DAC van 't Weyerke slaat de brug

DAC van 't Weyerke slaat de brug

Ook vandaag werd er weer haar gewerkt in DAC, het dynamisch activiteitencentrum van 't Weyerke in het Kapellehof in Heusden. Deze keer ging het om een workshop onder leiding van Marijke Henkens die de deelnemers leerde craties maken met handgeschept papier. Kinderen vanuit het Berenhuis waren er samen met de zorggebruikers aan de slag. De komende dagen en weken staan nog lijnetsen, keramiek, installaties met speciale technieken en fotografie op het programma. En dat moet prachtig materiaal opleveren voor de tentoonstelling 'Midzomernachtsdroom' van Artikel 37 in juni. 

Deuren altijd open

Maar er zit veel meer achter het DAC, vertelt directeur Inge De Geyter: "Als je inclusie wilt dan moet je de deuren openzetten. Niet af en toe maar altijd. En dat is wat we gaan doen. DAC is een activiteitencentrum voor iedereen. Wanneer je mensen samenbrengt vanuit een passie of een interesse die ze delen, dan zien ze al snel hoeveel ze op elkaar lijken en worden de verschillen minder belangrijk. Dat is de basis voor een samenleving die écht inclusief is en daarom is het de filosofie van DAC."

Samenwerking

Sanne Swijsen, coördinator projecten van DAC: "Het is exact wat we zien gebeuren in de samenwerking met het Berenhuis en Artikel 27. Tijdens de eerste workshop vorige woensdag, zagen we kinderen en volwassenen die samen werkten aan een tentoonstelling. Hier was geen sprake van wij en zij."  "Daarom is DAC ook zo belangrijk voor Heusden-Zolder, " vervolgt Inge, "Verenigingen, kinderen, jongeren, gezinnen, volwassenen, ouderen, mensen met een allochtone achtergrond,... met of zonder beperking. We zijn klaar om hen allemaal een plek te geven." De workshops zijn dan ook nog maar een begin. Er rijpen nog heel wat ideeën om vanuit het DAC en dus 't Weyerke, de brug te slaan naar de rest van de bevolking. Daarom is ook de vestiging van Atelier Idee, de geschenkwinkel van 't Weyerke, in 't Kapellehof achter de kerk van Heusden belangrijk. 72683