Circuit maakt zich op voor de DTM

Circuit maakt zich op voor de DTM

Op Circuit Zolder maken ze zich klaar om de DTM te ontvangen. Het Duitse touring kampioenschap komt met een vernieuwd format met snelle GT3 bolides. Daarbij deze keer één Belg: de 19-jarige Esteban Muth rijdt in het Duitse team T3 Motorsport met een Lamborghini Huracan GT3 Evo. Er nemen 12 teams deel met 20 wagens:  BMW, Mercedes, Audi, Ferrari en Lamborghini. Bij de deelnemers enkele ex-Formule 1 rijders, en verder komen ze uit Zuid-Afrika, India, Thailand, de States en Nieuw-Zeeland. Zowel zaterdag als zondag rijden ze een sprintrace van 55 minuten plus 1 ronde, met een verplichte bandenstop en extra ballast voor de snelsten.

Legendes

In het voorprogramma warmen de veteranen van de DTM Tourenwagen Legenden het asfalt op met iconische sportbakken zoals AMG-Mercedes, Audi V8 quattro, Alfa Romeo 155, BMW M3, Ford Sierra Cosworth. Ook de Porsche Carrera Cup Benelux, BMW M2 Cup en de Lotus Cup zijn te gast in Zolder.

Bubbels

Bij de rijders komen, zit er dit jaar niet in. De worden binnen hun afgesloten wedstrijdbubbel gehouden. Wel worden aan de startgrid en in de Jacky Ickx-bocht twee beperkte publiekszones ingericht van respectievelijk 3.500 en 1.500 personen. Op het circuit werken ze met gescheiden clusters van 400 toeschouwers in open lucht. Alles volgens de geldende beperkingen: handen ontsmetten, afstand behouden en mondmaskerplicht tot je op je zitplaats bent. Er is nog een beperkt aantal tickets beschikbaar vanaf 49 euro, kinderen tot 7 jaar mogen gratis binnen, tussen 7 en 14 jaar betalen ze de helft.


70292