Benefiet bracht € 2500 op voor KID Fonds

Benefiet bracht € 2500 op voor KID Fonds

Een goeie 2 weken geleden had in het MuzeCafé Music For Kids plaats, een benefietavond voor het KID Fonds. Daarvoor hadden onder meer B-Mine Blues en het MuzeCafé de handen in elkaar geslagen. Rocco Di Turi & Friends en Blues Lee stapten meteen mee in het initiatief en nog andere muzikanten kwamen er spontaan bij. Samen zorgden ze voor een gedenkwaardige muziekavond.

Vanavond konden de organisatoren de opbrengst overhandigen: liefst 2500 euro. Het geld gaat naar het KID Fonds, KID staat voor KinderImmuuDeficiënties, het is ook de naam van de afdeling aan de UZ Leuven waar kinderen met een PID verzorgd worden. Het is een aangeboren genetisch defect in het verweersysteem, het lichaam kan zich daardoor niet goed verweren tegen infecties. Er zijn liefst 250 verschillende PID's, de diagnose is daarom niet altijd evident. Vaak gebeurt ze laattijdig. Soms is de eerste infectie al fataal, bij andere brengen ze op termijn onomkeerbare schade toe aan de organen.

Het KID Fonds wil de ziekte meer bekend maken, informatie op maat bieden aan patiëntjes en hun familie,en wetenschappelijk onderzoek steunen. De 2500 euro die samengebracht is door de benefiet zal dan ook meer dan nuttig kunnen gebruikt worden, en dat als resultaat van vriendschap en de gezamenlijke liefde voor muziek.39303