Bekende koppen in 24 uur van Zolder

Bekende koppen in 24 uur van Zolder

Vandaag wordt er niet geraced op Circuit-Zolder. Nu de startplaatsen ingenomen zijn, zijn de technische teams druk in de weer om de wagens verder af te stellen. Tijd dus om het deelnemersveld naderbij te bekijken. Het gaat om 43 teams met in het totaal meer dan 100 rijders. Zo zien we oud-rallykampioen Freddy Loix in een Porsche 991 van Speedlover.

In nog zo'n Porsche, maar dan bij het team MExT Racing rijdt ook onze dorpsgenoot Dries Vanthoor (foto boven), samen met Koen en Kris Wouters, hoewel er dit weekend niet veel zal gezongen worden. Tom Boonen krijgt in zijn Mustang niet alleen twee ervaren rijders bij zich, maar ook Mike Janssens, de man achter brouwerij Wilderen in Sint-Truiden, bedenker van populaire bieren maar ook van zijn eigen gin en whisky. In de Saker van Racing Bullet Circuit vinden we Michael Roskam - de regisseur van onder meer Rundskop - die zich wel echt diep inleeft in de voorbereiding van zijn nieuwe film.

Nog goede bekenden in Heusden-Zolder zijn Bart en Jef Van Samang die samen met Peter Beckers in - uiteraard - een BMW M235i starten. Veel ogen zijn ook gericht op de Porsche van PK Carsport met medefavoriet Anthony Kumpen, onze dorpsgenoot Frank Beliën, Bert en Stienis Longin. De jonge Noordlimburger Niels Lagrange voelde zich al in zijn sas in de Lamborghini. Een andere jonge Noordlimburger, Dylan Derdaele, zit samen met mederecordhouder Marc Goossens, Kenneth Heyer, Peter Hoevenaars en CEO Louis Machiels van Group Machiels in de favorieten-Porsche van Belgium Racing. Een bont gezelschap dus, maar iedereen met hetzelfde doel: vooraan eindigen in de 24 uur van Zolder die toch weer wat uitstraling hebben bijgewonnen.35183