Claudia & Eric openen nieuwe zaak

Claudia & Eric openen nieuwe zaak

In de Sint-Maartenlaan 9 is maandag de frituur-broodjeszaak 'Claudia & Eric' geopend. Claudia Peeters en Eric Philips stonden vorig jaar op het punt om te verhuizen naar Frankrijk waar ze een Bed and Breakfast zouden openen. Maar net voor hun vertrek, werd het project werd afgeblazen, terug naar af dus. Maar het ondernemersbloed kruipt waar het niet lopen kan en toen enkele maanden geleden de vroegere frituur Joma stond over te nemen, grepen ze hun kans.

Heel de zaak onderging een metamorfose: alles werd vernieuwd en van een frisse lik verf voorzien, maar ook de installaties met toog, koel- en diepvriescel en de keuken werden vernieuwd. En Eric en Claudia lieten nieuw meubilair aanrukken. Ook de buitenkant is opgekalefaterd en er is een klein terras geplaatst. "We zijn een frituur maar toch vooral een broodjesbar," vertellen ze. "We zijn ook alleen maar op werkdagen open omdat we mikken op bedrijven, scholieren, passanten, .... bedrijven kunnen bij ons hun broodjes voor de lunch of vergadering bestellen en die leveren we ter plaatse. Nu zijn we open van 11 tot 22 uur, maar eenmaal we hier boven wonen, gaan de deuren al om 8 uur 's morgens open zodat we scholieren en andere passanten donuts en dergelijke kunnen aanbieden, ook ijsjes en worstenbroodjes zitten in het assortiment."

                                                        Putcervela

Ze laten de groenten dagelijks vers leveren en bereiden gerechten als stoofvlees, bouletten, goulash en spaghettisaus zelf. "Heel wat gerechten zijn met kippenvlees klaargemaakt omdat we rekening houden met de migranten in de buurt. En we zijn trots als enigen de putcervela aan te bieden, die destijds door Jean en Tim van Den Appel aan de mijn werd verkocht: een authentieke cervela op een kartonnen bordje met een kwak mayonaise en een blikje bier erbij." Niet zonder trots tonen Eric en Claudia hoe ze van bij de start al een uitgebreide kaart kunnen aanbieden.3056