat. "De naam verwijst naar Andreas Vesalius, de grondlegger van de moderne geneeskunde en benadrukt de kwaliteit en professionaliteit waar we met de vier ziekenhuizen voor staan. Maar de keuze voor een voornaam is ook heel bewust. Andreaz klinkt heel menselijk en toegankelijk en dat willen we zijn (…) Lees het hele bericht

bestelwagen-volledig-uitgebrand-in-heusden

Bestelwagen volledig uitgebrand in Heusden

In de J-M. Huybrechtsstraat is rond 17 uur een bestelwagen volledig uitgebrand. De rookwolk was van ver te zien en er waren enkele knallen te horen, vermoedelijk van de banden. De brandweer bluste het vuur, maar de bestelwagen is volledig vernield. (foto's Karin Cerstelotte)

wie-wil-met-groei-leerondersteuning-bieden

Wie wil met Groei! leerondersteuning bieden?

Groei!, de groep vrijwilligers die vanuit Sint-Vincentius kinderen in kansarme gezinnen leerondersteuning biedt, is op zoek naar extra medewerkers. De behoefte blijkt immers groot te zijn. De vrijwilligers van Groei! bezoeken de leerlingen één tot twee keer per week en beslissen zelf hoe en wanneer daar nood aan is. De leerbegeleiding focust op het zich organiseren, het structureren van de leerstof en het leren plannen. Er wordt gemikt op jongeren (…) Lees het hele bericht

een-zomerbar-nee-een-vergadering

Een zomerbar? Nee, een vergadering

Het leek op een uitje naar op één of andere zomerbar. Maar toch was het de slotvergadering van de ouderraad van 't Molenholleke. De leden van de ouderraad hebben vorig schooljaar zelf loungebanken voor de leerlingen getimmerd. En door het mooie weer konden ze nu daar gewoon zelf buiten op vergaderen. Iedereen probeert dezer dagen zoveel mogelijk buiten te doen. 

vanavond-gezien-123

Vanavond gezien

Dagen als deze worden vaak gevolgd door een spectaculaire zonsondergang. 

celstraf-en-rijverbod-geeist-voor-dodelijk-ongeval

Celstraf en rijverbod geëist voor dodelijk ongeval

Voor de politierechtbank in Hasselt moest zich vandaag een twintiger verantwoorden voor een ongeval in september 2020 op het kruispunt Koolmijnlaan-Stationsstraat waarbij een automobilist van 81 om het leven kwam en zijn echtgenote zwaargewond werd. Het parket vroeg voor de jongeman drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf, drie maanden rijverbod plus de verplichting om alle proeven opnieuw af te (…) Lees het hele bericht

schadevergoeding-voor-blind-oog-na-operatie

Schadevergoeding voor blind oog na operatie

De rechtbank heeft een definitieve uitspraak gedaan in de zaak van de vrouw uit Heusden-Zolder die na een operatie in 2015 in het Jessa Ziekenhuis voor de rest van haar leven blind is aan het rechteroog. De oogarts had bij de operatie een fout gemaakt, gaf dat ook toe en dat werd in april 2020 ook door de rechtbank bewezen. De arts kreeg opschorting van straf. Er werd toen wel 15.000 euro provisionele schadevergoeding toegekend. Deskundigen moesten nadien de werkelijke schade bepalen. Die is nu bepaald op meer dan 257.000 euro omdat de vrouw - die ondertussen 58 jaar is - aan blijvende ongeschiktheid lijdt en ook blijvende behandelingen nodig heeft.  

uitbuiters-van-roemeense-poetsvrouwen-veroordeeld

Uitbuiters van Roemeense poetsvrouwen veroordeeld

In Brugge heeft de correctionele rechtbank verschillende Roemenen en hun poetsfirma's veroordeeld voor sociale dumping. Ze lieten Roemeense schoonmaaksters werken maar die werden onderbetaald. Ze werden betrapt bij controles in bedrijven in West-Vlaanderen, ook in het Jan Breydelstadion. Eén van de Roemeense bedrijven werd geleid door een echtpaar uit Heusden-Zolder, van wie ondertussen de vrouw is overleden. Zij zouden hun personeel voor meer dan 33.000 euro te weinig (…) Lees het hele bericht

neos-op-verkenning-in-gent

Neos op verkenning in Gent

Neos Heusden-Zolder maakte een daguitstap naar Gent. Het begon met een bezoek aan het 'Lam Gods’, het meesterwerk van de Limburgse gebroeders Van Eyck. De deelnemers kregen een speciale ‘bril’ opgezet, die hen met ‘augmented reality’ doorheen de geschiedenis van het Lam Gods en de Sint-Baafskathedraal liet wandelen. Een bijzondere ervaring. Na de middag volgde een bezoek aan het Gravensteen met ludieke toelichting door Wouter Deprez op audio. (foto Trudo Groffi)

teambuildings-in-de-kluis-zijn-gestart

Teambuildings in De Kluis zijn gestart

In De Kluis komende activiteiten van Kokima stilaan op gang, de eigenaars kiezen voor een gefaseerde opstart. Afgelopen weekend heeft er al de eerste teambuilding plaatsgevonden. "Volgende stap is meer teambuildings/activiteiten inplannen.  Vervolgens gaan we snel de Beat Out! openstellen voor gezinnen en kleine vriendengroepjes vanaf 4 personen. Tegen augustus gaan we het buitenprogramma inrichten voor teambuildings. September (…) Lees het hele bericht

de-kijk-van-richie-824

De kijk van Richie

Iedereen zal zijn steentje moeten bijdragen ... (hopelijk)

zo-kan-het-ook-zolderse-straten-met-een-knip

Zo kan het ook: Zolderse straten met een knip

In de vorige aflevering toonden we al een aantal 'geknipte' straten in Heusden, voor deze week vond de Fietsersbond ook vier voorbeelden in Zolder. Door obstakels aan te brengen wordt de doorgang beperkt tot fietsers en voetgangers, in veel gevallen om sluipverkeer dat drukke kruispunten wil omzeilen, tegen te gaan. Het zijn de Klokstraat, Sint-Annastraat, Heikant en Klein Ubbelstraat/Ubbelstraat.

indrukwekkende-elektrische-bolide-op-het-circuit

Indrukwekkende elektrische bolide op het circuit

Op Circuit Zolder werd vandaag een erg spectaculaire bolide getest: een wagen van InMotion, gebouwd door studenten van de TUE, de Technische Universiteit Eindhoven, met de steun van een aantal partners. De Revolution is al de derde wagen die ze bouwen, met als ambitie volgend jaar deel te nemen aan de 24 Uren van Le Mans. De wagens is gebouwd op een LPM3-chassis van het Britse bedrijf Ginetta. Ze focussen daarbij op de bottleneck van elektrische wagens: de (…) Lees het hele bericht

film-en-gesprek-over-vluchtelingen

Film en gesprek over vluchtelingen

Elk jaar wordt op 20 juni – Wereldvluchtelingendag - stilgestaan bij de mensen die gedwongen worden om hun huis te verlaten. Meer dan 100 miljoen mensen zijn vandaag de dag op de vlucht. Het Internationaal Comité, beweging.net, stad Genk, Rode Kruis Heusden-Zolder en het Limburgs Platform voor Mensen op de Vlucht laten je met de docufilm Shadow Game meereizen met vluchtelingen. Deze film, met reële en aangrijpende scènes, wordt vertoond op 20 juni om 19 uur in (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-383

Vandaag gezien

Normaal zitten zwaantjes op het water, maar zoveel als er vandaag op Circuit Zolder waren verzameld, hebben we er nog niet vaak op het droge gezien. Ze kwamen van de wegpolitie en de militaire politie uit het hele land. Het leek wel alsof het broedseizoen ten einde was gelopen. 

sint-vincentius-heeft-kinderschoenen-nodig

Sint-Vincentius heeft kinderschoenen nodig

Bij Sint-Vincentius krijgen ze de jongste tijd een grote vraag naar kinderschoenen, voor kinderen van 0 tot 14 jaar. De vraag is groter dan het aanbod. Daarom een oproep tot iedereen die nog degelijke, niet afgedragen kinderschoenen heeft liggen, om die binnen te brengen. Dat kan elke maandag, dinsdag, woensdag en zaterdag van 9 uur tot 11.30 uur in de Sint-Sint-Lutgardisstraat 87.

leerlingen-lezen-voor-de-kleuters

Leerlingen lezen voor de kleuters

De leerlingen van het eerste leerjaar van De Brug hebben dit schooljaar al meer dan behoorlijk leren lezen. En dat konden ze vandaag tonen aan de 5-jarige kleuters. Ze lazen trots een boekje voor en zagen hun jongere collega's genieten van dat moment. Die dachten wellicht ... onze tijd komt nog. (foto's Inge Vreys)

senioren-kunnen-eindelijk-weer-aan-de-feestdis

Senioren kunnen eindelijk weer aan de feestdis

Gisteren en vandaag liep het seniorencentrum De Zandloper telkens goed vol voor het seniorenfeest dat na de corona-onderbreking eindelijk weer kon georganiseerd worden. De 75-plussers werd toegesproken door burgemeester Mario Borremans en verwelkomd door schepen voor senioren Dirk Schops - beiden nog een goed eind verwijderd van de toelatingsleeftijd voor het feest - en ze kregen een feestmaal geserveerd. Daarnaast was er ook de nodige muzikale animatie en vertier. (foto's Julien Maebe)

fietsers-lichtgewond-op-koerselsebaan

Fietser lichtgewond op Koerselsebaan

Vanochtend vroeg is het op de Koerselsebaan tot een aanrijding gekomen tussen een auto en een fietser. De fietser is met lichte verwondingen weggebracht.

tip-van-de-bib-stanton-en-de-leeuw

Tip van de bib: Stanton en De Leeuw

In de reeks boekentips van bibmedewerkers raadt Karen ons deze week 'De verschrikkelijke meneer Gom heeft een plan' van auteur Andy Stanton en illustrator Mattias De Leeuw aan.

