Bart Van Samang snelste in GT 4

Tijdens de kwalificaties voor de Belcar Endurance is het meteen duidelijk geworden dat de ambitie van Deldiche Racing om de titel die ze vorig jaar verloren opnieuw te veroveren, gegrond is. Het team kocht een nieuwe Norma en die zette Tim Joosen vandaag op de pole positie. Jeffrey Van Hooydonk reed de tweede tijd gevolgd door de Norma's van Marc Goossens en Thomas Vauterin. Daarachter volgden de Wolf van Pampel/Doubek en de Radical van Wim Jeuris.

In Belcar 1 stormde Dylan Derdaele naar de snelste tijd in de Porsche Endurance Trophy Benelux met zijn Belgium Racing Porsche. Koen Wauters en Fred Bouvy naderden nog heel dicht. Ze bleven Anthony Kumpen en Jos Menten voor. De Belcar 3 klasse is voorbehouden voor kleine GT’s en GT4 wagens.

De Nederlander Willem Meijer zette de snelste tijd neer voor de beste in de Belgian GT4 Endurance Trophy. Die eer ging naar Bart Van Samang met de MSE BMW M4. Hij was 12/100 van een seconde sneller dan de SRT Mercedes AMG van Bruno De Troch die op zijn beurt op de hielen gezeten werd door de M4 van Koen De Wit en de AMG’s van Van Dierendonck en De Breucker.

Bij de toerismewagens boven de 2500cc ging de pole naar Gunther Van den Hove met de Heli BMW 120D. Hij bleef Johan De Kerpel, Van Dosselaer en de Z3 van VDW Motorsport voor. In Belcar 5 was de snelste tijd voor Hertsens/Baeten/Mertens voor Hermans/Bozó/Heirman en Lammens/Lammens/Suffeleers.
De race start morgen om 14u50. 39629