Circuit trekt de kaart van elektrische auto's

Circuit trekt de kaart van elektrische auto's

Circuit Zolder werkt al vijf jaar rond elektrische wagens maar wil die troef vanaf dit jaar nog meer uitspelen. Zeker nu meer en meer automerken voluit kiezen voor de elektrische wagen.  Er komen minstens twee races met alleen maar elektrische bolides. Dat bleek vanmiddag bij de persvoorstelling.Zoals eerder gemeld staan dit jaar heel wat klassiekers onder de autosportevenementen op de kalender: het New Race Festival, de 24 uren van Zolder, de Historic Grand Prix, de DTM, de Truck Grand Prix en het Amerikaans Festival met de Europese NASCAR finales,  ... Maar daarnaast komt ook de Pure ECTR, dat is het Europees toerwagenkampioenschap met alleen maar elektrische auto's van drie merken. "Dat wordt een heel nieuwe beleving met wagens die geen geluid maken, geen verbrandingsmotoren hebben en dus nauwelijks geur verspreiden. Daarnaast hebben we het ERA kampioenschap met elektrische éénzitters, die het circuit mee heeft ontwikkeld. Daardoor kunnen bijvoorbeeld zes racers het tegen elkaar opnemen in exact dezelfde wagen, want de maximumsnelheid, het aantal pk's, ... dat kan allemaal perfect afgesteld worden. Daaraan koppelen we trouwens een racingschool om jonge racers een kans te geven," vertelt directeur Harry Steegmans. Zoals de trackdays komen er ook dagen voor bestuurders van elektrische wagens.

Fietsen

Fietsen blijft uiteraard een speerpunt naast de auto- en motorsport:  het avondfietsen op het circuit, het jaarlijkse veldrijden, in de toekomst de wielerbaan, op de BMX-piste wordt het ondanks de afgelasting van de Europacup druk met onder meer de Europese kampioenschappen en veel internationale delegaties die zich komen voorbereiden op de Olympische Spelen.

Beurzen

De directie wil ook de accodomatie nog meer benutten voor beurzen, zakenevents, ... en andere organisaties samen met partners uit de vastgoedwereld. Dat kan dan gecombineerd worden met een rijvaardigheidstraining met ProMove, zoals een fietsavondje…  In september is een fietsbeurs gepland, waarbij de bezoekers fietsen ter plaatse kunnen testen. 

Corona

Voor welke evenementen publiek kan toegelaten worden door de coronamaatregelen, blijft op dit moment een beetje afwachten. De eerste evenementen zullen wellicht zonder publiek plaatsvinden, er wordt op gerekend om vanaf juli geleidelijk meer toeschouwers of toch minstens eters als de horeca open is, toe te laten. Als het echt moet kunnen events als de 24 uren nog verschuiven van juli naar september. "Wehebben wat dat betreft een dynamische kalender klaar," aldus voorzitter Jacques Heynen. 


67876