Korte inhoud

Meneer Gom haat kinderen, dieren en vriendelijkheid. Zijn huis is een puinhoop, maar zijn tuin is keurig. Tot hond Sjaak de tuin overhoop haalt. Meneer Gom wordt wel heel boos.

directiewissel-bij-limburgs-landschap

Directiewissel bij Limburgs Landschap

Bij Limburgs Landschap - gevestigd in het Domherenhuis - verandert er dezer dagen heel wat. Dirk Ottenburghs (foto) - tot nu toe verantwoordelijk voor PR en educatie - is vanaf deze maand de nieuwe directeur. Hij volgt Frans Verstraeten op die na vele jaren zelf gevraagd heeft om een stapje terug te zetten en andere taken op zich wil nemen. Eerder dit jaar had ook al voorzitter-stichter Pierre Van Haelst na  jaar een stapje teruggezet, daar heeft Marc Stevens de fakkel overgenomen. Er wachten genoeg nieuwe uitdagingen, onder meer nu De Groene Delle met zijn 27,2 ha officieel eigendom is geworden van de vereniging 

de-gezapige-sfeer-van-een-bluesfestival

De gezapige sfeer van een bluesfestival

Stephan Volders trok ook rond op be-MINE Blues om te sfeer op te snuiven, te proeven - ook letterlijk - en vooral op de foto vast te leggen. Het valt vooral op hoe gezapig en gemoedelijk het eraan toe ging. Van oude bekenden die elkaar tegenkwamen tussen de whiskyproeverijen of tidens hun zoektocht naar een nieuwe gitaar, tot relaxend vanuit een strandstoel luisteren naar de bands. De gemiddelde leeftijd op een bluesfestival ligt ook duidelijk hoger dan op pakweg Pukkelpop. Maar de blues, die klinkt dan ook iets doorleefder ...

be-mine-blues-naar-climax-na-trage-start

be-Mine Blues naar climax na trage start

De vijfde editie van be-MINE Blues en meteen de eerste op het Marktplein in Heusden-Zolder bewees dat hier een geknipte ruimte en een publiek is voor een festival dat gemoedelijkheid combineert met goede muziek. Met aandacht voor bands uit de (ruime) regio en zonder internationale allures te pretenderen. Het kwam wat traag op gang, maar dankzij het weer dat de organisatoren verdienden en de muziek die het opgekomen publiek verdiende, groeide de sfeer in de loop van de dag. De bands hadden er dan (…) Lees het hele bericht

mislukte-inbraakpoging-in-kringwinkel

Mislukte inbraakpoging in Kringwinkel

Wat ze daar zochten is niet meteen duidelijk, maar gisteravond laat hebben onbekenden proberen in te breken in de Kringloopwinkel aan het Marktplein. Ze sloegen op de vlucht toen het alarm afging, de poltie kwam nog ter plekke maar de vogels waren gevlogen. Zonder gerecycleerde buit.

baloise-belgium-tour-zondag-door-heusden-zolder

Baloise Belgium Tour zondag door Heusden-Zolder

Goed nieuws voor de wielerliefhebbers want de Baloise Belgium Tour - die van 15 tot en met 19 juni wordt gereden - komt zondag op de slotetappe door Heusden-Zolder. Het gaat om de rit van Gingelom naar Beringen die hier in volle finale voorbijkomt. Rond 14.45 uur wordt de karavaan in de Sint-Jobstraat verwacht (vanuit Stokrooie), zo gaat het via de Sint-Jobstraat, Kerkstraat, Westlaan, Lummenweg, Jeugdlaan, O.L.-Vrouwstraat, Meylandtlaan, Schootstraat, Poorthoevestraat en Koerselsebaan naar Koersel en Beringen. Het oorsponkelijke parcours is dus ondertussen aangepast. Rond 15.20 uur zijn ze hier weer weg. Uiteraard geldt tijdens de passage een parkeer- en verkeersverbod, maar dat wordt vanaf morgen aangeduid.

heusdense-senioren-succesvol-op-bk-badminton

Heusdense senioren succesvol op BK badminton

Op de Belgische kampioenschappen badminton voor senioren in Ecaussinnes waren die van Heusden-Zolder erg succesvol. Het was - door corona - trouwens drie jaar geleden dat die kampioenschappen nog konden plaatsvinden. Voor Limburg werd het een overdonderend succes met liefst 10 van de 16 titels. Guy Delforge en Marleen Loos - beiden van Smash Berkenbos - werden kampioen in het 55+ enkel. Guy Delforge van Smash en Benny Put van Hebad wonnen in het dubbel. Marleen Loos van Smash won samen met Ronny Hoefkens van Herentals de titel in het gemengd dubbel. Honoree Rovers van Smash tenslotte behaalde zilver in het enkel.

piessens-de-jonghe-weer-op-het-hoogste-schavot

Piessens-De Jonghe weer op het hoogste schavot

Op Circuit Zolder werden vandaag twee manches betwist voor de Ford Fiesta Sprint Cup. Het ging er telkens bijzonder spannend aan toe. De eerste race werd gewonnen door Philippe Huart, de tweede door Thomas De Backer, beiden rijden voor Ford Peerlings. De tweede race voor de BMW M2 Benelux werd net als gisteren gewonnen door Maxime Oosten van het Nederlandse Bas Koeten Racing. De Mazda MX5 Cup was in race 1 voor Marcel Dekker en in de tweede race voor Niels Langeveld. In de Porsche Carrera Cup Benelux mocht Harry (…) Lees het hele bericht

ware-vrienden-brengen-tirol-naar-bolderberg

Ware Vrienden brengen Tirol naar Bolderberg

Tijdens hun jubileumweekend bewezen de muzikanten van de Koninklijke Harmonie De Ware Vrienden al dat ze ook als 'tirolerorkest' de nodige sfeer kunnen brengen. En dus mochten ze vandaag het terras van Guy's Dorpscafé in Bolderberg in Oberbayern sfeer onderdompelen. (foto Guy Moons)

vanavond-gezien-122

Vanavond gezien

Vanavond was er vanuit Zolder een bijzon of sundog te zien. 

broers-vanthoor-hadden-meer-verwacht-van-le-mans

Broers Vanthoor hadden meer verwacht van Le Mans

Wellicht had hij er meer van verwacht maar Dries Vanthoor is in zijn Audi van Oreca WRT 15de geëindigd in het totaalklassement van de 24 Uren van Le Mans en 11de in zijn categorie, de LMP2. In de loop van het etmaal maakte zijn team verschillende kleine fouten en dat wordt in Le Mans duur betaald. Enige troost voor Dries is dat hij als eerste Belg eindigt. Zijn broer Laurens zal nog harder vloeken. In zijn Porsche reed hij samen met Astre en Christensen een groot deel van de (…) Lees het hele bericht

midzomernachtdroom-nu-ook-open-voor-grote-publiek

Midzomernachtdroom nu ook open voor grote publiek

De kunstexpo Midzomernachtdroom is vandaag nu ook voor het grote publiek geopend. Dat gebeurde met een feestelijke vernissage in de Kleuterweg 18, de vroegere winkel van Atelier Idee. Je kunt er werken zien van kunstenaars die normaal deel uitmaken van Artikel 27:  Zjeeke Polleunis, keramiek en porselein, Marijke Henkens, handgeschept papier, Jean Stuyck, lijnetsen, Frieda Geybels, keramiek, Herwig Nulens, installaties met speciale technieken, Christa Claessens en Luc Meekers, fotografie. (…) Lees het hele bericht

opnieuw-een-mooi-paardenspektakel-in-eversel

Opnieuw een mooi paardenspektakel in Eversel

Heel wat belangstelling vandaag op de tweede wedstrijdweiden langs de Kanaalweg. De Meylandtridders ontvingen daar net als vorig week een groot aantal ruiters en hun (jonge) paarden voor een nieuwe manche in de SBB-competitie. De combinaties traden zowel aan in dressuur als in springnummers, en boden een mooi spektakel om naar te kijken.

