CD&V wil BKO in Boekt, Bolderberg en Viversel

CD&V wil BKO in Boekt, Bolderberg en Viversel

De CD&V vraagt een oplossing voor de buitenschoolse kinderopvang in Boekt, Bolderberg en Viversel. De partij stelt vast dat in Boekt de infrastructuur ontoereikend is, in Bolderberg zit die in tijdelijke gebouwen, en in Viversel is er geen BKO meer. Daarnaast zouden de scholen van Viversel en Bolderberg leerlingen verliezen omdat er geen kinderen meer worden opgevangen van buiten Heusden-Zolder. Samen zouden die een volledige klas verliezen, daarom wil de partij die maatregel ongedaan maken.

CD&V stelt voor ieder kerkdorp een oplossing op maat voor. De BKO in Viversel moet in de VAL worden georganiseerd. Die van Bolderberg zou een plaats kunnen krijgen in de gebouwen van de dienst toerisme, die op haar beurt kan verhuizen naar Bovy. Voor Boekt ziet CD&V 2 opties: ofwel medegebruik van de nieuwe schoolgebouwen ofwel een aparte BKO bouwen. 

De 3,7 miljoen euro die het OCMW vorig jaar als overschot op zijn rekening had staan, kan volgens de partij gebruikt worden voor de infrastructuurwerken op de drie plaatsen. Tenslotte zouden de scholen zelf het eerste uur opvang na schooltijd kunnen organiseren.37138