'Blijf de lokale handelaars steunen'

'Blijf de lokale handelaars steunen'

"Blijf de lokale handelaars steunen," die oproep heeft het dagelijks bestuur van de Middenstandsraad Heusden-Zolder vanavond gedaan nu het overlegcomité tot een derde lockdown heeft besloten. Ook de middenstandsraad sluit zich aan bij de bekommernis om  de zorgsector - die al een jaar alles uit de kast haalt - draaiende te houden. Ze vindt ook dat alles moet gedaan worden om een overbelasting van de ziekenhuizen te voorkomen, maar stelt ook vast dat de lokale handel net als de zorg de dupe is van het hardnekkige virus. "Van in het begin hebben we alle veiligheidsmaatregelen genomen om onze klanten, ons personeel en onszelf te beschermen en we zullen alles blijven doen om de voorschriften te volgen, maar tegelijk willen we handel drijven en onze klanten service bieden," zo klonk het vanavond. 

Kosten lopen door

"De meeste zaken hebben twee lockdows overleefd, maar heel wat kunnen het nu moeilijk krijgen. Denk maar aan de modewinkels, waar nu de zomerkleding in de rekken ligt, die nadien niet meer kan verkocht worden. Andere handelaars zitten dan weer door hun reserves heen. En of ze nu helemaal dicht zijn, of beperkt mogen openhouden, vaste kosten zoals leningen, huur, energiefacturen, sociale lasten, personeel, ... moeten betaald worden.

Koop lokaal

Daarom dat de middenstandsraad een warme oproep doet om niet aleen de komende vier weken, maar ook nadien bij de lokale handelaars te blijven kopen. "De handdruk moet achterwege blijven, de glimlach zit wat verstopt achter het mondmasker, maar je wordt er met open armen ontvangen. En onze service krijg je er bovenop," zo klonk het vanavond vastberaden. Ondertussen vind je op deze website ook nog steeds een overzicht van de horecazaken waar je een maaltijd kan afhalen of laten leveren. En de handelaars vind je hier terug. 68005