het-gerestaureerde-orgel-is-nu-ook-ingezegend

Het gerestaureerde orgel is nu ook ingezegend

Ook vandaag stond in Eversel alles in het teken van het gerestaureerde orgel. Vanochtend ging vicaris Bart Coenegrachts - samen met de plaatselijke priesters - voor in een eucharistie waarbij het orgel werd gezegend. Het Sint-Janskoor van Thiewinkel, begeleid door organist Gerry Dirix, luisterde de viering op. Er volgde nog een academische zitting die grotendeels in het teken van de geschiedenis van het orgel stond. Opmerkelijk was ook de aanwezigheid van Everselnaar Marcel Bervoets die in 1959 als 15-jarige het orgel bespeelde tijdens kerkdiensten en zich ook vandaag aan het klavier zette. Elvire Jacobs had een bloemstuk gemaakt in de vorm van het orgel. De viering werd afgesloten met een receptie, maar na de middag waren er dan nog concerten. Onder meer van het OKRA-koor Singhet Scone onder leiding van Raymond Remans met Denis Roosen op het orgel. (foto's Rita Vanhove, Anita Beutels en Milan Eerdekens)

een-verrijkende-podiumbezetting

Een verrijkende podiumbezetting

Een zeer bijzondere combinatie zaterdagavond in Muze. Daar stonden Raf en Mich Walschaerts samen met het Brussels Jazz Orchestra op het podium. De songs van Komil Foo krijgen daarbij een heel andere aankleding, de verhalen blijven natuurlijk wat ze zijn, zoals ook Kommil Foo altijd zichzelf blijft. (foto's Herman Eerdekens)

jelle-geens-8ste-in-leeds

Jelle Geens 8ste in Leeds

Jelle Geens is achtste geworden in de triathlon van Leeds. Dat is de tweede van zeven onderdelen van de World Triathlon Series (WTS). Geens was daarmee eerste Belg. Het was zijn heroptreden  nadat hij een tijd uitlag met een blessure. Hij realiseerde een tijd van 53:18 en was 41 seconden trager dan de winnaar, de Nieuw-Zeelander Hayden Wilde.

pasar-bezocht-de-loonse-stroopfabriek

Pasar bezocht de Loonse Stroopfabriek

Pasar Heusden-Zolder bezocht de Stroopfabriek in Borgloon. Een industrie die begon in de helft van 1800 en een hoogtepunt kende rond 1950. Sinds de fabriek de Vlaamse Monumentenprijs won en nadien gerestaureerd werd, is ze vooral een toeristische attractie geworden. (foto Stefaan Bervoets)

de-kijk-van-richie-823

De kijk van Richie

't Is Vanderdag vandaag. 

grote-stroompanne-in-viversel-en-bolderberg

Grote stroompanne in Viversel en Bolderberg

FLASH Om 23.02 uur zaterdagavond is een grote stroompanne ontstaan in Viversel en Bolderberg. In tientallen straten zitten huizen en horecazaken zonder elektriciteit. UPDATE Het gaat om 46 straten in de centra van Viversel van Bolderberg. De oorzaak is nog niet duidelijk. De stroompanne gaat trouwens door tot vooraan in Lummen waar ook het industrieterrein getroffen is. UPDATE Het gaat volgens Fluvius om een storing op het middenspanningsnet, technici zijn ermee bezig. UPDATE Na iets meer dan een half uur werd geleidelijk de stroom overal weer ingeschakeld. 

een-mooie-proloog-voor-midzomernachtdroom

Een mooie proloog voor Midzomernachtdroom

In de Kleuterweg, in het pand waar 't Weyerke tot een tijd geleden zijn geschenkenwinkel Idee uitbaatte, had vandaag de pre-opening plaats van de tentoonstelling Midzomernachtdroom. Die wordt morgen om 14 uur feestelijk geopend voor het grote publiek. Vandaag kwamen de iniatiefnemers - 't Weyrke en Het Berenhuis - samen met de professionele kunstenaars en de gelegenheidskunstenaars van 't Weyerke en de kinderen van Het Berenhuis. Ze mochten ook ieder hun eigen woordje (…) Lees het hele bericht

eversel-luistert-met-trots-naar-zijn-orgel

Eversel luistert met trots naar zijn orgel

In de Sint-Jacobuskerk in Eversel staat een Vermeulen-Beerens orgel, gebouwd ergens tussen 1770 en 1825 in Weert. Op dat orgel zijn ze bijzonder fier in Eversel, het is dan ook al een kleine 20 jaar beschermd als erfgoed. Begin 2020 was een uitvoerige restauratie afgerond en pas dit weekend kan dat feestelijk gevierd worden. Vandaag gebeurde dat met orgelconcerten door studenten van de academie van Beringen en organist Roy Jaspers. Morgen na de mis van 10 uur, volgt de wijding met (…) Lees het hele bericht

harry-king-aan-het-feest

Harry King aan het feest

Zoals aangekondigd was het ook vandaag al een drukke dag op Circuit Zolder met de eerste dag van de Zolder Super Prix. In de Porsche Supercup Benelux won Harry King (Revs Motorsport BV) de derde manche van die competitie. De Brit leidde vanaf de pole, tweede werd Glenn van Parijs (NGT Racing) voor Ghislain Cordeel (Team GP Elite). In de Pro-Am klasse ging de zege naar Jan Lauryssen die als 8ste in het algemeen klassement eindigde. In de AM-klasse won Stijn Lowette (NGT Racing). Ter info, Tom (…) Lees het hele bericht

winkelcentrum-cite-heeft-nu-ook-meubelzaak

Winkelcentrum Cité heeft nu ook meubelzaak

In de Koolmijnlaan werd in de vooravond onder grote belangstelling enza Home en yatas bedding geopend, de eerste meubelwinkel sinds lang in winkelcentrum Cité. Het gaat om een initiatief van Senoi Saruhan, Abdulkadir Onur en Hüseyin Balci. Deze laatste is als Metin ook al gekend als uitbater van tal van horecazaken en handelszaken in Heusden. De winkel met onder meer salons en slaapkamers is ondergebracht in het pand (…) Lees het hele bericht

wie-is-deze-bezoeker

Wie is deze bezoeker?

Dora Bartels heeft deze keverachtige op bezoek, ze vraagt zich af wat het is en of het schadelijk kan zijn. internetgazet[!]heusden-zolder.eu. - update We kregen verschillende reacties, de meeste lezers denken dat het een neushoornkever is. Wellicht een vrouwtje. Die leggen hun eieren in rottend plantenmateriaal, zoals schors van eiken. Wellicht moet niet voor schade gevreesd worden. 

zwembad-terlaemen-kan-deze-zomer-openen

Zwembad Terlaemen kan deze zomer openen

Goed nieuws van het openluchtzwembad Terlaemen: het zal wel degelijk opengaan deze zomer. De voorbije weken was daar twijfel over gerezen omdat er een tekort was aan redders. Ondertussen hebben zich wel al verschillende redders gemeld: daardoor zit de maand augustus vrij goed, in juli zijn nog wel een aantal dagen die moeten ingevuld worden en ook over de openingsdag is er nog geen duidelijkheid. Kandidaat-redders mogen zich dan ook nog steeds melden. Maar gisteren is het zwembad gekuist en vandaag wordt het gevuld. Conclusie: nog enkele gaten in het rooster vullen en dan uitkijken naar een zonnige zomer.

vandaag-gezien-382

Vandaag gezien

Onze weerman voorspelt zomer in de loop van volgende week. En zomer, dat betekent kleur in de natuur. Jan Leijskens heeft die nu al volop kunnen vastleggen met onder meer klaprozen, een juffer, mammoetbloem, sabelsprinkhaan een knoopplant, een bruin zandoogje en een grote koekoekshommel. 

de-kijk-van-richie-822

De kijk van Richie

Crisis zet aan tot creativiteit.

de-mens-na-30-jaar-sterker-dan-ooit

De Mens na 30 jaar sterker dan ooit

De Mens stond vrijdagavond op de Muzeplanken. De band bestaat dit jaar dertig jaar en gevierd dat met een nieuw singles en een album vol nieuw werk. Onder leiding van frontman Frank Vanderlinden werd een afwisselend intiem en swingend concert gebracht met uiteraard altijd weer die sterke teksten. (foto's Ann Jordens)

opnieuw-wedstrijden-bij-meylandtridders

Opnieuw wedstrijden bij Meylandtridders

Voor het tweede opeenvolgende weekend worden de paardenliefhebbers verwacht langs de Kanaalweg voor verschillende wedstrijden bij de Meylandtridders. Morgen is er de open jumpingwedstrijd met proeven om 10 uur, 10.55 uur, 11.55 uur, 12.40 uur en 13.30 uur. Zondag is de volgende manche van de SBB-competitie van vorig weekend waarin de 4-, 5- en 6-jarige paarden aantreden, er staan spring- en dressuurnummers op het programma. Er zijn wedstrijden van 8.30 uur tot 17.40 uur.

