Controle: drank, drugs, snelheid en wapens

Controle: drank, drugs, snelheid en wapens

Het afgelopen weekend hield de politie van Heusden-Zolder verschillende acties rond verkeersveiligheid en de aanpak van overlast. Vrijdagnamiddag werd de snelheid gecontroleerd in de Koolmijnlaan, de Dekenstraat en de Laambroekstraat. Van 1229 bestuurders zijn er 191 betrapt op te snel rijden. Vrijdagnacht stond de flitsauto in de Guido Gezellelaan, de Beringersteenweg en de Koerselsebaan. 48 Bestuurders op bijna 600  hielden zich niet aan de snelheidsbeperking van 70 km/u met uitschieters van 104 en 106 km/u. Daarnaast reden 2 bestuurders onder invloed van drugs. Hun rijbewijs is meteen  ingetrokken voor 15 dagen.

Wapens en drugs

Zaterdagavond ging de aandacht naar overlast in allerlei vormen op verschillende locaties. 3 Personen waren in het bezit van cannabis. Er werden 3 personen betrapt die een verboden wapen bij zich droegen: 1 stroomstootwapen en 2 messen zijn in beslag genomen. Voorts werd het rijbewijs van 1 bestuurder onmiddellijk ingetrokken wegens onaangepaste snelheid. 1 bestuurder negeerde het inhaalverbod en reed over een witte lijn.

Alcohol

Zondagnamiddag vond een alcoholcontrole plaats, in samenwerking met de federale wegpolitie. 364 bestuurders moesten een ademtest afleggen. 2 onder hen bliezen positief. 1 bestuurder moest zijn rijbewijs voor 6 uur inleveren. Het rijbewijs van de tweede bestuurder werd voor 15 dagen ingetrokken, hij blies ruim over de toegestane alcohollimiet. 


50459