Circuit Zolder kandidaat voor WK BMX 2012

Circuit Zolder kandidaat voor WK BMX 2012

Circuit Zolder heeft zich kandidaat gesteld om in 2012  het wereldkampioenschap BMX te organiseren. Dat zou gebeuren op het BMX-parcours dat in oktober vorig jaar is geopend. Het WK van 2012 wordt bijzonder belangrijk want het is voor de renners de laatste gelegenheid om zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Londen. Het stond al langer vast dat het Belgische kampioenschap BMX volgend jaar hier plaats vindt.

BMX-en is nog maar recent erkend als Olympische discipline. Doordat volgend jaar ook de Limburgse Wielerschool haar intrek neemt in het vroegere restaurant Terlaemenhof, vindt de circuit-directie dat ze een ideale accommodatie biedt om de Olympische Spelen voor te bereiden. Het WK heeft plaats in mei, dus enkele maanden voor de olympiade.

Dat de discipline in de lift zit, bewijst het aantal inschrijvingen in Limburg, plus 40 % nog voor het seizoen van start gaat. Ondertussen is op het circuit ook een BMX-club van start gegaan, kinderen vanaf 5 jaar kunnen er terecht. De kandidatuur voor het WK BMX wordt momenteel samen met de Belgische Wielerbond overlopen en als die ook groen licht geeft, wordt het dossier ingediend bij de UCI. Heusden-Zolder kan alleszins rekenen op de steun van Limburg én Vlaanderen. Met zijn 2 WK's veldrijden en 2 WK's op de weg heeft het circuit al een aardig internationaal palmares. En vorig weekend, in de marge van het wereldkampioenschap veldrijden, is de wereldbekermanche veldrijden op tweede kerstdag bekroond tot beste uit de reeks.1903