veel-races-voor-de-zolder-superprix

Veel races voor de Zolder Superprix

Dit weekend heeft de Zolder Superprix plaats op Circuit Zolder. Normaal komt die in juli, maar nu zakt V-Max Racing Management dus al  in juni naar hier af. En het wordt een bijzonder gevuld weekend.  In de Supercar Challenge treden verschillende auto’s aan – GT’s en toerwagens – verdeeld in 4 klassen. En daarnaast zijn er ook races van de Ford Fiesta Sprint Cup NL + BE, Mazda MX-5 Cup en de BMW M2 Cup Benelux. Ook de Porsche Carrera Cup Benelux komt met (…) Lees het hele bericht

senioren-kunnen-weer-komen-feesten

Senioren kunnen weer komen feesten

Twee jaar lang konden de senioren het feest voor de 75-plussers niet vieren, terwijl dat al een traditie was sinds de opening van dienstencentrum De Zandloper. Als troost kregen ze een postkaartje met consumptiebonnen. Maar nu kan het weer, volgende maandag en dinsdag van 12 tot 16 uur worden de senioren in twee groepen in De Zandloper verwacht, voor een driegangenmenu, muziek, dans en de nodige babbels. (archieffoto)

terrein-voor-be-mine-blues-in-volle-opbouw

Terrein voor be-MINE Blues in volle opbouw

Op het Marktplein wordt koortsachtig gewerkt om tegen zondag het festivalterrein klaar te hebben voor be-MINE Blues dat voor het eerst in Heusden-Zolder zal plaatshebben. 

vaccinatiecentrum-blijft-op-inakker

Vaccinatiecentrum blijft op Inakker

Alle Vlaamse vaccinatiecentra moeten zich voorbereiden om dit najaar opnieuw op grote schaal aan iedereen een extra boosterprik te geven. Het staat vast dat in Heusden-Zolder die vaccinaties zullen gegeven worden in de huidige locatie, aan de vroegere fitness langs de Inakker. Daar worden nu vanuit de waakstand ook al af en toe vaccinatiedagen georganiseerd voor de inwoners van Heusden-Zolder, Lummen en Houthalen-Helchteren. Volgens burgemeester Mario Borremans lenen de ruimte en (…) Lees het hele bericht

neos-fietste-door-de-heide

Neos fietste door de heide

Neos Heusden-Zolder trekt er jaarlijks op uit voor ’trapje met hapje’. Deze keer kozen ze voor een fietstocht door de heide. Dat is een fietspad in het Nationaal Park Hoge Kempen met als bijzondere attractie de 300 m lange fietsbrug over de weg naar Zutendaal in Maasmechelen. (foto Trudo Groffi)

laurens-vanthoor-vierde-in-hyperpole

Laurens Vanthoor vierde in Hyperpole

Vanavond werd op Le Mans gereden in de Hyperpole. Daaraan mochten in elke categorie de zes snelste wagens uit de kwalificaties deelnemen. Laurens Vanthoor (Porsche) was de enige Belgische rijder die zich geplaatst had. Hij reed de vierde tijd neer in de categorie GTE-Pro en eindigde zes tienden achter Nick Tandy (Corvette) die de polepositie klokte.

deze-maand-tellingen-rond-knip-de-drij-dreven

Deze maand tellingen rond knip De Drij Dreven

Zoals aangekondigd laat de gemeente deze maand een telling uitvoeren gecombineerd met een proefopstelling om te bekijken wat een knip van De Drij Dreven zou betekenen voor de omgeving. Vorig jaar was het voorstel van de gemeente Zonhoven gekomen om - naar aanleiding van weg- en rioleringswerken in De Drij Dreven en de Vogelsanckstraat - die eerste straat te knippen zodat geen doorgaand autoverkeer meer mogelijk is (achter Radson en Vogelsanck), maar op voorwaarde dat (…) Lees het hele bericht

lichte-verbetering-van-kinderkansarmoede

Lichte verbetering van kinderkansarmoede

Er is een lichte verbetering van de kinderarmoede, ook in Heusden-Zolder. Dat blijkt uit de nieuwe kansarmoede-index die vandaag is gepubliceerd. Het gaat om het percentage kinderen dat opgroeit in armoede. Daarvoor worden zes parameters gebruikt: maandinkomen van het gezin, opleiding van de ouders, arbeidssituatie, kwaliteit van de huisvesting, het stimulatieniveau van de kinderen en de gezondheid. Wanneer een gezin op minstens drie van de zes parameters op of onder de ondergrens scoort, groeit (…) Lees het hele bericht

tweede-plaats-voor-b2-broekmans-als-groentenvakman

Tweede plaats voor B2 Broekmans als groentenvakman

B2 Broekmans is vandaag tweede geworden in de jaarlijkse campagne 'Groentenvakman', een initiatief van Flandria in samenwerking met Boerenbond, Buurtsuper.be en VLAM. Alle zelfstandige uitbaters van supermarkten konden deelnemen, ze passeerden eerst bij een expertenjury en kregen daarna mysterie shoppers over de vloer die de versrayon beoordeelden, onder meer de uitstraling en het aanbod Belgische producten. Vervolgens moesten ze een promo-actie bedenken. Winnaar werd (…) Lees het hele bericht

carpoolparkings-worden-weer-gepoetst-1

Carpoolparkings worden weer gepoetst

De komende weekends worden de Limburgse carpoolparkings weer gereinigd. Dat gebeurt enkele keren per jaar 's nachts om onkruid, veegvuil, bladeren, enz. te verwijderen. Dan mag er uiteraard niet geparkeerd worden, om voldoende carpoolplaatsen over te houden, wordt dat in twee delen gedaan. In de nacht van 10 op 11 juni komen Halen, Hasselt-Zuid, Houthalen, Paal en Tongeren aan de beurt. In de nacht van 17 op 18 juni zijn dat Diepenbeek, Heusden-Zolder, Lummen en Maasmechelen. Parkeren is verboden tussen 20 en 6 uur, de auto's die er toch staan worden getakeld. (foto AWV)

eline-vanhamel-wint-prijs-met-3d-ontwerp-van-huis

Eline Vanhamel wint prijs met 3D-ontwerp van huis

Eline Vanhamel uit Boekt heeft aan SytraPXL niet alleen haar opleiding BIM bouwkundig tekenen-specialisatie Bouw visualisator met succes voltooid, ze viel ook nog eens in de prijzen in de 'Pitch Fight'. Daarin strijden ieder jaar de verschillende bouwkundig tekenaars en bouw visualisators voor de wisselbeker. Eline wist de jury te overtuigen met haar 3D-tekeningen. Juryleden, docent en coördinator waren het erover eens dat haar ontwerp van een woning een absolute (…) Lees het hele bericht

be-mine-blues-de-winnaars

be-MINE Blues: de winnaars

Er zitten blijkbaar nogal wat bluesliefhebbers onder onze lezers want de respons op de wedstrijd voor de tickets van be-MINE Blues was massaal. Dit zijn de winnaars van een duo-ticket: Kris Lucas, Kim Boelanders en Eddy Leeten. Alvast veel bluesplezier, en voor de anderen ... er zijn nog tickets beschikbaar, online of aan de kassa. 

laurens-vanthoor-snelste-in-zijn-klasse-op-le-mans

Laurens Vanthoor snelste in zijn klasse op Le Mans

Op Le Mans in Frankrijk waren er vanavond de kwalificaties voor de 24 uren volgend weekend. Laurens Vanthoor - samen met de Fransman Kévin Estre en de Deen Michael Christensen -  heeft zich in een Porsche gekwalificeerd voor de hyperpole, hij was de snelste in de GRE-Pro klasse. De hyperpole wordt morgenavond betwist. Broer Dries Vanthoor, die in een Audi (l'Oreca-Gibson) van het Belgische WRT uitkomt, strandde op een tiende plaats in de LMP2.

lichtgewonde-bij-botsing-6

Lichtgewonde bij botsing

Bij een botsing tussen twee auto's op het kruispunt Veenderweg-Schomstraat is deze namiddag een passagier lichtgewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht. De bestuurders kwamen er met de schrik vanaf maar zouden zich toch laten onderzoeken bij hun huisarts. 

medailleregen-bij-smash-berkenbos

Medailleregen bij Smash Berkenbos

De G-sporters van Smash Berkenbos hebben de afgelopen weken weer heel wat medailles mee naar Heusden-Zolder gebracht. Op de Belgische kampioenschappen G-badminton in Steenokkerzeel afgelopen weekend sprokkelden ze tweemaal goud, vijf keer zilver en één keer brons. Op de Special Olympics in Louvain-la-Neuve hadden ze ook al goud, zilver en brons behaald. De spelers en trainers die voor die successen zorgen zijn Noben Yorrit, Adams Michaël, Schreurs (…) Lees het hele bericht

fietser-van-de-week-ronny-en-lucienne

Fietser van de week: Ronny en Lucienne

Als fietser van de week voeren we deze keer een duo op: Ronny en Lucienne Vanlook. Ze werken samen al meer dan 70 jaar in het Sint-Franciscusziekenhuis. Zij komen dag in dag uit werken met de fiets. Zij zijn er fier op dat ze meer kilometers afleggen met de fiets dan met de auto en leven daarbij erg milieubewust.

chauffeur-ongedeerd-bij-zware-crash

Chauffeur ongedeerd bij zware crash

Op de E314 richting Genk, ter hoogte van Zolder-Terlaemen, is vanmiddag een vrachtwagen achter op een andere vrachtwagen geknald. De cabine van de aanrijdende vrachtwagen werd daarbij totaal vernield, maar de chauffeur kwam er met de schrik vanaf. Het ongeval zorgde een tijdlang voor verkeershinder tot alles opgeruimd was. (foto's depannage Schops)

ook-steun-voor-wolfbescherming-bij-vee-en-paarden

Ook steun voor wolfbescherming bij vee en paarden

Vlaanderen heeft de risicozone en de schutkring van de wolven vergroot, dat heeft Vlaams minister van Natuur Zuhal Demir (N-VA) vandaag aangekondigd. Heusden-Zolder valt binnen beide zones. De risicozone (foto boven) is de perimeter waarbinnen subsidies kunnen bekomen worden om het vee te beschermen tegen eventuele wolvenschade. . Dat is vooral belangrijk voor de rest van Vlaanderen, want de wolf zit niet alleen meer in Limburg. In de tweede plaats (…) Lees het hele bericht

ashton-brothers-zullen-muze-doen-daveren

Ashton Brothers zullen Muze doen daveren

Op vrijdag 17 juni om 20.15 uur kun je in de Muzeschouwburg 'A medicine show' van de Asthon Brothers bekijken. Pim Muda, Joost Spijkers en Friso van Vemde Oudejans brengen muziek, acrobatiek, magie en halsbrekende toeren, ... kortom spektakel waarmee ze al over heel de wereld applaus en prijzen oogstten. Ze willen hun publiek verwonderen, ontroeren en laten lachen. Hun huidige show  is een medicijn tegen de miserie. Het is gebaseerd op (…) Lees het hele bericht

vernieuwde-okay-heropent-vrijdag

Vernieuwde OKay heropent vrijdag

Na ettelijke weken sluiting heropent de OKay in Zolder vrijdag zijn deuren. de winkel van 455 m² onderging een hele opknapbeurt met de nadruk op duurzaamheid. De freshmart - voor groenten en fruit - is helemaal vernieuwd. Daar net buiten zijn koelmeubels geplaatst om de tapas, charcuterie en patisserie beter in de kijker te zetten. Het brood wordt samen met de ter plaatse afgebakken koffiekoeken en broodjes uitgestald in nieuwe broodmeubels. Buiten op de parking is een (…) Lees het hele bericht

de-kijk-van-richie-821

De kijk van Richie

Worden de auto's te groot of de parkeerplaatsen te klein?

weyeke-senioren-op-verkenning-in-lier

Weyerke-senioren op verkenning in Lier

Een groep 'jong senioren' van 't Weyerke trok vandaag voor een stadswandeling naar Lier. Daar werden ze op sleeptouw genomen door Lucienne Veltjen. Onder meer tijdens een boottocht op de Nete kregen ze een duidelijker beeld op de stad. En op de terugweg wachtte nog een ... overhoring. Kwestie van te testen of iedereen goed had opgelet. (foto Ludo Vanherle)

vanavond-gezien-121

Vanavond gezien

De lucht was vanavond weer bijzonder spectaculair en voortdurend in verandering. (foto Drone-Partner)

midzomernachtdroom-is-in-volle-opbouw

Midzomernachtdroom is in volle opbouw

In de Kleuterweg 18 (de vroegere winkel van Atelier Idee) wordt al de hele week druk gewerkt. Vrijwilligers en kunstenaars zijn daar bezig met de opbouw van de tentoonstelling Midzomernachtdroom. Artikel 27 heeft daar gastkunstenaars samengebracht met zorggebruikers van DAC (van 't Weyerke in Kapellehof) en kinderen van Het Berenhuis. Het is ook het resultaat van 9 workshops waarin kinderen en zorggebruikers onder leiding van professionele kunstenaars aan de slag gingen. En (…) Lees het hele bericht

staking-bij-jumbo-is-beeindigd

Staking bij Jumbo is beëindigd

De actie bij het Jumbo warenhuis in Heusden-Zolder is beëindigd, de winkel is dichtgebleven van 8 tot 11 uur. De communicatiedienst van Jumbo Nederland laat weten dat ze ten allen tijde de wettelijke bepalingen volgen en dat ze zich niet herkennen in het beeld dat werd geschetst. Ze waren verbaasd over de actie en zijn in gesprek gegaan met de vakbond en de medewerkers van de winkel in Heusden. Jumbo spreekt van een constructief gesprek. De BBTK zegt dat de directie heeft aangegeven dat ze de problemen (…) Lees het hele bericht

met-de-remco-evenepoel-fanclub-naar-het-bk

Met de Remco Evenepoel fanclub naar het BK

De Remco Evenepoel  fanclub Limburg, die zoals bekend in Heusden-Zolder zit, legt op zondag 26 juni een bus in naar het Belgisch kampioenschap in Middelkerke om daar hun idool te gaan aanmoedigen. Er wordt om 7 uur vertrokken op de parking van TC Heusden en de terugkomst wordt om 20.30 uur verwacht. De prijs voor de bus bedraagt € 20 en je kunt je inschrijven voor 19 juni door het bedrag over te schrijven op BE41 7555 7324 6310. De toegang tot het BK zelf is gratis, aan de aankomst is een fanzone waar de wedstrijd ook op groot scherm kan gevolgd worden. Vragen? Bel voorzitter Patrick Bartels op 0474 47 53 99.

win-vrijkaarten-voor-be-mine-blues

Win vrijkaarten voor be-MINE Blues

We meldden het al eerder: Heusden-Zolder kan pronken met een eigen bluesfestival nu de organisatie van be-MINE Blues verhuist van be-MINE in Beringen naar het Marktplein voor Muze en ZLDR Luchtfabriek. En de organisatoren pakken ook deze vijfde editie realistisch aan en laten nog heel wat groeimarge open. Ze kozen ook voor een brede affiche. "Starten doen we met Rock on Wood, lokale helden uit Heusden-Zolder. Daarna komt de Steven Troch Band, meteen een (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-381

Vandaag gezien

In 't weekend genoeg water over ons gehad, nu even met de hele familie pauzeren op het droge. (foto Jan Leijskens)

vakbond-verwijt-jumbo-uitbuiting-en-voert-actie

Vakbond verwijt Jumbo uitbuiting en voert actie

Militanten van de socialistische bediendenvakbond BBTK voeren vanmorgen en wellicht een groot deel van de voormiddag actie voor het Jumbo warenhuis in  de Koolmijnlaan. De vakbond is niet te spreken over de werksfeer in het warenhuis en zegt dat het al sinds de komst van Jumbo naar ons land klachten regent. "Er is geen sprake van een gezonde werk-privé balans. De planningen worden constant gewijzigd zonder de medewerkers te raadplegen, die moeten daardoor vakanties (…) Lees het hele bericht

tip-van-de-bib-mieko-kawakami

Tip van de bib: Mieko Kawakami

Deze maand staan in de bibliotheek twee themastanden vol tips van medewerkers voor jong en oud. We trekken die lijn hier door op de Internetgazet en elke week in juni geeft een bibmedewerker ons zijn of haar tip. Vandaag tipt Els ons 'Borsten en eitjes' van Mieko Kawakami.

Korte inhoud

Terwijl schrijfster Natsu, hoofdpersoon van dit verhaal, worstelt met het schrijven van haar langverwachte tweede roman koestert ze de (…) Lees het hele bericht

vandaag-was-de-keramiekmarkt-geslaagd

Vandaag was de keramiekmarkt geslaagd

Gisteren betekende het rotweer, zoals voor zoveel andere organisaties, ook voor de keramiekmarkt op Bovy een ramp. Gelukkig bleef het vandaag droog en konden de enkele tientallen standhouders hun waren wel veilig etaleren en ook de voorziene demonstraties geven. Er kwamen ook behoorlijk wat kijk- en kooplustigen opdagen. (foto's Jan Leijskens)

laura-lynn-en-sam-gooris-op-kermis-heusden

Laura Lynn en Sam Gooris op kermis Heusden

De Handelaars Heusden Dorp hebben voor kermiszaterdag 25 juni weer een heel programma in elkaar gebokst. Er komt onder meer een nieuwe editie van Heusden Bolt en daarbij is vooral op muzikaal vlak heel wat te beleven in 't dorp. Nadat omstreeks 18 uur de kermis is geopend, gaat de aandacht naar het podium. Daar zorgt dj Riet - Uw Gastvrouw - vanaf 19.30 uur voor een stomende warming-up. Daarna (…) Lees het hele bericht

programma-kbc-nacht-op-2-juli-krijgt-vorm

Programma KBC-Nacht op 2 juli krijgt vorm

De evenementen in Heusden-Zolder volgen elkaar zowat in ijltempo op. Op zaterdag 2 juli kunnen de atletiekliefhebbers eindelijk nog eens een volwaardige KBC-Nacht beleven in De Veen. De grote lijnen liggen ondertussen vast, hoewel het programma in functie van belangrijke deelnemers of internationale programma's altijd nog kan bijgestuurd worden. Globaal begint het jongerenprogramma om 13 uur met een 16-tal nummers voor de jeugd. Om 15.29 uur start het voorprogramma met (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-380

Vandaag gezien

Langs de trage weg 'door 't stuk' zijn na de regen van gisteren weer echte plassen terug te vinden. En de muggen voelen zich daar blijkbaar goed thuis. 

brandweer-houdt-op-26-juni-opendeur

Brandweer houdt op 26 juni opendeur

Het is alweer drie jaar geleden dat de brandweerpost Heusden-Zolder nog eens een opendeur kon houden, maar deze maand is het weer zover. Het begint op vrijdag 24 juni wanneer de vijfde en zesde leerjaren van het lager onderwijs in de kazerne ontvangen worden. Het grote publiek is welkom op zondag 26 juni van 13 tot 18 uur. Dan zijn de wagens te bezichtigen, er wordt in de kazerne uitleg gegeven, op het binnenplein zijn er demonstraties, animatie voor de kinderen, er kan iets (…) Lees het hele bericht

dries-vanthoor-moet-opgeven-op-paul-ricard

Dries Vanthoor moet opgeven op Paul Ricard

Geen goede dag voor Dries Vanthoor tijdens de 1000 km van Paul Ricard in Frankrijk, de tweede manche van de GT World Challenge Europe Endurance. Op minder dan twee uur voor het einde van de race raakte Vanthoor met zijn Audi betrokken in een aanrijding, de schade was zo groot dat hij samen met ploegmaat Charles Weerts moest opgeven.

jong-geweld-versterkt-mjo

Jong geweld versterkt MJO

 De vaste leden van het Muze Jazz Orchestra hadden voor hun maandelijkse concert in het MUZEcafé drie jonge kleppers uitgenodigd: Miel De Koninck, Ruben Verbeeck en Luka Jouck gaven een extra impuls aan het geheel. (foto's Ann Jordens)

21-kinderen-doen-eerste-communie-in-zolder

21 kinderen doen eerste communie in Zolder

21 kinderen deden vandaag, op Pinksteren, hun eerste communie in de Sint-Vincentiuskerk in Zolder. De viering werd in goede banen geleid door pastoor Ghislain en parochieassistente Brigitte, samen met catechisten Kristien en Lieve die de kinderen hadden voorbereid. (foto Anja Jaspers)

opletten-in-de-terlaemenlaan

Opletten in de Terlaemenlaan

Zoals we daarstraks al meldden, staat een deel van de Terlaemenlaan blank en is het water ook tot tegen enkele huizen komen te staan. Dat blijkt ook uit deze foto. 

ook-problemen-in-berkenbos-en-hal

Ook problemen in Berkenbos en Hal

De Schansstraat is voor een deel onder water gelopen. Verder zijn er ook problemen op een gevoelige plek als de rotonde in de Halstraat. De brandweer moest enkele kelders leegpompen. In het totaal kreeg de brandweer zeker een 15-tal oproepen.

ook-de-natuur-kan-niet-meer-volgen

Ook de natuur kan niet meer volgen

Zelfs op niet-verharde oppervlakte kan de watermassa niet verwerkt worden. Zo staat het pleintje aan De Wallen in Boekt bijna helemaal onder water. 

veel-water-in-de-omgeving-van-de-snelwegen

Veel water in de omgeving van de snelwegen

Zoals gemeld is het op de Meylandtlaan moeilijk rijden door wateroverlast in de omgeving van de rotonde en de op- en afrit van de E 314. (foto's).  Ondertussen is ook in de Terlaemenlaan de toestand moeilijker aan het worden, daar is ook een deel van de weg ondergelopen, vooral ook in de buurt van de op- en afritten van de snelweg. Ook voortuinen staan daar blank. UPDATE Aan De Kleine Lust is de doorgang weer mogelijk, maar wel erg traag. UPDATE Ook de Vrunstraat in Bolderberg kreeg de volle lading. 

wateroverlast-op-meerdere-plaatsen

Wateroverlast op meerdere plaatsen

Op alsmaar meer plaatsen in Heusden-Zolder zorgt de regen voor wateroverlast. Zo staat de Belikstraat voor een groot deel blank. (foto's). De Vogelsancklaan is ontoegankelijk bij de op- en afrit aan de Kleine Lust. Aan de Boekterheide worden door vele water de putdeksels omhoog gedrukt, wat tot gevaarlijke toestanden leidt. (foto rechtsonder) 

traag-op-de-e314

Traag op de E314

Op de E314  ter hoogte van Heusden-Zolder rijdt het verkeer erg traag door de felle regen. De meeste automobilisten hebben hun pinkers in dubbele knipperstand staan. 

aperitiefconcert-voor-kermis-in-eversel

Aperitiefconcert voor kermis in Eversel

Pinksteren betekent kermis in Eversel en dat wordt traditiegetrouw ingeluid met een aperitiefconcert door de Koninklijke Harmonie Eigen Volk Viversel. Zij worden uitgenodigd door Femma Eversel. (foto Rita Vanhove)

kunstwerk-als-eerbetoon-aan-overleden-broer

Kunstwerk als eerbetoon aan overleden broer

Op de tentoonstelling van de academie die gisteravond in ZLDR Luchtfabriek is geopend, springt dit beeld van een brandweerman in het oog. Het werd gemaakt door kunstenaar-leerkracht Noël Vos als eerbetoon aan zijn jongere broer Peter, een brandweerman, die ruim anderhalf jaar geleden op 57-jarige leeftijd overleed.  (foto David Amgad)

tunnel-naar-circuit-ondergelopen

Tunnel naar circuit ondergelopen

Binnen Circuit Zolder waren vandaag onder meer een padeltornooi en een manche van het Belgisch kampioenschap voor telegeleide buggy's en trucks gepland. Niet alleen kunnen die momenteel niet doorgaan, na de middag stond de tunnel naar het circuit onder water, zodat er geen auto's doorkonden.

felle-regen-verknoeit-alle-evenementen

Felle regen verknoeit alle evenementen

Het zou vandaag een topdag geworden zijn in Heusden-Zolder met een heleboel evenementen. Helaas moeten onze fotografen van overal onverrichterzake terugkeren, de zondvloed van deze namiddag doet alle activiteiten letterlijk en figuurlijk in het water vallen. Zo had Boekt Feest een topdag moeten kennen, maar uit het filmpje gemaakt aan de Weyermanbrug blijkt hoe fel het daar regent. 

nu-ook-code-oranje-voor-limburg

Nu ook code oranje voor Limburg

Het KMI heeft zojuist code oranje afgekondigd, ook voor de provincie Limburg. Dat heeft te maken met de regen- en onweerszone die over ons land trekt en die lokaal voor hevige neerslag kan zorgen. Daarnaast bestaat er ook kans op hagel en windstoten. Maar het blijft moeilijk om te voorspellen waar precies de meeste neerslag zal vallen.

feestje-voor-jubileum-van-tandarts-marina-beutels

Feestje voor jubileum van tandarts Marina Beutels

Zaterdagavond was het feest in de Kapelstraat, bij tandartsenpraktijk Beutels. Daar werd gevierd dat Marina Beutels 35 jaar aan de slag is als tandarts. En dus kwamen alle collega's - de prakijk is ondertussen tot een behoorlijke KMO uitgegroeid - buren en familieleden samen om dat te vieren. En voor de ambiance zorgde onder meer We Two. (foto's Werner Buttgereit)

de-kijk-van-richie-820

De kijk van Richie

Pinksteren of Sinksen ... 't is maar wat je wilt.

26-karamiekkunstenaars-verwacht-op-bovy

26 keramiekkunstenaars verwacht op Bovy

Tijdens de lange onderbreking hebben keramisten veel tijd gehad om nieuw werk te maken. Dat tonen ze vandaag en morgen tussen 10 en 18 uur op Domein Bovy tijdens de keramiektweedaagse. Er zijn 26 inschrijvingen, goed voor 30 marktkramer. Ter plekke kan je demonstraties draaien en raku stoken zien.

leerlingen-in-eversel-behaalden-fietsdiploma

Leerlingen in Eversel behaalden fietsdiploma

We zitten weer in de periode van de fietsexamens die de leerlingen het lager onderwijs moeten voorbereiden op de overstap - ook mobiel - naar de middelbare school. Zo legden de leerlingen van het zesde laarjaar van De Springplank in Eversel een parcours af, onder toezicht van politie en mensen van de KWB. Ze kregen allen hun diploma. (foto's Marijke Vaes)

academiestudenten-hadden-veel-inspiratie

Academiestudenten hadden veel inspiratie

Heel wat belangstelling vanavond in Muze voor de proclamatie van de eindejaarsstudenten van de vierde graad en de specialisatierichtingen van de academie. Na jaren hard werken mochten ze vanavond hun diploma in ontvangst nemen tijdens een proclamatie met toespraken en muzikale animatie. Daarna haasten de kunstenaars en hun familie zich naar ZLDR Luchtfabriek want daar zijn hun eindejaarswerken geëtaleerd. De toeschouwer krijgt er zoals steeds een brede waaier van disciplines geëtaleerd, waarvoor de (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-en-gehoord-1

Vandaag gezien (en gehoord)

De deelnemers aan Boekt Loopt die aan de Kluis van Bolderberg passeerden, werden na hun klim naar boven beloond met een muzikaal intermezzo. Voor velen een extra stimulans. (video Ann Jordens)

en-dat-er-gelopen-werd-in-boekt

En dat er gelopen werd in Boekt ...

Boekt Loopt - een onderdeel van Boekt Feest - was deze namiddag een voltreffer van jewelste. Het was enorm druk op en rond de Ubbelvelden met veel deelnemers en veel sfeer. Ook op de Weyermanbrug was het druk want daar passeerden de lopers in twee richtingen na het keerpunt. 't Was uiteraard warm voor de atleten maar die hadden genoeg mogelijkheden om zich te verfrissen. 

jonge-paarden-in-springnummers-en-dressuur

Jonge paarden in springnummers en dressuur

Vandaag en morgen kunnen de paardenliefhebbers terecht op de terreinen langs de Kanaalweg om te genieten van wedstrijden voor jonge paarden. Die komen - onder het toeziend oog van jury en trainers - tegen elkaar uit in springnummers en dressuur. Uiteraard hebben beide disciplines hun charmes. De Meylandtridders kunnen alleszins tevreden zijn over het aantal deelnemers. 

morgen-gratis-jazzconcert-in-muzecafe

Morgen gratis jazzconcert in MUZEcafé

Elke eerste zondag van de maand trakteert het Muze Jazz Orchestra je op een gratis caféconcert in het MUZEcafé. Morgen nodigt MJO het jong geweld van Miel De Koninck (piano), Ruben Verbeeck (bas) en Luka Jouck (drums) uit om de ritmesectie voor hun rekening te nemen. Het zijn alledrie studenten aan het conservatorium van Antwerpen en hebben een verassende invloed op de groepsdynamiek en het spel van MJO. Ook vaste leden Lieven (…) Lees het hele bericht

de-kijk-van-richie-819

De kijk van Richie

De jury is streng maar rechtvaardig.

kristof-ulenaers-uitgeschakeld-in-tsjechie

Kristof Ulenaers uitgeschakeld in Tsjechië

Kristof Ulenaers is, net als de andere twee Belgen, uitgeschakeld voor de finaleronden van het  Czech Challenge golftornooi in Dritec. Ulenaers strandde met 143 slagen op de 80ste plaats. En dat was bijzonder zuur omdat hij na de eerste ronde in 67 slagen op een zesde plaats stond. Maar hij had in de tweede ronde 76 slagen nodig, en dat was drie teveel voor de cut.

op-verkenning-over-het-blotevoetenpad

Op verkenning over het blotevoetenpad

De leerlingen van het tweede leerjaar van De Brug gingen vandaag naar het blotevoetenpad in Zutendaal. Het mooie weer zorgde voor een extra mooie dag. Ze trokken op blote voeten door het water, over stenen en hout, .... Op de Lietenberg maakten ze verder ook kennis met een aantal bijzondere dieren.

de-bijzonderste-bomen-van-limburg-in-een-boek

De bijzonderste bomen van Limburg in een boek

Aan kasteel Vogelsanck is vandaag het boek “Merkwaardige bomen in Limburg – Op pad met bomenjagers”. voorgesteld. Daarin staan 120 unieke Limburgse bomen die door de vrijwilligers van de Limburgse Bomenwerkgroep en het Provinciaal Natuurcentrum zijn geselecteerd uit 5.000 merkwaardige bomen. Vroeger hadden bomen een religieuze of symbolische functie, of ze markeerden grenzen. Maar in de tweede helft van de 20ste eeuw werden ze vaak als hinderlijk ervaren en werden gekapt. (…) Lees het hele bericht

nieuwe-winkel-atelier-idee-feestelijk-geopend

Nieuwe winkel Atelier Idee feestelijk geopend

Feest vandaag bij Atelier Idee, de geschenkwinkel van ’t Weyerke. De nieuwe winkel in residentie Kapellehof is nu officieel gestart met een opendeurdag. Het is geen gewone winkel. Er zijn prachtige geschenken op de kop te tikken, voor alle gelegenheden, zelfs 'op verzoek' te maken. Suzanne Rzezniczak: “De meeste mensen kennen ons ruim aanbod aan geschenkartikelen maar toch zijn er heel wat dingen die ze nog niet weten. Zo maken we tafeldecoratie die je kan huren, handig (…) Lees het hele bericht

onkruidverbrander-zet-haag-in-brand

Onkruidverbrander zet haag in brand

Enkele groenarbeiders zijn dezer dagen met onkruidverbranders actief in Heusden-Centrum. In de Poorthoevestraat is dat vanmiddag weer eens fout gegaan. Het vuur sloeg erover op een haag en de brandweer werd erbij geroepen om de vlammen te doven.

whatsapp-oplichters-zijn-weer-actief

Whatsapp oplichters zijn weer actief

Er krijgen de jongste dagen weer verschillende inwoners oproepen van oplichters via Whatsapp. Meestal krijgen ze dan boodschappen als "Mama of papa  ik had een ongelukje met mijn mobiel, hier is mijn nieuw nummer." En dan vervolgens vragen ze geld over te maken, want ze zijn ze zogezegd ook hun portefeuille verloren, of ze zijn bestolen. Het gaat om een truuk die al langer wordt toegepast en nu weer de kop opsteekt.

fietsers-werden-onthaald-op-applaus

Fietsers werden onthaald op applaus

Het is vandaag Wereldfietsdag en daar wordt steeds de Applausdag voor fietsers aan gekoppeld. In Heusden-Zolder hadden de Fietsersbond en Toekomst Telt gemobiliseerd en dus stond vanmorgen een vrolijk gezelschap met spandoeken, een beachflag, ratels en fluitjes opgesteld in de Minderbroedersstraat aan de spelotheek  waar honderden fietsers passeren richting college. Ze trakteerden de fietsers op applaus, en die reageerden zelf met duimpjes en andere gebaren van appreciatie. 

dit-weekend-wedstrijden-voor-jonge-paarden

Dit weekend wedstrijden voor jonge paarden

Zaterdag en zondag komen heel wat paardenliefhebbers afgezakt naar manège Hemelrijck want bij de Meylandtridders hebben wedstrijden voor jonge paarden plaats. Het gaat om een manche van de SSB-competitie voor jonge paarden. Die worden opgedeeld in 4-, 5- en 6-jarigen. Er zijn zowel springproeven als dressuurproeven. De wedstrijdterreinen liggen langs de Kanaalweg. 

kristof-ulenaers-start-sterk-in-tsjechie

Kristof Ulenaers start sterk in Tsjechië

Kristof Ulenaers treedt vanaf vanddaag aan in het golftornooi in Dritec, Tsjechië. Daar wordt de Czech Challenge betwist, een tornooi dat deel uitmaakt van de Challenge Tour. En hij heeft zijn start niet gemist. Met een openingsronde van 67 slagen heeft hij zich op een gedeelde zesde plaats genesteld. Hij telt drei slagen meer dan de Deen Martin Simonsen die aan de leiding staat. 

morgen-opendeur-bij-atelier-idee

Morgen opendeur bij Atelier Idee

Morgen opent Atelier Idee, de geschenkwinkel van ’t Weyerke, officieel zijn nieuwe stek in het dynamisch activiteitencentrum in Heusden, in Kapellehof, tegenover de de achteringang van de kerk. De zorggebruikers maken de geschenken én helpen bij de verkoop ervan in de winkel. Je vindt er een groot aanbod originele geschenken, je kunt zelfs iets op maat laten maken en meer nog, als je wil kun je zelf meehelpen eraan. Morgen is iedereen welkom tijdens de opendeurdag tussen 13 en 19 uur. De klanten krijgen een leuke goodiebag.

mijn-erfgoed-heet-vanaf-nu-ecru-erfgoed

Mijn-Erfgoed heet vanaf nu ECRU Erfgoed

Erfgoedcel Mijn-Erfgoed heet vanaf vandaag ECRU Erfgoed. De erfgoedcel werd in 2007 opgercht voor de Limburgse Mijnstreek. Ze heeft een werkingsbudget van ongeveer 410.000 euro, 300.000 komt van Vlaanderen, de rest van de 6 mijngemeenten. Dit jaar viert de erfgoedcel dus haar 15de verjaardag. In die periode werden een kleine 500 erfgoedprojecten mogelijk gemaakt in de Mijnstreek rond diverse thema’s. Het gaat om projecten rond carnaval, landschapsschilders, feesten, de (…) Lees het hele bericht

komt-ek-wielrennen-in-2024-naar-heusden-zolder

Komt EK wielrennen in 2024 naar Heusden-Zolder?

Het staat nog lang niet vast, maar de kans bestaat wel dat in 2024 de Europese kampioenschappen wielrennen betwist worden tussen Heusden-Zolder en Hasselt. Er loopt op dit moment een onderzoek naar de haalbaarheid én de betaalbaarheid. Flanders Classics en Limburg Demarreert werpen zich op als organisatoren die ook de kandidatuur bij de UEC indienen. Op het niveau van de Vlaamse regering - de kabinetten Demir en Weyts - wordt dat nu onderzocht en er zijn ook gesprekken met de (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-379

Vandaag gezien

Neen, dit is geen totempaal, maar wel een jonge bonte specht die op de uitkijk zit. (foto Cedric Vancluysen)

everzinc-in-amerikaanse-handen

Everzinc in Amerikaanse handen

Het bedrijf Everzinc uit Luik, dat ook een vestiging heeft in de Industrieweg in Viversel en in Overpelt, is overgenomen door het Amerikaanse investeringsfonds Aterian. Dat meldt De Tijd. Aterian gaat Everzinc samenvoegen met sectorgenoot US Zinc. Everzinc is een wereldspeler op het gebied van zinkchemicaliën en prodcueert o.m. zinkpoeders en zinkoxide. Tot in 2016 was het bedrijf onderdeel van Umicore. Twee jaar geleden kwamen de Limburgse vestigingen nog in de belangstelling door een staking van het personeel, dat een compensatie vroeg - en nadien kreeg - voor de recordproductie van de periode voordien.

werkloosheid-daalt-vacactures-stijgen

Werkloosheid daalt, vacatures stijgen

Eind mei telde Heusden-Zolder 815 werklozen, dat zijn er 8,7 % minder dan op hetzelfde tijdstip vorig jaar. In vergelijking met een maand geleden zijn er 18 werklozen minder. 576 zijn er in bemiddeling, 158 in opleiding of in voortraject. Als het we scholingsniveau bekijken dan is 43,7 % laaggeschoold, 40,6 % middengeschoold en 15,6 % hooggeschoold. De werkzoekendengraad bedraagt nu 5,4  % en daarmee blijft Heusden-Zolder het beter doen dan Limburg (5,5 %) en (…) Lees het hele bericht

ignace-schops-nieuwe-voorzitter-van-de-bbl

Ignace Schops nieuwe voorzitter van de BBL

Ignace Schops is gisteravond aangesteld tot nieuwe voorzitter van de Bond Beter Leefmilieu. Dat is de koepel boven heel wat Vlaamse natuur- en milieuorganisaties. Schops kreeg groen licht tijdens de algemene vergadering om voormalig minister Vera Dua op te volgen. Dua was sinds 2013 BBL-voorzitter. Ignace Schops blijft overigens directeur van het Regionaal Landschap Kempen en Maasland van waaruit hij mee de grondslag legde van het Nationaal Park Hoge Kempen. Samen met de BBL staat Ignace Schops voor loodzware uitdagingen om de klimaatverandering af te remmen en onze ecosystemen proberen te redden.  Lees hier zijn voornemens.

zolder-trok-naar-scherpenheuvel

Zolder trok naar Scherpenheuvel

Vandaag is een 60-tal gelovigen van de federatie Zolder op pelgrimstocht naar de Basiliek van Scherpenheuvel getrokken. De parochie Viversel had alles georganiseerd en de pastoor van Zolder leidde de eucharistie.  Het zangkoor van Viversel en Bolderberg werd ondersteund door het orgelspel van Aerts. Nadien sloot een deel van de groep de dag af met een drink in De Val. (foto Lode Beylemans)

mariamaand-afgesloten-met-viering-aan-kapel

Mariamaand afgesloten met viering aan kapel

Op 31 mei werd de Mariamaand afgesloten met een viering aan de Pijlerkapel in Boekt. Daar was een 50-tal gelovigen samengekomen. De huidige kapel zou gebouwd zijn ter vervanging van het Schanskapelletje dat vroeger langs de Onze-Lieve-Vrouwstraat stond, maar door de rioleringswerken in de jaren '70 verdween. De Pijlerkapel ligt nu aan De Wallen. (foto Lode Beylemans)

bij-neos-gooiden-ze-een-balletje

Bij Neos gooiden ze een balletje

Na de vele weken van gedwongen rust, vonden ze het ook bij Neos Heusden-Zolder tijd om de spieren weer los te maken. Een partijtje petanque bleek voor een aantal leken een probaat middel. (foto Trudo Groffi)

wie-lust-er-nog-twee-frambozen

Wie lust er nog twee frambozen?

Twee tenoren, één cello, één vleugelpiano, een kist vol Beethoven, Hazes, Mozart, humor, Liszt en bedrog. Dartel en frivool, vrolijk en framboos, dat is 'Troppo Maturo'. Vrij vertaald betekent dat iets als 'te volwassen', maar in feite smaakt De Frivole Framboos na 38 jaren op de planken frisser dan ooit. De Frambozen worden met de jaren beter en het succesverhaal van cellist Peter Hens en pianovirtuoos Bart Van Caenegem blijft dan ook voortduren in grote delen van Europa. Nu donderdag te bekijken in de schouwburg van Muze. Er zijn nog wat tickets.  

driemaal-goud-voor-kiara-maene-op-special-olympics

Driemaal goud voor Kiara Maene op Special Olympics

Kiara Maene, die we onlangs nog huldigden als G-Sporter van Heusden-Zolder, heeft op de Special Olympics driemaal goud behaald. De piste van Louvian-La-Neuve lag de atlete van  Meylandt AC duidelijk goed. Eerst knalde ze naar goud op 100 meter, daarna volgde eenzelfde prestatie in het verspringen met een sprong van 4m58. Tenslotte liep ze een snelle 200 meter, opnieuw goed voor goud. Haar eerste deelname aan de Special Olympics leverde dus een topoogst op. (…) Lees het hele bericht

burgemeester-begint-aan-nieuwe-reeks-huisbezoeken

Burgemeester begint aan nieuwe reeks huisbezoeken

Nu de normale omstandigheden weer zijn teruggekeerd pikt burgemeester Mario Borremans de draad van de huisbezoeken weer op. "Ik wil graag van de inwoners zelf en rechtstreeks horen wat er leeft. Er zijn ongetwijfeld nog meer zaken dat hen bezighouden dan bijvoorbeeld verkeersproblemen en zwerfvuil alleen. Vorige keer op mijn ronde, nam ik telkens het nummer 10 in een straat, deze keer bel ik aan de overkant aan en pik er telkens nummer 49 uit." Wees (…) Lees het hele bericht

vandaag-gezien-378

Vandaag gezien

Is 't jullie ook al opgevallen dat er op heel wat plaatsen veel klaprozen staan? Jan Leijskens geeft er zijn eigen impressie van weer. 

de-kijk-van-richie-818

De kijk van Richie

Maai weer wel in juni.

zo-kan-het-ook-heusdense-straten-met-een-knip

Zo kan het ook: Heusdense straten met een knip

De Fietsersbond geeft aandacht aan installaties die de fietser meer comfort bieden of die de verkeersveiligheid verbeteren. Zo geven verminderen straten met een verkeersknip het aantal auto's waardoor fietsers en voetgangers meer plaats krijgen. Vandaag een reeks voorbeelden uit Heusden.  Zolder volgt later. 

boek-van-elke-gybels-bezorgt-je-tevreden-tijd

Boek van Elke Gybels bezorgt je tevreden tijd

Het MuzeCafé zat dinsdagavond stampvol voor de voorstelling van het boek 'Tevreden Tijd' van Elke Gybels, een wat ze zelf noemt 'Handreiking voor perspectief gerichte gesprekken'. Niels Janssens, uitgever van LannooCampus, belichtte eerst waarom hij zich voluit achter het boek schaarde. De voorstelling werd muzikaal ingekleed door Rocco Di Turi en Belinda Daniëls. Uiteraard gaf auteur Elke Gybels zelf  de nodige toelichting (…) Lees het hele bericht